Ukukuki 6 924 Opublikowano 25 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2020 Teraz jest bardzo łatwo złożyć kompa co gniecie obecne konsolę ale zaraz to się zmieni. Ja jednak do konsolowego rynku raczej nie zamierzam wracać chyba ,że Sony jednak części swoich gier nie zamierza wydawać na PC. U mnie połączenie Switcha + PC sprawdza się bardzo dobrze chociaż brakuje ostatnio nowości w moich klimatach na przenośna konsolkę Nintendo. 21:9 jest świetny ale nawet 32 całe to jest mało do takiego formatu. Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 859 Opublikowano 25 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2020 9 godzin temu, C1REX napisał: Sam się przestawiam na granie na PC w co mi ciężko uwierzyć. Darmowe gry na GamePass to jednak zbyt dobry deal. Jedyna wada PC, to ilość cheaterów online. Co-op wolę chyba w gorszej wersji graficznej na konsoli. Jedyna wada online na PC. W BF był dramat, ale ostatni CoD mocno ok. Ale multiplatformowe granie, na mecz 2 na PC, reszta konsole. Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 25 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2020 Ja dopiero od niedawna zaczynam grać na PC i gram w gry typowo konsolowe, więc TV mi się najlepiej sprawdza. Właśnie zacząłem Yakuze 0. Małe wymagania, więc chodzi w 4K/60fps na 65 calach. Cytuj Odnośnik do komentarza
kes 1 462 Opublikowano 25 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2020 Dla mnie od 3 lat komputer mimo posiadania konsol od sony i nintendo jest podstawowa platforma. W tym roku podpinam pc pod oleda i tak mam zamiar grac przez cala nastepna generacje. Mocny upgrade pcta zrobilem juz w zeszlym roku czekam tylko z wymiana gpu na nowe karty nvidii z hdmi 2.1. 4k HDR 120fps G-Sync here I come! 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kaczi 821 Opublikowano 25 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2020 też się zastanawiam na złożeniem PC zamiast kupna nowej generacji. Posiadam Oleda C8 65'' i moje pytanie czy gry z pc będą dobrze na tym wyglądały, wolałbym raczej uniknąć setupu typu biurko i dedykowany monitor gamingowy gdyż mam dobry telewizor(oraz brak więcej miejsca na nowe meble....) i stąd moje pytanie czy to jest dobre połączenie? Budżetu na razie nie mam żadnego bo to dopiero w następnym roku ale tak myślę do £2000. powinno starczyć na granie w wysokich detalach w 4K na 65 calach? Jaki teraz CPU jest dobry Intel czy AMD, czysto pod gaming. Kwestia GPU raczej pewne że wejdzie Nvidia. Obecnie posiadam lapka na i7 i gefroce 1050Ti i gram w niektóre gry podłączając pod TV po kablu ale nie wygodnie tak sie gra, oraz PS4 pro. Posiadając normalnego PC można by się zastanawiać nad gamepassem i większość gier przenieść na PC a konsole zostawić do exów. Rozwiązanie droższe od kupna konsoli ale graficznie wychodzi na plus nie ma problemu ze wsteczną, do tego masa różnych promocji na różnych systemach typu stream, epic, gog etc. oraz gamepass Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 25 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2020 (edytowane) Ja też tak gram od roku i pc głownie złożony pod vr ale daje rade. Myślę że jedynym problemem w tej kasie co pisałeś jest uzyskanie 4k/60fps na oledzie. Za chwilę jednak nowe karty od nv więc powinno być dobrze. 2k funtów myślę że spokojnie starczy w wrześniu ma być premiera kart ale pytanie czy nie dowala cen bo wydajnościowo nie mają konkurencji. Czy gry będą dobrze wyglądały? Na pewno nie gorzej niż jest teraz nawet na średnim GPU. Edytowane 25 lipca 2020 przez mozi Cytuj Odnośnik do komentarza
Kaczi 821 Opublikowano 25 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2020 @mozi czyli obecnie nie ma takiej karty graficznej coby uzyskała 4k/60FPS na TV 65"" ? Czy w tym budżecie po prostu nie zmieszcze się z taka kartą?. Rozumiem że mówimy o wariancie kart z oznaczeniem 2080? Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 924 Opublikowano 25 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2020 Za 2k funtów złożysz spokojnie potworka do gier, odpada ci koszt monitora. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 25 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2020 Sporo gier pójdzie spokojnie w 4k@60 na 2080Ti ale jednak jest pula gier słabo zoptymalizowanych gdzie nie ma szans na takie ustawienia. Nie wiem czy nawet nowe karty od zielonych dadzą radę z takim Kingdom Come Deliverance w 4K@60. Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 25 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2020 2 minuty temu, Kaczi napisał: @mozi czyli obecnie nie ma takiej karty graficznej coby uzyskała 4k/60FPS na TV 65"" ? Czy w tym budżecie po prostu nie zmieszcze się z taka kartą?. Rozumiem że mówimy o wariancie kart z oznaczeniem 2080? Obecnie to się wszystko zmienia na rynku pc. Nowe karty za rogiem a na ten moment to niestety tak jest - nowości to bez 2080 w 4k raczej ciężko bo nawet 2080ti nie zawsze daje rady w pure 4k. Chociaż teraz są już mechanizmy jak dlss które powodują że słabsze karty dają radę. Zerknij sobie na testy kart pokroju 2070super jak sobie radzą w wiedzminie w 4k - podpowiem średnio 40 fps. Jak chcesz iść dzisiaj i kupić to IMO bez sensu. Nie wiadomo też jaka będzie wydajność nowych kart i przede wszystkim cena. Ew iść wg Planu @kes Cytuj Odnośnik do komentarza
Kaczi 821 Opublikowano 25 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2020 głównie chodzi mi o to żeby to dobrze wyglądało w 4K na 65" jak będzię 30fps jakoś to przeżyję.... Chodzi mi o to że nie chcę składac sprzętu który potem się okaże że nie będzie dobry setupem pod mój TV Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 25 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2020 To kup ryzena i nowa kartę nvidi jak wyjda. To na pewno ogarnie całą przyszła generacje. Pamiętaj że w nowych konsolach będzie siedzieć to co w pc jest już od dawna - ryzen, karta AMD i ssd. Zobaczymy jak będzie z wydajnością konsol bo ja osobiście w cuda nie wierzę. Serio granie na PC to nie jest jakiś Star wars teraz. Też wszystko działa z automatu podpinasz pada od konsoli i grasz. Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 25 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2020 18 minut temu, suteq napisał: Sporo gier pójdzie spokojnie w 4k@60 na 2080Ti ale jednak jest pula gier słabo zoptymalizowanych gdzie nie ma szans na takie ustawienia. Nie wiem czy nawet nowe karty od zielonych dadzą radę z takim Kingdom Come Deliverance w 4K@60. Spokojnie pójdzie. Teraz stockowy 2080ti ma 55 fps w 4k. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kaczi 821 Opublikowano 25 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2020 8 minut temu, mozi napisał: To kup ryzena i nowa kartę nvidi jak wyjda. To na pewno ogarnie całą przyszła generacje. Pamiętaj że w nowych konsolach będzie siedzieć to co w pc jest już od dawna - ryzen, karta AMD i ssd. Zobaczymy jak będzie z wydajnością konsol bo ja osobiście w cuda nie wierzę. Serio granie na PC to nie jest jakiś Star wars teraz. Też wszystko działa z automatu podpinasz pada od konsoli i grasz. Tyle to ja wiem. Ktoś w ogóle używa teraz standardowych hdd? czy teraz się kupuje jeden duży M2.SSD i tam robi partyjce i instaluje system i gry? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 25 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2020 Teraz to głównie M2 chociaż ja mam zwykłego SSD i loadingi też są szybciutkie. HDD to teraz juz tylko jako magazyn danych brać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 546 Opublikowano 25 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2020 Prawdę mówiąc po ostatnich prezentacjach konsol zastanawiam się nad kompem, który na moim monitorze (2560 x 1080) będzie służył dłuuuuugie lata, nie tylko do gier. Ze 6k bym mógł wydać. No nic, zastanowię się do premiery nowych konsol Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 25 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2020 2 godziny temu, Kaczi napisał: głównie chodzi mi o to żeby to dobrze wyglądało w 4K na 65" jak będzię 30fps jakoś to przeżyję.... Chodzi mi o to że nie chcę składac sprzętu który potem się okaże że nie będzie dobry setupem pod mój TV Ja gram w PC na 65calach (tańszy i starszy LCD). Mam 5700xt i niektóre gry idą w 4K/60Hz, ale 1440p/60Hz wygląda niemal tak samo. 5700xt to 30% ceny 2080Ti, które też nie zawsze pociągnie 4K/60Hz Gry wyglądają sporo lepiej niż na ps4pro. Xa nie mam, to nie powiem. Gram tylko na DualShocku. Gry na PC są niemal za free, jeśli się chce. Steam, Gog, Twitch/Amazon, Epic no i oczywiście GamePass. Do tego piratebay ma wszelkie nowości. PC mam od pół roku, ale właśnie ostatnio zaczynam się przesiadać. Częściowo, by się odzwyczaić od pucharków i przywiązania do jednej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 27 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2020 4k/60fps to jakąś kotwica rzucona przez na graczy przez producentów konsol. Prawdziwa przyjemność z grania zaczyna się na 1440p i 120fpsach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 356 Opublikowano 27 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2020 No ja tam wolę w takie gierki jak Horizon, czy Death Strandig grać w 4k z hdrem na ogromnym telewizorze, z lockiem na 60 fpsow, niż na monitorze w 144. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 085 Opublikowano 27 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2020 Godzinę temu, szejdj napisał: Prawdziwa przyjemność z grania zaczyna się na 1440p i 120fpsach. IMO bez 240fps nawet nie ma co zaczynać z PCMR. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 27 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2020 W dniu 25.07.2020 o 15:54, C1REX napisał: Do tego piratebay ma wszelkie nowości. Sciągać gry z torrentów jak zwierzę w 2020 roku? Litości. Cytuj Odnośnik do komentarza
kultywator 2 083 Opublikowano 27 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2020 2 godziny temu, easye napisał: No ja tam wolę w takie gierki jak Horizon, czy Death Strandig grać w 4k z hdrem na ogromnym telewizorze, z lockiem na 60 fpsow, niż na monitorze w 144. Grać jak zwierzę w 60 fps w 2020? Jest w tym jakiś heroizm. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 085 Opublikowano 27 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2020 Zezwierzęcenie to jest FHD w 2020. Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 27 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2020 Ja gram w 60 klatkach zazwyczaj, aczkolwiek ostatnio sie dowiedzialem ze lepiej jest ustawic 72 klatki na monitorze 144. Gram tez w 144 czasem, ale nie widze zadnej roznicy. Tak to jest jak oko sie przyzwyczailo do konsolowych niby 30 klatek przez lata ;d Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 27 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2020 39 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Zezwierzęcenie to jest FHD w 2020. Ludzie z monitorami 240hz sie z Tobą nie zgodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi