Gość Opublikowano 12 listopada 2009 Opublikowano 12 listopada 2009 No proszę, nie wiedziałem, że to takie tanie. Dobry wybór. Brałbym PowerColora. Bo miałem już kartę ATi tej firmy i nie było z nią problemów. Cytuj
WisnieR 2 735 Opublikowano 13 listopada 2009 Opublikowano 13 listopada 2009 Tanie tanie i jakie wydajne. Dlatego też pytam się poraz kolejny bo wcześniej polecałeś radka chyba 4350 Do konkurencji z tym PowerColorem dochodzi to: http://www.ceneo.pl/2375533 Niby świetna karta za dobre pieniądze. Miał ktoś styczność? Cytuj
Gość Opublikowano 13 listopada 2009 Opublikowano 13 listopada 2009 nieeeee, 4350 to jakiś biurowy wynalazek na ddr2 , a ten 9600 GSO polecał już chyba ktoś, wydajnościowo jest troszkę lepszy od radka któego masz na oku. W ogóle widzę, że ceny poszły w dół ostatnio Nic tylko kupować Cytuj
Trzcina 11 Opublikowano 15 listopada 2009 Opublikowano 15 listopada 2009 Yey, proc i plyta juz do mnie jada, zostaje mi tylko RAM do kupna Greah polecal OCZ, wiec znalazlem sobie komputronika no i maja na skladzie 50 roznych OCZ :< Z czego mnie interesuje to co na ostatniej stronie (link) http://www.komputronik.pl/index.php/category/454/OCZ.html/page/3 Rozumiem ze im wiecej MHz tym lepiej i im nizsze timing tym rowniez lepiej, wobec czego na chlopski rozum ta pamiec : http://www.komputronik.pl/index.php/product/58563/Podzespo_y_PC/Pami_DRAM/OCZ_DDR3_2x_1GB_1600MHz_CL7_Intel_Extreme_XMP.html z czyms takim: 2GB 1600MHz DDR3 Non-ECC , napięcie 1.9~2V CL7 7-7-24 DIMM Kit of 2, radiator z3 XTC bylaby najlepsza, chyba ze cos pomylilem? ;p Bo maja jeszcze cos takiego, w sumie w nizszej cenie (i to jest cos czego nie rozumiem) http://www.komputronik.pl/index.php/product/77399/Podzespo_y_PC/Pami_DRAM/OCZ_DDR3_2x_1GB_2000MHz_CL9_Platinium_EB.html z czyms takim : 2GB 2000MHz DDR3 Non-ECC , napięcie 1.8V CL9 8-8-30 DIMM Kit of 2 Badziej oplaca sie brac nizsze timing czy wiecej MHz? PS. Nawet nie wiedzialem ze robia pamieci z radiatorami :o Cytuj
Trzcina 11 Opublikowano 16 listopada 2009 Opublikowano 16 listopada 2009 (edytowane) Poczytalem jakies testy : http://www.purepc.pl/pamieci/Przeglad_pamieci_DDR3?page=all I w sumie odpowiedz jest jasna. http://www.komputronik.pl/index.php/product/58563/Podzespo_y_PC/Pami_DRAM/OCZ_DDR3_2x_1GB_1600MHz_CL7_Intel_Extreme_XMP.html Te pamieci sprawdza sie lepiej, tym bardziej ze w opisie mojej plyty : http://arest.pl/shop/index.php?inc=produkt&ID=16070&katid=59 widnieje cos takiego : 4 x DDR3 1666(OC) / 1333 / 1066 max 16 GB non-ECC, niebuforowana W kazdym razie pytanie koncowe, te pamieci beda dzialac na tej plycie? Nie wiem czy OC przy 1600 oznacza Overclocking, czy cos innego... ale nie chcialbym kupic pamieci, ktore sa 'za dobre' i moja plyta ich nie obsluguje :S Wiec pytanie, bedzie dzialac? ;p Z gory dzieki za odpowiedz, czekam na info i jade sklepu ;D EDIT. Tak popatrzylem i chyba moja plyta nie bedzie tego obslugiwac... wiec zastanawiam sie czy zmienic gigabyte na takiego asusa : http://arest.pl/shop/index.php?inc=produkt&ID=16888&katid=59 Lub ewentualnie zmienil pamiec na : http://www.komputronik.pl/index.php/product/77407/Podzespo_y_PC/Pami_DRAM/OCZ_DDR3_2x_1GB_1333MHz_CL7_Intel_Extreme_XMP.html Wszelakie opinie mile widziane Po spedzeniu kolejnych 30 minut na stronie asusa i gigabyte stwierdzilem ze wszystkie te plyty maja 1600 wzwyz na OC... wiec moze zamiast szukac igly w stogu siana ktos mily moglby szepnac slowke na czym ten OC mialby polegac? W skrocie, albo jakis link bylby 'more than enough' ;p Edytowane 16 listopada 2009 przez Trzcina Cytuj
Gość Opublikowano 16 listopada 2009 Opublikowano 16 listopada 2009 W sumie nie wiem, może chodzi o to, że 1600 możesz osiągnąć kręcąc pamięci. A skoro tak, to fabrycznie tak ustawione też powinny chodzić. Z tego co pamiętam to na stronach producentów można znaleźć gdzieś listę kompatybilnych ramków względem płyty. Zgaduję i mogę się mylić :< Cytuj
WisnieR 2 735 Opublikowano 18 listopada 2009 Opublikowano 18 listopada 2009 Fuck. Spóźniłem się i nigdzie nie można dostać tego Asusa 9600GSO. Krótka piłka. Oto karty które mnie interesują. Którą brać? http://www.neo24.pl/karta-graficzna-asus-hd4670-512mb-ddr3-128bit-dvi-hdmi-pci-e-(750-2000).html http://www.neo24.pl/karta-graficzna-zotac-gf9600gso-eco-512mb-box-(zt-96ses3g-fsl).html Cytuj
rinzen 966 Opublikowano 18 listopada 2009 Opublikowano 18 listopada 2009 Badziej oplaca sie brac nizsze timing czy wiecej MHz?AMD lubi niskie timingi, Intel lubi wysokie zegary. Kości, które wybraleś są ok ale przepłaciłeś, bo kupiłeś zestaw do OC a chyba nie będziesz się w to bawił. Z drugiej strony jeśli będziesz to lepszym wyjściem by były Ripjaws Jeśli chodzi o GPU to bierz GSO Cytuj
WisnieR 2 735 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 Z tego co wyczytałem to ten Zotac to kastrat a prawdziwe GSO to te z pamięciami 384 i 768 MB których nigdzie nie mogę znaleźć. Chyba jednak postaram się wylicytować używanego 8800. Cytuj
Trzcina 11 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 Badziej oplaca sie brac nizsze timing czy wiecej MHz?AMD lubi niskie timingi, Intel lubi wysokie zegary. Kości, które wybraleś są ok ale przepłaciłeś, bo kupiłeś zestaw do OC a chyba nie będziesz się w to bawił. Z drugiej strony jeśli będziesz to lepszym wyjściem by były Ripjaws Jeśli chodzi o GPU to bierz GSO Lokej, dzieki wielkie za info Pamieci szczerze mowiac nie wybralem, czekalem na jakis konkret tutaj i w przerwie na jakims forum pecetowym, ale tam mnie olali;p Cytuj
Trzcina 11 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 Pffff, jak juz sie zdecydowalem i chcialem isc do sklepu to mi powiedzieli ze towaru brak... no szlag mnie trafi Wracam wiec do punktu wyjscia, ktos poleci jakis RAM? Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 Od ilu złotych można sobie kupić całkiem dobrego netbooka? Pomyślałem sobie, że fajnie by mieć takiego mini-laptopa do pisania czegoś, grania na emulatorach, oglądania filmów, słuchania muzyki czy przeglądania internetu. Niby można to robić na PSP czy innych komórkach, ale nic nie zastąpi klawiatury i dużego (conajmniej 800x600) ekranu ;]. Wiadomo, nie zależy mi na jakimś potworze, żeby tylko Win7 całkiem dobrze śmigał. Nie wiem jak to jest z wydajnością przy grach, nie spodziewam się cudów, od grania mam Xboxa 360. Cytuj
Gość Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 Netbook nie nadaje się do gier w ogóle. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 No dobrze, przecież mówię, że na tym mi nie zależy. No więc od ilu złotych zaczyna się coś sensownego? Cytuj
rinzen 966 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 Paradoksalnie w momencie rozwoju rynku netbooków ich właściwa idea zaniknęła. Netbook miał być kieszonkowym komputerkiem, który ma zastąpić większą maszyne w podróży/na wykładach i służyć przy tym do pakietów biurowych bądź przeglądania internetu a to wszystko za cenę nie przekraczającą 1400pln. To co teraz wychodzi to zwyczajny śmiech na sali - U200 za 2300, 1008HA za 2000 czy X120 za 2100 a wszystkie na jednym Atomie, z taką samą grafiką, niekiedy z zaledwie 1gb ramu a do tego 7 na pokładzie, pchające się w nowe technologie z wyświetlaczem LED i z całkowicie zbędnymi wyjściami jak HDMI dodając do całości 'bogatą', 3komorową bateryjkę. Osobiście polecam NC10 od Samsunga - netbook z czasów złotej ery kiedy każdy patrzył na to co w tych maleństwach najważniejsze - jakość wykonania i długość pracy na baterii. Sprzęt relatywnie szybki, nie jest upstrzony bloatwarem a do tego przy jednym pasku podświetlenia trzyma niemalże 9 godzin. Na spotkania czy na zajęcia jak znalazł i kiedy wszyscy wyciągają ładowarki do swoich 17calowych potworów Ty wiesz, że na swoją baterię możesz liczyć jeszcze przez minimum 7h. 2 Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 20 listopada 2009 Opublikowano 20 listopada 2009 jaki hdd zewnetrzny? 1tb i usb 2.0 mi wystarczy. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 20 listopada 2009 Opublikowano 20 listopada 2009 Paradoksalnie w momencie rozwoju rynku netbooków ich właściwa idea zaniknęła. Netbook miał być kieszonkowym komputerkiem, który ma zastąpić większą maszyne w podróży/na wykładach i służyć przy tym do pakietów biurowych bądź przeglądania internetu a to wszystko za cenę nie przekraczającą 1400pln. To co teraz wychodzi to zwyczajny śmiech na sali - U200 za 2300, 1008HA za 2000 czy X120 za 2100 a wszystkie na jednym Atomie, z taką samą grafiką, niekiedy z zaledwie 1gb ramu a do tego 7 na pokładzie, pchające się w nowe technologie z wyświetlaczem LED i z całkowicie zbędnymi wyjściami jak HDMI dodając do całości 'bogatą', 3komorową bateryjkę. Osobiście polecam NC10 od Samsunga - netbook z czasów złotej ery kiedy każdy patrzył na to co w tych maleństwach najważniejsze - jakość wykonania i długość pracy na baterii. Sprzęt relatywnie szybki, nie jest upstrzony bloatwarem a do tego przy jednym pasku podświetlenia trzyma niemalże 9 godzin. Na spotkania czy na zajęcia jak znalazł i kiedy wszyscy wyciągają ładowarki do swoich 17calowych potworów Ty wiesz, że na swoją baterię możesz liczyć jeszcze przez minimum 7h. No to jest to, czego szukam - prawdziwy przenośny komputer (ok. 8 godzin normalnie i 5 godzin przy ekranie jasnym na 100 % O_o), nie za słaby nie za mocny (i tak lepszy dwa razy od mojego wiekowego stacjonarnego PC), cena przyjemna, bo ok. 1200-1500 zł za nowy - żyć nie umierać. Dziękuję Ci bardzo greah . Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 20 listopada 2009 Opublikowano 20 listopada 2009 Na swieta spadna ceny ramu? Dolozylbym sobie z 1 badz 2 koci gdyby cena zmiescila sie w 120zl max. Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 21 listopada 2009 Opublikowano 21 listopada 2009 Nie jestem graczem komputerowym zaznaczam.Jednak pewien typ leci mi troszke siana ale ze nie nadaza ze zbieraniem zarekwirowalem mu za obopólna zgoda kompa. Procek: AMD X2 Dual Core AM2 Athlon 64 7750 Black Edition 2.75Ghz 3MB 6 GB Ram 400 GB twardziel GeForce 9500GT 1024 Mb Plyta Asus M3A-H/HDMI ATX-AMD 780g Mam teraz pytanie bo serio nie wiem ile ten sprzet jest warty, ale czy da sie jakos zagrac w Dragon Age czy Football Manager?Znaczy jakos sie da, to juz wiem sam, ale czy bedzie warto w ogole? Dzieki. Cytuj
Gość Opublikowano 21 listopada 2009 Opublikowano 21 listopada 2009 Football Manager pójdzie spokojnie na tym procku. Co do dragon age to nie wiem, nie grałem w to. Ogólnie komp nie jest aż taki zły , tylko grafa jest daremna Pewnie w markIecie kupił Cytuj
Gość Zaqair Opublikowano 26 listopada 2009 Opublikowano 26 listopada 2009 (edytowane) Szukam komputera ktory pociagnie widzmina i Microsoft Flight simulator X delux edition najlepiej zeby wiedzmin chodzil na Full detalach Zlozylem cos takiego: Processor 1 x Intel Core i7 920 / 2.66 GHz ( Quad-Core ) Ram 9 GB DDR3 SDRAM dysk 1 x 750 GB - standard - Serial ATA-300 CD/DVD DVD?RW (?R DL) / DVD-RAM with Labelflash Technology Karta graficzna NVIDIA GeForce GTX 260 Edytowane 26 listopada 2009 przez zaq123456 Cytuj
Gość Opublikowano 26 listopada 2009 Opublikowano 26 listopada 2009 Szukam komputera ktory pociagnie widzmina i Microsoft Flight simulator X delux edition najlepiej zeby wiedzmin chodzil na Full detalach Zlozylem cos takiego: Processor 1 x Intel Core i7 920 / 2.66 GHz ( Quad-Core ) Ram 9 GB DDR3 SDRAM dysk 1 x 750 GB - standard - Serial ATA-300 CD/DVD DVD?RW (?R DL) / DVD-RAM with Labelflash Technology Karta graficzna NVIDIA GeForce GTX 260 Szczerze? Wygląda mi to na sposób "na Jana". To tak jakbyś wszedł do marketu i kupował rzeczy na zasadzie chybił-trafił z każdej półki. Bo chyba nie kierowałeś się jakąś wyższą logiką w tym wypadku? Broń boRZe nie chcę po Tobie pojechać, po prostu Twój "zestaw" to jeden wielki wynalazek Powiedz lepiej ile masz siana na to wszystko. Cytuj
Gość Zaqair Opublikowano 26 listopada 2009 Opublikowano 26 listopada 2009 Szukam komputera ktory pociagnie widzmina i Microsoft Flight simulator X delux edition najlepiej zeby wiedzmin chodzil na Full detalach Zlozylem cos takiego: Processor 1 x Intel Core i7 920 / 2.66 GHz ( Quad-Core ) Ram 9 GB DDR3 SDRAM dysk 1 x 750 GB - standard - Serial ATA-300 CD/DVD DVD?RW (?R DL) / DVD-RAM with Labelflash Technology Karta graficzna NVIDIA GeForce GTX 260 Szczerze? Wygląda mi to na sposób "na Jana". To tak jakbyś wszedł do marketu i kupował rzeczy na zasadzie chybił-trafił z każdej półki. Bo chyba nie kierowałeś się jakąś wyższą logiką w tym wypadku? Broń boRZe nie chcę po Tobie pojechać, po prostu Twój "zestaw" to jeden wielki wynalazek Powiedz lepiej ile masz siana na to wszystko. Blisko,wybieralem co mi przychodzilo do glowy .300-500euro Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 27 listopada 2009 Opublikowano 27 listopada 2009 Czy mozecie mi polecic jakas grafe do 100zl PCI E? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi