tjery 1 168 Opublikowano 11 maja Opublikowano 11 maja Powiem tak, DLSS Quality na pewno idealne nie jest, ale na każdego screena, który pokaże miejsce gdzie DLSS radzi sobie gorzej niż native z TAA jest screen z miejscem, gdzie radzi sobie lepiej. Podsumowując, przyjmijmy nawet, że takich miejsc i gier jest po równo, czyli w jednej grze/miejscu w danej grze jest trochę lepiej w native z TAA, a w innej/innym miejscu z DLSS Quality (chociaż z tego co sam widzę na własnym ekranie i co widzę na porównaniach to DLSS Quality w większości wygrywa), więc pod względem jakości obrazu mamy remis, raz tu lepiej, raz tu, a czasem podobnie. Tylko że z DLSS Quality daje Ci za free kilkadziesiąt procent wydajności i to jest fakt, obok którego nie można przejść obojętnie. Więc biorąc pod uwagę to i to, że jakość obrazu jest w najgorszym wypadku podobna do native z TAA to chyba nie można napisać nic innego poza tym, że jest to niesamowita technologia i gamechanger. I tak jak pisałem wcześniej, to całe moje chwalenie DLSS tyczy się sytuacji vs native z TAA, bo w żadnym miejscu mi nie chodziło o to, że DLSS robi lepsze piksele niż te natywne. A już pomijając DLSS to jeżeli chodzi o standardowe techniki AA to dla mnie największe znaczenie ma stabilność obrazu, brak migotania, shimmeringu itd., a z tym najlepiej radzi sobie TAA. Dlatego wolę już nawet blurujące TAA niż MSAA, bo blura z TAA na szybkości pozbywasz się jednym z wielu dostępnych "sharpenów" z reshade, a migotania z MSAA nie ma jak się pozbyć, taka Forza Horizon 5, zanim dodali TAA to migotanie roślinności z MSAA psuło cały wygląd gry. No i pomijam już wpływ MSAA na wydajność. A co do SSAA to spróbuj sobie DLDSR (1.78 bądź 2.25), lepsza wydajność i obraz niż standardowe SSAA, np. często w starszych grach jest opcja SSAA w samej grze, ale nie opłaca się z niej korzystać, lepiej DLDSR z Nvidia Control Panel. No chyba, że już używasz i napisałeś SSAA tak ogólnie, bo DLDSR to forma SSAA 2 Cytuj
MarekCol 366 Opublikowano 18 maja Opublikowano 18 maja Tutaj nie śmiejemy się z Intela mojego bożego. Nie do tego służy ten temat. Można rozwinąć mój rejdż, posiłkując się materiałami o przeciwnym scenariuszu. Można wytknąć, że to tylko jedna gra... <ziew> Kiedy w końcu biedaki się nauczą, że max fps nie jest równy stabilny fps... Cytuj
easye 3 356 Opublikowano 18 maja Opublikowano 18 maja AMD w tej generacji nokautuje Intela - wydali procek za 1300 zł, który w grach nie odstaje od najlepszego i najdroższego procesora niebieskich, który skokei kosztuje 3xtyle i 3xtyle prądu ciągnie... Cytuj
MarekCol 366 Opublikowano 18 maja Opublikowano 18 maja Fajnie, grając na oledzie 4K wydam 50zł więcej za prąd na rok. Plus pewność, że nie będzie cyrków jak z wątkami AMD na premierę Cyberpunka. Argumenty? czy tylko clown? 1 Cytuj
easye 3 356 Opublikowano 18 maja Opublikowano 18 maja 1300 zł vs 3300 zl. Nie ma o czym dyskutować nawet. 1 Cytuj
MarekCol 366 Opublikowano 18 maja Opublikowano 18 maja Przecież ja nie każę tego kupować. Cena jest pojebana. Kupi ten co lubi być jebany przez Intela. <zdjęcie mojego rozwartego na max odbytu> Oczywiście w grach zalet nie ma wiele... Oprócz bycia najlepszym. Historia już nas tego nauczyła... 1 Cytuj
bartiz 1 614 Opublikowano 18 maja Opublikowano 18 maja Argument z dupy jednak, jak ktoś już wydaje 20 koła na kompa to co za różnica czy wyda 22 300... Troll oczywiście. A coś dupa cicho u @creatinfreak po zakupie, nie czuć podjarki. Opowiadaj coś ziomuś. Warto było? Cytuj
MarekCol 366 Opublikowano 18 maja Opublikowano 18 maja Jaki troll kurwa xd Chcesz się pojedynkować na 3d marki?!! xd Cytuj
PiPoLiNiO 760 Opublikowano 19 maja Opublikowano 19 maja 7 godzin temu, MarekCol napisał(a): Chcesz się pojedynkować na 3d marki?!! Dawaj! Ryzen? Kupujesz AMD i już do końca życia jesteś stygmatyzowany. Nagle znikają koledzy, popadasz w depresję, nie odzywasz się w towarzystwie, bo od środka rozsadza Cię poczucie wstydu spowodowane wnętrzem własnego komputera... Cytuj
Ukukuki 6 929 Opublikowano 19 maja Opublikowano 19 maja Sam mam teraz intela ale fakt faktem AMD rozrzuciło ich jak obornik po polu, nie ma co zbierać. Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 19 maja Opublikowano 19 maja @bartiz jako użytkownik pc sam wiesz jak to jest. Odpalam gierki w dojebanej jakości i płynności, do tego mam największy ich wybór. Jestem zadowolony i czekam na benchmark w postaci hellblade 2. Cytuj
Ukukuki 6 929 Opublikowano 19 maja Opublikowano 19 maja Hellblade to ma małe wymagania. Poczekaj na Kingdom Come 2, będzie rzeźnia xd Cytuj
PiPoLiNiO 760 Opublikowano 19 maja Opublikowano 19 maja 2 minuty temu, creatinfreak napisał(a): benchmark A tymczasem odpalam Psi Patrol Cytuj
krzysiek923 1 626 Opublikowano 19 maja Opublikowano 19 maja https://www.purepc.pl/asus-zabiera-glos-w-zwiazku-z-zamieszaniem-wokol-obslugi-gwarancyjnej-swojego-sprzetu-zapowiedziano-zmiany dwa razy bym się zastanowił, ale i tak jakoś omijam ich sprzęt Cytuj
iluck85 2 871 Opublikowano 19 maja Opublikowano 19 maja Kij ma zawsze 2 końce. Klient- Panie, działało i przestało serwis- robił coś pan? Rozkręcał? K- nieeee s- śrubki odkręcane, wyłamany zatrzask K- może syn xD Cytuj
MarekCol 366 Opublikowano 19 maja Opublikowano 19 maja Tylko MSI chłopaki. Nigdy nie zawodzą. Chociaż jak jest milion klatek czasem cewki słychać. Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 22 maja Opublikowano 22 maja Jakoś mnie w oczy kóło brak wentylka z tyłu, no to musiałem dokupić. Teraz to jest komputer kompletny Niestety buda duża i zostałem zmuszony zamówić przedłużacz bo zabrakło 3cm do podłączenia wentylka. W sumie jeszcze by się drugi dysk przydał, ale to już może kiedyś na dobrej promocji 1 1 Cytuj
PiPoLiNiO 760 Opublikowano 22 maja Opublikowano 22 maja 58 minut temu, creatinfreak napisał(a): Teraz to jest komputer kompletny Najpóźniej w marcu w tej obudowie 5090. Wspomnicie moje słowa. Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 22 maja Opublikowano 22 maja 18 minut temu, Ukukuki napisał(a): Ładny ciemny PC wyszedł z tego Bez RGB (wyłączyłem jedyna na bloku). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi