creatinfreak 3 828 Opublikowano 22 maja Opublikowano 22 maja 11 minut temu, Ukukuki napisał(a): Spokojnie, RGB przyjdzie z czasem W salonie, gdzie konsole były niewidoczne za tv? I tak stara marudzi, że wielki kloc stoi koło komody (jakoś subwoofer nie przeszkadza ) 1 Cytuj
Ukukuki 6 928 Opublikowano 22 maja Opublikowano 22 maja Ehh to myślałem ,że będzie jak u mnie. Dwie pierwsze budy takie jak twoje i minimalistyczne i stonowane a teraz dopłacam do kości ram żeby się świeciły xd Cytuj
easye 3 356 Opublikowano 22 maja Opublikowano 22 maja ale to jest zmienne chyba - ja tez obecnie mam wszystko w RGB, a przy kolejnym składaniu, o ile nadal będę czuł pasje (bo im więcej lat, tym przywiązanie do gierek coraz mniejsze), do tego mam wrażenie, że już w ogóle gier nie kończę, to zrobię wszystko bez żadnego podświetlenia. Cytuj
iluck85 2 871 Opublikowano 22 maja Opublikowano 22 maja Ja wyłączyłem w ramie. Kupiłem takie, bo nie było bez i nie chciało mi się czekać na dostawę. W karcie graficznej jakimś osobnym softem można, ale i tak świeci na regał z książkami i mało co widzę. Na serio w salonie ktoś chce mieć ten festyn na widoku? Ja do teraz nie wiem jak ludzie grają, jak przy monitorze stoi buda i świeci jak Las Vegas. Ocipiałbym Cytuj
easye 3 356 Opublikowano 22 maja Opublikowano 22 maja ja np nie wiem po co w ogóle budę na biurku stawiać... Cytuj
Ukukuki 6 928 Opublikowano 23 maja Opublikowano 23 maja Nie cięgnie kurzu z podłogi i sam środek się dużo mniej kurzy jak i filtry. 1 Cytuj
Shen 9 623 Opublikowano 23 maja Opublikowano 23 maja Taki gotowiec ma sens jak nie chce mi się skręcać samemu pc? https://www.x-kom.pl/p/1206152-desktop-g4m3r-hero-i5-14400f-32gb-1tb-rtx4060-w11x.html Te podświetlenia trochę odpust dla starego dziada. Cytuj
Paolo de Vesir 9 086 Opublikowano 23 maja Opublikowano 23 maja PurePC daje w tej cenie zestaw z lepszym prockiem i RTXem 4070. https://www.purepc.pl/jaki-komputer-do-gier-kupic-polecane-zestawy-komputerowe-na-maj-2024-gotowe-konfiguracje-w-roznych-cenach?page=0,13 Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 23 maja Opublikowano 23 maja Te gotówce gamer mają dobre opinie i zawsze można podświetlenie wyłączyć. 1 Cytuj
tjery 1 168 Opublikowano 23 maja Opublikowano 23 maja (edytowane) 3 godziny temu, Shen napisał(a): Taki gotowiec ma sens jak nie chce mi się skręcać samemu pc? https://www.x-kom.pl/p/1206152-desktop-g4m3r-hero-i5-14400f-32gb-1tb-rtx4060-w11x.html Te podświetlenia trochę odpust dla starego dziada. Na ten zestaw to wrzuciłeś nawet nie patrz, 4060 odpada. To co wrzucił Paolo masz w tej samej cenie kartę prawie dwa razy mocniejszą i 12GB Vram zamiast 8. Przeskok między 4060 a 4070 Super jest ogromny. Edit: no wyjdzie trochę drożej, bo jeszcze buda i winda w tym zestawie od PurePC brakuje. Edytowane 23 maja przez tjery Cytuj
Bzduras 12 446 Opublikowano 23 maja Opublikowano 23 maja A najlepsze jest to, że szen nie chce składać kompa i dajecie mu koszyk z zestawem do samodzielnego złożenia. Wiem, klocki lego i wyższa wydajność, ale warto brać to pod uwagę. 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 086 Opublikowano 23 maja Opublikowano 23 maja Większość firm ma usługi do składania PC, czasem za stówkę czasem za dwie (kwestia wyboru budżetu). Czy warto tracić kilkanaście/dziesiat procent wydajności aby nie klikać w dodatkowa opcję przy zakupie? Cytuj
Bzduras 12 446 Opublikowano 23 maja Opublikowano 23 maja Nie wiem, nie znam się, ale to na zasadzie zdrowego co słuchawki na przewodzie wciskał ludkowi co szukał takich na blutucz. Cytuj
tjery 1 168 Opublikowano 23 maja Opublikowano 23 maja (edytowane) No różnica jest ogromna jak na karty "jedna po drugiej", 4070S jest koło 2 razy mocniejszy. Złożenie kompa to jest parę godzin roboty z YT jak nigdy tego nie robiłeś. Druga opcja to kilka lat z prawie połowę słabszym kompem za prawie tą samą cenę. No i 8GB Vram przy obecnych grach może być sporym problemem. Edytowane 23 maja przez tjery Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 23 maja Opublikowano 23 maja (edytowane) Do tego klawa, mysz, pad, adapter i się robi suma. Ja też miałem złożyć taniej a wyszło TROSZKĘ drożej. Ale ja poszalałem z obudową, wentylami, chłodzeniem procka i zasilaczem. Spokojnie tysia bym zaoszczędził, ale to już będzie na przyszłe upgrady. @Shen w niektórych sklepach możesz kupić części i zlecić złożenie tego do kupy, ale ominie Cię cała zabawa. Edytowane 23 maja przez creatinfreak Cytuj
drozdu7 2 730 Opublikowano 23 maja Opublikowano 23 maja Taki komp za 5-6 tysi to jest spora różnica względem konsol obecnej generacji? To wydatek na najbliższe 2-3 lata czy dłużej myślicie? Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 23 maja Opublikowano 23 maja Do następnej generacji na bank spokój. Do tego zawsze można zejść suwaczkiem w lewo i mieć 60 klatek, nie to co na konsolach jak gra wyjdzie w 30. Cytuj
Ukukuki 6 928 Opublikowano 23 maja Opublikowano 23 maja 4060 to niestety nie jest zbyt udana karta lepiej dopłacić do 4070 lub zamienić na AMD RX 7700 XT. Ostatnia naprawdę dająca radę 60 to była 2060 i 2060 Super. Cytuj
tjery 1 168 Opublikowano 23 maja Opublikowano 23 maja 58 minut temu, drozdu7 napisał(a): Taki komp za 5-6 tysi to jest spora różnica względem konsol obecnej generacji? To wydatek na najbliższe 2-3 lata czy dłużej myślicie? Ten co wkleił Paolo wyjdzie trochę ponad 6K, z 4070Super masz wydajność prawie dwa razy większą niż konsole + DLSS i Frame Gen. Tu masz Horizon FW - max ustawienia, 4K z DLSS Quality koło 80 fps. 1 Cytuj
iluck85 2 871 Opublikowano 23 maja Opublikowano 23 maja Jpr Zara trzeba zmienić nazwę na PCExtreme jak tak dalej pójdzie. 1 Cytuj
Ukukuki 6 928 Opublikowano 23 maja Opublikowano 23 maja @Perez kolega wyżej rzucił pomysł na wydanie specjalne magazynu. Cytuj
iluck85 2 871 Opublikowano 23 maja Opublikowano 23 maja Zakup PC dzieli się tak: Jebać biedę jak Wooyek. Dziadować potem i tak wymienić. Ten 1 zakup jest najgorszy, bo wszystko jak się doda, to się robi nie wąska kwota i to boli. 15k to tam lekko i nadal nie ma kosmosu. Oled monitor, 4090 i już mamy 10k, a to tylko dwa elementy całej układanki. Podstawa, to co chcemy, do czego i czego oczekujemy. Potem finanse i dziadujemy albo zbieramy dalej. IMO łatwiej wymienić kartę graficzną niż monitor. Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 23 maja Opublikowano 23 maja No bez przesady. Mając tv oled wydałem TYLKO 11k i gram na ultra Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi