Perez 1 701 Opublikowano 23 maja Opublikowano 23 maja 45 minut temu, Ukukuki napisał(a): @Perez kolega wyżej rzucił pomysł na wydanie specjalne magazynu. Widzę Cię jako redaktora prowadzącego takiego specjala! 1 Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 23 maja Opublikowano 23 maja 24 minuty temu, creatinfreak napisał(a): No bez przesady. Mając tv oled wydałem TYLKO 11k i gram na ultra Ja mając TV oled wydałem 25k, pisałem w temacie chyba o taboretach gejmingowych ile co mnie kosztowało. Cytuj
suteq 183 Opublikowano 23 maja Opublikowano 23 maja 6 godzin temu, Bzduras napisał(a): Nie wiem, nie znam się, ale to na zasadzie zdrowego co słuchawki na przewodzie wciskał ludkowi co szukał takich na blutucz. Niby tak ale nie dość że można coś ogarnąć taniej/z lepszymi bebechami to jeszcze ci złożą, zainstalują system że ci przyjedzie to tylko odpalasz i działasz. Wyjdzie niby to samo co gotowiec ale lepiej, co kto woli. 1 Cytuj
Ukukuki 6 928 Opublikowano 24 maja Opublikowano 24 maja Teraz i tak jest lepiej niż kiedyś, nawet intel na socket wydaje procki przez 3 lata. W obecnym momencie lepiej iść w procki AMD, młoda platforma no i pewnie będzie jeszcze ze 3 lata wspierana nowymi modelami. Cytuj
Chewie 142 Opublikowano 24 maja Opublikowano 24 maja W dniu 23.05.2024 o 11:16, Shen napisał(a): Taki gotowiec ma sens jak nie chce mi się skręcać samemu pc? https://www.x-kom.pl/p/1206152-desktop-g4m3r-hero-i5-14400f-32gb-1tb-rtx4060-w11x.html Te podświetlenia trochę odpust dla starego dziada. Te xkomy mają tylko sens na jakichś dużych promkach ale nawet wtedy mało opłacalne, prawie 6 koła za kompa z rtx 4060? Jezu pomyśleć, że ktoś to kupuje xD Ludzie często polecają hardpc z gotowcami. Za 6,8 znalazłem tam kompa na najlepszym procku do gier obecnie z rtx 4070s https://sklep.hard-pc.pl/p17589,zestaw-ryzen-7-7800x3d-rtx-4070-super-12gb-32gb-ddr5-1tb-ssd-750w-aramis-argb.html 1k więcej ale przepaść ogromna 2 1 Cytuj
MarekCol 366 Opublikowano 24 maja Opublikowano 24 maja Dałem ci minusa za "najlepszym procku do gier" 1 3 Cytuj
KrYcHu_89 2 268 Opublikowano 25 maja Opublikowano 25 maja 7 godzin temu, MarekCol napisał(a): Dałem ci minusa za "najlepszym procku do gier" Marek przestań pić z rana! Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 25 maja Opublikowano 25 maja Wystarczy, że przygłupy z CW kłócą się która wersja gry jest bardziej chujowa, to teraz jeszcze wy będziecie przekonywać jakiegoś ćpuna czy innego alkoholika, że ten procesor jest lepszy od tamtego? Cytuj
suteq 183 Opublikowano 25 maja Opublikowano 25 maja Tutaj nie ma nic do przekonywania, AMD wjeżdża i rozjeżdża a Intel do budy. Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 25 maja Opublikowano 25 maja Aha, na pewno zrozumiał, więc czekam na jego odpowiedź, na pewno przyzna wam rację i będzie można zakończyć tą jałową dyskusje. Cytuj
bartiz 1 614 Opublikowano 25 maja Opublikowano 25 maja W dniu 24.05.2024 o 12:08, Chewie napisał(a): Te xkomy mają tylko sens na jakichś dużych promkach ale nawet wtedy mało opłacalne, prawie 6 koła za kompa z rtx 4060? Jezu pomyśleć, że ktoś to kupuje xD Ludzie często polecają hardpc z gotowcami. Za 6,8 znalazłem tam kompa na najlepszym procku do gier obecnie z rtx 4070s https://sklep.hard-pc.pl/p17589,zestaw-ryzen-7-7800x3d-rtx-4070-super-12gb-32gb-ddr5-1tb-ssd-750w-aramis-argb.html 1k więcej ale przepaść ogromna Dobrze wygląda ten zestaw, na morelach same części wychodzą koło 6,6k. A tu już wszystko złożone. Jedynie gwarancja jest chyba na całość, czyli jak coś padnie chyba trzeba odsyłać całą budę ;/ Cytuj
tjery 1 168 Opublikowano 25 maja Opublikowano 25 maja 4 godziny temu, suteq napisał(a): Tutaj nie ma nic do przekonywania, AMD wjeżdża i rozjeżdża a Intel do budy. To akurat wcale nie jest takie oczywiste. Benchmarki procków to gierki w 1080p i tam AMD jest lepsze. Ale jest jeszcze druga strona medalu - jak sobie CPU radzi w grach, w których procek musi wyciągać w niektórych momentach zjebaną optymalizację, jak np. w nowym Jedi, Wiedźminie z RT czy Dragons Dogma 2. Bo ta przewaga w 1080p to bardziej taka papierowa, bo kto gra na takich prockach w 1080p, w wyższych rozdziałkach wszystko się mniej więcej zrównuje. Za to w tych hujowych momentach jak procek Ci daje +10-20 fps to jest odczuwalne dosyć mocno. Z mojego doświadczenia Intel lepiej sobie radzi w takich momentach dzięki wyższym zegarom. Cytuj
MarekCol 366 Opublikowano 25 maja Opublikowano 25 maja No i po co siejesz propagande Intela? Oni widzieli wykresy i AMD lepsze. 2 Cytuj
Ukukuki 6 928 Opublikowano 25 maja Opublikowano 25 maja Tylko Intel potrzebuje 2 razy więcej soku niż AMD aby wyciągać podobną wydajność. No i intel ma obecnie problem z niestabilnością wyżej pozycjonowanych modeli i które są już fabrycznie wykręcone pod korek i niektórym stosunkowo szybko padają. Chcieli być pierwsi w benchmarkach i byli, kosztem wysokich temperatur i poborem prądu. A teraz zwalają winę na producentów płyt głównych ,że procki nie obniżają taktowania przy wysokich temperaturach procesora xd https://www.purepc.pl/intel-twierdzi-ze-do-niestabilnosci-procesorow-core-i9-w-grach-przyczynili-sie-znaczaco-producenci-plyt-glownych Jak już po zawodach to obniżymy taktowanie i ilość soku jaką dajemy w procesor xd Sam mam intela ale mogłem poczekać jednak na AM5 xd Bronicie chujowej praktyki korpo i nic więcej. 1 Cytuj
suteq 183 Opublikowano 25 maja Opublikowano 25 maja 18 minut temu, tjery napisał(a): To akurat wcale nie jest takie oczywiste. Benchmarki procków to gierki w 1080p i tam AMD jest lepsze. Ale jest jeszcze druga strona medalu - jak sobie CPU radzi w grach, w których procek musi wyciągać w niektórych momentach zjebaną optymalizację, jak np. w nowym Jedi, Wiedźminie z RT czy Dragons Dogma 2. Bo ta przewaga w 1080p to bardziej taka papierowa, bo kto gra na takich prockach w 1080p, w wyższych rozdziałkach wszystko się mniej więcej zrównuje. Za to w tych hujowych momentach jak procek Ci daje +10-20 fps to jest odczuwalne dosyć mocno. Z mojego doświadczenia Intel lepiej sobie radzi w takich momentach dzięki wyższym zegarom. 1080p nikogo, to retro rozdzielczość obecnie. Oczywiście moje posty wyżej są typowo prześmiewcze jednakże fakty są takie że widziałem z 10 rożnych testów 7800X3D i we wszystkich testach było widoczne że to najlepszy procek do gier, nawet w 1440p czy 4K (materiał u Linusa) chociaż tak jak piszesz w najwyższych rozdzielczościach w większości przypadków wyniki są zbliżone. Dodatkowo procek AMD kosztuje połowę tego co Intel, zżera mniej prądu i ma tendencję do niższych temperatur w stresie. Intel wiadomo że ma moc w aplikacjach użytkowych ale do gier? Aktualnie najbardziej opłacalne są procki AMD. Ale chętnie zobaczyłbym faktyczne testy/porównania w sytuacjach kryzysowych o których wspominasz. Cytuj
KrYcHu_89 2 268 Opublikowano 25 maja Opublikowano 25 maja Intel do gier jest tylko dla fanów marki. Jak ktoś ma ochotę przepłacić, bierze sobie Intela, proste. Innych powodów w obecnym momencie nie ma. AMD bardzo mocno zaatakował. Cytuj
łom 1 974 Opublikowano 25 maja Opublikowano 25 maja Przecież testy w 1080p są właśnie po to żeby zmierzyć faktyczną wydajność procka. Przy wyższych rozdzielczościach robi się najczęściej bottleneck na GPU więc takie testy mało co mówią o wydajności CPU. Cytuj
Paolo de Vesir 9 086 Opublikowano 25 maja Opublikowano 25 maja @suteq masz testy o które prosiłeś 1 Cytuj
PiPoLiNiO 760 Opublikowano 26 maja Opublikowano 26 maja Zasada jest prosta. tylko INTEL tylko NVIDIA tylko OLED Inaczej nigdy nie osiągniesz w życiu nirvany... 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi