Skocz do zawartości

+++ CHCESZ KUPIC/ZMODERNIZOWAC KOMPA?

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie jak każdy poyeb który ma 4090 polecę po 5090 ale serio się zastanawiam bo na ten moment poza dodatkiem do elden ringa i jakimiś grami od xboxa to serio nie ma sztosów które by uzasadniały ew zakup. Oczywiście może się okazać że realna premiera to początek przyszłego roku i może już będzie warto. 

Kilka lat xd W kilka lat Jensen-San zrobi, że będziesz myślał, że to Twój wybór żeby kupić nowe GPU.

Normalnie kupujemy na premierę, nie pierdolimy się w tańcu. 512-bit szyna, 192 potoki renderowe, tyle samo gej trejsingów, 25 tysięcy cudów.

Day 0 i namiot pod wieżowcem na Tajwanie.

Panowie, kupiłem se lapka i tego stacjonarnego muszę sprzedać ale czy nie lepiej będzie jak osobno wystawię np smoka gtx 970? Bo ktoś w ogóle teraz stacjonarki kupuje takie stare? Mam tam 2x8GB, Procek jakiś i7 4440 bodajże. Nie wiem jak to zrobić żeby jak najwięcej za tego starocia uzyskać :cebula:

8 godzin temu, MarekCol napisał(a):

Kilka lat xd W kilka lat Jensen-San zrobi, że będziesz myślał, że to Twój wybór żeby kupić nowe GPU.

Normalnie kupujemy na premierę, nie pierdolimy się w tańcu. 512-bit szyna, 192 potoki renderowe, tyle samo gej trejsingów, 25 tysięcy cudów.

Day 0 i namiot pod wieżowcem na Tajwanie.

Zdecydowanie idź na odwyk lub przestań się zadawać z frostim. 

53 minuty temu, grzybiarz napisał(a):

Panowie, kupiłem se lapka i tego stacjonarnego muszę sprzedać ale czy nie lepiej będzie jak osobno wystawię np smoka gtx 970? Bo ktoś w ogóle teraz stacjonarki kupuje takie stare? Mam tam 2x8GB, Procek jakiś i7 4440 bodajże. Nie wiem jak to zrobić żeby jak najwięcej za tego starocia uzyskać :cebula:

Komputer trochę retro, nie wiem czy ktoś to w całości kupi, na części może ktoś do kolekcji pojedyncze części zgarnie. Albo jakiś jeleń w całości to dla dzieci kupi. 

• 2 tygodnie później...

Panowie, rozkmina
Dobrałem bebechy do kompa bratanka, w tym cooler Arctic Freezer 36 A-RGB (wiadomo, światełka muszą być) i płytą Assrocka B650M-HDV/M.2
Mobo ponoć dobre z budżetowców na AM5, ale nie ma na niej złącza RGB ani ARGB, czyli (chyba) nici z podświetlania coolera
Jeśli dobrze kminię rozwiązaniem jest buda z kontrolerem ARGB w standardzie lub dokupienie takowego? Wtedy zadziała to z pominięciem płyty i wszystko będzie świecić?

Np. taka Endorfy Ventum 200 ARGB. Ma kontroler ARGB+PWM akurat na 5 wentylatorów, idealnie na 4 z samej budy + ten z CPU

6 minut temu, Ukukuki napisał(a):

@Frantik są zewnętrzne kontrolery do RGB zależnie jakiego typu masz.

Ta buda Endorfy ma kontroler PWM+ARGB /5x PWM 4-PIN, 5x ARGB 3-PIN, czyli na najpopularniejsze 3 lub 4-pinowe, według potrzeby. A cooler ma złącze 3-pin od ARGB
 i 4-pin od PWM

No właśnie, jeden rabin powie, że z samym zasilaniem z cpu_fan będzie się świecić, ale bez kontroli, drugi, że w ogóle nie będzie świecić. I już zgłupiałem

2 godziny temu, Frantik napisał(a):

Panowie, rozkmina
Dobrałem bebechy do kompa bratanka, w tym cooler Arctic Freezer 36 A-RGB (wiadomo, światełka muszą być) i płytą Assrocka B650M-HDV/M.2
Mobo ponoć dobre z budżetowców na AM5, ale nie ma na niej złącza RGB ani ARGB, czyli (chyba) nici z podświetlania coolera
Jeśli dobrze kminię rozwiązaniem jest buda z kontrolerem ARGB w standardzie lub dokupienie takowego? Wtedy zadziała to z pominięciem płyty i wszystko będzie świecić?

Np. taka Endorfy Ventum 200 ARGB. Ma kontroler ARGB+PWM akurat na 5 wentylatorów, idealnie na 4 z samej budy + ten z CPU

Weź sobie asrocka pro rs, tam chyba jest wszystko co potrzeba

No ja chyba wezmę bo już mnie męczy to przeglądanie pepperka, czytanie komentarzy, ugranie dwóch stówek a później jebanie się ze składaniem i instalowaniem wszystkiego xD kiedyś się zrobi upgrade na mocniejsza kartę i procek, póki co styknie jak na pierwszego kompa od 15 lat.

W dniu 25.06.2024 o 10:41, bartiz napisał(a):

https://proline.pl/zenpc-gaming-amd-ryzen-5-7500f-rtx4070-super-1tb-32gb-wifi-p8122055

Chyba przyzwoity zestaw i cena, mając na uwadze że wszystko złożone, po aktualizowane i zainstalowany nawet system. Opinie mają bardzo dobre. Jakieś uwagi?

Wydaje się spoko tylko windforce to chyba najtańsza opcja tego gpu i podobno bywają głośne. Byś musiał odpalić na jakimś furmarku i zobaczyć

• 2 tygodnie później...

to co wyżej było wrzucane

ZENPC Gaming AMD Ryzen 5 7500F/RTX4070 Super/1TB/32GB/WiFi - ProLine - w promce za 5599zl

do tego monitor Lenovo G27qc-30 (66F4GAC2EU) - Monitor - Morele.net - w sumie zaraz obok stoi oled 55 cali więc do singli może sobie podepnę przez hdmi

Póki co wystarczy, to mój pierwszy PC chyba od 15 lat, do tego musiałem kupić wszystko od zera (biurko, fotel, myszka, klawa itp)

• Lubię! 1