mozi 1 977 Opublikowano 12 czerwca Udostępnij Opublikowano 12 czerwca Pewnie jak każdy poyeb który ma 4090 polecę po 5090 ale serio się zastanawiam bo na ten moment poza dodatkiem do elden ringa i jakimiś grami od xboxa to serio nie ma sztosów które by uzasadniały ew zakup. Oczywiście może się okazać że realna premiera to początek przyszłego roku i może już będzie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 605 Opublikowano 12 czerwca Udostępnij Opublikowano 12 czerwca Jeśli DLSS będzie rozwijany w takim tempie, to niedługo pogoń za topowymi kartami zmaleje jeszcze bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wooyek 1 130 Opublikowano 12 czerwca Udostępnij Opublikowano 12 czerwca (edytowane) No ja raczej sobie odpuszczę wymianę 4090 na kilka lat, jest DLSS, nie gram w 4k, nie wiem co by musiało wyjść żeby ta karta się spociła, także wyjebane mam na kartę za pewnie 12k+ Edytowane 12 czerwca przez Wooyek Cytuj Odnośnik do komentarza
MarekCol 366 Opublikowano 12 czerwca Udostępnij Opublikowano 12 czerwca Kilka lat xd W kilka lat Jensen-San zrobi, że będziesz myślał, że to Twój wybór żeby kupić nowe GPU. Normalnie kupujemy na premierę, nie pierdolimy się w tańcu. 512-bit szyna, 192 potoki renderowe, tyle samo gej trejsingów, 25 tysięcy cudów. Day 0 i namiot pod wieżowcem na Tajwanie. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 294 Opublikowano 13 czerwca Udostępnij Opublikowano 13 czerwca Panowie, kupiłem se lapka i tego stacjonarnego muszę sprzedać ale czy nie lepiej będzie jak osobno wystawię np smoka gtx 970? Bo ktoś w ogóle teraz stacjonarki kupuje takie stare? Mam tam 2x8GB, Procek jakiś i7 4440 bodajże. Nie wiem jak to zrobić żeby jak najwięcej za tego starocia uzyskać Cytuj Odnośnik do komentarza
Wooyek 1 130 Opublikowano 13 czerwca Udostępnij Opublikowano 13 czerwca 8 godzin temu, MarekCol napisał(a): Kilka lat xd W kilka lat Jensen-San zrobi, że będziesz myślał, że to Twój wybór żeby kupić nowe GPU. Normalnie kupujemy na premierę, nie pierdolimy się w tańcu. 512-bit szyna, 192 potoki renderowe, tyle samo gej trejsingów, 25 tysięcy cudów. Day 0 i namiot pod wieżowcem na Tajwanie. Zdecydowanie idź na odwyk lub przestań się zadawać z frostim. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 924 Opublikowano 13 czerwca Udostępnij Opublikowano 13 czerwca 53 minuty temu, grzybiarz napisał(a): Panowie, kupiłem se lapka i tego stacjonarnego muszę sprzedać ale czy nie lepiej będzie jak osobno wystawię np smoka gtx 970? Bo ktoś w ogóle teraz stacjonarki kupuje takie stare? Mam tam 2x8GB, Procek jakiś i7 4440 bodajże. Nie wiem jak to zrobić żeby jak najwięcej za tego starocia uzyskać Komputer trochę retro, nie wiem czy ktoś to w całości kupi, na części może ktoś do kolekcji pojedyncze części zgarnie. Albo jakiś jeleń w całości to dla dzieci kupi. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 294 Opublikowano 13 czerwca Udostępnij Opublikowano 13 czerwca oj tam od razu jelen, dobry sprzęt to był... w 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 924 Opublikowano 13 czerwca Udostępnij Opublikowano 13 czerwca Karta ma już 10 lat, procek 11,5 xd powoli sprzęt retro kolekcjonerski Cytuj Odnośnik do komentarza
Chewie 138 Opublikowano 13 czerwca Udostępnij Opublikowano 13 czerwca Za pojedyncze części dostaniesz więcej, tylko pytanie czy chce Ci się z tym pierdzielić wystawiać wszystko osobno. Mnie by się nie chciało i bym puścił całość w pizdu Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 570 Opublikowano 24 czerwca Udostępnij Opublikowano 24 czerwca Panowie, rozkmina Dobrałem bebechy do kompa bratanka, w tym cooler Arctic Freezer 36 A-RGB (wiadomo, światełka muszą być) i płytą Assrocka B650M-HDV/M.2 Mobo ponoć dobre z budżetowców na AM5, ale nie ma na niej złącza RGB ani ARGB, czyli (chyba) nici z podświetlania coolera Jeśli dobrze kminię rozwiązaniem jest buda z kontrolerem ARGB w standardzie lub dokupienie takowego? Wtedy zadziała to z pominięciem płyty i wszystko będzie świecić? Np. taka Endorfy Ventum 200 ARGB. Ma kontroler ARGB+PWM akurat na 5 wentylatorów, idealnie na 4 z samej budy + ten z CPU Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 924 Opublikowano 24 czerwca Udostępnij Opublikowano 24 czerwca @Frantik są zewnętrzne kontrolery do RGB zależnie jakiego typu masz. Ogólnie samo podświetlenie bez tego powinno świecić ale nie będziesz miał nad nim kontroli, jednak to są tylko moje przypuszczenia. Zależy to od konkretnego sprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 570 Opublikowano 24 czerwca Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 6 minut temu, Ukukuki napisał(a): @Frantik są zewnętrzne kontrolery do RGB zależnie jakiego typu masz. Ta buda Endorfy ma kontroler PWM+ARGB /5x PWM 4-PIN, 5x ARGB 3-PIN, czyli na najpopularniejsze 3 lub 4-pinowe, według potrzeby. A cooler ma złącze 3-pin od ARGB i 4-pin od PWM No właśnie, jeden rabin powie, że z samym zasilaniem z cpu_fan będzie się świecić, ale bez kontroli, drugi, że w ogóle nie będzie świecić. I już zgłupiałem Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 924 Opublikowano 24 czerwca Udostępnij Opublikowano 24 czerwca Bo to zależy od konkretnego podzespołu, nie ma reguły. Ale zazwyczaj świecą :p Najwyżej dokupi się kontroler. Najtańsze są po 20 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza
Chewie 138 Opublikowano 24 czerwca Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2 godziny temu, Frantik napisał(a): Panowie, rozkmina Dobrałem bebechy do kompa bratanka, w tym cooler Arctic Freezer 36 A-RGB (wiadomo, światełka muszą być) i płytą Assrocka B650M-HDV/M.2 Mobo ponoć dobre z budżetowców na AM5, ale nie ma na niej złącza RGB ani ARGB, czyli (chyba) nici z podświetlania coolera Jeśli dobrze kminię rozwiązaniem jest buda z kontrolerem ARGB w standardzie lub dokupienie takowego? Wtedy zadziała to z pominięciem płyty i wszystko będzie świecić? Np. taka Endorfy Ventum 200 ARGB. Ma kontroler ARGB+PWM akurat na 5 wentylatorów, idealnie na 4 z samej budy + ten z CPU Weź sobie asrocka pro rs, tam chyba jest wszystko co potrzeba Cytuj Odnośnik do komentarza
bartiz 1 614 Opublikowano 25 czerwca Udostępnij Opublikowano 25 czerwca https://proline.pl/zenpc-gaming-amd-ryzen-5-7500f-rtx4070-super-1tb-32gb-wifi-p8122055 Chyba przyzwoity zestaw i cena, mając na uwadze że wszystko złożone, po aktualizowane i zainstalowany nawet system. Opinie mają bardzo dobre. Jakieś uwagi? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bielik 729 Opublikowano 25 czerwca Udostępnij Opublikowano 25 czerwca Sam się nad nim zastanawiam Stefan Celowałem w składanie zestawu z RTX4070 Ti Super, ale to trzeba się liczyć na koszt rzędu 7000zł Cytuj Odnośnik do komentarza
bartiz 1 614 Opublikowano 25 czerwca Udostępnij Opublikowano 25 czerwca No ja chyba wezmę bo już mnie męczy to przeglądanie pepperka, czytanie komentarzy, ugranie dwóch stówek a później jebanie się ze składaniem i instalowaniem wszystkiego xD kiedyś się zrobi upgrade na mocniejsza kartę i procek, póki co styknie jak na pierwszego kompa od 15 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 924 Opublikowano 25 czerwca Udostępnij Opublikowano 25 czerwca Omijacie chłopaki najlepszą część zabawy, no ale rozumiem strach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Chewie 138 Opublikowano 26 czerwca Udostępnij Opublikowano 26 czerwca W dniu 25.06.2024 o 10:41, bartiz napisał(a): https://proline.pl/zenpc-gaming-amd-ryzen-5-7500f-rtx4070-super-1tb-32gb-wifi-p8122055 Chyba przyzwoity zestaw i cena, mając na uwadze że wszystko złożone, po aktualizowane i zainstalowany nawet system. Opinie mają bardzo dobre. Jakieś uwagi? Wydaje się spoko tylko windforce to chyba najtańsza opcja tego gpu i podobno bywają głośne. Byś musiał odpalić na jakimś furmarku i zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 859 Opublikowano 26 czerwca Udostępnij Opublikowano 26 czerwca PC MasterRace rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza
bartiz 1 614 Opublikowano 4 lipca Udostępnij Opublikowano 4 lipca No i komputerek z ProLine od wtorku już u mnie. Wszystko dobrze spakowane, w środku kompa włożony wypełniacz, dołączyli pudełka z każdej części, jakieś wykresy z testów itp. Zaczynamy PC fuckin master race 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 924 Opublikowano 4 lipca Udostępnij Opublikowano 4 lipca Co konkretnie kupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza
bartiz 1 614 Opublikowano 4 lipca Udostępnij Opublikowano 4 lipca to co wyżej było wrzucane ZENPC Gaming AMD Ryzen 5 7500F/RTX4070 Super/1TB/32GB/WiFi - ProLine - w promce za 5599zl do tego monitor Lenovo G27qc-30 (66F4GAC2EU) - Monitor - Morele.net - w sumie zaraz obok stoi oled 55 cali więc do singli może sobie podepnę przez hdmi Póki co wystarczy, to mój pierwszy PC chyba od 15 lat, do tego musiałem kupić wszystko od zera (biurko, fotel, myszka, klawa itp) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 924 Opublikowano 4 lipca Udostępnij Opublikowano 4 lipca Bardzo przyjemny zestaw w tej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi