Qbon 318 Opublikowano 6 września Udostępnij Opublikowano 6 września Z tym poborem mocy to zobaczymy jak wyjdzie, bo podawane jest, że niby ma tak dużo brać a w praktyce później i tak rzadko kiedy się zbliża do tego poziomu, zwłaszcza gdy jest włączony dlss, a praktycznie zawsze opłaca się go włączyć. Poza tym można zrobić undervolting gpu i przy właściwie takiej samej wydajności pobór mocy jest sporo niższy, temperatury niższe, bardziej cicha praca. Same plusy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bielik 729 Opublikowano 10 września Udostępnij Opublikowano 10 września W dniu 6.09.2024 o 10:28, KrYcHu_89 napisał(a): Są ludzie, co twierdzą, że starczy, z przecieków wynika, że 5090 może mieć problem z 850W z RT w peaku. Różnica w cenie mała, nie ma sensu imo nie brać 1 kW. + procek + overhead, będzie 1kW w zaleceniach dla 5090 jak nic. To chłopaki czas na swoich stanowiskach gejmingowych zrobić wyjście na siłę co by te smoki uciągnął! Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 167 Opublikowano 10 września Udostępnij Opublikowano 10 września 33 minuty temu, Bielik napisał(a): To chłopaki czas na swoich stanowiskach gejmingowych zrobić wyjście na siłę co by te smoki uciągnął! Biadolenie, poprzednie rumory o 4090 też były, że po 600W, a w peaku mam 400, chyba, że ustawiam chore rozdziałki jak 5760x3240, wtedy potrafi dojść w granice 440W. Normalnie to jest 350-400W. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 924 Opublikowano 10 września Udostępnij Opublikowano 10 września No głupoty jak nic te pierdy. Będzie wzrost z uwagi pewnie na ten sam proces ale na 5090 to pewnie z 50W a największy będzie w segmencie niskim z uwagi na już małe TDP aktualnych kart. Ja mam na karcie pobór ponad 300W a zasilacz 750 jak dobrze pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 730 Opublikowano 11 września Udostępnij Opublikowano 11 września To ile taki komp za 5-6 tysi z tą kartą 4070 zjada prądu? I jak to się ma do konsoli? Cytuj Odnośnik do komentarza
kiseki 749 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września Jaka jest obecnie najtańsza karta do grania w 4k/60fps na wysokich ustawieniach? Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Donatello1991 1 414 Opublikowano 12 września Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 12 września Przyszedł w końcu. Zaraz odpalam. 9 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 264 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września 5 godzin temu, kiseki napisał(a): Jaka jest obecnie najtańsza karta do grania w 4k/60fps na wysokich ustawieniach? Jak musisz 4k w większości gier to nie schodziłbym poniżej 4070Ti i 7900 XT. A czemu nie 1440p i np. ultrawide? na PC to najlepsza opcja jednak i minimalnie "tańsza" niż 4k. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 356 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września 6 godzin temu, kiseki napisał(a): Jaka jest obecnie najtańsza karta do grania w 4k/60fps na wysokich ustawieniach? RTX 4080 / AMD Radeon 7900 XTX Z niższymi ustawieniami DLLS i FSR pewnie 4070TI i RX 7900 XT 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 264 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września Szczególnie polecam spróbowanie szerokich kątów, jak masz już konsole i grałeś na konsoli długie lata, inne doświadczenia. @kiseki Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 356 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września no tylko UW to czasami tyle samo klatek co 4k - przy rozdzielczości 3440x1440 gry chodzą znacznie gorzej niż na zwykłych monitorach 1440p. No ale zgadzam się, odkąd mam UW Oled to w ogóle nie chce mi się na telewizorze grać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 264 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września 3 minuty temu, easye napisał(a): no tylko UW to czasami tyle samo klatek co 4k - przy rozdzielczości 3440x1440 gry chodzą znacznie gorzej niż na zwykłych monitorach 1440p. No ale zgadzam się, odkąd mam UW Oled to w ogóle nie chce mi się na telewizorze grać. Jednak 8.3 vs 5 mln pixels to trochę jest. Zwykłe 1440p 3.6 mln. Ale tak, głównie chodzi o odczucia, UW jest po prostu ciekawe, chociaż nie każda gra ma jeszcze pełne wsparcie, to tak 90% spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Chewie 138 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września 52 minuty temu, Donatello1991 napisał(a): Przyszedł w końcu. Zaraz odpalam. Czy ja dobrze widzę, masz białe podzespoły i czarną budę? Toż to zbrodnia, ja celowałem w biały build ale niestety karta i mobo są czarne bo ciężko dostać białe w podobnej cenie a leciałem po promkach Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 414 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września No obawiałem się, że źle zrobiłem, ale w realu to wygląda dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 146 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września Niedługo wymiana płynu w wodnym chłodzeniu Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 414 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września No zainstalowałem Black Myth Wukong. Wiedziałem, że jest różnica, ale ta różnice jest porażająca. Jak to chodzi, jak wygląda. Masakra. Czy koniecznie przy 1440p muszę mieć dlss czy może co innego? No i jak zrobić żeby ilość klatek było widać? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 146 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września DLSS ale nie zapominaj też o takich exclusivach jak HWiNFO, MSI Afterburner, CPU Burner, FurMark, 3DMark 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 356 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września DLSS. Generowanie klatek możesz włączyć na spokojnie, Alt+R albo Win+G wyswietli Ci statystkę klatek. Zainstaluj Nvidia experience jak nie masz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Qbon 318 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września 6 minut temu, Donatello1991 napisał(a): No zainstalowałem Black Myth Wukong. Wiedziałem, że jest różnica, ale ta różnice jest porażająca. Jak to chodzi, jak wygląda. Masakra. Czy koniecznie przy 1440p muszę mieć dlss czy może co innego? No i jak zrobić żeby ilość klatek było widać? Dlss najlepsze z upscalerów, włącz pełny rt, bo robi różnicę, wciąż będzie płynnie, najwyżej odpal jeszcze FG. A do pokazywania klatek, temperatur itp to ja np używam MSI afterburner + riva tuner statistic server, muszą być obydwa chyba żeby pokazywało w czasie gry, trzeba tylko skonfigurować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 167 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września (edytowane) Ta, do ilości klatek itd. afterburner, wtedy wciskasz skrót na klawie i pokazuje Ci w rogu to co będziesz chciał, klatki, temperatury itd. DLSS na quality dawaj od razu w każdej grze zamiast natywnej. DLSS frame gen też możesz sobie wrzucać, ale to już zależnie od ilości fps, jak masz wystarczająco to można nie załączać, ale masz pewnie monitor ponad 120hz, więc warto go w sumie zawsze dawać, żeby Ci klatki podciągnął do maksa monitora, bo teraz frame gen działa ideolo w praktycznie każdej grze. Edytowane 12 września przez tjery 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 859 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września Dobrze wygląda czarna buda z lekkim białym środkiem. Dawaj te las vegas jak świeci. Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 414 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września Jeszcze jest zielony i parę innych. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 924 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września Białe najlepiej wygląda 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 730 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września Ja pierdyle, ja bym się nie odnalazł w tym. Z takim normalnym kompem nie miałem do czynienia prawie dwie dekady xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 414 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września W dniu 6.09.2024 o 09:23, KrYcHu_89 napisał(a): FG to różnie bywa, z reguły na początku w każdej grze coś jest zepsute, przy 4080 Super raczej nie musisz, to bardziej opcja, takie 50 na 50, musisz empirycznie. DLSS natomiast to nie ma sensu nie używać w ostatnim czasie, DLSS Quality i RT wszędzie możesz włączać, czasami pewnie i DLAA przy 4080S. Jakbys instalował Wukonga to modderzy robią naprawdę cuda z UE5 i nie tylko. https://www.nexusmods.com/blackmythwukong/mods/13?tab=files&file_id=658 totalnie eliminuje stuttery, ulepsza grafikę, szybsze ładowanie, a to tylko pliczki do configu https://github.com/Lyall/WukongTweak ulepsza kilka rzeczy dla ultrawide i FOV Pokaż ukrytą zawartość Nie, granie na PC to nigdy nie było Plug and Play Jak to zrobić z tym modem pierwszym? Gdzie wkleić? Nie mogę ogarnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi