Skocz do zawartości

+++ CHCESZ KUPIC/ZMODERNIZOWAC KOMPA?

Rekomendowane odpowiedzi

8 minut temu, Donatello1991 napisał(a):

Jak to zrobić z tym modem pierwszym? Gdzie wkleić? Nie mogę ogarnąć.

Tam musisz rozpakować pliki i chyba potem przekleić linijki do engine.ini w Notepadzie, dodatkowo plik musi być jako tylko do odczytu. 

Jest w zipie readme.md przecież :). 

Tam gościu ma ładne czary, np. sporo lepszy volumetric fog, są różne pliczki. 

• Plusik 1

Dobra, ściągnąłem to bo mieszam :D

To jest już gotowy engine.ini na podmiankę.

A więc jak otworzysz obojętnie jaki folder u góry masz zakładkę Widok, potem masz tam po prawej Ukryte elementy, zaznacz ten kwadracik, potem wchodzisz tak jak w readme, czyli

Users\[yourname]\appdata\local\b1\Saved \config\Windows, czyli dajesz dysk C, użytkownicy, twoja nazwa i tu Ci się pojawi ten ukryty folder appdata, potem dajesz dalej i jak już będziesz w wnidows to wklejasz ten ściągnięty engine.ini i zamieniasz swój na ten ściągnięty.

Edytowane przez tjery
  • Plusik 1
12 minut temu, Donatello1991 napisał(a):

Ogarnięte. No człowiek sobie od razu przypomina piękne pecetowe czasy. No, ale dalej się nie mogę nadziwic jaka to jest przepaść między pc a konsolami obecnie. Takie outlaws 100fps obraz żyleta ws,ustko full. Masakra.

Jaki tam masz mod do Wukonga ? Ja mam taki co wklejam zawartość do folderu z grą i tam w pliku mogę zmieniać np fov ale przede wszystkim ograniczyć ostrość, bo domyślnie przegieli z tym.

A dobra, już widzę, że tam Krychu wrzucił wcześniej.

Edytowane przez Qbon
Teraz, drozdu7 napisał(a):

@Donatello1991 ile dałeś za budę i ile za monitor?

A to z każdą gra trzeba się tak pierniczyć jak z Wu Kongiem? Czy to wina kiepskiej optymalizacji na tą chwilę?

Nie, to są opcjonalne rzeczy, żeby sobie poprawić to, na co twórcy nie pozwalają. Możesz grać bez tego, no ale od tego jest PC, że masz wybór między tym co Ci dali twórcy, a tym co po chwili ludzie ulepszają na wszelkie sposoby.

Można grać bez modów bo i tak jest elegancko ale mody potrafią wiele zmienić nie tylko w kwestii oprawy ale też gameplay'u, oczywiście zależy to od gry i  od silnika, na ile pozwala. Np rdr 2 na najwyższych ustawieniach wciąż tekstury podłoża ma takie sobie, w chwilę można wgrać moda, który znacząco je ulepsza. Jest taka możliwość, można skorzystać kiedykolwiek.

5 minut temu, Ukukuki napisał(a):

No ale gość grubo zaczyna, już mody wlatują. Ja po powrocie do PC w 2018 jeszcze ani jednego moda nie zainstalowałem xd 

Naciskam play i gram xd Dzisiejsze gry nawet fajnie ustawienia dobierają ,że i tam nie grzebie. 

Ja tylko Skyrima zmieniałem o 180 stopni. 

Potem doszedłem do wniosku, że więcej nad modami siedzę niż gram. Wgrałem raz finalnie i poleciałem do końca już. Też się w to nie bawię. 

6 minut temu, GearsUp napisał(a):

Przeszedłem z domyślnym Sharpness i w niczym mi nie przeszkadzał, żadnych rwań obrazu też nie było

Pewnie kwestia rozdzielczości, w wysokich rozdziałkach ten sharpness w ruchu niszczy cały obraz. 

Mody to jest jedna z piekniejszych rzeczy na PC, trzeba mieć tylko umiar i wiedzieć kiedy sobie powiedzieć dość przy niektorych grach jak np. Skyrim :d 

Tak jak Qbon pisał, zwykła paczka tekstur, kopiuj wklej i już cała gra wygląda o wiele lepiej vide wiedzmin 3, rdr 2 czy cp2077.

• This 1
24 minuty temu, drozdu7 napisał(a):

@Donatello1991 ile dałeś za budę i ile za monitor?

A to z każdą gra trzeba się tak pierniczyć jak z Wu Kongiem? Czy to wina kiepskiej optymalizacji na tą chwilę?

Wukong jest trochę niedorobiony, sam moder powiedział, że Chińczycy to amatorzy Unreala jeszcze i zrobił kilka poprawek, które znał. Plusem U5 jest, że w każdej grze masz te same configi graficzne i parametry, a jest tego teraz dużo. 

Nie trzeba tego robić, no ale są spore różnicy w wydajności, użyciu CPU i nawet graficzne, a zajmuje 5 minut. 

No tylko tak szczerze to kompa z 4080 super można teraz złożyć za troszkę ponad 8K, 4080 super w rasterze prawie 2xwydajniejszy niż PRO, w RT to przepaść, więc tak po prawdzie to nie ma tu jakichś kosmicznych kwot jak były jeszcze niedawno za PC, masz 2x lepszą wydajność za 2 x wyższa cenę.

Edytowane przez tjery

Rozumiem rozumiem ;)

Tak tylko zacząłem liczyć i kalkulować bo widzę że konsole wchodzą na jakiś nowy pułap cenowy ;)

Tylko że dla mnie budżet 5k za budę to jest max chyba, a na ile to styknie do grania na monitorku 1440p?

Wiadomo że wszystko drożeje ale czaicie że w przyszłej generacji to za Xboxa i Plejke to trzeba będzie wydać z 8 koła? ;)