tjery 1 143 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września Hehe, tzw. pierwsze koty za płoty. Tak jak masz w readme, wchodzisz w folder gry, nawigujesz do b1\Content\Paks\~mods, tego folderu ~mods nie masz, więc po wejściu w folder Paks dajesz prawy, utwórz nowy folder, nazywasz go ~mods i tam wklejasz ten plik .pak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 256 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września 8 minut temu, Donatello1991 napisał(a): Jak to zrobić z tym modem pierwszym? Gdzie wkleić? Nie mogę ogarnąć. Tam musisz rozpakować pliki i chyba potem przekleić linijki do engine.ini w Notepadzie, dodatkowo plik musi być jako tylko do odczytu. Jest w zipie readme.md przecież :). Tam gościu ma ładne czary, np. sporo lepszy volumetric fog, są różne pliczki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 143 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września A dobra, ja mam od innego kolesia ten stutter fix, tam jest plik pak. Tu masz wklejkę do engin.ini, więc musisz dać widoczność ukrytych folderów, żeby zobaczyć folder appdata, potem wkleić to do engine.ini. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 143 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września (edytowane) Dobra, ściągnąłem to bo mieszam To jest już gotowy engine.ini na podmiankę. A więc jak otworzysz obojętnie jaki folder u góry masz zakładkę Widok, potem masz tam po prawej Ukryte elementy, zaznacz ten kwadracik, potem wchodzisz tak jak w readme, czyli Users\[yourname]\appdata\local\b1\Saved \config\Windows, czyli dajesz dysk C, użytkownicy, twoja nazwa i tu Ci się pojawi ten ukryty folder appdata, potem dajesz dalej i jak już będziesz w wnidows to wklejasz ten ściągnięty engine.ini i zamieniasz swój na ten ściągnięty. Edytowane 12 września przez tjery 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 413 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września Ogarnięte. No człowiek sobie od razu przypomina piękne pecetowe czasy. No, ale dalej się nie mogę nadziwic jaka to jest przepaść między pc a konsolami obecnie. Takie outlaws 100fps obraz żyleta ws,ustko full. Masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 918 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września Obraz żyleta i ultra płynna rozgrywka, ciężko później odpalić konsolę. Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 849 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września Konsole ['] Wpisujcie miasta!!!!11 Cytuj Odnośnik do komentarza
Qbon 316 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września (edytowane) 12 minut temu, Donatello1991 napisał(a): Ogarnięte. No człowiek sobie od razu przypomina piękne pecetowe czasy. No, ale dalej się nie mogę nadziwic jaka to jest przepaść między pc a konsolami obecnie. Takie outlaws 100fps obraz żyleta ws,ustko full. Masakra. Jaki tam masz mod do Wukonga ? Ja mam taki co wklejam zawartość do folderu z grą i tam w pliku mogę zmieniać np fov ale przede wszystkim ograniczyć ostrość, bo domyślnie przegieli z tym. A dobra, już widzę, że tam Krychu wrzucił wcześniej. Edytowane 12 września przez Qbon Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 728 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września @Donatello1991 ile dałeś za budę i ile za monitor? A to z każdą gra trzeba się tak pierniczyć jak z Wu Kongiem? Czy to wina kiepskiej optymalizacji na tą chwilę? Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 143 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września Teraz, drozdu7 napisał(a): @Donatello1991 ile dałeś za budę i ile za monitor? A to z każdą gra trzeba się tak pierniczyć jak z Wu Kongiem? Czy to wina kiepskiej optymalizacji na tą chwilę? Nie, to są opcjonalne rzeczy, żeby sobie poprawić to, na co twórcy nie pozwalają. Możesz grać bez tego, no ale od tego jest PC, że masz wybór między tym co Ci dali twórcy, a tym co po chwili ludzie ulepszają na wszelkie sposoby. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 918 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września No ale gość grubo zaczyna, już mody wlatują. Ja po powrocie do PC w 2018 jeszcze ani jednego moda nie zainstalowałem xd Naciskam play i gram xd Dzisiejsze gry nawet fajnie ustawienia dobierają ,że i tam nie grzebie. Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 146 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września Przeszedłem z domyślnym Sharpness i w niczym mi nie przeszkadzał, żadnych rwań obrazu też nie było Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 413 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września Z ciekawości wrzuciłem. No wczytuje o wiele szybciej. 8 minut temu, drozdu7 napisał(a): @Donatello1991 ile dałeś za budę i ile za monitor? A to z każdą gra trzeba się tak pierniczyć jak z Wu Kongiem? Czy to wina kiepskiej optymalizacji na tą chwilę? Monitor 800 euro i pc 2400 euro. Cytuj Odnośnik do komentarza
Qbon 316 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września Można grać bez modów bo i tak jest elegancko ale mody potrafią wiele zmienić nie tylko w kwestii oprawy ale też gameplay'u, oczywiście zależy to od gry i od silnika, na ile pozwala. Np rdr 2 na najwyższych ustawieniach wciąż tekstury podłoża ma takie sobie, w chwilę można wgrać moda, który znacząco je ulepsza. Jest taka możliwość, można skorzystać kiedykolwiek. Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 849 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września 5 minut temu, Ukukuki napisał(a): No ale gość grubo zaczyna, już mody wlatują. Ja po powrocie do PC w 2018 jeszcze ani jednego moda nie zainstalowałem xd Naciskam play i gram xd Dzisiejsze gry nawet fajnie ustawienia dobierają ,że i tam nie grzebie. Ja tylko Skyrima zmieniałem o 180 stopni. Potem doszedłem do wniosku, że więcej nad modami siedzę niż gram. Wgrałem raz finalnie i poleciałem do końca już. Też się w to nie bawię. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 918 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września W w Fallout 4 zwiększyłem jedynie pole widzenia ale to z poziomo konsoli, ktoś mi na forum tak poradził. Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 143 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września 6 minut temu, GearsUp napisał(a): Przeszedłem z domyślnym Sharpness i w niczym mi nie przeszkadzał, żadnych rwań obrazu też nie było Pewnie kwestia rozdzielczości, w wysokich rozdziałkach ten sharpness w ruchu niszczy cały obraz. Mody to jest jedna z piekniejszych rzeczy na PC, trzeba mieć tylko umiar i wiedzieć kiedy sobie powiedzieć dość przy niektorych grach jak np. Skyrim :d Tak jak Qbon pisał, zwykła paczka tekstur, kopiuj wklej i już cała gra wygląda o wiele lepiej vide wiedzmin 3, rdr 2 czy cp2077. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 256 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września Do małpy mody dużo dają, zobaczcie te inne paczki od tego gościa, bo czary (graficzne). Wiesiek to nawet nie mówię, bo kosmos. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 256 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września 24 minuty temu, drozdu7 napisał(a): @Donatello1991 ile dałeś za budę i ile za monitor? A to z każdą gra trzeba się tak pierniczyć jak z Wu Kongiem? Czy to wina kiepskiej optymalizacji na tą chwilę? Wukong jest trochę niedorobiony, sam moder powiedział, że Chińczycy to amatorzy Unreala jeszcze i zrobił kilka poprawek, które znał. Plusem U5 jest, że w każdej grze masz te same configi graficzne i parametry, a jest tego teraz dużo. Nie trzeba tego robić, no ale są spore różnicy w wydajności, użyciu CPU i nawet graficzne, a zajmuje 5 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 728 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września 20 minut temu, Donatello1991 napisał(a): Monitor 800 euro i pc 2400 euro. Ojojoj, dziękuję za informację i pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 256 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września 8 minut temu, drozdu7 napisał(a): Ojojoj, dziękuję za informację i pozdrawiam:) Starczyłoby na PS5 Pro i jeszcze najdroższy napęd z Kauflanda. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wooyek 1 130 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września Na hobby się nie oszczędza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 413 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września Spokojnie. 2 lata odkładałem, żeby jeszcze coś na czarną godzinę zostalo. Także na zachodzie może i cenowo inaczej względem zarobków, ale pod warunkiem że jest się kawalerem beż dzieci. W innym przypadku skrupulatne odkładanie. Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 143 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września (edytowane) No tylko tak szczerze to kompa z 4080 super można teraz złożyć za troszkę ponad 8K, 4080 super w rasterze prawie 2xwydajniejszy niż PRO, w RT to przepaść, więc tak po prawdzie to nie ma tu jakichś kosmicznych kwot jak były jeszcze niedawno za PC, masz 2x lepszą wydajność za 2 x wyższa cenę. Edytowane 12 września przez tjery Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 728 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września Rozumiem rozumiem Tak tylko zacząłem liczyć i kalkulować bo widzę że konsole wchodzą na jakiś nowy pułap cenowy Tylko że dla mnie budżet 5k za budę to jest max chyba, a na ile to styknie do grania na monitorku 1440p? Wiadomo że wszystko drożeje ale czaicie że w przyszłej generacji to za Xboxa i Plejke to trzeba będzie wydać z 8 koła? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi