tjery 1 236 Opublikowano 19 września Opublikowano 19 września (edytowane) 3 godziny temu, Kosmos napisał(a): Co byście wzięli pod kątem gier w 1440p? Będzie to znacznie wydajniejsze niż nowy prosiak? Jeszcze co do tego to 4080 Super będzie jakieś 40% wydajniejsze, w grach z RT o wiele więcej. @Kosmos Ogólnie to grając w 1440p zagrasz w każdą grę na max z max RT/PT na luzie powyżej 60 fps, a w gry bez wymagającego RT to w 120 fps. W takich najbardziej wymagających jak Alan 2 z PT dorzucasz DLSS Quality i masz 80 fps. W CP2077 DLSS Quality + FG i masz z PT włączonym ponad 100 fps. Edytowane 19 września przez tjery 3 Cytuj
Qbon 336 Opublikowano 19 września Opublikowano 19 września @Kosmos Ja na moim rtx 4080 na codzien gram w 4K, w Cyberpunku z włączonym RT + pt gram z dlss performance ( zwykleprzedział 70-90fps) ew balanced (60-75), oczywiście z fg ale kiedyś na próbę odpaliłem w 1440p no to było w takim cyberku właśnie ok 100 klatek z dlss quality. Ostatnio grając w Outlaws, który też jest dosyć wymagający przełączyłem na trochę na 1440p + dlss quality + fg to hulało tak w granicach 90-100 na otwartym terenie Akivy, planeta z dużą ilością roślinności, ze wszystkim na max + rtxgi na medium. Także do 1440p to tutaj jest duży zapas mocy. 1 Cytuj
Kosmos 2 712 Opublikowano 20 września Opublikowano 20 września Widzę, że trzeba 64 GB RAM-u już brać xD Cytuj
Chewie 153 Opublikowano 20 września Opublikowano 20 września Pewnie przez to, że mapy są streamowane z chmury. 32 powinno styknąć, na szczęście ram to coś co można sobie bezproblemowo dokupić i wtyknąć Cytuj
Ukukuki 6 990 Opublikowano 21 września Opublikowano 21 września Z gierki będzie spoko benchmark, ciekawe jak sobie z gierką poradzi XSS xd Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 21 września Opublikowano 21 września Oglądałem testy w 3440x1440 bo taki mam monitor i liczyłem na lepsze osiągi 4080 Super, a widzę, że czasami ledwo trzyma 60 FPS. Cytuj
Chewie 153 Opublikowano 21 września Opublikowano 21 września Dlatego dla mnie 4080 to takie absolutne minimum pod 21:9, UW zabiera jakoś 30% wydajności. Za to doznania w gierkach singlowych dużo lepsze niż na 16:9. Coś za coś. Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 24 września Opublikowano 24 września Kupione Mam nadzieje ze sobie poradzę ze złożeniem, bo ostatnią przygodę z pecetem miałem ponad 10 lat temu. 3 6 Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 24 września Opublikowano 24 września Teraz zobaczysz co to simracing kolego Cytuj
Ukukuki 6 990 Opublikowano 24 września Opublikowano 24 września Jak dłuższa przerwa to zarezerwuj sobie cały wieczór na to, no i zobacz poradniki na yt Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 24 września Opublikowano 24 września z tego co czytałem to wystarczy, w chłodzenie wodne narazie nie będę się bawił, może za jakiś czas jak ocenie naocznie czy mi się zmieści do budy. Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 24 września Opublikowano 24 września Godzinę temu, Czoperrr napisał(a): Takie chłodzenie wystarczy? To Endorfy jest bardzo spoko, aczkolwiek procki AMD z 3D cache też się bardzo fajnie grzeją, więc to takie minimum. Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 24 września Opublikowano 24 września Sugeruje kupić podpórkę pod kartę bo lubią się łamać przy slocie PCI. Sporo jest filmików z naprawami. Tak jak wcześniej były głównie wtyczki tak teraz jest od groma wyłamanych. Cytuj
Chewie 153 Opublikowano 24 września Opublikowano 24 września 2 godziny temu, MaZZeo napisał(a): Kupione Mam nadzieje ze sobie poradzę ze złożeniem, bo ostatnią przygodę z pecetem miałem ponad 10 lat temu. ventus Cytuj
easye 3 372 Opublikowano 24 września Opublikowano 24 września spoko karta cicha - niskie temperatury - karta jak każda inna... Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 24 września Opublikowano 24 września Co z nią nie tak? Gigabyte będzie lepsze? Cytuj
easye 3 372 Opublikowano 24 września Opublikowano 24 września Przy 4080 to naprawdę nie ma znaczenia jaką firmę weźmiesz. Cytuj
Kosmos 2 712 Opublikowano 24 września Opublikowano 24 września 3 godziny temu, MaZZeo napisał(a): Kupione Mam nadzieje ze sobie poradzę ze złożeniem, bo ostatnią przygodę z pecetem miałem ponad 10 lat temu. Tutaj tylko obudowy brakuje? Bo w sumie spoko cena wychodzi i może sam bym się skusił Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 24 września Opublikowano 24 września Obudowa tak jak kolega @Czoperrr czyli Fractal Design North, tylko że czarna. Nie ma na screenie bo wezmę ją z innego sklepu. sumarycznie to wyszło około 9k, trochę więcej niż myślałem ale raty 0% więc hulaj dusza piekła nie ma 1 1 Cytuj
Kosmos 2 712 Opublikowano 24 września Opublikowano 24 września Elegancko, celuję w coś podobnego, więc daj znać po testach Cytuj
Kosmos 2 712 Opublikowano 24 września Opublikowano 24 września Te kalkulatory bottlenecka coś warte? przy zestawieniu ryzena 7 7800 x3d z kartą 4080 super wychodzi ok. 28,7%. Nie za dużo? Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 24 września Opublikowano 24 września 1 hour ago, MaZZeo said: Obudowa tak jak kolega @Czoperrr czyli Fractal Design North, tylko że czarna. Nie ma na screenie bo wezmę ją z innego sklepu. sumarycznie to wyszło około 9k, trochę więcej niż myślałem ale raty 0% więc hulaj dusza piekła nie ma Jaki to sklep z takim asortymentem i 0%? 1 hour ago, Kosmos said: Te kalkulatory bottlenecka coś warte? przy zestawieniu ryzena 7 7800 x3d z kartą 4080 super wychodzi ok. 28,7%. Nie za dużo? Oglądałem testy i 7800 x3D miało w grach nawet lepszą wydajność niż 7950X3D Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 24 września Opublikowano 24 września 5 godzin temu, Czoperrr napisał(a): Jaki to sklep z takim asortymentem i 0%? euro RTV agd Cytuj
jar3czek 485 Opublikowano 24 września Opublikowano 24 września 9 godzin temu, MaZZeo napisał(a): z tego co czytałem to wystarczy, w chłodzenie wodne narazie nie będę się bawił, może za jakiś czas jak ocenie naocznie czy mi się zmieści do budy. Taki Arctic Liquid Freezer II 280 mieści się, sam składałem swój setup w tej budzie i 7800X3D, ale montowanie całości to był dosłownie tetris na milimetry w odpowiedniej kolejności. 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi