iluck85 2 913 Opublikowano 21 października Opublikowano 21 października Dobry monitor to i tak okolice 2. Oled msi był za 3,5. Cytuj
krzysiek923 1 659 Opublikowano 21 października Opublikowano 21 października a co to za "dobry ips"? Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 21 października Opublikowano 21 października 19 minut temu, krzysiek923 napisał(a): a co to za "dobry ips"? Taki, który nie ma bleedingu Cytuj
krzysiek923 1 659 Opublikowano 21 października Opublikowano 21 października ale ja serio o model pytałem, nieironicznie xd Cytuj
Shankor 1 614 Opublikowano 21 października Opublikowano 21 października Mnie też się marzy monitor OLED, no ale cena to dla mnie xD z dużą ilością D. Za 6k to ja kupię 65 calowy OLED z pocałowaniem rączki, tak więc te 3,5k za 34" to nieśmieszny żart. Cytuj
iluck85 2 913 Opublikowano 21 października Opublikowano 21 października Ten przelicznik nie ma sensu. Za cenę kompa masz konsole i oleda 65. To tak się nie przelicza, tak samo jak się nie przelicza za granicą na złotówki i warto czy nie warto kupić Cytuj
Ukukuki 6 990 Opublikowano 21 października Opublikowano 21 października No nie ma sensu bo ten TV i tak nie będzie miał miał parametrów jak ten monitor a dwa możesz sobie kupić ten TV OLED i używać go jako monitor. Tak też te 3-4 lata temu wiele osób robiło. Ceny i tak są spoko, ja za swój monitor OLED te 2-3 lata temu dałem 6k, teraz już bardzo spoko monitory OLED są po 3k więc ceny ładnie lecą. Cytuj
kiseki 766 Opublikowano 23 października Opublikowano 23 października Oled LG C3 42" jest po 3100-3300. 48" kupiłem po 3300 i jest to dla mnie idealny rozmiar jako monitor do pracy/grania. Może jestem mniej wymagającym użytkownikiem ale jak na razie nie widzę wad w tym wyborze. Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 23 października Opublikowano 23 października Wielkość, wielkością. Dla niektórych te 120hz może być mało. W tej chwili 120 na 65 calach dla mnie jest spoko. Ale znając życie gdybym pograł dłużej niż chwilę u kumpla na monitorze 240hz to pewnie też już 120 było by mi mało, tak jak teraz 60 już lekko kłuje w oczy. Cytuj
kiseki 766 Opublikowano 23 października Opublikowano 23 października 1 godzinę temu, creatinfreak napisał(a): Wielkość, wielkością. Dla niektórych te 120hz może być mało. W tej chwili 120 na 65 calach dla mnie jest spoko. Ale znając życie gdybym pograł dłużej niż chwilę u kumpla na monitorze 240hz to pewnie też już 120 było by mi mało, tak jak teraz 60 już lekko kłuje w oczy. Racja, ja się przesiadłem właśnie z 60hz leda i jestem zachwycony. Może jak będę chciał spróbować czegoś z szybszą matrycą to akurat wyjdzie lg c7 Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 24 października Opublikowano 24 października 20 godzin temu, kiseki napisał(a): Oled LG C3 42" jest po 3100-3300. 48" kupiłem po 3300 i jest to dla mnie idealny rozmiar jako monitor do pracy/grania. Może jestem mniej wymagającym użytkownikiem ale jak na razie nie widzę wad w tym wyborze. Lg c3 nie jest dla mniej wymagających użytkowników. Jest super. Ja posiadam także monitor alienware 2725df 360hz, a dużo bardziej wolę grać na C3 55 cali, bo po prostu obraz jest lepszy. 120hz wystarczające, a i tak gram sobie w FM zablokowane na 60 fps I działa i wygląda dużo lepiej na C3. To samo inne gry. Oczywiście w CoD to monitor i tam powyżej 120hz to mus. Cytuj
Chewie 153 Opublikowano 26 października Opublikowano 26 października W 4k i tak żaden komp nie uciągnie powyżej 120 fps a do csa taki duży ekran nie ma sensu Cytuj
krzysiek923 1 659 Opublikowano 26 października Opublikowano 26 października ciekawa jaka będzie reakcja na rynku kart graficznych, skoro ps5 pro podbija stawkę cenową, mnie interesuje zwłaszcza średnia półka czyli 5070 Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 26 października Opublikowano 26 października W dniu 24.10.2024 o 09:50, Donatello1991 napisał(a): Lg c3 nie jest dla mniej wymagających użytkowników. Jest super. Ja posiadam także monitor alienware 2725df 360hz, a dużo bardziej wolę grać na C3 55 cali, bo po prostu obraz jest lepszy. 120hz wystarczające, a i tak gram sobie w FM zablokowane na 60 fps I działa i wygląda dużo lepiej na C3. To samo inne gry. Oczywiście w CoD to monitor i tam powyżej 120hz to mus. Problem tych hfr monitorów jest taki, że jednak kusi grać w 240 Hz, ale jest mało gier co to Ci obsłużą, a jednak jak fpsy mocno skaczą, to mimo GSync, Freesync wrażenia są często gorsze, niż locked 60. Mówię o singlu, w multi oczywiście co innego. Cytuj
easye 3 372 Opublikowano 26 października Opublikowano 26 października ja powiem wam, że kiedyś grałem często na telewizorze, nawet kupiłem 15m kabel HDMI 4K, żeby szybciej przerzucać obraz z biurka, ale odkąd przesiadłem się na 34 calowego OLEDa, to w żadną grę nie chce się grać na telewizorze. Stałem się fanboyem UW. xD 1 2 2 Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 26 października Opublikowano 26 października Teraz, easye napisał(a): ja powiem wam, że kiedyś grałem często na telewizorze, nawet kupiłem 15m kabel HDMI 4K, żeby szybciej przerzucać obraz z biurka, ale odkąd przesiadłem się na 34 calowego OLEDa, to w żadną grę nie chce się grać na telewizorze. Stałem się fanboyem UW. xD Ja też, ale są gry (japońskie) gdzie są wciąż problemy, wtedy warto mieć blisko 16:9 :). 1 Cytuj
Ukukuki 6 990 Opublikowano 26 października Opublikowano 26 października 4 minuty temu, easye napisał(a): ja powiem wam, że kiedyś grałem często na telewizorze, nawet kupiłem 15m kabel HDMI 4K, żeby szybciej przerzucać obraz z biurka, ale odkąd przesiadłem się na 34 calowego OLEDa, to w żadną grę nie chce się grać na telewizorze. Stałem się fanboyem UW. xD Taką samą historię przerabiałem 3 lata temu tyle ,że kupiłem 8 metrowy kabel który był w stanie obsłużyć 120 Hz. 1 Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 26 października Opublikowano 26 października 17 minut temu, easye napisał(a): ja powiem wam, że kiedyś grałem często na telewizorze, nawet kupiłem 15m kabel HDMI 4K, żeby szybciej przerzucać obraz z biurka, ale odkąd przesiadłem się na 34 calowego OLEDa, to w żadną grę nie chce się grać na telewizorze. Stałem się fanboyem UW. xD No ja teraz niedawno kupiłem hdmi 10 metrów i w single gram na tv. Cytuj
Bielik 733 Opublikowano 27 października Opublikowano 27 października To co to za kable, że przy 10m długości nie krzacza się na 4k/60hz? Cytuj
dominalien 263 Opublikowano 27 października Opublikowano 27 października (edytowane) Kilka lat temu kupiłem takie kable, do 4K/60, żeby podłączyć projektor. Wszystkie urządzenia z jednej, projektor nad kanapą z drugiej strony pokoju. Trzeba uważać na wersję hdmi kabla i jest ok. Nie idealnie, u mnie często krótko po włączeniu na chwilę rozłącza obraz, po czym jak się połączy to już jest ok. Może to być związane z nagrzewaniem i rozszerzaniem się metalu w złączach, nie mam pojęcia. Edytowane 27 października przez dominalien Cytuj
Ukukuki 6 990 Opublikowano 27 października Opublikowano 27 października Mój był ok, nie było z nim problemów. Obsługują sygnał cyfrowy więc nie powinno być większych problemów. Cytuj
Ukukuki 6 990 Opublikowano 4 listopada Opublikowano 4 listopada Fajne ale mało ten PC widoczny i ta obudowa go trochę przytłacza. Ten czujnik temperatury który tam jest widoczny to kupiłem kiedyś za grosze na allegro kilka sztuk. Jeden mam w akwarium, drugi zastępuje mi stację pogodową która padła a trzeci mam w łazience (wersja z higrometrem). Mam to już z 3 albo 4 lata i do dzisiaj baterii nie musiałem wymieniać. Polecam! Chyba ,że to tylko podobnie wygląda xd Cytuj
krzysiek923 1 659 Opublikowano 4 listopada Opublikowano 4 listopada 8 minut temu, Ukukuki napisał(a): Fajne ale mało ten PC widoczny i ta obudowa go trochę przytłacza. no to już kwestia gustu i tego, co kto chce widzieć w takim buildzie, jak ktoś chce mieć ED-a w pokoju, w którym schowany jest pecet i to "figurka" ma być wizualnie w centrum, bo ktoś jest mega fanem robocopa, to raczej niekoniecznie musi mieć płyę główną i grafikę na widoku, tutaj chyba nie o ekspozycję komponentów chodziło Cytuj
easye 3 372 Opublikowano 4 listopada Opublikowano 4 listopada W dniu 27.10.2024 o 12:13, Bielik napisał(a): To co to za kable, że przy 10m długości nie krzacza się na 4k/60hz? HDMI Fiber. Był czas, że nawet 15m można było kupić w cenie 250/300 zł. One nawet i 120Hz przy 4k przepchną. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi