Skocz do zawartości

+++ CHCESZ KUPIC/ZMODERNIZOWAC KOMPA?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, easye napisał(a):

NVIDIA GeForce RTX 5000 - nowa generacja kart może zaoferować renderowanie elementów obrazu przy użyciu sieci neuronowej | PurePC.pl

DLSS 4.0 ^^ zaczynają się przecieki czym będą chcieli sprzedawać niewiele wydajniejsze karty...

funkcjami niedostępnymi na 40XX.

Jak tak będzie, to chuj im w dupe :)

Szkoda czerwonych, spoko, ale brakuję jeszcze do zielonych, bo Ci już robią co chcą- szczególnie cenowo już odlecieli. 

• Plusik 1
Opublikowano

Można się było domyśleć skoro tak szybko wycofali obecną serię, ludzie by wybrali bardziej opłacalnego rtxa 4080 za 4k z groszami albo 4090. Teraz jak ktoś nie będzie chciał mieć kastrata za chore pieniądze to pozostaje używka 4090 albo wybulić jakieś 12 koła na latest and greatest 5090.

Pozostaje jeszcze amd ale dla mnie to chyba będzie za mały upgrade no i chciałem jednak dać szansę zielonym ale nie widzę u nich żadnej interesującej karty w tym line upie poza 5090 oczywiście. Nie mam zamiaru wydawać 12 koła na jedną część do PC bo mam jeszcze inne hobby i wydatki. Widzimy się za 2 lata.

Opublikowano

Najgorsze jest to, że oni mają tak wielki kawałek tortu i tak marketingowo działają, że większość gier będzie korzystać i będą wprowadzane technologie od zielonych, przez co na konkurencji będzie to zawsze działać gorzej, przez co ludzie kupią zielonych mimo wszystko. Tu powinni wpaść jacyś antymonopolisci. Ale z drugiej strony konkurencja jest daleko za, Intel walczy o niski poziom, a AMD średni i marketingowo nie mają podjazdu bo to zieloni mają the bigest and the greatest.

Opublikowano

Ja myślałem w sumie czy nie zrobić porządnego upgrade PC i przesiąść się na AM5 z potężniejszym GPU niż 4070Ti ale jak patrzę na te serię 5000 to mam podobnie jak Chewie. Pojebało tych zielonych od monopolu. 

Opublikowano
8 godzin temu, easye napisał(a):

jakie 6k? 1746 USD MSR - czyli u nas ceny od 7500 zł! xD

O kurwa xD pojebało ich całkowicie

Myślę, że przyrost mocy 5080 względem 4080 to będzie max 25%... Aa tutaj takie jaja z ceną xD Przecież za taką cenę można było kupić 4090, która gniecie tę 5080... dlatego zieloni tak wycofują szybko serie 40 ze sklepów.

Oby amd wypuściło jakąś dobra Mid tier kartę w spoko cenie i poprawiło ten nieszczęsny FSR.