iluck85 2 972 Opublikowano wczoraj o 15:04 Opublikowano wczoraj o 15:04 2 godziny temu, easye napisał(a): NVIDIA GeForce RTX 5000 - nowa generacja kart może zaoferować renderowanie elementów obrazu przy użyciu sieci neuronowej | PurePC.pl DLSS 4.0 zaczynają się przecieki czym będą chcieli sprzedawać niewiele wydajniejsze karty... funkcjami niedostępnymi na 40XX. Jak tak będzie, to chuj im w dupe Szkoda czerwonych, spoko, ale brakuję jeszcze do zielonych, bo Ci już robią co chcą- szczególnie cenowo już odlecieli. 1 Cytuj
easye 3 391 Opublikowano wczoraj o 15:09 Opublikowano wczoraj o 15:09 No nikogo to nie powinno dziwić. DLSS 3.0 też mógł działać na 30XX, albo chociaż na tych najdroższych jak 3090, ale kto by 40XX kupował… Cytuj
Ukukuki 7 131 Opublikowano wczoraj o 15:10 Opublikowano wczoraj o 15:10 Jak nie będą kupować to szybko polecą ceny. Cytuj
KrYcHu_89 2 389 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu Podobno 5090 nie wyjdzie od razu, tak samo jak następca XTXa, także będą sprzedawać nowe ficzery do testów na gorszych podzespołach. Cytuj
iluck85 2 972 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu Dobrze, że to nie lata 90 z tym wyścigiem graficznym, bo bym nie zarobił na te karty graficzne Cytuj
Chewie 180 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu Można się było domyśleć skoro tak szybko wycofali obecną serię, ludzie by wybrali bardziej opłacalnego rtxa 4080 za 4k z groszami albo 4090. Teraz jak ktoś nie będzie chciał mieć kastrata za chore pieniądze to pozostaje używka 4090 albo wybulić jakieś 12 koła na latest and greatest 5090. Pozostaje jeszcze amd ale dla mnie to chyba będzie za mały upgrade no i chciałem jednak dać szansę zielonym ale nie widzę u nich żadnej interesującej karty w tym line upie poza 5090 oczywiście. Nie mam zamiaru wydawać 12 koła na jedną część do PC bo mam jeszcze inne hobby i wydatki. Widzimy się za 2 lata. Cytuj
creatinfreak 3 861 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu Najgorsze jest to, że oni mają tak wielki kawałek tortu i tak marketingowo działają, że większość gier będzie korzystać i będą wprowadzane technologie od zielonych, przez co na konkurencji będzie to zawsze działać gorzej, przez co ludzie kupią zielonych mimo wszystko. Tu powinni wpaść jacyś antymonopolisci. Ale z drugiej strony konkurencja jest daleko za, Intel walczy o niski poziom, a AMD średni i marketingowo nie mają podjazdu bo to zieloni mają the bigest and the greatest. Cytuj
suteq 226 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu Ja myślałem w sumie czy nie zrobić porządnego upgrade PC i przesiąść się na AM5 z potężniejszym GPU niż 4070Ti ale jak patrzę na te serię 5000 to mam podobnie jak Chewie. Pojebało tych zielonych od monopolu. Cytuj
Starh 3 174 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu 8 godzin temu, easye napisał(a): jakie 6k? 1746 USD MSR - czyli u nas ceny od 7500 zł! xD O kurwa xD pojebało ich całkowicie Myślę, że przyrost mocy 5080 względem 4080 to będzie max 25%... Aa tutaj takie jaja z ceną xD Przecież za taką cenę można było kupić 4090, która gniecie tę 5080... dlatego zieloni tak wycofują szybko serie 40 ze sklepów. Oby amd wypuściło jakąś dobra Mid tier kartę w spoko cenie i poprawiło ten nieszczęsny FSR. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi