Ukukuki 7 316 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu 16 godzin temu, Homelander napisał(a): Dwa lata na kartę za prawie 6k? Serio? A jak długo taka karta starczy do grania w jakości zauważalnie lepszej niż konsolowa? Przecież nikt ci nie zmusza do grania topem z wszystkim na maksa i 144 klatkach. Chcesz konsolową jakość to kupujesz 7600XT albo odpowiednik zielonych i dalej masz więcej klatek w wyższej rozdzielczości niż na konsolach. 5 godzin temu, easye napisał(a): To jakby ktoś się zastanawiał to na tym powietrzu przy UW (3440x1440) - 9800X3D w wymagających grach (COD, BF 2042) 67-70 stopni. W singlach 57 stopni. Ja w BF to miałem po 50 stopni ale inny procek i wodne chłodzenie. Nie jest to chyba zbyt wymagająca gra jeśli chodzi o procesor. Sprawdź Total War Warhammer 3 jak masz. Tam moja stara i5 12600 potrafiła skoczyć do 67 stopni na wodnym. Nowego procka mi się już tak nie chciało testować :p Cytuj
Chewie 192 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu 16 godzin temu, Rooofie napisał(a): Jeśli nowe konsole miałyby wyjść gdzieś w 2027/2028 to przypuszczam, że 4090 nadal będzie od nich mocniejsza lub porównywalna. Widzimy, że branża idzie w AI więc od tego zależy co tam Sony i Microsoft wymyślą. 4090 będzie jeszcze długo królować, casus 1080ti. Najsmutniejsze jest to, że kiedyś karty xx60 i 70 potrafiły być na równi z xx90 poprzedniej generacji. Teraz mamy erę kastratów i zapychanie dziur sztucznymi klatkami. Cytuj
PiPoLiNiO 766 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu 17 minut temu, Chewie napisał(a): 4090 będzie jeszcze długo królować, Jo, całe 9 dni 1 Cytuj
Ukukuki 7 316 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu 1 godzinę temu, Chewie napisał(a): 4090 będzie jeszcze długo królować, casus 1080ti. Najsmutniejsze jest to, że kiedyś karty xx60 i 70 potrafiły być na równi z xx90 poprzedniej generacji. Teraz mamy erę kastratów i zapychanie dziur sztucznymi klatkami. Były takie przypadki? Raczej do przesunięcie było 70 -> nowa 60. A kiedyś to były czasy ,że tych modeli w jednej rodzinie było po 20 xd jednak AMD i Zieloni to zablokowali bo producenci dawali ile chcieli i jaką chcieli pamięć, taktowania tworząc różne wynalazki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi