Donatello1991 1 473 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia 13 minut temu, Qbon napisał(a): Ten upgrade dlss to naprawdę wspaniała sprawa. Trzeba potestować inne gry czy zadziała przerzucenie plików dlss z folderu Cyberpunka do innych gier, podobnie jak się to wcześniej robiło pobierajac nowe wersje dlss. Sprawdziłem właśnie. Wtf dobre to. Gamechanger. Po co było karty wypuszczać nowe. Cytuj
tjery 1 320 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia 4 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a): O to się rozchodzi, no ale postęp technologiczny nie jest wieczny i też być może jednak ceny kart trochę się urealnią, ale zobaczymy, co w marcu pokaże z cenami AMD. no jest fajnie, najważniejsze benchmarki to takie gdzie gry się ksztuszą, a weź idź chłopie, bo każda konwersacja z Tobą jest na tym samym poziomie chamstwa. Choćby się Nvidia zesrała, to i tak będzie fajnie xD. No jeszcze znajdź kolejną grę w której jest podobnie i pomiń pozostałe, w których jest dużo więcej. To nie jest chamstwo, mam zwyczajnie alergię na mitomanów. Cytuj
Rooofie 187 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia Ta karta zostanie wyceniona w polsce pewnie za 12 000 PLN, 17% czy tam 29% wzrost wydajności do poprzedniczki to uczciwa cena wobec 4090 którą można dostać za 6000 pln, co nie zieloni koledzy Cytuj
easye 3 422 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia 1 minutę temu, Donatello1991 napisał(a): Sprawdziłem właśnie. Wtf dobre to. Gamechanger. Po co było karty wypuszczać nowe. No ale przecież nasze karty nie dostały jeszcze aktualizacji z DLSS 4.0. Już działa? Cytuj
KrYcHu_89 2 485 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia 3 minuty temu, tjery napisał(a): No jeszcze znajdź kolejną grę w której jest podobnie i pomiń pozostałe, w których jest dużo więcej. To nie jest chamstwo, mam zwyczajnie alergię na mitomanów. Coś CI mówi najczęściej używana rozdziałka 1440p i RT? Masz 17%, w 4k więcej 29%, to w takim razie co? O czym to świadczy? A no o tym, że dla jednych jest to 17%, a dla innych 29%. Więc średnio dla dwóch najpopularniejszy rozdziałek to nie jest mityczne 30%, które było uznane za minimum, może przyszłość coś poprawi, ale na razie zawód, zwłaszcza, że w RT leakowano więcej jeszcze przed premierami. Cytuj
mozi 1 996 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia Wg mnie 12k to będzie za 2-3 miechy. Teraz jak 14 będzie to będzie dobrze 1 minutę temu, easye napisał(a): No ale przecież nasze karty nie dostały jeszcze aktualizacji z DLSS 4.0. Już działa? To raczej gierki muszą dostać 1 Cytuj
tjery 1 320 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia 1 minutę temu, KrYcHu_89 napisał(a): Coś CI mówi najczęściej używana rozdziałka 1440p i RT? Masz 17%, w 4k więcej 29%, to w takim razie co? O czym to świadczy? Na Pure PC masz w 1440p RT 25%. Cytuj
KrYcHu_89 2 485 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia 1 minutę temu, mozi napisał(a): Wg mnie 12k to będzie za 2-3 miechy. Teraz jak 14 będzie to będzie dobrze To raczej gierki muszą dostać Miała wyjść aplikacja do podmiany plików pod gry Cytuj
mozi 1 996 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia Chociaż jak patrzę teraz na recke tego foundersa to te tempy i prędkości to przy 570w. Jak na konstrukcje 2 slot to jest kosmos. Cytuj
tjery 1 320 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia 1 minutę temu, easye napisał(a): No to idę ściągać aktualizacje! Tak, w CP2077 już jest. Podmieniać będzie można od teraz w Nvidia App. Cytuj
KrYcHu_89 2 485 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia 6 minut temu, Rooofie napisał(a): Ta karta zostanie wyceniona w polsce pewnie za 12 000 PLN, 17% czy tam 29% wzrost wydajności do poprzedniczki to uczciwa cena wobec 4090 którą można dostać za 6000 pln, co nie zieloni koledzy W sumie, nie jest to zły deal, ale po reckach na gorąco myślę, że cena 4090 trochę skoczy. Tym bardziej, że 5080 będzie stosunkowo słaba i dalej bardzo droga. Cytuj
mozi 1 996 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia 2 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a): Miała wyjść aplikacja do podmiany plików pod gry Ale są jeszcze ficzery które ma tylko seria 5 i jeśli zostanie to zaimplementowane to wydajność może skoczyć. Na ten moment to nie wiem jak testy były robione czy poza cp jakaś gra ma aktualizacje? Patch do cp wyszedł dzisiaj edit - ok tjery wyjaśnił. Tylko muszę ściągać NVidia app damn… Cytuj
KrYcHu_89 2 485 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia Teraz, mozi napisał(a): Ale są jeszcze ficzery które ma tylko seria 5 i jeśli zostanie to zaimplementowane to wydajność może skoczyć. Na ten moment to nie wiem jak testy były robione czy poza cp jakaś gra ma aktualizacje? Patch do cp wyszedł dzisiaj A nie wiem, ja nie mam nawet teraz kompa z Nvidią. Mi chodziło o to. Cytuj
easye 3 422 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia 2 minuty temu, tjery napisał(a): Tak, w CP2077 już jest. Podmieniać będzie można od teraz w Nvidia App. Dajcie znać czy przybyło fpsow czy to marne szanse na to? Cytuj
mozi 1 996 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia Teraz, KrYcHu_89 napisał(a): A nie wiem, ja nie mam nawet teraz kompa z Nvidią. Mi chodziło o to. A ok. Nie wiem czy to już jeste dostępne Cytuj
Rooofie 187 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia 1 minutę temu, easye napisał(a): Dajcie znać czy przybyło fpsow czy to marne szanse na to? Chyba ubyło xD 1 Cytuj
tjery 1 320 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia Problem Nvidia ma taki, że taki zysk to sobie uzyskam zmieniając DLSS z Quality na Balanced, a przy tak poprawionym DLSS4 jakość obrazu będzie lepsza niż było w quality. Cytuj
tjery 1 320 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia (edytowane) Bez przesady, różnica 1-2 klatek, a jakość obrazu o wiele lepsza. Edytowane 23 stycznia przez tjery Cytuj
Rooofie 187 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia (edytowane) 2 minuty temu, tjery napisał(a): Bez przesady, różnica 1-2 klatek, a jakość obrazu o wiele lepsza. 5 klatek. Ale co to za różnica, 17% czy tam 29% Edytowane 23 stycznia przez Rooofie 1 Cytuj
tjery 1 320 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia (edytowane) 7 minut temu, Rooofie napisał(a): 5 klatek. Ale co to za różnica, 17% czy tam 29% Nie, na rzucie z policją jest 1-2, 5 średnio tam nie widzę. Podczas jazdy widać wyraźnie, że to są 2-3 klatki, więc prawda leży pośrodku Ale ogólnie dobrze, jakby było bliżej 50% to by zaczęło mocno kusić, a tak decyzja podjęta najważniejsze. że nie odjebali szopki z ulepszeniem DLSS tylko na serii 50XX, wtedy trzeba było by brać, a to to nie ma musu. Edytowane 23 stycznia przez tjery Cytuj
GearsUp 382 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia 40xx to jednak GOAT seria kart, znaczna poprawa kultury pracy względem 30xx a tutaj znowu odwrót w drugą stronę. Niby to tylko test najsilniejszego egzemplarza ale skoro 5090 jest 300g lżejsza od 4090 to myślę, że pozostałe też będą miały "okrojoną" sekcję chłodzenia itp Cytuj
easye 3 422 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia 9 minut temu, Rooofie napisał(a): 5 klatek. Ale co to za różnica, 17% czy tam 29% Jak jest przyrost to od chuja, jak spadek to niewielka różnica xD to nie wiem kto ma rację… 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi