Skocz do zawartości

+++ CHCESZ KUPIC/ZMODERNIZOWAC KOMPA?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, easye napisał(a):

ja mam zwykłą 4080, a wersja miedzy 4080 a Super to jest już w ogóle 2-5 fpsów max.

No i tu będą pewnie kolejne 2-3 fpsy. Szanuj swój hajs i przeczekaj tę generacje albo poczekaj rok aż ceny się ogarną. 

Edytowane przez Rooofie
  • This 1
Opublikowano

nie no do 5070TI to raczej nic bym nie dokładał (o ile wcześniej sprzedam 4080 zanim wyjdą), zastanawiałem się czy wymienić dla MFG, ale chyba jedyne co można zrobić to obserwować rynek i czekać na czasy aż 5090 będą dostępne w sklepach...

Opublikowano

Wg mnie jak się ma 4080 to jedynie 5090 ma sens a że teraz ich nie ma albo są w nieprzyzwoitych cenach czasami to bym się wstrzymał. 5080 gdyby był po cenie sugerowanej czyli ok 5k miałby jakiś sens gdyby miał więcej v-ramu. Póki co 16gb starcza w zupełności, nie zdarzało mi się żeby był z tym problem a gram w 4K z dlss i fg w tych bardzo wymagających grach, jednak za parę lat nie wiadomo jak to będzie. Póki co zmiana 4080 na cokolwiek innego niż 4090 czy 5090 nie ma wg mnie sensu jeśli się kupuję tak na dłużej. 5080 ma podobną wydajność co 4080, różnie je w zasadzie tylko multi fg a jeśli w przyszłości zaczęłoby brakować vramu to zdarzy się to zarówno na jednej jak i drugiej. Ja tam spokojnie czekam, 4080 to wciąż jedna z topowych kart.

Opublikowano
1 godzinę temu, creatinfreak napisał(a):

4080 na 5090, ewentualnie 4090. Inne opcje są totalnie bez sensu.

A mnie coś to AMD chyba nie lubi. Cewki na płycie tak grają przy obciążeniu, jakbym stado świerszczy w budzie miał i czekam teraz na inną płytę :frog:

Było nie kombinować jak było dobrze xd ewentualnie przesiadka na i7 lub i9. 

Opublikowano

Ja tam kompletnie nie rozumiem rozmyslania by przesiadać się na 5080 ze względu na multiframe gen

Ja po aktualizacji sterowników na zwyklym frame gen w Space Marine 2 zamiast 130-140fps mam 150-160fps na RTX 4080

Warhammer 40,000_ Space Marine 2 CLIENT 6.0.PATCH.473971_478659 10.02.2025 21_20_11.jpg

Czy gra się inaczej? No nie czuję żadnej różnicy, oczywiście mam monitor 120hz więc nie może być inaczej. Może ktoś kto ma monitor 175hz odczułby różnicę, ale multi frame gen według testów powoduje opóźnienie, więc nie wiem czy warto. 

Kolejny test który mówi, że MFG to bardziej marketing i tyle.

• Plusik 1
Opublikowano
8 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Tu macie resztę:

IMG-20250212-WA0003.thumb.jpg.c486990a95b7b0d5f6eb343ebbc3934d.jpg

ASTRAL już ponad 4.5k drożej niż ja zapłaciłem 🙃

To "na firmę" rzeczywiście wyjdzie poniżej 15k :D. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Bielik napisał(a):

Zaraz będzie ciag dalszy z 5070 i 5070Ti, ta druga ma być prognozwanej cenie 4800zł na premierę :kekw:

Ale to cena sugerowana Nvidii czy prognozowana w sklepach ? :kekw: