easye 3 445 Opublikowano 25 lutego Opublikowano 25 lutego Godzinę temu, Paolo de Vesir napisał(a): Panowie, jeśli siedzicie gdzieś na forach tematycznych to słyszeliście może już coś konkretnego o RX 9070 XT? Wczoraj obiła mi się o uszy plotka, że karta zapowiadana jest jako RX 7900 XTX, ale z lepszym RT i sprzętowym upscallingiem czyli chyba kawał potężnego sprzętu w przyzwoitej cenie. Pytam, bo już wiercę się w miejscu z tym zakupem PC-ta i zastanawiam się czy w ogóle AMD wyjdzie z konkurencyjną ofertą. chodzą plotki, że w marcu, więc można już poczekać na rozwój sytuacji. Cytuj
KrYcHu_89 2 574 Opublikowano 25 lutego Opublikowano 25 lutego 9070 XT może być mocny w segmencie mid-high, reveal (i być może benchmarki/recki tez wtedy) już za 3 dni, więc warto poczekać. Wciąż są jakieś ploty o wersji 9070 XTX z 32 GB, która to naprawdę w rastrze by dawała radę 7900 XTX, bo w RT to wiadomo, że 9070 będzie lepsze niż high end AMD z zeszłej gen. https://www.notebookcheck.pl/Tajemnicza-karta-graficzna-AMD-o-pojemnosci-32-GB-moze-zadebiutowac-jako-Radeon-RX-9070-XTX.961793.0.html Wszystko kwestia ceny w Polandii, AMD zacznie niżej, ale nikt nie wie o ile. 1 Cytuj
Sebas 1 645 Opublikowano 25 lutego Opublikowano 25 lutego Ja sobie właśnie miałem w planach przejście na pc wraz z rtx 50xx po 15 latach rozłąki a tu same cyrki A i pierwsze gierki jakie chciałem odświeżyć to batmany na pececiku ze wszystkim na full to oczywiście to mi physX zabierają. Jak żyć. Cytuj
Bielik 772 Opublikowano 25 lutego Opublikowano 25 lutego Ja z kolei słyszałem świeże plotki, że 9070xt to jednak poziom 4070 super. Pozostaje czekać na jakieś oficjalne testy. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Starh 3 201 Opublikowano środa o 22:35 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano środa o 22:35 Ktoś chciał abym podrzucił złożonego kompa oto i on: Muszę ogarnąć sterowniki, rgb i inne duperele jeszcze. Tak świeci się bo to dziewczyny, ja mam swojego czarnego gdzie może dwie lampki z ramu migoczą xd 6 11 1 1 Cytuj
creatinfreak 3 913 Opublikowano czwartek o 10:01 Opublikowano czwartek o 10:01 Świetnie to wygląda. 1 1 Cytuj
PiPoLiNiO 801 Opublikowano czwartek o 16:37 Opublikowano czwartek o 16:37 X-kom w końcu wysłał Astral 😎 2 1 Cytuj
MarekCol 372 Opublikowano piątek o 23:44 Opublikowano piątek o 23:44 No i jak, masz już to KOSMICZNE Astralne 24575 cuda cores, które nie wyciągną w Mirror's Edge 10-fps z PhysX? Sprawdzałeś ROPy? Czy cię Jensen nie wyruchał na 5 procent? Kabel się nie pali? A jeśli się pali to czy się topi? To ważne. Tak wiele pytań tak mało odpowiedzi. @PiPoLiNiO jesteś teraz jebanym wieszczem narodów. 1 Cytuj
Shankor 1 671 Opublikowano sobota o 01:31 Opublikowano sobota o 01:31 Wszyscy niech napiją się herbatki. Sprzęcik albo siądzie albo nie, prosimy bez bez dramatów. Oczywiście jestem święcie przekonany, że zwykli ludzie widzą różnicę pomiędzy 120 a 144 fps przy gęści 82 lub 163 ppi i dlatego oczekuję relacji użytkowników. Dajcie znać. Cytuj
PiPoLiNiO 801 Opublikowano sobota o 05:26 Opublikowano sobota o 05:26 5 godzin temu, MarekCol napisał(a): No i jak, masz już to KOSMICZNE Astralne Nie. Najpierw X-kom walił w uja, teraz inpost Pewnie poniedziałek, bo paczka nie jest jako weekendowa. Cytuj
easye 3 445 Opublikowano sobota o 06:06 Opublikowano sobota o 06:06 ja radze też uważać jakby ktoś się łasił na zakupy z OLX nowych kart - sprawdziłem 2 5080 różne na swoim setupie i żadna karta nie ruszyła. Za każdym razem czarny ekran, system nawet ich nie wykrywa. Pewnie jakiś błąd albo coś z płytą, ale gdybym kupił od scaplera byłbym w dupie, a tak mogę podjechać do sklepu i oddać. Cytuj
Wooyek 1 169 Opublikowano sobota o 06:59 Opublikowano sobota o 06:59 (edytowane) Panocki, a co tam za płyte główną polecacie do 9800X3D? Nie zależy mi na jakimś topie za 5k, ale budżetowej to też nie chce, taka jakaś za 2,5k? Czy coś w tych granicach się znajdzie żeby to fajnie i bezprblemowo współgrało z jakimś szybkim ramem? Edytowane sobota o 07:03 przez Wooyek Cytuj
iluck85 3 123 Opublikowano sobota o 07:41 Opublikowano sobota o 07:41 @Star Biała wersja petarda. Ale zawsze mnie zastanawia jedno. Jak to stoi na biurku obok monitora, nie rozprasza? Cytuj
easye 3 445 Opublikowano sobota o 07:50 Opublikowano sobota o 07:50 W dniu 10.01.2025 o 10:00, KrYcHu_89 napisał(a): Z poprzednią generacją było dokładnie tak samo cenowo, gdyby tak dorzucili coś pokroju 7900 XTX (+ oczywiście znaczna poprawa w RT i 32 GB VRAM) za 6-7k znowu bym brał, no ale nie zanosi się w najbliższym czasie. a 9700XT będzie w koncu lepsze do 7900 XTX, czy nie? Cytuj
łom 2 134 Opublikowano sobota o 07:58 Opublikowano sobota o 07:58 5 minut temu, easye napisał(a): a 9700XT będzie w koncu lepsze do 7900 XTX, czy nie? W rasterze raczej nie, w RT raczej tak, oczywiście zakładając że wszystkie informacje podane przez AMD są w 100% prawdziwe. 1 Cytuj
easye 3 445 Opublikowano sobota o 07:58 Opublikowano sobota o 07:58 premiera 5 marca w sklepach? Cytuj
Ukukuki 7 508 Opublikowano sobota o 07:59 Opublikowano sobota o 07:59 17 minut temu, iluck85 napisał(a): @Star Biała wersja petarda. Ale zawsze mnie zastanawia jedno. Jak to stoi na biurku obok monitora, nie rozprasza? Dlaczego cię ma rozpraszać? Nos między oczami też cię rozprasza xd? Cytuj
iluck85 3 123 Opublikowano sobota o 08:31 Opublikowano sobota o 08:31 Nosa nie widzę, muszę się postarać. A tutaj jakby mi świeciło obok, to mam wrażenie żeby mi tam oko uciekało co jakiś czas. Obstawiam że kwestia czasu i bym nie zwracał uwagi, ale pierwsze dni bym tam zerkał ukradkiem. Dlatego mnie to zastanawia zawsze jak widzę taki setup + jak ktoś to ma obok monitora. Cytuj
KrYcHu_89 2 574 Opublikowano sobota o 08:36 Opublikowano sobota o 08:36 38 minut temu, łom napisał(a): W rasterze raczej nie, w RT raczej tak, oczywiście zakładając że wszystkie informacje podane przez AMD są w 100% prawdziwe. Nawet jak kłamią z RT na folderach to ciężko, żeby nie przebili poprzedniej generacji, skoro nawet RT w PS5 Pro gniecie poprzednie modele. Ciężko powiedzieć, jak grafika AMD wypadnie w PT, ale to wciąż pojedyncze przypadki. No i przede wszystkim karty będą w sklepach, czego nie można powiedzieć o modelach Nvidii. Cytuj
KrYcHu_89 2 574 Opublikowano sobota o 08:41 Opublikowano sobota o 08:41 3 godziny temu, PiPoLiNiO napisał(a): Nie. Najpierw X-kom walił w uja, teraz inpost Pewnie poniedziałek, bo paczka nie jest jako weekendowa. Sprzęt za 20k to bym odbierał jednak osobiście:). Cytuj
PiPoLiNiO 801 Opublikowano sobota o 09:07 Opublikowano sobota o 09:07 26 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a): Sprzęt za 20k to bym odbierał jednak osobiście:). Nie dało się. Premierowa sprzedaż była tylko z wysyłką Cytuj
L3nka_Sky 27 Opublikowano sobota o 10:48 Opublikowano sobota o 10:48 3 godziny temu, Wooyek napisał(a): Panocki, a co tam za płyte główną polecacie do 9800X3D? Nie zależy mi na jakimś topie za 5k, ale budżetowej to też nie chce, taka jakaś za 2,5k? Czy coś w tych granicach się znajdzie żeby to fajnie i bezprblemowo współgrało z jakimś szybkim ramem? Ja mam tego procka w płycie Asus Prime X670E-Pro Wifi. To samo, ale w czarnym kolorze to wariant TUF. Ram leci na tym 6000 CL30 i nie ma problemów. Cytuj
MarekCol 372 Opublikowano sobota o 15:21 Opublikowano sobota o 15:21 (edytowane) No ja bym polecał moją. AsRock X870E Nova Wifi. Nie jest jakaś super droga a 2 rzeczy: - legendarny VRM - ilebyś nie wpinał pod nią gówna, to nigdy nie utnie 16 linii dla GPU Były problemy z dostępnością, ale już chyba jest okay. 20:28 Edytowane sobota o 15:22 przez MarekCol Cytuj
PiPoLiNiO 801 Opublikowano sobota o 15:26 Opublikowano sobota o 15:26 3 minuty temu, MarekCol napisał(a): No ja bym polecał moją. AsRock X870E Nova Wifi. Biorąc pod uwagę to co się ostatnio dzieje na AsRock, jego polecanie jest dość odważne Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi