Skocz do zawartości

+++ CHCESZ KUPIC/ZMODERNIZOWAC KOMPA?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Skrzynka polecana na PCLabie:

CPU: Intel Core i5-4670K - 930 zł
Płyta główna: ASRock Z87 Pro3 - 439 zł
RAM: Crucial 8GB 1333 MHz Spectek - 179 zł
GPU: Gigabyte GeForce GTX 660 2GB OC - 749 zł
HDD: Seagate 1TB Barracuda - 239 zł
Napęd: Samsung SH-224BB - 69 zł
PSU: Corsair CX500M - 249 zł
Cooler: SilentiumPC Fera Pro HE1224 - 95 zł

I jeszcze jeden:

Czarna magia dla mnie. Nie wiem, czy lepiej brać GeForce czy MSI, która płyta główna lepsza, który procesor :confused:. Słuchajcie, tak z tych 3 zestawów, który najlepszy by był?

Poszukaj czy GeForce GTX 670 teraz się opłaca kupić lub Radeon HD 7970. Zwiększyłbym trochę moc zasilacza, tak na wszelki wypadek na 530W. Oczywiście markowy. 

Dzięki dzięki, rada na pewno się przyda.

Edytowane przez ragus
Opublikowano

Ragus ja trochę wypadłem z obiegu i nie chcę mieszać. Jedno jest pewne, nie kupuj na szybko, poczytaj i zakładaj tematy na PC Format czy innych. 

Moja jedna rada, nie kupuj tych MOBO za 250zł i postaraj się jak najwięcej dołożyć do GPU. 

Opublikowano

Podobny problem mam. Wczoraj sprzedałem PS3, do tego trochę hajsu odłożone i zastanawiam się, co teraz. Na PC mógłbym wyłożyć 3500k, bo zakładam, że będę grał na TV, a głównie do grania ma służyć. No ale tak lekką ręką opróżniać portfel, kiedy pewne jest, że podzespoły do momentu premiery (ewentualnie krótki czas po premierze) PS4 mocno potanieją, a do tego prawdopodobnie mocno się zestarzeją? Wydaje mi się, że to zły moment na taki wydatek. Tylko co ja będę robił do listopada?  :confused: Mogłoby już wyjść to PS4, łatwiej byłoby podjąć decyzję.

Opublikowano

Ragus możesz popytać jeszcze na benchmarku i purepc. PcLab nie ma za dobrej opinii na innych portalach. Promują tam zestawy Intel/Nvidia tak jakby mieli z tymi producentami jakieś umowy podpisane :confused:

Gość Zaqair
Opublikowano (edytowane)

Ragus masz zestawy z neogaf:

sSvPdJI.png

Edytowane przez Zaqair
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Chłopy, budżet mi wzrósł do 3500. Radeon HD 7970 chyba obleci, co nie? Przejrzałem benchmarki, no i w BF3 czy C3 jest ogień.

Opublikowano (edytowane)

Nie Ragus. W tym przedziale cenowym najlepiej brać teraz GeForce GTX 770. Za 1400-1500 już można wychaczyć. Poszukaj ofert i promocji oraz poczytaj który najlepiej model. Taka karta i problemy masz z głowy ; d Oczywiście jeśli reszty podzespołów nie zleważysz ; d

Edytowane przez Sebastian Ś.
Opublikowano

Ok, to biorę GTX770, procesor i5-4570, a resztę już w serwisie u znajomego dopasuję. Dzięki za pomoc.

Gość Zaqair
Opublikowano

Co to jest za procek ? ; d

Haswell nowa linia prockow intela.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam teraz PC:

CPU - C2D E8500 @3,16GHz

GPU - Gainward 9600GT 512MB Golden Sample

RAM - Geil Black Dragon 2x 2GB @1066MHz

Zasilacz - Tagan TG500-U33II 500W 

MOBO - Gigabyte EP43-DS3L

warto tu zmieniac karte graficzna? jesli tak to na jaka? Myslalem o HD 6670, albo HD 7770

Opublikowano

Opłacać zawsze się opłaca, bo karta zostanie Ci na później a resztę podzespołów będziesz musiał kiedyś wymienić (zasilacz jest OK).

Poczytaj o HD7790.

Opublikowano

Slyszalem kiedys, ze CPU moze byc waskim gardlem dla jakiejs mocniejszej karty. Czy tak nie bedzie w moim przypadku?

W nowym CDA polecaja dwurdzeniowego Intela Pentium G2020 @2,90GHz. Patrzylem na stronie cpubenchmark.net, ze ma on 2,852 punktow, a moj E8500 @3,16GHz ma 2,281. Czyli procesor o mocniejszym taktowaniu jest slabszy? 

Gość suteq
Opublikowano

Może niezbyt odpowiedni temat do tego, ale nie chce mi się tworzyć nowego tematu.

Posiada ktoś myszkę G400 od Logitecha?

Bo przymierzam się do kupna, ale chciałbym poczytać jakiś opinii. 

Opublikowano (edytowane)

Szukam taniej, ale wydajnej i wystarczającej (średnie/wysokie detale w 99% gier) karty graficznej do mojego zestawu komputerowego - intel i5 (2 gen), 4 gb RAM ddr3, 450 zasilacz. Jaką polecacie?

Dodam, że aktualnie mam starego Radeona HD 4650 - nie wiem jaki ułom włożył w taki  zestaw tę kartę. 

Edytowane przez Biały
Opublikowano

podaj konkretna cenę, będzie łatwiej cos doradzić.

300-500 zł? Czy z takiego segmentu mam szansę na kartę spełniającą moje wymagania (średnie/wysokie w 99% tytułów)?