MatekDM 1 299 Opublikowano 17 marca 2015 Opublikowano 17 marca 2015 (edytowane) Jeżeli ktoś szuka ciekawej i taniej, gamingowej myszki, to od siebie mogę polecić to urzędzenie: http://www.morele.net/mysz-tracer-recon-usb-laser-avago9500-573095/ Sam ją kupiłem, właśnie ze względu na cenę i parametry, bo ma zmianę rozdzielczości DPI aż do 5000. Wszystko za pomocą łatwego w obsłudze przycisku pod scrollem. Oprócz tego 9 konfigurowalnych przycisków, 16 kolorów podświetlenia, całą aplikację do ustawień, która jest na małej płycie CD, no i oczywiście nieplączący się, opleciony materiałem kabel. Wygodnie leży w dłoni, nic nie trzeszczy, jak za te pieniądze to jestem aż nadto zadowolony Szarku, nie wiem ilu oni mają klientów dziennie i jestem świadom tych tematów, bo wiele osób na nich psioczy, ale akurat mnie się tam jeszcze nic złego nie przytrafiło. Może do czasu, kto wie Edytowane 17 marca 2015 przez Maciomaniak Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 17 marca 2015 Opublikowano 17 marca 2015 Czezky jak tam komputr? minecraft działa na full? Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 17 marca 2015 Opublikowano 17 marca 2015 Czezky, to wklej tutaj parametry, co tam żeś kupił. Ja kupiłem rok temu maszynę NASA i bym chętnie porównał. Chyba nie jest to takie tajne, by pisać na PM? Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 17 marca 2015 Opublikowano 17 marca 2015 Czezky, to wklej tutaj parametry, co tam żeś kupił. Ja kupiłem rok temu maszynę NASA i bym chętnie porównał. Chyba nie jest to takie tajne, by pisać na PM? Co masz za maszynę NASA? Też mam częściowo nowy sprzęt, czeka mnie jeszcze pod koniec roku wymiana proca i płyty głównej Cytuj
yaczes 14 478 Opublikowano 17 marca 2015 Opublikowano 17 marca 2015 Dam specyfikacje razem ze zdjeciami <333 Cytuj
Metoda 1 325 Opublikowano 17 marca 2015 Opublikowano 17 marca 2015 Wydawać kupę kasy na myszki bo do "gier" xD Ja to na takiej gram od paru lat http://www.morele.net/mysz-logitech-m90-910-001794-314287/i jakoś nie miałem problemy by być wysoko w drabinkach rankingowych w różnych rtsach albo fps. Cytuj
teddy 6 862 Opublikowano 17 marca 2015 Opublikowano 17 marca 2015 A grałeś kiedyś na takim sprzęcie razera na przykład? Nie wiem czy są warte swojej ceny, ale różnica jest duża Cytuj
Metoda 1 325 Opublikowano 17 marca 2015 Opublikowano 17 marca 2015 (edytowane) Powiem tak, wiadomo, że myszki od topowych producentów akcesoriów dla graczy typu Razer/Steel series czy inne, od razu zwiększają komfort pracy/ zabawy i jak ktoś z takimi obcuje cały czas, to taki paździerz jakiego ja używam, to bym mu dał raka dłoni. Ja mimo wszystko uważam, że nie są warte tych dolanów, a po drugie wiele osób myśli, że jak będą mieli super mychę, albo klawiaturę z nasa, to od razu będą mieli w fpsach ratio 10:1 Edytowane 17 marca 2015 przez Ferris71 Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 17 marca 2015 Opublikowano 17 marca 2015 Może nie 10:1, ale dobra mycha zauważalnie poprawia wyniki w każdej grze - sam korzystałem z takich paździerzy idąc podobnym tokiem rozumowania i najwięcej w swoim życiu wydałem na myszkę 40 zł (ale się wtedy szarpnąłem). A później zobaczyłem co to znaczy mieć 5000 DPI i jak wygodnie jest móc ustawić różne funkcje pod dodatkowymi przyciskami na myszce, a takie tuzy od Steel Series znacząco poprawiają wyniki w grach. Warto zainwestować. Cytuj
Velius 5 704 Opublikowano 17 marca 2015 Opublikowano 17 marca 2015 Ja swoje na Razer wydalem ale nie myslalem ze dzieki temu bede top graczem lol. Uwazam ze ceny sa przesadzone ale komfrot Deathadder'a jest niesamowity i tylko dlatego ta myszke kupilem (i 149zl to nie bylo jakos duzo moim zdaniem za tak solidnie zrobiony produkt). Najwiecej hajsu wydalem na Razer Blackwidow ale tez sie zakochalem w tej klawiaturze i jak kiedys padnie napewno kupie taka sama. Co nie zmienia faktu ze ceny sa przesadzone a jest coraz wiecej tanszych alternatyw ktore nie odbiegaja juz tak mocno jakoscia od Razer. Przypomnial mi sie Razer Nostromo i marketing Swiftiego Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 17 marca 2015 Opublikowano 17 marca 2015 (edytowane) Ja nie kupuję myszek co rok-dwa, swojego G9 wymieniłem wczoraj po 8 latach (pomimo że ostro wysluzony to cały czas na chodzie i bez awarii do tej pory) i jak bozia da to tyle też czasu będę używał Roccata. 240zł to imho nie dużo jak na tak rzadkie wymiany i za taką jakość wykonania oraz wygodę, no ale co kto lubi. Inna sprawa, że wcale nie chodzi mi tutaj o lepsze wyniki w grach, bo głównie gram w RPGi. Edytowane 17 marca 2015 przez ireniqs Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 17 marca 2015 Opublikowano 17 marca 2015 (edytowane) ja od 4 lat używam takiego cuda: którą kupiłem na szybko za 50zł bo mi padł logitech jakiś stary i stwierdzam że ta myszka jest genialna. kosztowała ~50zł, kształt deathaddera, laser bardzo dobry, bez interpolacji itd itp, brak oznak zużycia od 4 lat, kilka stopni DPI, próbkowanie 1khz itd. Na prawde jestem w szoku. Edytowane 17 marca 2015 przez Szejdj Cytuj
yaczes 14 478 Opublikowano 17 marca 2015 Opublikowano 17 marca 2015 Ja nie kupuję myszek co rok-dwa, swojego G9 wymieniłem wczoraj po 8 latach (pomimo że ostro wysluzony to cały czas na chodzie i bez awarii do tej pory) i jak bozia da to tyle też czasu będę używał Roccata. 240zł to imho nie dużo jak na tak rzadkie wymiany i za taką jakość wykonania oraz wygodę, no ale co kto lubi. Inna sprawa, że wcale nie chodzi mi tutaj o lepsze wyniki w grach, bo głównie gram w RPGi. No kurfa, tyle kosztuje jedna gra na ps4, ktora starcza na 5 godzin (jak lizesz sciany). 1 Cytuj
Velius 5 704 Opublikowano 17 marca 2015 Opublikowano 17 marca 2015 Ja nie kupuję myszek co rok-dwa, swojego G9 wymieniłem wczoraj po 8 latach (pomimo że ostro wysluzony to cały czas na chodzie i bez awarii do tej pory) i jak bozia da to tyle też czasu będę używał Roccata. 240zł to imho nie dużo jak na tak rzadkie wymiany i za taką jakość wykonania oraz wygodę, no ale co kto lubi. Inna sprawa, że wcale nie chodzi mi tutaj o lepsze wyniki w grach, bo głównie gram w RPGi. To bedziesz szybciej levele wbijal z taka myszka No moja mycha od 2009-2010 roku chodzi porządnie, mialem kiedys chrapke na Nage jak gralem powaznie w gry MMO zeby na PVP miec latwiejszy dostep (bo niekiedy skilli tyle ze sie na klawiaturze nie mieszcza) ale ostatecznie dalem sobie spokoj bo i o dobre MMO coraz trudniej. 1 Cytuj
UberAdi 2 285 Opublikowano 17 marca 2015 Opublikowano 17 marca 2015 W myszy głównie warto zwracać uwagę na sensor, pozniej filtrowac te myszy z dobrymi sensorami pod względem tego ile nam jest potrzebnych przycisków, czy lubimy lekkie/ciezkie myszy i jaki kształt nam pasuje. Polecam coś stąd - https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ZzbKDmFOqsP_ut2RdctD01OEbZzbXol6HLwqVkSmZcg/edit?pli=1#gid=0 Ja sam używam Roccat Savu, na agito dostępna za 160 zł, sensor Avago 3090. W tej cenie to bardzo dobry deal jeśli taki kształt myszy komuś pasuje. Warto się przejść też do Euro RTV AGD, mieli jeszcze niedawno zestawy z tą myszą, podkładką Roccat Taito mid i słuchawkami z mikrofonem (dousznymi niestety) w przecenie za 200zł. I nie dajcie sobie wmówić że im więcej DPI tym lepiej. Profesjonalni gracze w CSa trzymają się poniżej 1 tys. , w Starcrafcie zdarzają się pojedyńcze przypadki jak Huk czy DRG którzy grają na 1600 dpi ale większość także wybiera niższą wartość. 1 Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 17 marca 2015 Opublikowano 17 marca 2015 (edytowane) Hmm... no ja mam teraz ustawione 2400 dpi i jest całkiem w porządku, ale że grają poniżej 1 tys, to mnie zaskoczyłeś. Poczytam o tym Edytowane 17 marca 2015 przez Maciomaniak Cytuj
teddy 6 862 Opublikowano 17 marca 2015 Opublikowano 17 marca 2015 W CS dużo daje niskie dpi 600-800 najlepiej. Do tego wielka podkładka i gra się o niebo lepiej Cytuj
Velius 5 704 Opublikowano 17 marca 2015 Opublikowano 17 marca 2015 Jaka polecicie duza podkladke? Mam obecnie Razer Destructor ale troche za mala (ale powierzchnia super) Cytuj
teddy 6 862 Opublikowano 17 marca 2015 Opublikowano 17 marca 2015 Dla mnie wszelkie podkładki od razera czy steel series są bardzo dobre. Zobacz sobie np Goliathus, ma wymiary 30x25cm (medium, koszt około 50zł) albo 44x35cm (large, 90-100zł) 1 Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 17 marca 2015 Opublikowano 17 marca 2015 (edytowane) teraz podkładki steeleseries z motywami diablo w saturnach za 29,90zł rozmiar 32x27cm kupiłem i jest super Edytowane 17 marca 2015 przez Orzeszek Cytuj
Metoda 1 325 Opublikowano 17 marca 2015 Opublikowano 17 marca 2015 Na tej podkładce wbiłem Diament V w LoLu i miałem 3cie miejsce w Dawn of War 2 przez jakiś czas w globalnym rankingu 1v1 Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 17 marca 2015 Opublikowano 17 marca 2015 (edytowane) Jutro może dojdzie do mnie podkładka Roccat Sense (40x28cm) to dam znać jak będzie się sprawować. Do tej pory na sensorze laserowym używałem Everglide Titan, coś jak QCK od SteelSeries. Co do DPI to do tej pory zawsze używałem 2000 i tyle też uważam za wystarczające. Nie gram w nic dla sportu albo zawodowo, więc średnio interesuje mnie ile dpi używają gracze lola, csa, czy innego gó.wna. Edytowane 17 marca 2015 przez ireniqs Cytuj
Velius 5 704 Opublikowano 17 marca 2015 Opublikowano 17 marca 2015 Ja mam ustawione 3000 DPI, nie moge sie przyzwyczaic jak jest mniej. Cytuj
UberAdi 2 285 Opublikowano 17 marca 2015 Opublikowano 17 marca 2015 Co do DPI to do tej pory zawsze używałem 2000 i tyle też uważam za wystarczające. Nie gram w nic dla sportu albo zawodowo, więc średnio interesuje mnie ile dpi używają gracze lola, csa, czy innego gó.wna. Nie chodzi mi o to żeby się sugerować w sposób "mirek z pro teamu gra na 800dpi więc tak jest pro i najlepiej", w skrócie chodzi o to, że na mniejszym DPI precyzyjniej możemy celować. Nie ma to znaczenia czy grasz zawodowo czy nie, po prostu jak można dokładniej celować to po co celować niedokładnie? tu poszczególni pro gamerzy z CS:GO i ich settingi - https://docs.google.com/spreadsheets/d/12PSHqb8Vwg8rSCOkGjbbsj8iBsm8p52jOLffDc88iy8/pubhtml Jak ktoś nie próbował tak grać to polecam przegrać 1-2 dni w ten sposób. Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 17 marca 2015 Opublikowano 17 marca 2015 Dokładne celownanie w RPGu?? Na co i po co? Wolę zostać przy swoim 2000dpi, a nie walić myszką po biurku aż w całym domu będzie słychać. Ja rozumiem że można celować dokładnie co do piksela, ale mi to nie jest do szczęścia potrzebne. Nawet jeśli czasem, raz na ruski rok, zagram w tą szczelankę to i tak nie muszę być najlepszy żeby się dobrze bawić. Przy 2000dpi dobrze mi się celuje, nie widzę tu problemu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi