Skocz do zawartości

Baldur's Gate 3

ireniqs

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podobno itemizacja też jest top, będzie 

Pokaż ukrytą zawartość

legendarek, mających duży wpływ na grę, do tego stopnia, że będzie można buildy zmieniać pod item, przypomina mi się Karsomir dla Palka i Crom Fayer co wrzucał 25 siły z BG2:fsg:.

Opublikowano
  W dniu 14.07.2023 o 12:43, Lochu napisał(a):

Ktoś może powiedzieć jak grało się na padzie w DOS2? Nie wiem na co brać BG a na pc mam tylko i5 9400f i rtx2060.

Rozwiń  

Pisałem już, grało się zajebiście, ale M+K zawsze będzie minimalnie lepsze, wiadomix. 

Z tym PC, brałbym chyba PS5, a jak Ci zależy na coopie lokalnym to już w ogóle nie ma się co zastanawiać. 

• Dzięki 1
Opublikowano
  W dniu 14.07.2023 o 12:54, KrYcHu_89 napisał(a):

Pisałem już, grało się zajebiście, ale M+K zawsze będzie minimalnie lepsze, wiadomix. 

Rozwiń  

:notlikethis:

W dniu 14.07.2023 o 12:43, Lochu napisał(a):

Ktoś może powiedzieć jak grało się na padzie w DOS2? Nie wiem na co brać BG a na pc mam tylko i5 9400f i rtx2060.

Rozwiń  

image.png.ad784d8bc4d2df2390290236c00bbd2f.png

Jak masz 2060 Super to brałbym na PC jak masz zwykłą to poczekałbym na testy i wtedy zdecydował. 2060 Super to w czystej mocy odpowiednik PS5 z tym ,że masz jeszcze DLSS. 

• Dzięki 1
Opublikowano
  W dniu 14.07.2023 o 12:54, KrYcHu_89 napisał(a):

Z tym PC, brałbym chyba PS5, a jak Ci zależy na coopie lokalnym to już w ogóle nie ma się co zastanawiać. 

Rozwiń  

W dniu 14.07.2023 o 14:31, Ukukuki napisał(a):

Jak masz 2060 Super to brałbym na PC jak masz zwykłą to poczekałbym na testy i wtedy zdecydował. 2060 Super to w czystej mocy odpowiednik PS5 z tym ,że masz jeszcze DLSS. 

Rozwiń  

Dzięki chłopaki.

Mam 2060 zwykłego. Co do kompa to miałem modernizować przed premierą starfielda ale jednak to wydatek koło 7/8k i skłaniam się bardziej żeby kupic XSX. A jak myślicie żeby kupić teraz tylko rtx 4070ti/4080 a procesor w przyszłości? Czy będzie jakaś róznica fps w nowych tytułach, czy za słaby procesor i bottleneck?

A co do BG3 to pobieram pirata early acces i zobaczę jak będzie śmigał.

Opublikowano
  W dniu 14.07.2023 o 15:31, pawelgr5 napisał(a):

Wydajnosc obecnego EA jest idenatyczna z tym co wleci na servery w sierpniu? Myslalem ze EA to potencjalnie marnie zoptymalizowane gówno. 

Rozwiń  

Pewnie nie jest, ale na pewno gorzej nie będzie. Gra na PC w EA jest nieźle zoptymalizowana, raczej nie jest to pożeracz graficzny. 

Opublikowano (edytowane)

Dla mnie taka gierka to tylko komp. Może jestem zbytnim tradycjonalistą ale nigdy nie byłem w stanie grać na konsoli w izometryczne rpgi, czy nawet diablo. Jak gra ma dużo treści czytanych to wygodniej mi się wczuć w klimat na kompie, plus po prostu lubię wygodę myszki w takich grach. O optymalizację się specjalnie nie martwię, minimalne wymagania są bardzo niskie, więc spodziewam się, zagrać na moim sprzęcie na średnich/wysokich ustawieniach.

Edytowane przez izon
Opublikowano

W DoS jedynym problemem na padzie było ogarnianie menusow, ale tak to gra się prima sort. Ogólnie w turowe RPG na padzie jest bardzo wygodnie. Ostatnio jeblo mi prawie 100 godzin w Pathfinder i też grało się wybornie, bo gra posiada wbudowany system walki turowy/aktywnej pauzy gdzie można się swobodnie przełączać. Notabene polecam gierkę. Bardzo dobry cRPG.