Skocz do zawartości

Baldur's Gate 3

ireniqs

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Co Wy za pierdoły opowiadacie z tymi romansami. 

EDIT: 

W sumie to niewiadomo, jak jest w grze, bo są pewnie niejasności w opisie, ale na pewno Custom Char ma wszystkie możliwe opcje romansu do wyboru.

Edytowane przez KrYcHu_89
Opublikowano (edytowane)

No wkurwia mnie ze nie ma sterowania pod kontroler na SD. To co najbardziej jest polecane to tak slabiutko jednak dziala. Pokombinuje z innymi ustawieniami bo nie jest wygodnie. 

E: Dobra nie wazne bo jestem kurwa matolem.

Edytowane przez pawelgr5
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Daffy napisał:

Jak romanse są zarezerwowane serio do originow to dość slabo

Pewnie dlatego tak napisali, bo dla nich:

image.thumb.png.5d0aa716ea841d91d8f3e7209128a35c.png

Btw Eldenik w zagroszeniu w all time peak na Steam zaraz będzie xD.

Ja dzisiaj chyba tylko kreator postaci :D. 

image.thumb.png.fa4c0b0f8b2b5d2231f908debdfef471.png

Edytowane przez KrYcHu_89
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, KrYcHu_89 napisał:

Powinni dać aczik za ukończenie kreatora postaci, to nie taka prosta sprawa xD. 

Za ściągniecie gry też ;) 

Edytowane przez Assassins_78
edycja
Opublikowano

Gra zaliczyła świetny start, mocno cieszy. Larian po 20 latach wyrasta na jeden z diamentów branży, oby świecił jak najdłużej. Mają swoją nisze chłopaki. Trochę smutek ,że pogram dopiero za parę dni. 

Co do peak na steam, rekord obstawiam na weekend. 

Opublikowano
14 minut temu, Ukukuki napisał:

Gra zaliczyła świetny start, mocno cieszy. Larian po 20 latach wyrasta na jeden z diamentów branży, oby świecił jak najdłużej. Mają swoją nisze chłopaki. Trochę smutek ,że pogram dopiero za parę dni. 

Co do peak na steam, rekord obstawiam na weekend. 

Juz 424k:kratoswoke:, bańka pęknie jutro wieczorem. Do tej pory z single player Eldenik lekko poniżej 1 mln, Cyberek lekko powyżej. BG3 juz w top 20 all time. 

Opublikowano

Widzę, że gra łapie pierwsze dobre oceny, super!

Ja tym czasem powtarzam sobie pierwszą część. W Enhanced Edition ten tytuł zyskuje jeszcze więcej duszy ;)

ss_2fcc25e3a728883b01cf02d19a3e8632dc194f82.600x338.jpg

ss_e040a240aa3c8adfd3f4d75dd8e81d019bab5912.600x338.jpg

ss_95233c6fdd0140bf7eabade05f765a4fe93f61de.600x338.jpg

Opublikowano (edytowane)

Gra fajna, i nie odkrywam koła na nowo, ale to chyba takie Divinity 2.5? Troszke inne mechaniki itd. ale pozatym jakby ktos mi dal screenshota z divinity a z bg3 to 50/50 ze bym nie wiedzial ktore to ktore?

Edytowane przez Bishonen88
Opublikowano
2 minuty temu, Bishonen88 napisał:

Gra fajna, i nie odkrywam swiata na nowo, ale to chyba takie Divinity 2.5? Troszke inne mechaniki itd. ale pozatym jakby ktos mi dal screenshota z divinity a z bg3 to 50/50 ze bym nie wiedzial ktore to ktore?

a to zle? Przeciez oba Divinity to bardzo dobre gry :)

Opublikowano
Godzinę temu, Bishonen88 napisał:

Ani troche, divinity 2 byla przeh..j. Myslalem jednak ze moze jakis duze różnice będą skoro idą w oldschoolewgo baldursa etc.

Gramy dalej ;)

Inny setting, inny system walki, inny system dialogów, losowanie kostką, przez co każdy dialog jest mega ciekawy i ma swoją losowość (ale opartą na zasadach, które WIDZISZ), cinematicsy, animowane postacie w dialogach na NIESAMOWITYM poziomie, tego wszystkiego Divinity nie miało jak mniemam :).

Obie gry zaczynają się na plaży i mają znakomity, aczkolwiek podobny silnik fizyczny oraz turowe systemy walki (ale inne). Obie zrobił Larian, a nie Bioware, czy ktoś inny. 

Pograłem trochę 1 akt, no TAK to jest gra na którą czekałem 20 lat i kontynuacja na jaką Baldur's Gate zasługiwało.

Ale tą wersję gry w górnym prawym rogu mogli ukryć, mega babol premierowy xD.