KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 5 sierpnia 2023 Opublikowano 5 sierpnia 2023 (edytowane) 31 minut temu, Il Brutto napisał: towarzysze sa lepsi niz sie spodziewalem, jak ogladalem filmiki z EA to sie wydawali bardzo generyczni ale w sumie sa spoko, najbardziej lubie ta Githyanki. Mam nadzieje ze szybko bede mogl zrekrutowac Jaheire i Minsca. Btw bardzo szybko spotykamy postac z poprzednich czesci tylko pewnie wielu ludzi nie bedzie kojarzylo bo byla kompletnie nie istotna w 1 i 2. Spoiler Volo często się przewijał w starych Baldursach, szczególnie jak czytało się instrukcje do gry xD. 2 minuty temu, Sedrak napisał: Ogólnie czytając i oglądając recenzję widzę, że gra dość mocno poci PC. Naprawdę jestem ciekaw jak oni poradzą sobie z XSS. Czy ja wiem czy mocno, raczej jak na grę z 2023, to powiedziałbym, że jest doskonale zoptymalizowana. Edytowane 5 sierpnia 2023 przez KrYcHu_89 1 Cytuj
Ukukuki 6 996 Opublikowano 5 sierpnia 2023 Opublikowano 5 sierpnia 2023 2 godziny temu, Sedrak napisał: Ogólnie czytając i oglądając recenzję widzę, że gra dość mocno poci PC. Naprawdę jestem ciekaw jak oni poradzą sobie z XSS. Przecież gierka jest dobrze zoptymalizowana. Cytuj
Assassins_78 988 Opublikowano 5 sierpnia 2023 Opublikowano 5 sierpnia 2023 Oj poci, nigdy cewek nie słyszałem aż do BG3 w swoim RTX 3070 - poważnie ;/ Trochę to przypomina na start NEW WORLD. Cytuj
Sedrak 777 Opublikowano 5 sierpnia 2023 Opublikowano 5 sierpnia 2023 Kurczę z tego co zrozumiałem to gra nawet na dobrych pc pod koniec gry potrafi dość mocno przyciąć i mieć spadki FPS Cytuj
Rooofie 157 Opublikowano 5 sierpnia 2023 Opublikowano 5 sierpnia 2023 Jest jakiś mod na stałą kamerę TPP podczas eksploracji? W rzucie od góry często można się pogubić a zoomowanie zza pleców też średnio wygląda. Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 5 sierpnia 2023 Opublikowano 5 sierpnia 2023 W opcjach graficznych można ustawić poziom jakości nieba, ja się kuvva pytam niby z jakiej kamery mogę na te niebo spojrzeć? Xd 1 1 Cytuj
Gregorius 496 Opublikowano 5 sierpnia 2023 Opublikowano 5 sierpnia 2023 Połączenia między różnymi lokacjami to normalnie Dark Souls. Wchodzisz punktem A , bujasz się trochę po miejscówce, rozbijasz ścianę którą cudem odkryłeś bo mogło cię tam równie dobrze nie być i wychodzisz w punkcie C który już znałeś i zastanawiałeś się co jest za tymi drzwiami. Ależ zajebiście to jest zrobione Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 5 sierpnia 2023 Opublikowano 5 sierpnia 2023 4 godziny temu, Sedrak napisał: Kurczę z tego co zrozumiałem to gra nawet na dobrych pc pod koniec gry potrafi dość mocno przyciąć i mieć spadki FPS Mając na uwadze że divinity2 zoptymalizowali ostatecznie tak że ruszyło to na switchu i trzymało tam 30fps jestem zdziwiony że z series s I BG3 mają kłopot. Cytuj
Ukukuki 6 996 Opublikowano 5 sierpnia 2023 Opublikowano 5 sierpnia 2023 11 minut temu, Daffy napisał: Mając na uwadze że divinity2 zoptymalizowali ostatecznie tak że ruszyło to na switchu i trzymało tam 30fps jestem zdziwiony że z series s I BG3 mają kłopot. Problem jest tylko z podzielonym ekranem. Nie jest problemem pewnie GPU czy CPU tylko alokacja pamięci. Rozdzielczość można przyciąć, detale tak samo to się ładnie skaluje. Pamięć niestety średnio a Ska ma 6GB mniej względem X czy PS5. Pewnie mogli by zrobić potato mode do dzielonego ekranu ale dlaczego tego nie zrobią to nie wiem. 17 minut temu, Daffy napisał: Mając na uwadze że divinity2 zoptymalizowali ostatecznie tak że ruszyło to na switchu i trzymało tam 30fps jestem zdziwiony że z series s I BG3 mają kłopot. Wszystko się da tylko jakim kosztem D2 na TV wygląda paskudnie. Jedynie mały ekran ratuje. Cytuj
Sedrak 777 Opublikowano 6 sierpnia 2023 Opublikowano 6 sierpnia 2023 Da się mieć umiejętność rozmowy ze zwierzętami inna postacią niż Gnomem? Cytuj
Gregorius 496 Opublikowano 6 sierpnia 2023 Opublikowano 6 sierpnia 2023 1 godzinę temu, Sedrak napisał: Da się mieć umiejętność rozmowy ze zwierzętami inna postacią niż Gnomem? Druid ma taką umiejętność po przemianie w zwierzę. Do tego kilka klas może wyuczyć się takiego czaru lub wypić miksturę która to umożliwia. 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 6 sierpnia 2023 Opublikowano 6 sierpnia 2023 9 godzin temu, Gregorius napisał: Połączenia między różnymi lokacjami to normalnie Dark Souls. Wchodzisz punktem A , bujasz się trochę po miejscówce, rozbijasz ścianę którą cudem odkryłeś bo mogło cię tam równie dobrze nie być i wychodzisz w punkcie C który już znałeś i zastanawiałeś się co jest za tymi drzwiami. Ależ zajebiście to jest zrobione To jest majtersztyk tej gry. Już jestem w Spoiler Podmroku Mam mocne vibe z BG2 w tej lokacji. Właśnie miałem walkę z pierwszym jednookim delikwentem, no nie wiem, było mega ciężko na 4 lvlu xD. Ale jak coś można go bez problemu wyminąć, jak wszystko w tej grze jest mega plastyczne i modyfikowalne. Cytuj
messer88 6 485 Opublikowano 6 sierpnia 2023 Opublikowano 6 sierpnia 2023 2 godziny temu, Sedrak napisał: Da się mieć umiejętność rozmowy ze zwierzętami inna postacią niż Gnomem? Speak with Animals can be acquired by the following classes: Bard Druid Ranger Warlock (Beast Speech invocation) Wildheart (Barbarian) Oath of the Ancients (Paladin) Nature Domain (Cleric) jak ktoś weźmie diablicę do party to z odpowiednią subklasą może gadać na to wygląda. 1 Cytuj
Sedrak 777 Opublikowano 6 sierpnia 2023 Opublikowano 6 sierpnia 2023 (edytowane) A czy jak ktoś z party będzie miał tą umiejętność to wtedy działa dla całej drużyny? Tak było w DoS2 chyba. No ja będę paladynem grał, ale raczej Oath of Vengeance, bo planuje nie być do końca bez skazy. A sam skill jest dla mnie bardzo ważny, bo w DoS2 bardzo dużo ciekawych opcji dawał. Edit: ok. Czyli powinno działać. Dzięki Edytowane 6 sierpnia 2023 przez Sedrak Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 6 sierpnia 2023 Opublikowano 6 sierpnia 2023 Jest też potion w Druid Grove. Cytuj
messer88 6 485 Opublikowano 6 sierpnia 2023 Opublikowano 6 sierpnia 2023 23 minuty temu, Sedrak napisał: Tak było w DoS2 chyba. trzeba się było przełączać na postać która miała pet pala, tak mi się wydaje. 1 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 6 sierpnia 2023 Opublikowano 6 sierpnia 2023 18 minut temu, messer88 napisał: trzeba się było przełączać na postać która miała pet pala, tak mi się wydaje. Tutaj jest tak samo, każdy dialog jest per postać, tak samo każdy skill np. otwieranie zamków itp. Najlepiej, żeby MC miał dany skill, ale jak go nie ma, to w 90% sytuacji można zrobić to zą pomocą innej osoby z party. Wszyatko to jest bardzo logiczne i przemyślane. 1 Cytuj
Rooofie 157 Opublikowano 6 sierpnia 2023 Opublikowano 6 sierpnia 2023 18h a ja dopiero wszedłem do tego obozu goblinów i szukam tego druida. Tym tempem to ja do świąt tego Baldura nie skończe Cytuj
Gregorius 496 Opublikowano 6 sierpnia 2023 Opublikowano 6 sierpnia 2023 Akcja w stodole w tym obozie goblinów Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 6 sierpnia 2023 Opublikowano 6 sierpnia 2023 Quest z duegradem przyczepionym do młyna. Spoiler Przycisnąłem złą wajchę i zamiast uratować delikwenta niestety gdzieś poleciał w kosmos xDD Cytuj
PiotrekP 1 796 Opublikowano 6 sierpnia 2023 Opublikowano 6 sierpnia 2023 @KrYcHu_89 miałem to samo Gorzej, że coś mi się z sejwami zesrało i 2h grania przepadło, więc potem zrobiłem to dobrze. Na padzie lepiej się steruje postacią przy eksploracji, ale do walk lepszy interfejs pod myszkę. Człowiek lata w takie gierki nie grał, ale powoli to ogarniam. Tylko czasem nie kumam działania tych punktów akcji, że mam ich za mało, żeby zaatakować wroga tuż obok. Cytuj
Bishonen88 167 Opublikowano 6 sierpnia 2023 Opublikowano 6 sierpnia 2023 A jak tam z czytaniem książek w grze? Miałem ten sam problem w Divinity jak i tutaj - ciężko mi się je czyta. Próbowałem po angielsku i po polsku je czytać, ale w obu przypadkach tracę koncentrację/zaciekawienie żeby linijka po linijce czytać te tomy. Nie wiem w sumie czemu - ale chyba język gra tu rolę i fakt że jakoś nie widzę w nich żadnej głębi, pozwalającą bardziej się wkręcić w grę. Nie pomaga też ich ilość i fakt że nie są ze sobą jakoś ściśle powiązane. Cytuj
Bartolinsky 1 776 Opublikowano 6 sierpnia 2023 Opublikowano 6 sierpnia 2023 6 minut temu, PiotrekP napisał: Tylko czasem nie kumam działania tych punktów akcji, że mam ich za mało, żeby zaatakować wroga tuż obok. Zaatakowanie używa "Akcje". Nie działa jako punkt, bo ta jest standardowo jedna, prócz kilku wyjątków. Widocznie używasz czegoś co ją zużywa. Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 6 sierpnia 2023 Opublikowano 6 sierpnia 2023 W samouczku jest jakies krotkie info na temat Inspiracji ale za wiele to mi nie pomogło. Zdobylem pierwsze dla dwoch postaci ale nie widzę zeby mozna bylo cos z tym zrobić. Kto coś pomoze? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi