Sedrak 778 Opublikowano 8 sierpnia 2023 Opublikowano 8 sierpnia 2023 32 minutes ago, KrYcHu_89 said: 16/12/14/8/10/16, ale to już po +2 z lvl 4, które wrzuciłem w siłę Największy problem paladyna, że nie można full w główny stat pójść. Ale dla mnie rpg bez postaci w dużą charyzmą ( czy odpowiednikiem) to nie rpg. Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 8 sierpnia 2023 Opublikowano 8 sierpnia 2023 1 minutę temu, Sedrak napisał: Największy problem paladyna, że nie można full w główny stat pójść. Ale dla mnie rpg bez postaci w dużą charyzmą ( czy odpowiednikiem) to nie rpg. Si, w starym D&D można było sobie losować kostką, tutaj nie ma tak łatwo, ale są na konretnych levelach +1/2 do cech i do tego dochodzą itemki, da radę dobić do tych 18. @Il Brutto jeszcze dobry hint do UI, jak czytasz opisy skilli, wcisnij T, "zablokuje Ci opis na wierzchu i możesz tam potem kontekstowo lecieć dalej z podświetlaniem linków itp. Ogólnie UI po tych 40h grania zaczyna mi się podobać, już się nie gubię zbytnio i jest to i tak krok naprzód w stosunku do Divinity (K+M). Wymaga po prostu przyzwyczajenia, a to pewnie ze względu na ilość zasad, skilli, czarów itp. Chujowe UI do D&D 5.0 to masz w Solaście :D. Cytuj
Bartolinsky 1 776 Opublikowano 8 sierpnia 2023 Opublikowano 8 sierpnia 2023 (edytowane) 21 minut temu, Sedrak napisał: Największy problem paladyna, że nie można full w główny stat pójść. Ale dla mnie rpg bez postaci w dużą charyzmą ( czy odpowiednikiem) to nie rpg. To idziesz w padlocka jak ja Zaczynasz jako palek, potem 3 lvl w czarownika dla paktu miecza i dalej wiadomo. Minusem oczywiście opóźnione 2 ataki, ale nie narzekam i gra się bardzo legancko. Edytowane 8 sierpnia 2023 przez Bartolinsky 1 Cytuj
beardo0 125 Opublikowano 9 sierpnia 2023 Opublikowano 9 sierpnia 2023 Nie wiem czy był taki hint, ale wciskając tyldę "~" podświetlisz postaci podczas walki, a wciskając "alt" podświetlisz przedmioty w polu widzenia. W Baldurze był "Tab", ale i tak dobrze, że zachowali taką funkcję. 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 9 sierpnia 2023 Opublikowano 9 sierpnia 2023 Te lochy Shar w ch2 to jest side content? Coś niemożliwego. Też was denerwuje, że jak mamy pochodnie w ręce, to tracimy punkty akcji na zmianę broni w 1 turze, albo 2 punkty na zmiany jeszcze na tarczę jak mamy 1h + tarcza, z tą tarczą to mi się wydaje, że to bug nawet, w każdym razie to taki element to zapamiętania, żeby przełączyć przed walką. 14 minut temu, beardo0 napisał: Nie wiem czy był taki hint, ale wciskając tyldę "~" podświetlisz postaci podczas walki, a wciskając "alt" podświetlisz przedmioty w polu widzenia. W Baldurze był "Tab", ale i tak dobrze, że zachowali taką funkcję. Si, i warto jeszcze korzystać z wyszukiwarki google na przedmioty :D. Cytuj
beardo0 125 Opublikowano 9 sierpnia 2023 Opublikowano 9 sierpnia 2023 U mnie ze 2 dni temu widziałem buga przy zapisie gry manualnym - nie zmienia nazwy save i ilosci przegranego czasu po lewej stronie. Moze juz naprawili jakims patchem, ciezko powiedziec. Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 9 sierpnia 2023 Opublikowano 9 sierpnia 2023 33 minuty temu, beardo0 napisał: U mnie ze 2 dni temu widziałem buga przy zapisie gry manualnym - nie zmienia nazwy save i ilosci przegranego czasu po lewej stronie. Moze juz naprawili jakims patchem, ciezko powiedziec. Były już 2 hotfixy, gdzie naprawili 450 rzeczy, więc pewnie tak :D. No na PS5 to już będą mieć jeszcze lepiej wypieczony pączek . Ja osobiście na razie jestem zaskoczony na plus tak małą ilością bugów, trafiły mi się może jakieś 3-4 pomniejsze z nieodpalającą się cutscenką czy dialogami po angielsku w wersji polskiej. Jak na ten poziom skomplikowania jest dobrze. Cytuj
UberAdi 2 285 Opublikowano 9 sierpnia 2023 Opublikowano 9 sierpnia 2023 Nvidia wypuściła właśnie sterowniki pod Baldura, znacząco zmniejszają użycie karty i poprawiają performance Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 9 sierpnia 2023 Opublikowano 9 sierpnia 2023 11 minut temu, UberAdi napisał: Nvidia wypuściła właśnie sterowniki pod Baldura, znacząco zmniejszają użycie karty i poprawiają performance No nie będę musiał grę wyłączyć Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 9 sierpnia 2023 Opublikowano 9 sierpnia 2023 Okazuje się, że ta ikona też jest fajnie ukryta w spellbooku i pozwala na nauke czarów ze zwojów z jednego zbiorczego menu . Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 9 sierpnia 2023 Opublikowano 9 sierpnia 2023 A to menu pijawki przy sterowaniu konsolowym gdzie jest? Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 9 sierpnia 2023 Opublikowano 9 sierpnia 2023 46 minut temu, Daffy napisał: A to menu pijawki przy sterowaniu konsolowym gdzie jest? Po prawej w menu kolowym pod R2. 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 9 sierpnia 2023 Opublikowano 9 sierpnia 2023 Najlepszy artefakt w grze to Spoiler oko od Volo. ta scena to jest hit xD. Cytuj
Czezare 1 450 Opublikowano 9 sierpnia 2023 Opublikowano 9 sierpnia 2023 Takie pytanko mam: czy w grze jest jakiś konkretny i dość szczegółowy tutorialik? Pytam, ponieważ tak się składa, że nigdy nie zagrałem w żadną "turówkę"... Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 9 sierpnia 2023 Opublikowano 9 sierpnia 2023 Tutorial jest ale szczegółowy nie, dużo lepiej by mógł być zrealizowany i dużo nie wyjaśnia. 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 9 sierpnia 2023 Opublikowano 9 sierpnia 2023 Tutorial jest słaby, np. Aury, skille, to trzeba się nauczyć podczas gry. 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 9 sierpnia 2023 Opublikowano 9 sierpnia 2023 (edytowane) Jak komuś się nudzi, warto przynajmniej pierwszą minutę obejrzeć, nie ma spoilerów. Idealnie oddaje to czym ta gra jest. Edytowane 9 sierpnia 2023 przez KrYcHu_89 Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 9 sierpnia 2023 Opublikowano 9 sierpnia 2023 12 minut temu, KrYcHu_89 napisał: Jak komuś się nudzi, warto przynajmniej pierwszą minutę obejrzeć, nie ma spoilerów. Idealnie oddaje to czy ta gra jest. Oglądałem xd No kusi ta gra strasznie. Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 9 sierpnia 2023 Opublikowano 9 sierpnia 2023 1 minutę temu, Donatello1991 napisał: Oglądałem xd No kusi ta gra strasznie. Trochę gorzej jak narkotyki xD. Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 9 sierpnia 2023 Opublikowano 9 sierpnia 2023 12 minut temu, KrYcHu_89 napisał: Trochę gorzej jak narkotyki xD. A poziom trudności jest do wyboru czy jeden narzucony? Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 9 sierpnia 2023 Opublikowano 9 sierpnia 2023 12 minut temu, Donatello1991 napisał: A poziom trudności jest do wyboru czy jeden narzucony? Są 3. Zmiana w dowolnym momencie. Środkowy jest nawet dosyć trudny. No nie mam mowy o spacerku, chyba, że grasz Bardem, wtedy można wszystko rozwiązać gitarką. Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 9 sierpnia 2023 Opublikowano 9 sierpnia 2023 Nie wiem, jak wy możecie to oglądać - kiedyś się skusiłem na LP tego jegomościa z Mutant Year Zero, o matko nigdy więcej Przy premierze Elden Ringa też gdzieś tam podrzucało filmiki i zobaczcie sami (23:15 - 24:33): "Za pierwszym razem hehe" Wracając do tematu - BG1&2 ograłem na wszelkie sposoby z dodatkami oraz różnymi modami (Tactics ), czekając na konsolową premierę, nie śledziłem żadnych newsów i mam tylko jedna obawę: czy aby tu nie za dużo Divinity OS? Z pobieżnych screenów nie widzę tam nic z Baldura. Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 9 sierpnia 2023 Opublikowano 9 sierpnia 2023 2 minuty temu, stoodio napisał: Nie wiem, jak wy możecie to oglądać - kiedyś się skusiłem na LP tego jegomościa z Mutant Year Zero, o matko nigdy więcej Przy premierze Elden Ringa też gdzieś tam podrzucało filmiki i zobaczcie sami (23:15 - 24:33): "Za pierwszym razem hehe" Wracając do tematu - BG1&2 ograłem na wszelkie sposoby z dodatkami oraz różnymi modami (Tactics ), czekając na konsolową premierę, nie śledziłem żadnych newsów i mam tylko jedna obawę: czy aby tu nie za dużo Divinity OS? Z pobieżnych screenów nie widzę tam nic z Baldura. Hehehe Screeny kłamią, jest tam zadziwiająco dużo z materiału źródłowego i dziesiątki smaczków i postaci z tychże, oczywiście nie pod względem systemowym. Jak ktoś jeszcze się martwi, że 12 lvl to jakoś tak nisko to Spoiler smoki mają 10 xD Cytuj
addhoc 63 Opublikowano 9 sierpnia 2023 Opublikowano 9 sierpnia 2023 7 godzin temu, Daffy napisał: A to menu pijawki przy sterowaniu konsolowym gdzie jest? Podłączyłem pada by sprawdzić jak to wygląda i jakoś mnie nie przekonuje zbytnio ten układ kołowy… Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 9 sierpnia 2023 Opublikowano 9 sierpnia 2023 Za duzo grania we współczesne tytuły moze ogłupić. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi