El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 15 sierpnia 2023 Opublikowano 15 sierpnia 2023 (edytowane) Ok, odnosnie Astariona. Kazdy chyba uzywa Assasina jako subklasy, ale szczerze to niewiele w czasie starc wnosi. Slaby dmg, slaba obrona i zero mele. Zrobilem multiklase, 3 levele Rouge z thief (extra bonus akcja) i reszta w rangera z Bloom Stalker + sharpshooter + specjalizacja w range. Dostajemy dostep do Dread Ambusher + kilka fajnych umiejtnosci jak ensnare, hunter mark i true strike. To plus dobry gear pod stealth i w czasie starc potrafi zrobic ponad 100dmg w czasie pierwszej tury. Do tego uzywanie Last Known Location, gdzie po kazdym ataku chowamy sie i zmieniamy pozycje (teraz mamy az 3 akcje dostepne zeby sie schowac) a przeciwnik leci w miejsce gdzie ostatnio bylismy xd Edytowane 15 sierpnia 2023 przez El Loco Chocko 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 15 sierpnia 2023 Opublikowano 15 sierpnia 2023 44 minuty temu, Shen napisał: Nie czy, tylko kiedy Kupują kupujta, znając Larianow będzie za rok wersja Definitive i będzie pewnie darmowa dla posiadaczy "podstawki". 1 Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 15 sierpnia 2023 Opublikowano 15 sierpnia 2023 Najwyżej oceniana gra na pc w historii metacritic 2 1 Cytuj
jimmy 1 285 Opublikowano 15 sierpnia 2023 Opublikowano 15 sierpnia 2023 Niesamowite to jest. Btw. braliście tę edycję Deluxe? Jest w niej coś sensownego? Jak tylko itemy możliwe do zdobycia później w grze to yebać, nie lubię ułatwień. Cytuj
messer88 6 485 Opublikowano 16 sierpnia 2023 Opublikowano 16 sierpnia 2023 7 godzin temu, jimmyyy8 napisał: Jest w niej coś sensownego? granie 3 dni wcześniej Cytuj
Il Brutto 1 625 Opublikowano 16 sierpnia 2023 Opublikowano 16 sierpnia 2023 20 hours ago, El Loco Chocko said: Ok, odnosnie Astariona. Kazdy chyba uzywa Assasina jako subklasy, ale szczerze to niewiele w czasie starc wnosi. Slaby dmg, slaba obrona i zero mele. Zrobilem multiklase, 3 levele Rouge z thief (extra bonus akcja) i reszta w rangera z Bloom Stalker + sharpshooter + specjalizacja w range. Dostajemy dostep do Dread Ambusher + kilka fajnych umiejtnosci jak ensnare, hunter mark i true strike. To plus dobry gear pod stealth i w czasie starc potrafi zrobic ponad 100dmg w czasie pierwszej tury. Do tego uzywanie Last Known Location, gdzie po kazdym ataku chowamy sie i zmieniamy pozycje (teraz mamy az 3 akcje dostepne zeby sie schowac) a przeciwnik leci w miejsce gdzie ostatnio bylismy xd No ja przerobilem swoja glowna postac wlasnie z assassina na wieloklasowca thief/gloomstalker zwlaszcza ze z czasem poziom trudnosci rosnie i w 3 akcie to juz gowno robil. Ale w tym miescie sa zagmatwane te questy, nie wiem teraz czy cos jest pobugowane czy to kolejny raz musze ruszyc fabule do przodu zeby ukonczyc poboczne zadanie. Niektorych to nie moge nawet popchnac do przodu bo walki jeszcze za trudne, przeciwnicy 2lvl silniejsi i juz jest lipa, musze jakos podexpic. Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 16 sierpnia 2023 Opublikowano 16 sierpnia 2023 54 minuty temu, Il Brutto napisał: No ja przerobilem swoja glowna postac wlasnie z assassina na wieloklasowca thief/gloomstalker zwlaszcza ze z czasem poziom trudnosci rosnie i w 3 akcie to juz gowno robil. Ale w tym miescie sa zagmatwane te questy, nie wiem teraz czy cos jest pobugowane czy to kolejny raz musze ruszyc fabule do przodu zeby ukonczyc poboczne zadanie. Niektorych to nie moge nawet popchnac do przodu bo walki jeszcze za trudne, przeciwnicy 2lvl silniejsi i juz jest lipa, musze jakos podexpic. Powiem Ci, że te "bugi" co gdzieś piszą na forach to beka z ludzi, bo nie ogarniają, ja robię wszystko i zero grubych błędów, po prostu w tej grze mało rzeczy jest podanych na tacy. Oczywiście czasami znacznik się pomyli, czasami coś nie zatrybi, ale ta gra ma jakiś sposób, żeby się sama naprawiać (np. Jeden event triggeruje drugi na innym koncu mapy), na razie udało mi się ukończyć wszystkie questy jakie miałem :). Generalnie 3ci akt to jest jakieś spaghetti xD, ale czuję mocne vibe z Baldura 2 i Athathly. Masa contentu, ten akt jak chce się zrobić prawie wszystko jest leciutko na 50 godzin. Aha jak widzisz triggery w 2 akcie na point of no return, uciekaj xD. Chyba, że chcesz tylko skończyć grę. Edit: w 3*, ale ogólnie tyczy się to każdego aktu Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 16 sierpnia 2023 Opublikowano 16 sierpnia 2023 https://www.gry-online.pl/cooldown/graczka-ustanowila-rekord-za-najszybszy-seks-w-baldurs-gate-3/ Cytuj
Ukukuki 7 004 Opublikowano 16 sierpnia 2023 Opublikowano 16 sierpnia 2023 Świetna jest ta gierka, szkoda ,że z czasem u mnie tak średnio ostatnio bo w sierpniu chyba żadnego weekendu nie mam na giercowanie. Masa smaczków, ukrytych lokacji, zagadek. Do tego nigdzie nie jesteśmy do tego pchani na siłę. Czasem przygoda zaczyna się od zwykłej notatki Zdecydowanie jeden z najlepszych tytułów RPG w jakie grałem. Na razie zapowiada się niesamowicie, dawno nie miałem takiej chcicy na granie. Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 16 sierpnia 2023 Opublikowano 16 sierpnia 2023 (edytowane) Zaraz mi pęknie 100h, a akt 3 dalej rozgrzebany Spoiler Sarevok ma qrwa 16 lvl, oszukali, nasze party może mieć max 12 btw wjechał hotfix 4 Edytowane 16 sierpnia 2023 przez KrYcHu_89 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 16 sierpnia 2023 Opublikowano 16 sierpnia 2023 Btw Hotfix 4 naprawił błąd z książkami w wersji PL, wszystkie są już wypełnione . Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 16 sierpnia 2023 Opublikowano 16 sierpnia 2023 Kurwa natknąłem się na tiktoku na spoiler jak typ wszedł do jakiejś stodoły, co się zobaczy to się nie odzobaczy. Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 16 sierpnia 2023 Opublikowano 16 sierpnia 2023 Ostrzegałem by nie otwierać drzwi od stodoły!!!!!! Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 17 sierpnia 2023 Opublikowano 17 sierpnia 2023 Tylko się nie rozpędzać z podniecenia i nie spoilerowac. 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 17 sierpnia 2023 Opublikowano 17 sierpnia 2023 Ktoś mi wytłumaczy, dlaczego nasz znajomy ma lvl 16 Spoiler Sarevok Anchev , a my możemy tylko lvl 12? Chamstwo xD. Jak niby mam go ubić? Ta gra ma tyle fanservice'u z BG1 i BG2 w 3 akcie, że to z miejsca jest mój ulubiony akt. Coś wspaniałego. Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 17 sierpnia 2023 Opublikowano 17 sierpnia 2023 (edytowane) Walka z Spoiler z Raphaelem (666) to chyba najlepsze starcie jakie do tej pory mialem. Chyba ponad godzine z nim walczylem. Do tego ta muzyka jeden z lepszych questow jakie ta gra mi zaoferowala do tej pory. Edytowane 17 sierpnia 2023 przez El Loco Chocko 1 Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 17 sierpnia 2023 Opublikowano 17 sierpnia 2023 Mam tylko pytanko. Jak Soundtrack w tej grze? Daje rade? Divnity 2 miało taka sobie muzyke niestety Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 17 sierpnia 2023 Opublikowano 17 sierpnia 2023 Teraz, standby napisał: Mam tylko pytanko. Jak Soundtrack w tej grze? Daje rade? Divnity 2 miało taka sobie muzyke niestety Jest dużo lepiej, motyw przewodni też daje radę. Aczkolwiek dalej preferuję Baldura 2 pod tym względem :). 2 Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 17 sierpnia 2023 Opublikowano 17 sierpnia 2023 Kupiona edycja deluxe na ps5 niech mają, bo takie gry sie wspiera, a ja się najwyżej odbije xd 2 Cytuj
vAHeR 52 Opublikowano 17 sierpnia 2023 Opublikowano 17 sierpnia 2023 Coś się posypało po tym ostatnim Hotfixie, i sejwów nie czyta mi z wczoraj Btw, czy w Kryjówce Zhentarimów mieliście jakieś problemy techniczne? Np. notoryczne wywalanie do pulpitu lub inne crashe? ;p Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 17 sierpnia 2023 Opublikowano 17 sierpnia 2023 2 minutes ago, vAHeR said: Coś się posypało po tym ostatnim Hotfixie, i sejwów nie czyta mi z wczoraj Btw, czy w Kryjówce Zhentarimów mieliście jakieś problemy techniczne? Np. notoryczne wywalanie do pulpitu lub inne crashe? ;p W patch notes wspominaja ze jest jakis problem i ze zablokowali sejwy do czasu jak naprawia. Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 17 sierpnia 2023 Opublikowano 17 sierpnia 2023 Wyłączcie cloud save Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 17 sierpnia 2023 Opublikowano 17 sierpnia 2023 Godzinę temu, El Loco Chocko napisał: W patch notes wspominaja ze jest jakis problem i ze zablokowali sejwy do czasu jak naprawia. 26 minut temu, devilbot napisał: Wyłączcie cloud save Jak ktoś grał w nocy to niestety ma problem, na niektórych sprzętach hotfix 4 powodował problemy i cofnęli, save'y z nocy naszego czasu są nieaktywne, sprawdzałem teraz i dalej tak jest. Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 17 sierpnia 2023 Opublikowano 17 sierpnia 2023 Jak pobrałem hotfix4 ale nie grałem wczoraj i dzisiaj włączę gierkę to będzie ok? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi