Skocz do zawartości

Baldur's Gate 3

ireniqs

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Zdrapki ogarnięte, portfel PSN załadowany, preorder zrobiony. Ale tylko podstawowa wersja, płatny wczesny dostęp przy takiej liczbie gier to niemądry pomysł.

Edytowane przez jimmyyy8
Opublikowano

À propos robaków w mózgu:

Cytat

W mózgu 64-latki znaleziono żywego pasożyta o długości 8 cm. Gatunek ten zwykle infekuje pytony
Z mózgu 64-letniej kobiety, która skarżyła się na depresję oraz kłopoty z pamięcią, usunięto żywego, pasożytniczego nicienia o długości ośmiu centymetrów. 

spacer.png

Opublikowano

Ja dzisiaj o 18 znikam, w domu już zapowiedziałem, że próżno mnie szukać :macek:

Jaki poziom trudności polecacie na start? Zdecydowanie preferuję wyzwanie niż nudę.

Opublikowano
2 godziny temu, stoodio napisał:

Ja dzisiaj o 18 znikam, w domu już zapowiedziałem, że próżno mnie szukać :macek:

Jaki poziom trudności polecacie na start? Zdecydoeanie preferuję wyzwanie niż nudę.

Mi w Divinity orignal sin 2 dało popalić na normalu, więc i tutaj czytałem, że kombinowanie w walkach czeka Cię na tym poziomie.

• beka z typa 1
Opublikowano
3 minuty temu, Donatello1991 napisał:

Jakieś porady na start dla laika w kwestii postaci, czy to obojętne i robić co się chce?

tam na kanale masz sporo takich guide jakbyś się zdecydował na coś konkretniej to są filmiki pod klasy 

Opublikowano (edytowane)

Na 1wsze przejście sredni custom, jak ktos sie pokusi o 2gie to Tactician Dark Urge jest najbardziej popularną i dojechaną opcją (najlepiej wtedy jakiś dualclass z Assassinem). Sam tak gram i jest to postać przekozacka, nowe opcje dialogowe, nowy wątek, super rozwiązanie.

Trochę musiałem przystopowac, bo gram w ten nowy horror space RPG w kosmosie :):), ale pozniej bede ogrywał dalej tą wielką grę, jedną na generację. 

Edytowane przez KrYcHu_89
Opublikowano
Godzinę temu, KrYcHu_89 napisał:

Na 1wsze przejście sredni custom, jak ktos sie pokusi o 2gie to Tactician Dark Urge jest najbardziej popularną i dojechaną opcją (najlepiej wtedy jakiś dualclass z Assassinem). Sam tak gram i jest to postać przekozacka, nowe opcje dialogowe, nowy wątek, super rozwiązanie.

Trochę musiałem przystopowac, bo gram w ten nowy horror space RPG w kosmosie :):), ale pozniej bede ogrywał dalej tą wielką grę, jedną na generację. 

A można od razu ten tactician dark?

Opublikowano
35 minut temu, jimmyyy8 napisał:

Technicznie wszystko git?

Dla jednej osoby framerate trzyma 60 klateczek, przy podzielonym ekranie gra niby działa w 30 klatkach (mam wrażenie, że 30+), rzadko, ale zdarza się, że chrupnie w tym trybie.

Ogólnie poza tym, to bez błędów jak na 5 godzin gry od 18:00. :)

• Dzięki 1
Opublikowano

Jedyny blad jaki mialem to na sluchawkach znikal dzwiek. Pomagal reset gry lub wylaczenie lub wlaczenie headsetu. Rozwiazaniem bylo wylaczenie dzwieku 3d i jest juz git.

- na oko 60 fpsow

- sterowanie bardzo spoko

- loadingi szybkie (zmiana lokacji sekunda, wczytanie sejwa 10 sekund)

• Dzięki 1
  • This 1
Opublikowano
9 godzin temu, jimmyyy8 napisał:

Technicznie wszystko git?

z tej analizy wynika że nie

- tryb Performance i Quality spadają poniżej 30 klatek 

- rwanie obrazu 

- laodingi potrafią trwać powyżej 40 sekund 

• Dzięki 1
Opublikowano

Ja grałem niecałe 3h wczoraj z tego pewnie godzina kreatory ale czasem przy czarach to wyczuwalnie spadały klatki w perf. Dziś z ciekawość sprawdzę quality. Liczę na jakieś pacze bo trochę lipa że se konsole z taką gierką nie radzą jak trzeba. 

Aha wejdźcie sobie zaraz po uratowaniu Shadowheart w czary i pozmieniajcie jej te początkowe bo połowę to ma jakieś guwna zamiast np Bless. 

• Plusik 1