Rooofie 157 Opublikowano 3 września 2023 Opublikowano 3 września 2023 Muzyka przy walce z Spoiler Rafałem O chuj jak to siada Cytuj
Szermac 2 744 Opublikowano 3 września 2023 Opublikowano 3 września 2023 Dałem się złamać i wziąłem, Mortal poczeka do października Dzisiaj wieczorkiem zasiąde, może chociaż postać zrobię xd Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 3 września 2023 Opublikowano 3 września 2023 Czyli trzeba czekać na patche… krwa czy wszystkie gry na tych konsolach oprócz exow od Sony mogą chodzić na premierę Dobrze? Kurwa ci ludzie biorą za te gry gruby hajs… Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 3 września 2023 Opublikowano 3 września 2023 Przecież chodzi dobrze. Cytuj
messer88 6 485 Opublikowano 3 września 2023 Opublikowano 3 września 2023 Nie ma na co narzekać grając, mnie wkurwia tylko że czasami kółko wyboru spod r2 zostaje na nowo otwartym menu i trzeba je cofać. Bardziej bym się martwił tym aktem 3 co na pc też ponoć gorzej chodzi więc konsolowo może być jeszcze mniej ciekawie. Walka i jakie są możliwości trochę się martwiłem że nie będzie kombinacji jak w Divi okazuje się że zupełnie niepotrzebnie bo jest dobrze, a każdy kolejny level dodaje więcej ciekawych opcji - a mam ledwo 3 i zrobiłem pierwszy nazwijmy to dungeon z szkieletem z sarkofagu. A co dopiero będzie jak się zacznie zabawa z multiclassingiem. I pytanie o ten początkowy dung Spoiler jest tam jedna salka obok z pułapkami innym sarkofagiem pośrodku i on też jest "zaminowany", mieliście narzędzia do rozbrojenia jak jest tam znaleźliście? Ja się pewnie wrócę jak tylko znajdę z ciekawości co tam będzie. VA topka, zajebisty narrator, interakcje miedzy postaciami super, miałem brać Karlach do party no ale jeszcze jej nie spotkałem, a gadki i spięcia miedzy Shadow a jaszczurzycą dobre są. Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 3 września 2023 Opublikowano 3 września 2023 21 minutes ago, messer88 said: Hide contents jest tam jedna salka obok z pułapkami innym sarkofagiem pośrodku i on też jest "zaminowany", mieliście narzędzia do rozbrojenia jak jest tam znaleźliście? Ja się pewnie wrócę jak tylko znajdę z ciekawości co tam będzie. Spoiler Przesunalem skrzynie na kratke na podlodze, za pomoca percepcji znalazlem guzik na slupie. Uruchamiasz pulapke, skrzynia blokuje trucizne czy tam tluszcz i naciskasz guzik. W srodku fajna wlocznia. Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 3 września 2023 Opublikowano 3 września 2023 (edytowane) 6 godzin temu, ASX napisał: z tej analizy wynika że nie - tryb Performance i Quality spadają poniżej 30 klatek - rwanie obrazu - laodingi potrafią trwać powyżej 40 sekund Hmm ciekawe, bo SSD PS5 z reguly najszybciej sobie z tym radził, nie wgryzalem się, ale może chodzi o cross save? Na PC loadingi na pewno nie trwają tak długo, ale jest przyrost w 3cim akcie. Grajcie grajcie, macie paczyki już 2 i 4 hotfixy, więc nie można powiedzieć, że to jakaś niedopracowana gierka. To że będą spadki poniżej 30 to było do przewidzenia. To nie jest gra akcji na szczęście:). W dniu 2.09.2023 o 12:42, Donatello1991 napisał: A można od razu ten tactician dark? Według mnie to glupi pomysł na pierwsze przejście:). Edytowane 3 września 2023 przez KrYcHu_89 Cytuj
tjery 1 237 Opublikowano 3 września 2023 Opublikowano 3 września 2023 W dniu 2.09.2023 o 09:55, Ukukuki napisał: Co prawda mam łotrzyka w drużynie a on średnio się przydaje w walce A który level? Moja postać to łotrzyk i od piątego levelu już było bardzo dobrze, po ósmym na normalu już zmiatałem wszystko z powierzchni, no ale mózg trochę zakijankowany na trzeci akt zmieniłem na tacticana Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 3 września 2023 Opublikowano 3 września 2023 6 minut temu, tjery napisał: A który level? Moja postać to łotrzyk i od piątego levelu już było bardzo dobrze, po ósmym na normalu już zmiatałem wszystko z powierzchni, no ale mózg trochę zakijankowany na trzeci akt zmieniłem na tacticana Lotrzyk to chyba najbardziej overpowered klasa w grze, jak się ją dobrze poprowadzi. Spoiler I najlepiej używa płaszczyk Dark Urge dający niewidzialność Cytuj
tjery 1 237 Opublikowano 3 września 2023 Opublikowano 3 września 2023 I tak najbardziej na przestrzeni pierwsza połowa I aktu - dalsza część gry zmienia się Shadowheart, tak do piątego levelu tylko mi przeszkadzała w walce, nie potrafiłem jej wykorzystać, a teraz nie wyobrażam sobie teamu bez niej. Jedyne co jej zmieniłem to podklasę na healera. Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 3 września 2023 Opublikowano 3 września 2023 Kurde 2h już się mecze z tymi diabłami na statku a gram na najłatwiejszym. Co mogę źle robić? 1 Cytuj
vAHeR 52 Opublikowano 3 września 2023 Opublikowano 3 września 2023 16 minut temu, Donatello1991 napisał: Kurde 2h już się mecze z tymi diabłami na statku a gram na najłatwiejszym. Co mogę źle robić? Spoiler Możesz je olać je i pobiec przejąć stery nad tym balonem. Patrząc na różnicę poziomów, jest to sugerowane przez Larianów rozwiązanie. Ofc, niei jedyne Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 3 września 2023 Opublikowano 3 września 2023 Widzę że Donatello na razie traumatyczne doświadczenie z obcowania z gra z gatunku którego nigdy nie tykał xdddd 1 1 Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 3 września 2023 Opublikowano 3 września 2023 5 minut temu, Daffy napisał: Widzę że Donatello na razie traumatyczne doświadczenie z obcowania z gra z gatunku którego nigdy nie tykał xdddd Zamiast pomóc jak ktoś normalnie pyta, albo chociaz skleić mordę, to lepiej wysmiac, klasyczny ficuś, w kazdym temacie musi gnój robić. 1 1 Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 3 września 2023 Opublikowano 3 września 2023 Tak jak wspomniałem wcześniej, wystrzegalem się wszelkich informacji i ruszyłem z moim blind playtrough. Zacząłem na najwyższym, ale albo miałem skrajnego pecha w walce z rogatym generałem, albo ten poziom jest sztucznie utrudniony - mindflayer dosłownie za każdym razem chybił. Zmieniłem na średni i tu z kolei idę jak przecinak - walka z pewnymi znajomymi z Hobbita bez draśnięcia. Technicznie jest przyzwoicie, problem z dźwiękiem w słuchawkach wkurzał ale na szczęście zlokalizowałem jego źródło ( @Ölschmitz). Obraz sporadycznie chrupie, bugów nie doświadczyłem. Za to animacja to jest kabaret - wstawanie z siadu, zbieranie roślin albo położenie się Ten skok też wygląda mega pokraczne. Takie irytujące pierdoły, że też tak to pozostawili... Graficznie jest w porządku. Co najważniejsze nasza kompania wygląda super - bynajmniej nie są to twory z generatora (losowe postacie to z kolei istne maszkarony). Komiksowy wygląd przeciwników trochę mi nie pasuje (zalatuje stylistyką z HoM&MV). Pierwsze lokacje są ok, w sumie nic specjalnego - ot oklepane lasy i uroczyska. Muzyka mi nie siadła na razie, nie przepadam za śpiewanymi motywami. Niczego pod nosem nie nucę. Natomiast sól gry: turowa walka, intrygujaca fabuła oraz ciekawa drużna są już najwyższej próby. Z początku miałem mocniejsze skojarzenia z pierwszym Dragon Agem, ale powoli wraz z każdym nowym poziomem, przeczytaną notatką czy postępem w historii czuję coraz to więcej Baldurka Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 3 września 2023 Opublikowano 3 września 2023 2 godziny temu, Donatello1991 napisał: Kurde 2h już się mecze z tymi diabłami na statku a gram na najłatwiejszym. Co mogę źle robić? Lecz tego Mind Flayera czarami i rzucaj w niego tymi czerwonymi butelkami xD. It just works! Btw też go olałem za 1wszym razem na srednim, ale potem na tacticianie poszlo pieknie. Warto ubic, bo loot super. Cytuj
tjery 1 237 Opublikowano 3 września 2023 Opublikowano 3 września 2023 Godzinę temu, stoodio napisał: (losowe postacie to z kolei istne maszkarony). ? Nie kojarzę żadnej złej facjaty w tej grze. Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 3 września 2023 Opublikowano 3 września 2023 10 minut temu, tjery napisał: ? Nie kojarzę żadnej złej facjaty w tej grze. Temat Starfielda w innym dziale @stoodio xD 1 Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 3 września 2023 Opublikowano 3 września 2023 34 minuty temu, tjery napisał: ? Nie kojarzę żadnej złej facjaty w tej grze. Zatem w ogóle nie tworzyłeś postaci przy pomocy losowego skryptu. Śmiało - sprawdź swoje szczęście. Co ciekawe rolluje baby z wąsami etc. ale żaden z randomów nie będzie niebinarny - tylko mężczyźni i kobiety ;) Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 3 września 2023 Opublikowano 3 września 2023 1 minutę temu, stoodio napisał: Zatem w ogóle nie tworzyłeś postaci przy pomocy losowego skryptu. Śmiało - sprawdź swoje szczęście. Co ciekawe rolluje baby z wąsami etc. ale żaden z randomów nie będzie niebinarny - tylko mężczyźni i kobiety Chyba bardziej chodziło nam o to, że w grze każda morda jest zrobiona przez człowieka, nie generator, jak w innych grach. Btw dla fanów 1 i 2, którzy przeszli 3: Spoiler https://www.resetera.com/threads/baldurs-gate-2s-trademeet-baldurs-gate-3s-circus-of-the-last-days-and-the-glory-of-cinematic-storytelling-spoilers.760602/ Cytuj
Ukukuki 7 010 Opublikowano 3 września 2023 Opublikowano 3 września 2023 Jezu ile w tej grze jest możliwości rozwiązywania zadań nie pamiętam równie dobrego RPGa w swojej karierze gracza. 50h na liczniku i dalej trzymam się zasady nie wczytywania jak coś pójdzie nie po mojej myśli. W innych gierkach widzisz gameover a tutaj wszystko toczy się dalej niezależnie od wydarzeń. Aż walne sobie drugie przejście po skończeniu. 1 Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 3 września 2023 Opublikowano 3 września 2023 Jaki hdr ja pierdziele Goty. Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 3 września 2023 Opublikowano 3 września 2023 No, ale autosave mógłby być częściej a nie godzina gry w dupe. Ogólnie chyba mi nie podchodzi gra. Wkurwiający ten system walki. 5 2 Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 3 września 2023 Opublikowano 3 września 2023 Nie da się dać gałki do przodu żeby samo się grało? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi