Ölschmitz 1 521 Opublikowano 4 września 2023 Opublikowano 4 września 2023 No chyba wroce pozniej, sprawdzilem sobie na YT i gosc fireballem ladnie ich tam podgrzewal, ja jeszcze tego czaru nie mam nawet. i jaki rog? Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 4 września 2023 Opublikowano 4 września 2023 1 minutę temu, Ölschmitz napisał: No chyba wroce pozniej, sprawdzilem sobie na YT i gosc fireballem ladnie ich tam podgrzewal, ja jeszcze tego czaru nie mam nawet. i jaki rog? Taki ktory wzywa "duze" posilki Kurwa zapomnialem o tym, ze go mam a przydalby mi sie w ostatniej walce w podmroku Czyli jak nie uzylem to przepadlo? Jeszcze mi fast travel dziala to jak wroce to bedzie ok? Wtedy moglbym wpasc z odwiedzinami w jedno miejsce co nie wymordowalem wszystkich zlych. Cytuj
easye 3 377 Opublikowano 4 września 2023 Opublikowano 4 września 2023 Mógłby ktoś napisac w spoilerze, czy Gale'a da się uleczyć z jego przypadłości i jak ewentualnie? Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 4 września 2023 Opublikowano 4 września 2023 Teraz, easye napisał: Mógłby ktoś napisac w spoilerze, czy Gale'a da się uleczyć z jego przypadłości i jak ewentualnie? Spoiler Tak, dając mu dużo, chyba 3 magiczne itemy, jak o nie pyta, ale po jednym na zapytanie. Jakoś naturalnie to się u mnie zadziało na początku aktu 2. 1 Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 4 września 2023 Opublikowano 4 września 2023 25 minut temu, jimmyyy8 napisał: A jak z graniem na padzie, obsługą interfejsu, czytelnością czcionek? Wszystko ok? Dobrze siedzi na dużym tv? Tekst kwestii możesz zwiększyć wedle potrzeby, niestety opisy przedmiotów i ogólnie pojęte menu nie ma już takiej opcji. Łapie się na tym, że bezwolnie zbliżam się do TV. 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 4 września 2023 Opublikowano 4 września 2023 27 minut temu, Ölschmitz napisał: No chyba wroce pozniej, sprawdzilem sobie na YT i gosc fireballem ladnie ich tam podgrzewal, ja jeszcze tego czaru nie mam nawet. i jaki rog? Spoiler Ten od trolli pewnie Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 4 września 2023 Opublikowano 4 września 2023 Dobra jednak dość. Odbiłem się. Czarę goryczy przelało jak Spoiler Pozwoliłem wampirowi possac krwi i moja postać leży trupem. Wtf!@!! 2 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 4 września 2023 Opublikowano 4 września 2023 Po tym jak Don się zmaga z tą grą czuję, że też muszę spróbować 1 Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 4 września 2023 Opublikowano 4 września 2023 Jest jakieś wyjście z tej sytuacji? 17 minut temu, Donatello1991 napisał: Dobra jednak dość. Odbiłem się. Czarę goryczy przelało jak Pokaż ukrytą zawartość Pozwoliłem wampirowi possac krwi i moja postać leży trupem. Wtf!@!! Cytuj
Shankor 1 620 Opublikowano 4 września 2023 Opublikowano 4 września 2023 Niech Withers/Marniej wskrzesi. Cytuj
messer88 6 485 Opublikowano 4 września 2023 Opublikowano 4 września 2023 @Donatello1991 nie poddawaj się, walcz. Cytuj
Gregorius 496 Opublikowano 4 września 2023 Opublikowano 4 września 2023 Ja to może i bym chciał tej walki o której piszecie uniknąć ale rzucili się na mnie bo nieudanym skill checku i nie było co zbierać. Uszedłem tylko Astarionem z 1HP, i sakiewka stała się lżejsza o 600 na wskrzeszenia, bo biorę zawsze to co przygoda przyniesie. Od tej pory (ze 20h) jeszcze tam nie poszedłem, ale lurkowałem, i widzę , że dalej stoją także ciekaw jestem jak to się dalej potoczy. Ogólnie 45h i rozgrzebany 1 akt bez szybkich widoków na jego zakończenie. Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 4 września 2023 Opublikowano 4 września 2023 12 minut temu, Shankor napisał: Niech Withers/Marniej wskrzesi. Ale on go może nie mieć bo go się zdobywa z opcjonalnego dungeona. Przynajmniej ja go tak pozyskałem, nie wiem czy się fabularnie przyłącza jak tam się go ominie. Cytuj
Gregorius 496 Opublikowano 4 września 2023 Opublikowano 4 września 2023 Są jeszcze scrolle do wskrzeszania jak coś przecież. 1 Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 4 września 2023 Opublikowano 4 września 2023 Tem cymbal powinien mieć taką moc. No leży trupem i chuj. Jaki scroll? Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 4 września 2023 Opublikowano 4 września 2023 (edytowane) 21 minutes ago, Daffy said: Ale on go może nie mieć bo go się zdobywa z opcjonalnego dungeona. Przynajmniej ja go tak pozyskałem, nie wiem czy się fabularnie przyłącza jak tam się go ominie. Sam sie pojawia w obozie jesli nigdy jego sarkofagu nie odwiedziles. 11 minutes ago, Donatello1991 said: Tem cymbal powinien mieć taką moc. No leży trupem i chuj. Jaki scroll? 19 minutes ago, Gregorius said: Są jeszcze scrolle do wskrzeszania jak coś przecież. Nie wiem jak to na konsoli wyglada, ale domyslam sie ze quick save jest dostepny c'nie? Radze skorzystac. Edytowane 4 września 2023 przez El Loco Chocko Cytuj
GSPdibbler 174 Opublikowano 4 września 2023 Opublikowano 4 września 2023 54 minuty temu, Donatello1991 napisał: Dobra jednak dość. Odbiłem się. Czarę goryczy przelało jak Ukryj zawartość Pozwoliłem wampirowi possac krwi i moja postać leży trupem. Wtf!@!! Ty jesteś upośledzony? Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 4 września 2023 Opublikowano 4 września 2023 Najlepszy temat na forum, @Donatello1991 przechodzi BG3. 1 1 Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 4 września 2023 Opublikowano 4 września 2023 Ja bym osobny topic zrobil 1 Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 4 września 2023 Opublikowano 4 września 2023 No olalem tych githyanki, wiem, ze mozna ich przegadac, ale mam ochote im wpierdolic. wroce tam na 5 levelu, z fireballem. Oczyscilem za to caly oboz goblinow, fajna walka. Jest ich sporo, ale sa dosc slabi. Zagonilem ich do miejsca gdzie mialem wszystkich na wzniesieniu i wiadomo co dalej. Konsola pokazuje 18 godzin, gra 13. Z tych 5 to na oko ze 2 stracilem na tych kutasow pod mostem, wyzej wymienonych Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 4 września 2023 Opublikowano 4 września 2023 (edytowane) 5 minutes ago, Ölschmitz said: No olalem tych githyanki, wiem, ze mozna ich przegadac, ale mam ochote im wpierdolic. wroce tam na 5 levelu, z fireballem. Oczyscilem za to caly oboz goblinow, fajna walka. Jest ich sporo, ale sa dosc slabi. Zagonilem ich do miejsca gdzie mialem wszystkich na wzniesieniu i wiadomo co dalej. Konsola pokazuje 18 godzin, gra 13. Z tych 5 to na oko ze 2 stracilem na tych kutasow pod mostem, wyzej wymienonych Jak dobrze poszukasz pozniej to trafisz do ich creche. Bedziesz mogl sie odkuc Jest tam sporo dobrego lootu: Spoiler - jak uzyjesz czaru command - drop na tym glownym kolesiu (Voss?) to mozesz w czasie walki podniesc jego legendarny miecz - jest tam tez maly puzzle gdzie mozesz wykrasc Blood of Lanthander (legendary mace), daj ja Shadowheart i pozniej w akcie II ta bron jest OP - mozna tez ukrasc lub kupic Gloves of Dexterity(zwiekszaja dex do 18, fajna rzecz przy multiklasie Edytowane 4 września 2023 przez El Loco Chocko Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 4 września 2023 Opublikowano 4 września 2023 (edytowane) Dobra jest postep. Rzez w gaju udana. Coś zatrybilo w klapogłowie. Jedziemy dalej. Tylko tym razem mi wampir zginął xd uj z nim. Edytowane 4 września 2023 przez Donatello1991 Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 4 września 2023 Opublikowano 4 września 2023 3 minutes ago, El Loco Chocko said: Jak dobrze poszukasz pozniej to trafisz do ich creche. Bedziesz mogl sie odkuc ok czyli moge ich tam olac a potem sie zemscic? no dobra, exp. sie przyda po 18 godzinach juz nie na goraco: - gra na ps5 dziala SREDNIO. to nie jest dramat, divinity 2 tez sie krztusilo. loadingi glownie przy wczytywaniu sejwa, potrafia zajac ok 20 sekund lub lepiej. ale to nie jest poziom pierwszych pillarsow (tam to potrafilo sie wczytywac pietro w budynku przez minute). no, ale ogolnie jest ok. - sterowanie spoko, problemy sie pojawiaja ew. jak jest skomplikowana walka (np. w budynku, na kilku poziomach), wtedy potrafi celowanie byc wkurwiajace - mikrozarzadzanie na padzie to tez nic fajnego (np. grzebanie w ekwipunku itd.) - gra sie dobrze. nie mam peceta, jestem skazany na plejke i jestem zadowolony. co do samej gry: - fajni bohaterowie, lepsi niz w divinity 2 - historia zapowiada sie ok, ale bez jakiego szalu. mysle, ze w tego typu grach to bardziej suma drobnych historii sie liczy niz sam glowny watek. a questy i questy bohaterow sa bardzo ciekawe - walka swietna. podoba mi sie bardziej niz w divinity 2 bo tam byl jak na moj gust za duzy chaos. jest mocno losowo (tak wiem, ale ja mam male doswiadczenie z d&d), wiec czasem rozpoczecie walki od nowa moze zmienic jej obraz. zle wylosujesz inicjatywe i jakis koks w pierwszej turze nokautuje Ci dwoch gosci - zajebiste sa scenki przy dialogach. nie wielkie okno dialogowe jak kiedys, tylko normalna gadka. podoba mi sie to. - animacje rzutow kostka za chyba za dlugie 1 Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 4 września 2023 Opublikowano 4 września 2023 @ÖlschmitzJa konczylem akt 1 na poziomie 6 i to juz mocne OP na ten czas gry. Wyszlo samo chociaz pierwotny plan zakladal mord na wszystkich ktorych mozna nie grajac zlym boheterem. Ostatecznie nie musialem tego robic a i tak wpadlo. Spokojnie sobie polaz to na pewno uda Ci sie znalezc inne miejsca gdzie ten EXP odrobisz. Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 4 września 2023 Opublikowano 4 września 2023 (edytowane) Quote animacje rzutow kostka za chyba za dlugie Na PC jak klikniesz przycisk ponizej to od razu wynik podaje, nie wiem jak na konsoli. 2 minutes ago, pawelgr5 said: @ÖlschmitzJa konczylem akt 1 na poziomie 6 i to juz mocne OP na ten czas gry. Wyszlo samo chociaz pierwotny plan zakladal mord na wszystkich ktorych mozna nie grajac zlym boheterem. Ostatecznie nie musialem tego robic a i tak wpadlo. Spokojnie sobie polaz to na pewno uda Ci sie znalezc inne miejsca gdzie ten EXP odrobisz. Level 5 to jest imo kluczowy moment w rozwoju naszych postaci. Od tego momentu wszystko idzie o wiele lepiej. Edytowane 4 września 2023 przez El Loco Chocko Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi