Skocz do zawartości

Baldur's Gate 3

ireniqs

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie 

Spoiler

Podczas początkowej rozmowy między braćmi a ciotką przeszedł jakiś rzut że kłamie, więc zniknęła i zostałem z braćmi. Nie mogłem ich nakłonić do tego że ja sam uratuję siostrę. Potem wiedźmę zbiłem chyba do 20% hp i włączyła się scenka, pozwoliłem jej odejść w zamian za Marynę. A ta klatka to pewnie można ugasić, ja akurat nic nie miałem co by mi na to pozwoliło xD 

no ale ciekawi mnie czy jest opcja że bracia 

Spoiler

Żyją a ja przyprowadzę im siostrę z mężem zombie i jakie będą dialogi xd 

a sama dziewczyna z mężem finalnie udają się do 

Spoiler

Miasta wg quest logu i opisu 

podejrzewam ze w tym zadaniu jest pewnie możliwe kilkanaście kombinacji co i jak 

Opublikowano

Wiedźma nie kończy się w 

Spoiler

1 akcie

jeszcze ją zobaczycie :D 

To chain-zadanko to książkowy przykład jak zrobić quest w cRPG, powinien być wykładany na studiach gamingowych.

Opublikowano
Spoiler

Braci można znokautować (nie zabijać) podczas pierwszego spotkania, jeśli pomożemy wiedźmie. Potem można siostrze powiedzieć, że się z nimi walczyło, ale nie zostali zabici. Niewiele to zmienia, siostra traktuje ich jak martwych.

Opublikowano
2 minuty temu, Il Brutto napisał:

wiedzma dropi jeden z lepszych itemow w grze, jak nie macie go w ekwipunku to polecam wczytac save i sprawdzic co zrobic zeby go dostac

Szkoda, że ekwipunek przeciwników znika, po zrzuceniu ich w przepaść :D. 

Opublikowano

Pisałem że przy respecu nie można zmieniać bonusowych +2/+1 do wybranych statystyk - jednak da się, ale to chyba jest bug na ps5 związany z tym że trzeba wpierw przeskoczyć na inną klasę postaci na 1szym etapie. Bez tego nie da rady. 

Opublikowano

image.thumb.png.48dcf317269543e52418893a5f2527a2.png

No a Gale nie ma.

Karlach to mi dopiero niedawno do druzyny doszła.

I tak ciezko przegapic opcje w tak ogromnej grze, ktora sama nawet tego nie tlumaczy...

EDIT:

image.thumb.png.980b56691d62f46e47e45429bb0c715d.png

Ktory skill za to odpowiada?

Opublikowano

image.thumb.png.8490131c5f787af822eb7fe3be2bf889.png

No qrwa - trzeba wlaczyc zakladke pasywne.

30h i czlowiek nawet wszytskich podstawowych rzeczy nie ogarnia.

Przytłacza mnie ta gra czasami.

Dobrze, ze poki co nie mialem zagwozdki czy kogos przy zyciu jednak zostawić.

Opublikowano

To jak często się mówi o symplifikacji gier, BG3 i Starfield to dokładna odwrotność, może dlatego tak dobrze się gra :),.  chociaż parę QoL/Accessibility jak w grach od Sonki by się przydało.