Ukukuki 7 101 Opublikowano 12 września 2023 Opublikowano 12 września 2023 Weź zrób swojego awatara. Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 12 września 2023 Opublikowano 12 września 2023 W dniu 11.09.2023 o 19:42, bartiz napisał: Będę zaczynał przygodę, postać tworzyliście swoją czy wybraliście któregoś gotowca? Dark Urge polecam na 2gie przejście. Lepiej na początek swój awatar. Cytuj
messer88 6 590 Opublikowano 12 września 2023 Opublikowano 12 września 2023 No ale przecież może zrobić Dark Urge tak jak chce rasę klasy itp. A wychodzi na to że zyskuje dodatkową historię z takim wyborem. Ja nie żałuje po paru scenkach Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 13 września 2023 Opublikowano 13 września 2023 9 godzin temu, messer88 napisał: No ale przecież może zrobić Dark Urge tak jak chce rasę klasy itp. A wychodzi na to że zyskuje dodatkową historię z takim wyborem. Ja nie żałuje po paru scenkach Jasne, bardziej mi chodziło o to, że z Dark Urge można sobie trochę nabruździć w przygodzie (łatwiej pewnie złe rzeczy zrobić :D), ale w sumie jak ktoś chce zły charakter to warto od razu. Ja jestem z DU w połowie 1 aktu i już kilka nadzwyczajnych rzeczy zrobiłem xD. Z czym się zgodzę DU idealnie pasuje do lore gry - takie dziecko Bhalla. Cytuj
easye 3 390 Opublikowano 13 września 2023 Opublikowano 13 września 2023 W grze jest tyle ciekawych postaci, że ja grając Galem miałem ogromny problem kim ostatecznie biegać w drużynie. Najchętniej brałbym na wyprawę wszystkich, a nie wybrana 4ke, dlatego ja polecam postać Origin. Cytuj
Ölschmitz 1 543 Opublikowano 13 września 2023 Opublikowano 13 września 2023 30 minutes ago, easye said: W grze jest tyle ciekawych postaci, że ja grając Galem miałem ogromny problem kim ostatecznie biegać w drużynie. Najchętniej brałbym na wyprawę wszystkich, a nie wybrana 4ke, dlatego ja polecam postać Origin. No to prawda. Plus jest taki, ze w przeciwienstwie do Divinity 2 masz caly czas wszystkich. Tam wybrales ekipe na poczatku i dosc szybko reszte trafiles bezpowrotnie. Tutaj mozesz robic ich questy nawet jak sa w obozie. na drugie przejscie wezme tych co teraz olalem, ale pewnie zrobie im respec bo malo zbalansowana druzyna bedzie. ja wciaz w trzecim akcie, IMO to prawie polowa gry, jest gigantyczny i zdecydowanie najlepszy. Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 13 września 2023 Opublikowano 13 września 2023 Durge imo to nie jest wybor TYLKO dla zlych postaci. Zauwazylem ze wiekszosc ludzi uwaza, iz trzeba isc do przodu i zabijac wszystko na lewo i prawo. Kiedy tak na prawde tylko jedna smierc jest nieunikniona (NPC). Wg mnie o wiele lepiej sie to sprawuje jako swego rodzaju droga do odkupienia. Przeciwstawienie sie swojemu kreatorowi. Jasne ze mozna grac pure evil, ale do tego nie trzeba durge. Just sayin. 1 Cytuj
stoodio 2 079 Opublikowano 13 września 2023 Opublikowano 13 września 2023 Kurde, lubię sobie grzebać i porządkować w ekwipunku i na konsoli jest to naprawdę, delikatnie mówiąc, słabo zrealizowane. Przenoszenie przedmiotów czy rozbijanie ilości - taki ogólnie nieprzejrzysty miszmasz Przy okazji zdarza wam się na PS5 dziwny bug, że zamiast mapy otwiera się dziennik? Dopiero w Podmroku odkryłem jak przegięty w eksploracji jest Misty step PS często stosujecie długi odpoczynek? Na razie miałem jeden i coś tam fabularnie się działo - ciekaw jestem, czy straciłem bezpowrotnie jakąś zawartość... Cytuj
messer88 6 590 Opublikowano 13 września 2023 Opublikowano 13 września 2023 18 minut temu, stoodio napisał: Przy okazji zdarza wam się na PS5 dziwny bug, że zamiast mapy otwiera się dziennik? Miałem tak ostatnio dwa razy, co ciekawe po ostatnim update tylko? Na szczęście można mapkę z kołka otworzyć też. Ja często odpoczywam, jak tylko się wystrzelam z mocniejszych czarów i cudów do zera. a co do grania Dark Urge jeszcze, spoilery z aktu 1 dość wczesne Spoiler zabicia w obozie tej rogatej Alfiry nie da się uniknąć rozumiem? ja tam gram grzecznie i staram się nie zabijać kogo nie trzeba żałuje tylko jeszcze tych Spoiler krasnali przed wiedźmą bo skoro z żaby urok zdjęty to z nich pewnie tak samo, no nic następne przejścia się zobaczy Gram już z 45h i dopiero klasztor. Piękna jest ta gra. Cytuj
Ölschmitz 1 543 Opublikowano 13 września 2023 Opublikowano 13 września 2023 Ten bug z mapa, tak - wtedy trzeba wlaczyc mape recznie z menu kolowego i znow dziala. Ja robie dlugi odpoczynek dosc regularnie, tzn jak zuzyje najlepsze skille i dochodze do powaznej walki to wracam do obozu. Nie ma co walczyc z bossami i rzucac magic missile na pierwszym poziomie. Cytuj
messer88 6 590 Opublikowano 13 września 2023 Opublikowano 13 września 2023 Orły jak się ma gadanie ze zwierzakami xD Cytuj
stoodio 2 079 Opublikowano 13 września 2023 Opublikowano 13 września 2023 Godzinę temu, Ölschmitz napisał: Ja robie dlugi odpoczynek dosc regularnie, tzn jak zuzyje najlepsze skille i dochodze do powaznej walki to wracam do obozu. Nie ma co walczyc z bossami i rzucac magic missile na pierwszym poziomie. Ale problem polega właśnie na tym, że nie mam potrzeby odpoczywać - robiąc użytek z zebranych mikstur i zwojów po prostu idę przed siebie. Dzięki temu mag ma więcej slotów czarów a wojaki permanentne 21 siły Cytuj
Bartolinsky 1 801 Opublikowano 13 września 2023 Opublikowano 13 września 2023 Długi odpoczynek to część mechaniki i fabuly, warto robić wtedy, kiedy postać mówi, że jest zmęczona. Przecież to nic nie kosztuje Cytuj
Donatello1991 1 445 Opublikowano 13 września 2023 Opublikowano 13 września 2023 Dobrze mieć zawsze wszystkie czary pod ręką, więc często robię bo i fabularnie się dzieje wtedy. Właśnie wbiłem do 2 aktu po 15h. Zobaczyłem czy czegoś nie zrobiłem w 1 i tylko 3 zadania zostały. Niektóre kontynuacja w kolejnych aktach ma być. Cytuj
stoodio 2 079 Opublikowano 13 września 2023 Opublikowano 13 września 2023 28 minut temu, Bartolinsky napisał: Długi odpoczynek to część mechaniki i fabuly, warto robić wtedy, kiedy postać mówi, że jest zmęczona. Przecież to nic nie kosztuje Wiem, że to nic nie kosztuje (ten prowiant leży dosłownie wszędzie), ale na ten moment bardziej mi się opłaca nie odpoczywać niż odpoczywać Jeszcze nie spotkałem się ze zmęczeniem. Jak to działa - są jakieś negatywne efekty jak w klasycznych częściach? Cytuj
Donatello1991 1 445 Opublikowano 13 września 2023 Opublikowano 13 września 2023 (edytowane) 18 minut temu, stoodio napisał: Wiem, że to nic nie kosztuje (ten prowiant leży dosłownie wszędzie), ale na ten moment bardziej mi się opłaca nie odpoczywać niż odpoczywać Jeszcze nie spotkałem się ze zmęczeniem. Jak to działa - są jakieś negatywne efekty jak w klasycznych częściach? Narratorka sugeruje. Oprócz tego też nie miałem oznak innych. Edytowane 13 września 2023 przez Donatello1991 Cytuj
messer88 6 590 Opublikowano 13 września 2023 Opublikowano 13 września 2023 Postacie też czasem mówią że już późno na przykład i przydałoby się zatrzymać - ale to chyba bez związku bo mając prawie full hp i "ammo" na czary i skille. Cytuj
Donatello1991 1 445 Opublikowano 13 września 2023 Opublikowano 13 września 2023 Kto najlepiej wykorzysta legendarna buławe z misji Spoiler Krew lathandera Cytuj
Donatello1991 1 445 Opublikowano 13 września 2023 Opublikowano 13 września 2023 39 minut temu, messer88 napisał: A jak myślisz. Laezel? 1 Cytuj
stoodio 2 079 Opublikowano 14 września 2023 Opublikowano 14 września 2023 Dotarłem do kuźni i nie wiem, czy to kolejny bug czy czegoś nie kumam w mechanice: Spoiler Z górnego poziomu lotem dotarłem do guzika, który opuścił kuźnię. Poszedłem załatwić inne sprawy (szybka podróż) - znalazłem między innymi instrukcję obsługi maszynerii. Wróciwszy po jakimś czasie skapnąłem się, że schodek się urywa a kuźnia jest dalej nisko, to jedną postacią wykonałem Misty step i nie mogąc aktywować przycisku (nie działał), uruchomiłem palenisko - pojawił się golem i mnie zmiażdżył Wczytałem zapis i przygotowałem Lae'zel do walki - pokonała go, tłukąc dwuręcznym młotem i ku mojemu zaskoczeniu wpadł Domyślałem się , że to kolejne starcie z patentem - no ale zmuszony do walki w pojedynkę postawiłem na siłowe rozwiązanie Dobijam do 40h i kończę pierwszy akt - 7 poziomu raczej tutaj już nie dobiję. Cytuj
messer88 6 590 Opublikowano 14 września 2023 Opublikowano 14 września 2023 7 bardzo szybko wleci w następnych lokacjach. Co wykułeś w kuźni? Cytuj
Sedrak 790 Opublikowano 14 września 2023 Opublikowano 14 września 2023 1 hour ago, ASX said: A widziałeś gdzieś może info o dacie premiery na XSX? Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 14 września 2023 Opublikowano 14 września 2023 1 minutę temu, Sedrak napisał: A widziałeś gdzieś może info o dacie premiery na XSX? Najpierw Maczek (patch 3), potem Xbox, najnowszy news, że "later in this year", potem nic nie podawali już. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi