Skocz do zawartości

Baldur's Gate 3

ireniqs

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  W dniu 12.09.2023 o 20:28, messer88 napisał(a):

No ale przecież może zrobić Dark Urge tak jak chce rasę klasy itp. A wychodzi na to że zyskuje dodatkową historię z takim wyborem. Ja nie żałuje po paru scenkach :)

Rozwiń  

Jasne, bardziej mi chodziło o to, że z Dark Urge można sobie trochę nabruździć w przygodzie (łatwiej pewnie złe rzeczy zrobić :D), ale w sumie jak ktoś chce zły charakter to warto od razu. 

Ja jestem z DU w połowie 1 aktu i już kilka nadzwyczajnych rzeczy zrobiłem xD. 

Z czym się zgodzę DU idealnie pasuje do lore gry - takie dziecko Bhalla. 

Opublikowano

W grze jest tyle ciekawych postaci, że ja grając Galem miałem ogromny problem kim ostatecznie biegać w drużynie. Najchętniej brałbym na wyprawę wszystkich, a nie wybrana 4ke, dlatego ja polecam postać Origin.

Opublikowano
  W dniu 13.09.2023 o 05:55, easye napisał(a):

W grze jest tyle ciekawych postaci, że ja grając Galem miałem ogromny problem kim ostatecznie biegać w drużynie. Najchętniej brałbym na wyprawę wszystkich, a nie wybrana 4ke, dlatego ja polecam postać Origin.

Rozwiń  

No to prawda. Plus jest taki, ze w przeciwienstwie do Divinity 2 masz caly czas wszystkich. Tam wybrales ekipe na poczatku i dosc szybko reszte trafiles bezpowrotnie. Tutaj mozesz robic ich questy nawet jak sa w obozie.

na drugie przejscie wezme tych co teraz olalem, ale pewnie zrobie im respec bo malo zbalansowana druzyna bedzie.

ja wciaz w trzecim akcie, IMO to prawie polowa gry, jest gigantyczny i zdecydowanie najlepszy.

Opublikowano

Durge imo to nie jest wybor TYLKO dla zlych postaci. Zauwazylem ze wiekszosc ludzi uwaza, iz trzeba isc do przodu i zabijac wszystko na lewo i prawo. Kiedy tak na prawde tylko jedna smierc jest nieunikniona (NPC). Wg mnie o wiele lepiej sie to sprawuje jako swego rodzaju droga do odkupienia. Przeciwstawienie sie swojemu kreatorowi. Jasne ze mozna grac pure evil, ale do tego nie trzeba durge.

Just sayin.

• Plusik 1
Opublikowano

Kurde, lubię sobie grzebać i porządkować w ekwipunku i na konsoli jest to naprawdę, delikatnie mówiąc, słabo zrealizowane. Przenoszenie przedmiotów czy rozbijanie ilości - taki ogólnie nieprzejrzysty miszmasz :/ Przy okazji zdarza wam się na PS5 dziwny bug, że zamiast mapy otwiera się dziennik?

Dopiero w Podmroku odkryłem jak przegięty w eksploracji jest Misty step :banderas:

PS często stosujecie długi odpoczynek? Na razie miałem jeden i coś tam fabularnie się działo - ciekaw jestem, czy straciłem bezpowrotnie  jakąś zawartość...

Opublikowano
  W dniu 13.09.2023 o 07:35, stoodio napisał(a):

Przy okazji zdarza wam się na PS5 dziwny bug, że zamiast mapy otwiera się dziennik?

Rozwiń  

Miałem tak ostatnio dwa razy, co ciekawe po ostatnim update tylko? Na szczęście można mapkę z kołka otworzyć też. 

Ja często odpoczywam, jak tylko się wystrzelam z mocniejszych czarów i cudów do zera. 

a co do grania Dark Urge jeszcze, spoilery z aktu 1 dość wczesne 

Pokaż ukrytą zawartość

ja tam gram grzecznie i staram się nie zabijać kogo nie trzeba :) żałuje tylko jeszcze tych 

Pokaż ukrytą zawartość

Gram już z 45h i dopiero klasztor. Piękna jest ta gra. 

Opublikowano

Ten bug z mapa, tak - wtedy trzeba wlaczyc mape recznie z menu kolowego i znow dziala.

Ja robie dlugi odpoczynek dosc regularnie, tzn jak zuzyje najlepsze skille i dochodze do powaznej walki to wracam do obozu. Nie ma co walczyc z bossami i rzucac magic missile na pierwszym poziomie.

Opublikowano
  W dniu 13.09.2023 o 07:55, Ölschmitz napisał(a):

Ja robie dlugi odpoczynek dosc regularnie, tzn jak zuzyje najlepsze skille i dochodze do powaznej walki to wracam do obozu. Nie ma co walczyc z bossami i rzucac magic missile na pierwszym poziomie.

Rozwiń  

Ale problem polega właśnie na tym, że nie mam potrzeby odpoczywać - robiąc użytek z zebranych mikstur i zwojów po prostu idę przed siebie. Dzięki temu mag ma więcej slotów czarów a wojaki permanentne 21 siły ;)

Opublikowano
  W dniu 13.09.2023 o 09:44, Bartolinsky napisał(a):

Długi odpoczynek to część mechaniki i fabuly, warto robić wtedy, kiedy postać mówi, że jest zmęczona. Przecież to nic nie kosztuje :) 

Rozwiń  

Wiem, że to nic nie kosztuje (ten prowiant leży dosłownie wszędzie), ale na ten moment bardziej mi się opłaca nie odpoczywać niż odpoczywać :sweat:

Jeszcze nie spotkałem się ze zmęczeniem. Jak to działa - są jakieś negatywne efekty jak w klasycznych częściach?

Opublikowano (edytowane)
  W dniu 13.09.2023 o 10:08, stoodio napisał(a):

Wiem, że to nic nie kosztuje (ten prowiant leży dosłownie wszędzie), ale na ten moment bardziej mi się opłaca nie odpoczywać niż odpoczywać :sweat:

Jeszcze nie spotkałem się ze zmęczeniem. Jak to działa - są jakieś negatywne efekty jak w klasycznych częściach?

Rozwiń  

Narratorka sugeruje. Oprócz tego też nie miałem oznak innych.

Edytowane przez Donatello1991
Opublikowano

Dotarłem do kuźni i nie wiem, czy to kolejny bug czy czegoś nie kumam w mechanice:

Pokaż ukrytą zawartość

Domyślałem się , że to kolejne starcie z patentem - no ale zmuszony do walki w pojedynkę postawiłem na siłowe rozwiązanie :claptrap:

Dobijam do 40h i kończę pierwszy akt - 7 poziomu raczej tutaj już nie dobiję.