Schranz1985 694 Opublikowano 15 września 2023 Opublikowano 15 września 2023 Speedrun na ez xD.Oczywiście że można, większość tej gry jest opcjonalna.Ech dzisiejsi gracze, 5% gry zobaczysz? XD Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 15 września 2023 Opublikowano 15 września 2023 13 minut temu, Donatello1991 napisał: Jest możliwe. Mogę screena wrzucić po pracy. Robię wszystko co się da. Nie skipuje nic. Luz, bardziej chodziło mi o to, że raczej spodziewałem się, że Ci zejdzie powyżej średniej, bo nie grales dużo w cRPG, a tutaj 24h i ponad pół gry xD. Srednia jest 95.5h na całość . Cytuj
Donatello1991 1 445 Opublikowano 15 września 2023 Opublikowano 15 września 2023 3 minuty temu, KrYcHu_89 napisał: Luz, bardziej chodziło mi o to, że raczej spodziewałem się, że Ci zejdzie powyżej średniej, bo nie grales dużo w cRPG, a tutaj 24h i ponad pół gry xD. Srednia jest 95.5h na całość . Gram na najłatwiejszym co już wspominałem i gra mi mocno siadła i jak wyczaiłem o co kaman to idę jak burza. No i ja zawsze szybko gry przechodzę. Nie w sensie że gnam na złamanie karku. Tylko jakoś już tak u mnie jest. Może mam zadatki na speedrunera. Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 15 września 2023 Opublikowano 15 września 2023 Teraz, Donatello1991 napisał: Gram na najłatwiejszym co już wspominałem i gra mi mocno siadła i jak wyczaiłem o co kaman to idę jak burza. No i ja zawsze szybko gry przechodzę. Nie w sensie że gnam na złamanie karku. Tylko jakoś już tak u mnie jest. Może mam zadatki na speedrunera. Aaa najłatwiejszy, to ma sens. Walka imo najdłużej jednak schodzi. Cytuj
Donatello1991 1 445 Opublikowano 15 września 2023 Opublikowano 15 września 2023 3 minuty temu, KrYcHu_89 napisał: Aaa najłatwiejszy, to ma sens. Walka imo najdłużej jednak schodzi. Na trudniejszym mimo wszystko zabrakło by mi cierpliwości. Cytuj
tjery 1 269 Opublikowano 15 września 2023 Opublikowano 15 września 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, Donatello1991 napisał: Ja 24h i 3 akt. Co wy tyle robicie? No gramy w grę. W 24 h to możesz z 3 przejścia robić, bo pewnie 3/4 rzeczy nie widziałeś. Ale wiadomo, każdy gra jak chce Edytowane 15 września 2023 przez tjery Cytuj
Donatello1991 1 445 Opublikowano 15 września 2023 Opublikowano 15 września 2023 11 minut temu, tjery napisał: No gramy w grę. W 24 h to możesz z 3 przejścia robić, bo pewnie 3/4 rzeczy nie widziałeś. Ale wiadomo, każdy gra jak chce No po każdym akcie patrzę co pominąłem i jest to góra dwie trzy misje poboczne. Cytuj
Ölschmitz 1 543 Opublikowano 15 września 2023 Opublikowano 15 września 2023 Zawsze jest to samo pierdolenie na tym forum. Ja mam 128 godzin i latam po nautiloidzie jeszcze. Duzo mi zostalo? ja do 3 aktu wlazlem majac jakies 50h chyba, teraz mam 80 i wciaz kilka otwartych questow + w kilku miejscach jeszcze w ogole nie buszowalem. Pewnie na koniec bedzie ok 100. Kilka rzeczy wiem, ze ominalem (jedna duza), ale przynajmniej mam motywacje, zeby wlasciwie od razu zaczac nowa gre. w ogole 3 akt wciaga dupa to co bylo wczesniej imo. starcia sa epickie, miasto swietne, kulminacje questow czlonkow druzyny, no gra roku zdecydowanie, chociaz FF16 mocno sie zaznaczyl w serduszku. Cytuj
stoodio 2 079 Opublikowano 16 września 2023 Opublikowano 16 września 2023 Ano - każdy gra inaczej. Ja teraz wbiłem do 2 aktu (ponad 40h) i przede mną masa nowych postaci do zagadania i notatek/książek/opisów przedmiotów do przestudiowania - co jakiś czas jestem nagradzany jakimś smaczkiem z poprzednich odsłon (nie wspomnę o "daniu głównym" w postaci znajomej twarzy - to ci dopiero zaskoczenie) 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 16 września 2023 Opublikowano 16 września 2023 30 minut temu, stoodio napisał: Ano - każdy gra inaczej. Ja teraz wbiłem do 2 aktu (ponad 40h) i przede mną masa nowych postaci do zagadania i notatek/książek/opisów przedmiotów do przestudiowania - co jakiś czas jestem nagradzany jakimś smaczkiem z poprzednich odsłon (nie wspomnę o "daniu głównym" w postaci znajomej twarzy - to co dopiero zaskoczenie) A no tak książki, to rzecz, która na premierę w 3 akcie była uwalona w wersji PL, niektóre byly puste. Na szczęście w trakcie wpadł szybko paczyk, ale na początku musiałem parę razy zmienić wersje jezykową gry na eng, żeby je poczytać. Powiedziałbym, że to must have, szczegolnie jak ktoś grał w 1 i 2, szczegolnie w 3 akcie jest dużo odnośników. Fakt opisy i same książki o lore są nieraz nieco krótsze niż w starych Baldursach, ale nie mam im tego za złe, wciąż to wysoki poziom. Tekstu do czytania w tej grze jest bardzo dużo:). Jakby jeszcze do tej gry walnęłi jakiegoś DLCka z Beregostem albo innym Naskel to byłaby naprawdę gra cRPG w wersji Ultimate:). Cytuj
Il Brutto 1 628 Opublikowano 16 września 2023 Opublikowano 16 września 2023 Takiego malego hubu brakuje w pierwszej czesci gry. Mogliby to zrobic zamiast tego obozu ktory jest beznadziejnym rozwiazaniem. Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 16 września 2023 Opublikowano 16 września 2023 1 minutę temu, Il Brutto napisał: Takiego malego hubu brakuje w pierwszej czesci gry. Mogliby to zrobic zamiast tego obozu ktory jest beznadziejnym rozwiazaniem. Tak, jakaś Gospoda Pod Pomocną Dłonią by się przydała :). Ale akt 1 i 2 to bardziej taka gra drogi, więc fabularnie ma to sens. Nie wykluczyli DLC, a nigdy nie robili (tylko wersje Definitive z poprawkami, ale bez dużego nowego contentu). Zobaczymy, to musiałby być jakiś post-game, albo rozbudowa aktu 3, więcej opcji nie widzę, bo to zburzyłoby pregresję. Cytuj
messer88 6 590 Opublikowano 16 września 2023 Opublikowano 16 września 2023 A nie było czasem info parę miesięcy temu od nich że to będzie gra kompletna na start? Bez dodatków. Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 16 września 2023 Opublikowano 16 września 2023 40 minut temu, messer88 napisał: A nie było czasem info parę miesięcy temu od nich że to będzie gra kompletna na start? Bez dodatków. Gracze chcą xD Cytuj
Donatello1991 1 445 Opublikowano 16 września 2023 Opublikowano 16 września 2023 Ale muli grę w mieście xd xd I pierwszy raz mnie wywaliło z gry. Cytuj
pawelgr5 1 508 Opublikowano 16 września 2023 Opublikowano 16 września 2023 1 godzinę temu, KrYcHu_89 napisał: Gracze chcą xD W wywiadzie wspominali ze oroblem bylby z wprowadzeniem lvl wyzszego niz 12 bo to obecnie i tak jest juz potezna sila. Ja bym chcial osobna przygode z lostacia budowana od zera. Cytuj
Il Brutto 1 628 Opublikowano 16 września 2023 Opublikowano 16 września 2023 Lvl cap byl w porzadku, gorzej z rozciagnieciem tego na cala gre bo jak wchodzisz do miasta na tym 9lvl to doslownie w 2h jestes w stanie wbic 12. Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 16 września 2023 Opublikowano 16 września 2023 38 minut temu, pawelgr5 napisał: W wywiadzie wspominali ze oroblem bylby z wprowadzeniem lvl wyzszego niz 12 bo to obecnie i tak jest juz potezna sila. Ja bym chcial osobna przygode z lostacia budowana od zera. W Solascie jakoś to zrobili do 16 lvl, ale nie wiem jak wyszło, bo nie gralem w ten dodatek. Zobaczymy. Standalone story na kilkanaście godzin wielkości jednego aktu byłby imo prostszy do zrobienia. Cytuj
Bartolinsky 1 801 Opublikowano 16 września 2023 Opublikowano 16 września 2023 Kilkadziesiąt oficjalnych kampanii z dnd 5e jest na wyciągnięcie ręki z czego przynajmniej pięć byłoby zajebiste do odtworzenia w grze wideo. Osobiście będę mocno rozczarowany, jeśli Wizardsi nie będą chcieli wycisnąć dolków z graczy, skoro BG3 od Lariana to zajebisty sukces. Cytuj
Sedrak 790 Opublikowano 16 września 2023 Opublikowano 16 września 2023 Solasta bardzo wiernie oddaje D&D. BG3 wprowadza mniejsze lub większe modyfikację i może tutaj pojawił się problem, że wyższy lvl postaci, by popsuł to co oni zaplanowali. Cytuj
Ölschmitz 1 543 Opublikowano 16 września 2023 Opublikowano 16 września 2023 Koniec. Pod koniec 3aktu kapke juz przyspieszylem bo i walki nie stanowily wyzwania, exp nie wpadal a i sprzet sie juz nie poprawial. ominalem chyba glownie jakies pierdoly + kwestie wyborow. 86h. ostatnia walka latwa, ale mechanike ktora mnie zaskoczyla i zlapala na koncu z opuszczonymi gaciami. troche fartem, ale sie udalo. za drugim razem bylaby banalna jakbym wiedzial jak rozegrac pierwsze tury. na podsumowanie przyjdzie czas, ale z grubsza: - 10/10 - swietna mechanika i walki - super postacie - trudne wybory - na minus framerate w 3 akcie, czas loadingow i (subiektywnie) za duzo tego bylo w 3 akcie, nie umiem tak dlugo utrzymac wzwodu i zaczelo mnie nuzyc Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 16 września 2023 Opublikowano 16 września 2023 7 godzin temu, Sedrak napisał: Solasta bardzo wiernie oddaje D&D. BG3 wprowadza mniejsze lub większe modyfikację i może tutaj pojawił się problem, że wyższy lvl postaci, by popsuł to co oni zaplanowali. Możliwe, ale w sumie to trochę dziwne, tzn. to co jest w 3cim akcie spokojnie można by było zrobić pewnie na wyższym lvl. Ale Larian Wie lepiej, na coś ten lvl 12 cap jest. Przeciwnicy są na lvl 16-17, ale my 12 max, pewnie, zeby poczuć, że walczymy z czymś mocniejszym od nas i to im się udało. Ja tak zawsze mam w RPGach, że ten cap trochę mnie wkurza, jak się go osiąga normalnie grając i nawet nie maksując wszystkiego. W Baldurze 3 i tak walka to tylko dodatek do opowieści, więc to nie sól gry, jak np. W Solascie. Cytuj
Il Brutto 1 628 Opublikowano 17 września 2023 Opublikowano 17 września 2023 ta opcja dialogowa po skonczeniu 2 aktu solo 3 1 Cytuj
Lochu 58 Opublikowano 17 września 2023 Opublikowano 17 września 2023 Jak wygląda podział na akty? Przechodzimy z jednej mapy na drugą bez możliwości powrotu czy jak to jest? Mogę się później cofnąć z aktu 2 do wcześniejszych lokacji? Narazie w pierwszym jestem i sporo do odkrycia przede mną jeszcze. Cytuj
Shankor 1 651 Opublikowano 17 września 2023 Opublikowano 17 września 2023 Do pewnego momentu w drugim akcie można odwiedzać lokacje z pierwszego aktu. 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi