stoodio 2 079 Opublikowano 20 września 2023 Opublikowano 20 września 2023 Też gram zaklinaczem i na okrągło ciskam co turę dwoma czarami dzięki zwojom właśnie Cytuj
Ölschmitz 1 543 Opublikowano 20 września 2023 Opublikowano 20 września 2023 2 hours ago, pawelgr5 said: @KrYcHu_89 ostatni boss w BG3 jest trudniejszy od tego z DOS2? ja mocno lamilem w DOS2, ale dla mnie caly baldur ZNACZNIE latwiejszy. nie wiem, moze ze dwie trzy walki byly ktore trzeba bylo potwarzac wiecej niz raz. ostatnio boss IMO prosty, nie chce spoilowac, ale tam jest nieoczywista mechanika po prostu. jesli ja znasz to jest latwo, wiec najpozniej za drugim razem jestes skazany na zwyciestwo 1 1 1 Cytuj
pawelgr5 1 507 Opublikowano 20 września 2023 Opublikowano 20 września 2023 Dzieki, wlasnie w DOS2 czasem sie meczylem strasznie ale ostatecznie zawsze sie udalo cos wymyslec. Tutaj jest duzo latwiej ale nadal nie tak prosto jak w 99% innych grach na "normal". Cytuj
Ölschmitz 1 543 Opublikowano 20 września 2023 Opublikowano 20 września 2023 7 minutes ago, pawelgr5 said: Dzieki, wlasnie w DOS2 czasem sie meczylem strasznie ale ostatecznie zawsze sie udalo cos wymyslec. Tutaj jest duzo latwiej ale nadal nie tak prosto jak w 99% innych grach na "normal". ja nawet o tym pisalem w temacie o DOS2 - dla mnie ostatnia walka w tej grze to bylo najtrudniejsze co przezylem przy konsoli. ostatecznie udalo sie z duza iloscia farta + troche sejw skamowania (co dwie trzy tury robilem sejwa jak czulem, ze dobrze idzie). mysle, ze kombinacja slabych buildow + to, ze jestem cymbałem. ale ogolnie calosc byla dla mnie zdecydowanie za trudna. w baldurze wiekszosc walk przechodzilem z marszu, w DOS2 musialem czesciej cofac sie do sejwa i madrze ukladac ekipe. co jest spoko, ale troche zaburza gre i immersje. Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 20 września 2023 Opublikowano 20 września 2023 8 minut temu, Ölschmitz napisał: ja nawet o tym pisalem w temacie o DOS2 - dla mnie ostatnia walka w tej grze to bylo najtrudniejsze co przezylem przy konsoli. ostatecznie udalo sie z duza iloscia farta + troche sejw skamowania (co dwie trzy tury robilem sejwa jak czulem, ze dobrze idzie). mysle, ze kombinacja slabych buildow + to, ze jestem cymbałem. ale ogolnie calosc byla dla mnie zdecydowanie za trudna. w baldurze wiekszosc walk przechodzilem z marszu, w DOS2 musialem czesciej cofac sie do sejwa i madrze ukladac ekipe. co jest spoko, ale troche zaburza gre i immersje. Dwie rzeczy, doświadczenie z Divinity + D&D. Ale sama końcowa walka to na pewno nie jest jakaś supertrudna przed mechanikę tam. Raphael dla mnie był trudniejszy i Wiedźma w 1 akcie. Cytuj
Ölschmitz 1 543 Opublikowano 20 września 2023 Opublikowano 20 września 2023 1 hour ago, KrYcHu_89 said: Dwie rzeczy, doświadczenie z Divinity + D&D. Ale sama końcowa walka to na pewno nie jest jakaś supertrudna przed mechanikę tam. Raphael dla mnie był trudniejszy i Wiedźma w 1 akcie. Z mechanika chodzi mi o to, ze: Spoiler Gdybym od poczatku wiedzial, ze mam przez portal wejsc i napierdalac mozg, to bym cala ekipa sie tam przesuwal. A tak to wlazlem tam tylko orfeuszem i moim PC, reszta byla daleko w tyle i nie zdazyli tam wlezc. Nic trudnego, ale niepotrzebnie sobie skomplikowalem a i tak, „boss od młota” zdecydowanie najtrudniejszy, ale tez chyba jedna z fajniejszych walk. Cytuj
messer88 6 588 Opublikowano 20 września 2023 Opublikowano 20 września 2023 Akt 2 końcówka, Dark Urge Spoiler mam questa żeby zabić Isobel, nie chce tego robić - możliwie bez spoilerów tak/nie bedą jakieś konsekwencje tego wyboru? Cytuj
Il Brutto 1 628 Opublikowano 20 września 2023 Opublikowano 20 września 2023 sa, za zabicie dostajesz nagrode ktora powinna byc potezna a jest mega chujowa 1 Cytuj
Donatello1991 1 445 Opublikowano 20 września 2023 Opublikowano 20 września 2023 (edytowane) EDIT: Udało się! Wczytałem sejwa, obrałem inna ścieżkę i mam to. Ehhh myślałem że już nie dam rady. 9,5/10 ! Edytowane 20 września 2023 przez Donatello1991 1 Cytuj
messer88 6 588 Opublikowano 20 września 2023 Opublikowano 20 września 2023 2 godziny temu, Il Brutto napisał: sa, za zabicie dostajesz nagrode ktora powinna byc potezna a jest mega chujowa zlałem ten quest poszedłem na odpoczynek a tam Spoiler scenka z shadow żeby ją zabić. Na szczęście do ominięcia bo chyba bym musiał od nowa grać Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 20 września 2023 Opublikowano 20 września 2023 1 godzinę temu, Donatello1991 napisał: EDIT: Udało się! Wczytałem sejwa, obrałem inna ścieżkę i mam to. Ehhh myślałem że już nie dam rady. 9,5/10 ! Ale co xD? Cytuj
Donatello1991 1 445 Opublikowano 20 września 2023 Opublikowano 20 września 2023 20 minut temu, KrYcHu_89 napisał: Ale co xD? Co co? Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 20 września 2023 Opublikowano 20 września 2023 1 minutę temu, Donatello1991 napisał: Co co? Co się udało? Cytuj
Donatello1991 1 445 Opublikowano 20 września 2023 Opublikowano 20 września 2023 17 minut temu, KrYcHu_89 napisał: Co się udało? No ukończyłem. Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 20 września 2023 Opublikowano 20 września 2023 13 minut temu, Donatello1991 napisał: No ukończyłem. A to myślałem, że wczoraj było :). Czemu skoczyła Twoja opinia z 8.5 na 9.5 ? Cytuj
Donatello1991 1 445 Opublikowano 20 września 2023 Opublikowano 20 września 2023 4 minuty temu, KrYcHu_89 napisał: A to myślałem, że wczoraj było :). Czemu skoczyła Twoja opinia z 8.5 na 9.5 ? Bo sobie przypomniałem o ogromie wyborów i możliwości przez całą grę. Spoiler Tym raz uwolniłem Orfeusza i zamieniłem się w łupieżce. No przeszedlem finałowe walki bez zadraśnięcia taki op byłem. No i na koniec mogłem wysłać Gale, żeby się wysadził, więc to zrobiłem xd xd Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 20 września 2023 Opublikowano 20 września 2023 Teraz, Donatello1991 napisał: Bo sobie przypomniałem o ogromie wyborów i możliwości przez całą grę. Pokaż ukrytą zawartość Tym raz uwolniłem Orfeusza i zamieniłem się w łupieżce. No przeszedlem finałowe walki bez zadraśnięcia taki op byłem. No i na koniec mogłem wysłać Gale, żeby się wysadził, więc to zrobiłem xd xd Tak, brzmi jak Baldur 3, GOTY 2023 roku. Cytuj
Goldie 2 Opublikowano 21 września 2023 Opublikowano 21 września 2023 Pytanie do osób co skończyły grę, albo mają mocno zaawansowaną: Spoiler Zjadanie/wchłanianie kijanek na pewno będzie miało konsekwencje. Zakładając przejście gry "pozytywną" postacią można to robić? Nie planuję zostać łupieżcą w przyszłości, mam nadzieję, że to będzie możliwe Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 21 września 2023 Opublikowano 21 września 2023 2 minuty temu, Goldie napisał: Pytanie do osób co skończyły grę, albo mają mocno zaawansowaną: Pokaż ukrytą zawartość Zjadanie/wchłanianie kijanek na pewno będzie miało konsekwencje. Zakładając przejście gry "pozytywną" postacią można to robić? Nie planuję zostać łupieżcą w przyszłości, mam nadzieję, że to będzie możliwe Będziesz miał wybór tak czy inaczej. Spoiler ale jak nie wybierzesz zamiany to drzewka do końca nie rozwiniesz Cytuj
Donatello1991 1 445 Opublikowano 21 września 2023 Opublikowano 21 września 2023 Fajnie jakby bylo ng+ i Spoiler Grasz sobie po przemianie na lupiezce ze wszystkimi mocami. Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 21 września 2023 Opublikowano 21 września 2023 5 godzin temu, Donatello1991 napisał: Fajnie jakby bylo ng+ i Pokaż ukrytą zawartość Grasz sobie po przemianie na lupiezce ze wszystkimi mocami. Zdecydowanie tej grze nie pasuje mechanika ng+ i jest zupelnie niepotrzebna i nie do realizacji imo . Co innego granie drugi raz inną postacią, na innym patchu, z innymi zachowaniami i truggerami questów, które realizujemy wedle naszego widzimisię. Gram sobie powoli Dark Urge Tactician, wciąż w 1 akcie, bo pomiędzy innymi gierkami. To jak INNE jest moje drugie przejście, praktycznie każdy quest, świadczy tylko o tym jak potężnym designerskim majstersztykiem jest ta gra i docenić to można tylko grając w nią więcej niż 1 raz i znacznie ponad 150 godzin. Top. Cytuj
messer88 6 588 Opublikowano 22 września 2023 Opublikowano 22 września 2023 Końcówka drugiego aktu spojlery Spoiler jak robiliście z cesarzem w artefakcie? Ja zdeptałem robaczka bo rzuty na 21 sobą mam z utrudnieniem, no nie zamierzam się zmieniać ale w sumie sejwa mam przed decyzją. No i Laezel się wkurwi pewnie Cytuj
Donatello1991 1 445 Opublikowano 22 września 2023 Opublikowano 22 września 2023 30 minut temu, messer88 napisał: Końcówka drugiego aktu spojlery Ukryj zawartość jak robiliście z cesarzem w artefakcie? Ja zdeptałem robaczka bo rzuty na 21 sobą mam z utrudnieniem, no nie zamierzam się zmieniać ale w sumie sejwa mam przed decyzją. No i Laezel się wkurwi pewnie Spoiler Ja się przemieniłem. A laezel to sie wkurwic może ale dopiero w 3 akcie xd Cytuj
ginn 803 Opublikowano 22 września 2023 Opublikowano 22 września 2023 Ej, właśnie sobie uświadomiłem, że można pykać na podzielonym ekranie w co-op. Ktoś testował na konsoli i może się wypowiedzieć, jak to technicznie śmiga? Cytuj
stoodio 2 079 Opublikowano 22 września 2023 Opublikowano 22 września 2023 1 godzinę temu, messer88 napisał: Końcówka drugiego aktu spojlery Pokaż ukrytą zawartość jak robiliście z cesarzem w artefakcie? Ja zdeptałem robaczka bo rzuty na 21 sobą mam z utrudnieniem, no nie zamierzam się zmieniać ale w sumie sejwa mam przed decyzją. No i Laezel się wkurwi pewnie Ile masz h na liczniku? Ja jestem w świątyni Shar (swoją drogą świetna miejscówka) i domyślam się, że to już bliżej finału tego aktu. Zmieniłem na najwyższy - ilość chomikowanych zasobów w postaci mikstur/strzał/zwojów mnie przeraziła Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi