Skocz do zawartości

Baldur's Gate 3

ireniqs

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, messer88 napisał:

Która? 

Dla mnie też niektóre z 3 bardziej wymagające od reszty gdzie gładko to na standard się przechodziło. 

Duży spoiler dla osób grających w poprzednie odsłony. 

Spoiler

Sarevok ale warto dla itemków

Opublikowano
3 godziny temu, messer88 napisał:

Akt 3 spoilery pytanie 

Ukryj zawartość

ten koleżka od łodzi podwodnej będzie mi potrzebny jak będę chciał płynąc czy można go zabić? 

Po co chcesz go zabijać? Co do pytanie to nie wiem, nie przyszło mi to do głowy. 

Opublikowano

Troszkę się wkurzyłem, ale w sumie pretensje mogę mieć tylko do siebie, bo był komunikat że może być różnie. Spoilery z 2 aktu.

Spoiler

Uwolniłem Night Song zanim zwiedziłem wieże księżyca. Wszyscy zakładnicy zostali spuszczeni w kiblu do ścieku pod wieżami. 

• Smutny 1
Opublikowano
Godzinę temu, Shankor napisał:

Troszkę się wkurzyłem, ale w sumie pretensje mogę mieć tylko do siebie, bo był komunikat że może być różnie. Spoilery z 2 aktu.

Ukryj zawartość

Uwolniłem Night Song zanim zwiedziłem wieże księżyca. Wszyscy zakładnicy zostali spuszczeni w kiblu do ścieku pod wieżami. 

Tam byli zakładnicy?

Opublikowano
1 minutę temu, messer88 napisał:

Tak dobre mają gadki. U mnie jest Astarion i Shadow na stałe a na melee często zmieniam K i L. Teraz jeszcze kilka podmianek pod questy - Wyll i Gale i będzie można przestać już zmieniać party. 

W tej grze naprawdę ciężko jest ułożyć party, nawet nie ze względu na kompozycje skilli, ale o to, jak dobrze są te postacie napisane i jak wiele jest unikalnych relacji w samej grze. Kolejny raz- dopiero przy drugim przejściu można to zobaczyć, pewnie dlatego liczba aktywnych graczy nie spada od kilku tygodni, po prostu 50% graczy gra ponownie. 

• This 2
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ukukuki napisał:

Tam byli zakładnicy?

Spoiler

Porwane dziecko diabelstwo z gospody, gnomi przywódca, plus jacyś inni. Można ich było uwolnić z więzienia i wysłać łódką do gospody. 

Edytowane przez Shankor
  • Dzięki 1
Opublikowano

2 akt to jest hit, ubiłem dzisiaj 3 bossów skillami Dark Urge + Łotrzyka i Rogala bez żadnej normalnej walki. W ogóle Tactician jest banalnie prosty, jak się gra dialogami i sama walka za drugim razem też mogłaby być odrobinę trudniejsza, może 3ci akt dowiezie bardziej pod tym względem. Ale jak komuś bardzo zależy na trudności, to zawsze może solo grać :). 

Idę w Rogue 5/Ranger 5/Warrior 2 totalny powerhouse.