messer88 6 472 Opublikowano 6 października 2023 Opublikowano 6 października 2023 4 minuty temu, Sedrak napisał: A są już wyrobione opinie czy Dark Urge nadaje się na pierwsze przejście czy raczej drugie? Nadaje się szczególnie jakbyś chciał grać złą postacią. Jak nie też bo mimo wszystko to dodatkowe dialogi i interakcje. 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 6 października 2023 Opublikowano 6 października 2023 19 minut temu, Sedrak napisał: A są już wyrobione opinie czy Dark Urge nadaje się na pierwsze przejście czy raczej drugie? Jak będziesz gral raz, to na pierwsze :). 1 Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 6 października 2023 Opublikowano 6 października 2023 W BG3 nie powinno się grać raz. Może inaczej - zubożasz sobie doświadczenie, rezygnując z możliwości poznania alternatywnych wątków i konsekwencji swoich wyborów. Należą się pokłony za tak duży nacisk na mnogość rozwiążań 2 1 Cytuj
PiotrekP 1 787 Opublikowano 7 października 2023 Opublikowano 7 października 2023 Odpaliłem wczoraj po tej przerwie i pierwsze co musiałem zrobić, to ustawić od nowa grafikę, bo patche coś porobiły i wyglądało to tragicznie. Resztę jednak szybko ogarnąłem przy dwóch potyczkach. Trzeba w końcu ruszyć dalej przynajmniej fabułą, bo o pobocznych nawet nie mam co wspominać. Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 7 października 2023 Opublikowano 7 października 2023 Ja wlasnie ubilem bossa 2 aktu i ruszam dalej. Mialem dwa tygodnie przerwy ale powoli znajduje czas zeby cisnac dalej. Cytuj
Ukukuki 6 992 Opublikowano 7 października 2023 Opublikowano 7 października 2023 Kurde ja skończyłem i smutno się zrobiło ,że to już koniec. Dawno tego uczucia nie miałem. I teraz nie wiem czy zaczynać drugi raz jako zły czy przegryźć innym tytułem. Cytuj
Lochu 58 Opublikowano 7 października 2023 Opublikowano 7 października 2023 Ja ukończyłem akt 2 dzisiaj. Jak długi jest akt 3 jeśli chce się wszystko odwiedzić? Cytuj
Ukukuki 6 992 Opublikowano 7 października 2023 Opublikowano 7 października 2023 Akt 3 jest największy ze wszystkich. Ja spędziłem w nim 40-50h. 1 Cytuj
messer88 6 472 Opublikowano 7 października 2023 Opublikowano 7 października 2023 Godzinę temu, Lochu napisał: Jak długi jest akt 3 jeśli chce się wszystko odwiedzić? Z początku może Cię przytłoczyć, nie tyle co mapkami co ilością questów. Ale zaczniesz robić to będzie dobrze. W tym akcie imo są najlepsze walki z całej gry no i końcówki questów kompanów to też topka. Ja już końcówka 3, ale wydaje mi się że 30-40h tutaj spędzam. W ogóle walka z rafalalą jaka muzyczka. I do tej pory dla mnie najcięższa, chyba z 4x mi moja postać padła i to z tym zajumanym z wiadomo skąd talizmanem xd dobrze że uratowałem Spoiler hope to coś tam podnosiła zawsze żeby reszta postaci się mogła skupić na walce. 1 Cytuj
messer88 6 472 Opublikowano 8 października 2023 Opublikowano 8 października 2023 Jakie u Was zakończenie i losy towarzyszy jestem ciekaw? U mnie Spoiler Orfeusz przemieniony w ilithida i po wszystkim spełnione jego życzenie, Lae'zel odlatuje ze smoczkami, Wylla posłałem z Karlach do Avernusa, quest Gale chyba zjebałem - mózg ubity i korona gdzieś tam pływa teraz. Moja postać zostaje z Shadow Ciekawi kwestia Astariona że go nagle słoneczko boli czy to na skutek utraty pasożyta? I czy tam samo by było gdyby dokończył rytuał Cazadora, przekonałem go żeby tego nie robił. Karlach można uleczyć całkiem czy tylko piekło jak ma żyć? Na gorąco po skończeniu 9+/10. 120+h zajebistości. Poprzeczka w gatunku rpg i wyborów co faktycznie mają znaczenie i konsekwencje a nie A/B bardzo wysoko ustawiona - chyba przy następnej grze Larian może się wyrówna. Tak samo postacie - no zrobili niezły progres. Z Divi2 pamiętam paru towarzyszy. Tutaj wszyscy kompani są świetnie napisani. Dla mnie ich indywidualne questy są zdecydowanie lepsze od tych z głównej fabułki. Największy minus? Pathfinding. Przy pułapkach wiadomo, ale chuj mnie strzelał przy skokach itp jak się jakiś zawiesił i zostawał, i to nie dlatego że miał za słabe statystyki żeby taki skok wykonać. Na drugie przejście chyba pójdzie Ranger. Cytuj
Ukukuki 6 992 Opublikowano 8 października 2023 Opublikowano 8 października 2023 8 minut temu, messer88 napisał: Jakie u Was zakończenie i losy towarzyszy jestem ciekaw? U mnie Ukryj zawartość Orfeusz przemieniony w ilithida i po wszystkim spełnione jego życzenie, Lae'zel odlatuje ze smoczkami, Wylla posłałem z Karlach do Avernusa, quest Gale chyba zjebałem - mózg ubity i korona gdzieś tam pływa teraz. Moja postać zostaje z Shadow Ciekawi kwestia Astariona że go nagle słoneczko boli czy to na skutek utraty pasożyta? I czy tam samo by było gdyby dokończył rytuał Cazadora, przekonałem go żeby tego nie robił. Karlach można uleczyć całkiem czy tylko piekło jak ma żyć? Na gorąco po skończeniu 9+/10. 120+h zajebistości. Poprzeczka w gatunku rpg i wyborów co faktycznie mają znaczenie i konsekwencje a nie A/B bardzo wysoko ustawiona - chyba przy następnej grze Larian może się wyrówna. Tak samo postacie - no zrobili niezły progres. Z Divi2 pamiętam paru towarzyszy. Tutaj wszyscy kompani są świetnie napisani. Dla mnie ich indywidualne questy są zdecydowanie lepsze od tych z głównej fabułki. Największy minus? Pathfinding. Przy pułapkach wiadomo, ale chuj mnie strzelał przy skokach itp jak się jakiś zawiesił i zostawał, i to nie dlatego że miał za słabe statystyki żeby taki skok wykonać. Na drugie przejście chyba pójdzie Ranger. Spoiler Orfeusz przemieniony ale nie zabity, Lae'zel odlatuje, Karlach wybuchła, Wyll chce się napić, ja zostaję z Shadow, Gale nie wydostał się z portalu - nie miałem go w drużynie. Astarion tak samo, słońce go paliło - pewnie dokończenie rytuału by pomogło. 1 Cytuj
messer88 6 472 Opublikowano 8 października 2023 Opublikowano 8 października 2023 Przy Lae'zel Spoiler się chwilę zastanawiałem nad perswazją żeby została no ale ktoś musi walczyć dalej z vlaakith Cytuj
Ukukuki 6 992 Opublikowano 8 października 2023 Opublikowano 8 października 2023 Spoiler Mi brakło trochę paru godzin gry po pokonaniu bossa. Zobaczenia zniszczeń, może jakieś proste zadania przy odbudowanie miasta. Takiej wisienki na torcie, coś jak w RDR2. No ale budżet mieli ograniczony a i tak gierka jakościowo topka pod każdym względem. Z zakończeń brakło mi lepszego wyjścia dla Karlach - szkoda ,że nie dało się wskoczyć do piekła całą drużyną. Trochę kiepsko zostawić Posępne Serce po tylko godzinach przymilania się Co do pomocy od różnych frakcji, narobiłem tyle tego ,że ostatnio boss był przez to najłatwiejszy ze wszystkich. Cytuj
messer88 6 472 Opublikowano 8 października 2023 Opublikowano 8 października 2023 Ja też miałem pełne "koło" do wyboru. Finalnie użyłem tylko 1 opcji bo się tak zbuffowałem że nie było potrzeby. Nie skorzystałem też z skilla Shadow co to można tylko raz użyć, no ale ja tak mam zawsze że chomikuję lepsze itemy i finalnie ich nie używam bo szkoda xd Cytuj
Ukukuki 6 992 Opublikowano 8 października 2023 Opublikowano 8 października 2023 Ja to samo, skończyłem z masą mikstur, strzał ale podczas walki używałem tych dodatkowych zdolności z ciekawości. A i tak nie wykorzystałem wszystkiego. Najbardziej podobał mi się Spoiler sowodźwiedź w zbroi Cytuj
Lochu 58 Opublikowano 9 października 2023 Opublikowano 9 października 2023 Na play-asia pojawiła się wersja w pudełku na PS5 https://www.play-asia.com/baldurs-gate-3/13/70g8ot 1 Cytuj
Ukukuki 6 992 Opublikowano 9 października 2023 Opublikowano 9 października 2023 Obok znaczka kategorii wiekowej jest info o wymaganym połączeniu internetowym, chyba nie ma całej gierki na płycie. Cytuj
Lochu 58 Opublikowano 9 października 2023 Opublikowano 9 października 2023 Zapewne tak, na PS5 zajmuje 109GB. Ciekawa kiedy pojawi się wersja na na europe bo przesyłka z play-asia: Economy 40.38zł Express 112.96zł Cytuj
XM. 10 887 Opublikowano 9 października 2023 Opublikowano 9 października 2023 Podobno wersja japońska jest ocenzurowana, także bierzcie na ryzyku. Cytuj
Ukukuki 6 992 Opublikowano 9 października 2023 Opublikowano 9 października 2023 Od kiedy w Japonii gierki cenzurują? Zawsze było odwrotnie. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 9 października 2023 Opublikowano 9 października 2023 Od zawsze? Zachodnie gry często miały w Japonii zmiany by było mniej przemocy i seksu. Czy to pierwszy Crash i zielonokrwisty Doom, czy GTA San Andreas, czy Call of Duty, Last of Us i Wiedźmin 3. Czasem zmiany są delikatne, czasem zabawne, czasem wycinane są całe sceny itp. Z Baldurem pewnie będzie podobnie, zobaczymy. Widok genitaliów w kreatorze raczej nie ma szans przetrwać, jest trochę innych treści które mogą być ciężkie do pogodzenia z japońskimi przepisami hehe. Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 10 października 2023 Opublikowano 10 października 2023 (edytowane) Japonia to stan umysłu. Pomiędzy słowami każda ich gra przepełniona erotyzmem, ale cenzura musi być, a już tym bardziej na gry z zachodu. Edytowane 10 października 2023 przez KrYcHu_89 Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 10 października 2023 Opublikowano 10 października 2023 Najgorzej, że cenzurują swoje dzieła filmowe 1 Cytuj
SebaSan1981 3 583 Opublikowano 10 października 2023 Opublikowano 10 października 2023 7 minut temu, Sedrak napisał: Najgorzej, że cenzurują swoje dzieła filmowe Filmowe i kreskówkowe. Zwłaszcza te z mackami i cycatymi nauczycielkami, wszędzie ta pikseloza w intymnych miejscach 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi