Ukukuki 6 992 Opublikowano 18 października 2023 Opublikowano 18 października 2023 Uroki PC gamingu, w każdym razie u mnie działa, pobrałem przed chwilą specjalnie dla ciebie xd Cytuj
Dalhi 178 Opublikowano 18 października 2023 Opublikowano 18 października 2023 To fakt, już ładnych parę gram w zasadzie na konsoli i tam nie ma takich cyrków. Co prawda tłukłem w między czasie trochę w M&B Bannerlord czy Valheim, ale na steam nie było problemów no i rozmiary gier były mniejsze, a w przypadku gry Iron Gate to śmieszne 1,5 GB. W BG3 granie na padzie wygląda na karkołomne zadanie. Już w DOS 2 mnie dobijało zarządzanie ekwipunkiem dla całej drużyny, a to jeszcze bardziej złożona gra. Stąd wybór na powrót na taboret... Jednak trzeba było postawić na steam, zamiast tych fikołków z gog tylko dlatego że u nich w bibliotece mam poprzednie gry z serii. Ale hooy najważniejsze że działa. Jutro będę miał czas to przysiądę, dzisiaj przegrałem z kreatorem postaci xd. Cytuj
Ukukuki 6 992 Opublikowano 18 października 2023 Opublikowano 18 października 2023 No tutaj u ciebie coś nie siadło, z ciekawości jakie masz łącze? Cytuj
Dalhi 178 Opublikowano 18 października 2023 Opublikowano 18 października 2023 20 Mb/s, nadal na miedzi. Przeglądałem wątki z podobnymi problemami na gogu i wygląda na to że dość częste "awarie" i jak coś się spartoli to ten ich launcher niewiele podpowiada gdzie szukać problemu a pomoc w postaci bota na stronie jest bezużyteczna w większości przypadków. Cytuj
PiotrekP 1 787 Opublikowano 20 października 2023 Opublikowano 20 października 2023 (edytowane) Larian: dajmy graczom możliwość biegania w ciuchach, bieliźnie albo nawet na golasa Również Larian: dajmy najładniejsze stroje w ostatniej lokacji z której nie da się wyjść. Romans z Shadowheart zaliczony, tak się powinno robić sceny w gierkach. Wiadomo, że do Wiedźmina 3 nie ma startu, ale to nie to co czarne ekrany u bethsedy czy ubi. Edytowane 20 października 2023 przez PiotrekP Cytuj
messer88 6 472 Opublikowano 20 października 2023 Opublikowano 20 października 2023 46 minut temu, PiotrekP napisał: Również Larian: dajmy najładniejsze stroje w ostatniej lokacji z której nie da się wyjść. chodzi o "obozowe" ubranka? Cytuj
PiotrekP 1 787 Opublikowano 20 października 2023 Opublikowano 20 października 2023 @messer88 tak. Moją łotrzycę odziałem w białą suknię, na której świetnie krew widać. Chciałem na czarno przemalować, ale z tych barwników to raczej ciemny szary wychodzi. Cytuj
messer88 6 472 Opublikowano 20 października 2023 Opublikowano 20 października 2023 Na początku myślałem że to Shadow xD Cytuj
XM. 10 887 Opublikowano 20 października 2023 Opublikowano 20 października 2023 W dniu 9.10.2023 o 16:18, Lochu napisał: Na play-asia pojawiła się wersja w pudełku na PS5 https://www.play-asia.com/baldurs-gate-3/13/70g8ot Napisy jp i eng, wiadomo czy można ściągać do takich gier jakaś paczkę z językiem pl? Cytuj
Lochu 58 Opublikowano 20 października 2023 Opublikowano 20 października 2023 (edytowane) @XM. No raczej to nie. Dawniej jak miałeś przerobioną konsolę to dało radę takie paczki ściągać. Wiem bo sam grałem w Skyrima po polsku na Xbox 360. Premiera dopiero 21 grudnia, także może do tego czasu będzie wiadomo czy w Europie też wyjdzie w pudełku. Edytowane 20 października 2023 przez Lochu Cytuj
PiotrekP 1 787 Opublikowano 23 października 2023 Opublikowano 23 października 2023 Wdepłem do cyrku, wkurzyłem wiadomo kogo, wyrżnąłem ich i nikogo to nie zainteresowało. Ot, dzień jak codzień. Trochę to dziwne, że tu nie ma endgame'u. Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 23 października 2023 Opublikowano 23 października 2023 Godzinę temu, PiotrekP napisał: Wdepłem do cyrku, wkurzyłem wiadomo kogo, wyrżnąłem ich i nikogo to nie zainteresowało. Ot, dzień jak codzień. Trochę to dziwne, że tu nie ma endgame'u. Hmm, czyli kogo, bo tam było jedno starcie fabularne, a jak Dżin, to kto miał reagować ? W Akcie 3cim bardzo ładnie akurat wszystkie NPCe reagują na to co robisz i każdy NPC ma swój system reputacji, nie każdemu zależy, żeby wbijać innym w paradę. Cyrk to była "zamknięta impreza", a to starcie fabularne też jak pamiętam było z reakcjami całego rynku na wydarzenia. Cytuj
PiotrekP 1 787 Opublikowano 23 października 2023 Opublikowano 23 października 2023 Chodziło mi o klauna na scenie. Zresztą sami mnie zaatakowali, bo występ mi się nie spodobał, to co miałem zrobić. Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 23 października 2023 Opublikowano 23 października 2023 1 minutę temu, PiotrekP napisał: Chodziło mi o klauna na scenie. Zresztą sami mnie zaatakowali, bo występ mi się nie spodobał, to co miałem zrobić. a to nie, może coś źle zrozumiałeś, przecież typ był Spoiler Sobowtórniakiem i u mnie przynajmniej w obu przejściach pomagali mi ludzie z cyrku, więc może bug, albo nie wiem, tak wynika z twojego posta, że byłeś zawiedziony ich reakcją, co wywołało moje zdziwnienie :). Cytuj
Ukukuki 6 992 Opublikowano 23 października 2023 Opublikowano 23 października 2023 Widzowie uciekli przecież. A z samym wydarzeniem jest związany fajny quest u nekromantki. Cytuj
messer88 6 472 Opublikowano 23 października 2023 Opublikowano 23 października 2023 jest "fabularny" a i przecież cyrk się później zamyka. U mnie tez pomagali w walce strażnicy. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 26 października 2023 Opublikowano 26 października 2023 Baldur's Gate 3 oferuje wiele świetnej zabawy, ale czasami naprawdę szlag mnie trafia od loadowania. Mam wrażenie, że praktycznie zawsze jak chwilę nie robię save'a (bo, mimo tego że PS5 zajmuje pół pokoju w celu historycznie szybkiego przesyłu, chwilę to trwa... oraz po prostu dlatego, że mnie nudzi save'owanie co chwila), to zaraz wpadnę na jakąś zgrają potężnych potworów, które będę próbował rozwalić przez długi czas - i gdybym zrobił odpoczynek w obozie tuż przed, to bym rozwalił - ale po dłuższym czasie muszę się pogodzić z faktem, że mnie zabiją. Ktoś powie, żyj z konsekwencjami. Scenariuszowo, spoko, puściłem już bez loada tak smutne czy powalone rozwoje wydarzeń losu, że czuję się jak zwyrodnialec. Walkowo, też nieco można - ale kurde po co mdr, skoro tak prosta rzecz jak odpoczynek i save czyni naszą ekipę niesamowicie bardziej potężną. W praktyce trudno znaleźć powód, by nie korzystać. Tyle że to spowalnia mocno grę, jest to mocno nieżyciowy wybór. 1 Cytuj
Shankor 1 614 Opublikowano 26 października 2023 Opublikowano 26 października 2023 No jeśli nie chcesz żyć z konsekwencjami jakie niesie "normalna" rozgrywka, to zapamiętasz ekrany ładowania na pamięć. Cudów nie ma, albo grasz w grę, albo w swoją wersję gry, Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 26 października 2023 Opublikowano 26 października 2023 No w typowym współczesnym RPG są cuda, jak przegrasz walkę to masz opcję cofnięcia się do momentu tuż przed tym jak się zaczęła. Dlatego też mam pewnie już taki nawyk w grach że w sumie robię co chcę. Tutaj z racji sporych możliwości tym bardziej ciągnie do próbowania, ale często efekty są nieprzewidziane i bolesne. Teoretycznie jest chyba możliwość ucieczki, ale nieoficjalna i też mozolna, jak masz masę przeciwników to spędzisz kawał życia na samych ich turach zanim oddalisz się tak daleko, by móc "uciec". 1 Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 27 października 2023 Opublikowano 27 października 2023 Ta stronka zawsze dostarcza Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 27 października 2023 Opublikowano 27 października 2023 30 minut temu, ogqozo napisał: Ta stronka zawsze dostarcza mamy GOTY 2025 Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 31 października 2023 Opublikowano 31 października 2023 Rozwaliło mnie jak Gale umarł hehe. Jedna z postaci poprawiła mnie: "po prostu zgadujesz, to Ksasij-charach!". "Dokładnie, słuchaj jej. Pamiętaj o gardłowym h". Niestety Gale umarł w ten sposób że był zanurzony w morzu lawy, więc nie dokończyłem całej akcji mdr. Cytuj
Dalhi 178 Opublikowano 4 listopada 2023 Opublikowano 4 listopada 2023 (edytowane) Chyba sobie podepnę kontroler i obadam jak się gra w porównaniu do myszki. Tu jest tyle drobnych notatek, przycisków i dużo zarządzania ekwipunkiem że kiepsko to widzę. Wczoraj była jakaś duża aktualizacja, gog chce u mnie pobierać 100GB... . Coś znowu spartolili bo czytam że na steam to waży 14GB? Edytowane 4 listopada 2023 przez Dalhi Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi