Skocz do zawartości

Baldur's Gate 3

Featured Replies

Opublikowano

Pięknie się rozwijają historie członków naszej drużyny w drugim akcie, aż sie nie mogę doczekać dalszego ciągu. Jestem teraz w momencie, że aż nie wiem co chciałbym zrobić najpierw i to jest chyba największa zaleta tego tytułu, biegniesz do przodu po historię, a nie kolejny zasrany znacznik albo ludka do ubicia

• Odpowiedzi 2,5 tys.
  • Wyświetleń 275,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Tak naprawdę pograłem zaledwie 2.5 godziny, z czego większość czasu w tutorialu dziejącym się na statku mindflayerów. W kreatorze postaci też chwilę posiedziałem.   Pierwsze wrażenia są taki

• Dr.Czekolada
    Dr.Czekolada

Nic nowego. TLOU2 już był interaktywną torturą 

Opublikowano

Już się nie mogę doczekać aż zagram, nadal czekam na fizyczną wersję, preorder już poleciał.

Opublikowano

Właśnie skończyłem drugie przejście i zastanawiam się nad trzecim i kim by to sobie zacząć za jakiś czas :niki: Gra wybitna. 

Opublikowano

Taka decyzja chyba żeby korzystać z możliwości skończonych buildów postaci a nie wbić 12 i zaraz koniec gierki. Co innego też balans bo teraz można robić niezłe multi klasy a co by było przy np dodatkowych 4 poziomach gdzie jedna klasę możesz wtedy wymaksować i dodatkowo dorzucić 4 levele czegoś przydatnego. 

Opublikowano
  W dniu 29.01.2024 o 08:55, messer88 napisał(a):

@stoodio Ty skończyłeś na honour mode? Jest różnica względem taktyka jeśli chodzi o zapasy potrzebne na długi odpoczynek czy tak samo 80? 

Skończyłem, odpoczynek bez zmian na honorze - żarcia jest w bród.

Opublikowano

Larian bardzo często o tym mówił, że limit jest również powiązany z balansem gier. Czary oraz zdolności po 12 LVL rosną bardzo mocno do góry i mieli ogromny problem, by postacie nie były OP. I kurwa wrzucać takie rzeczy w spoiler do chuja! 

Opublikowano

Japończych z cenzurą, ja zamówiłem bezpośrednio od wydawcy wersję na PS5. Jednak jeśli chodzi o wysyłkę to jestem dopiero w drugiej turze :reggie:

Opublikowano

A ja powoli się łamię żeby olać cebulawanie i czekanie na promocje i po prostu kupić w pełnej cenie

Opublikowano

Potrzebuję porad na Ketherika

Pokaż ukrytą zawartość

Edytowane przez number_nine

Opublikowano
  W dniu 5.02.2024 o 08:39, number_nine napisał(a):

Pokaż ukrytą zawartość

Najwydajniej jest zmusić delikwenta do 

Pokaż ukrytą zawartość

wtedy od razu wpadasz do fazy 2

a jak nie, to potiony na szybkość, potiony na niewidzialność i będzie dobrze :). 

Opublikowano

Wróciłem do gry, teraz na konsoli kiedy już ogarnęli bałagan z zapisami, niestety nie chce mi zsynchronizować save'a z PC... W drugą stronę działa. No ale nic, nie narzekam zacząłem od nowa.

Teraz gram Mroczną rządzą, to niesamowite jak ta gra się zmienia, myślałem że lizałem ściany przy pierwszym podejściu, a jednak gra podsuwa coraz to więcej rzeczy których nie widziałem. 

Opublikowano

Jestem w na ostatniej prostej do zakończenia gry i po czym można poznać, że gra jest wybitna? Po tym, że większość postaci, z którymi chodziłem w drużynie oraz ja sam jesteśmy po tych 110 godzinach gry w całkowicie innym miejscu i w ogóle nie przypominamy osób z początku. Przeszliśmy długą drogę i zmianę, by być tu gdzie jesteśmy. Aż mi serducho chwyciło jak miałem końcówkę Wylla, Astariona czy Posępnego Serca (niestety zajebałem i nie mogłem mieć z nią seksu :( ), ale to zostawiam na kolejne przejście. 

Opublikowano
  W dniu 5.02.2024 o 09:02, KrYcHu_89 napisał(a):

Najwydajniej jest zmusić delikwenta do 

nawet nie wiedziałem, że się tak da XD dzięki, jak później rozmieniałem taktykę, to pomyślałem właśnie o potkach różnych. problem w tym, że z tego miejsca nie da się zrobić fast travela, więc będę musiał kombinować z tym co mam w plecaku 

Opublikowano
  W dniu 5.02.2024 o 08:39, number_nine napisał(a):

uwolnij 

Pokaż ukrytą zawartość

Jedna postacią stealth, inna postać skieruj po lewo i zdmuchnij czarem szkielety z półki. I priorytetowo właśnie łupieżca co rzuca statusami. 

Jaki masz poziom party i jaki poziom trudności? Obstawiam że itemki masz źle dobrane i/lub postacie nielevelowane dobrze. 

Opublikowano
  W dniu 5.02.2024 o 09:58, messer88 napisał(a):

uwolnij 

no przecie napisałem, że zrobiłem to już w pierwszej turze :) Mam 8 lvl, bardziej chyba musiałbym popracować nad taktyką niż itemkami, poprzednie walki szły mi całkiem ok

Opublikowano
  W dniu 5.02.2024 o 10:11, messer88 napisał(a):

Ja tam miałem 10 level. 

whaaat, ja ostatnie dwa to i tak miałem wrażenie, że szybko wbiłem. nie wiem co mogłem pominąć, może za dużo walk omijam, nie bije wszystkiego co się rusza :D 

Opublikowano

Zamierzam w najbliższym czasie zacząć przygodę z BG3 na PS5. Jak gra się prezentuje pod względem technicznym? Bo wiele miesięcy temu gra miała problemy z framerate w mieście i długie loadingi jak na PS5.

Opublikowano
  W dniu 5.02.2024 o 10:42, messer88 napisał(a):

Questy raczej, ja tam 2gi raz miałem 10lvl na końcu drugiego aktu. Niewinnych npc dla xp nie zabijam. 

no tylko mapę zawsze czyszczę w poszukiwaniu questów. może pominąłem jakieś od randomowych npców albo coś. no ale trudno, w tym w sumie tkwi też piękno tej gry, że każdy może mieć zupełnie inne przygody po drodze. Jakby nie była tak okrutnie długa, to pewnie po napisach od razu zacząłbym od nowa :) 

Opublikowano

Edit: do usunięcia. 

Pokaż ukrytą zawartość

Edytowane przez Sedrak

Opublikowano

Na zwykłym poziomie gra jest dość łatwa( do tego etapu w którym jestem ). Było kilka walk, że jak wszedłem z buta i nie wiedziałem co mnie czeka to było ciężko, ale po przygotowaniu się poszło całkiem łatwo. Zdecydowanie do zabijania bossów najlepszy jest Paladyn lvl5, Warlock lvl5 i Fighter lvl2. W jednej turze jesteś w stanie 3/4 życia mu zabrać (pomijając jednego przeciwnika, który ma bardzo dużo żyć i chyba jedna z ciekawych walk). Robił ktoś Barda albo Rouge pod walkę dwoma broniami? Zastanawiam się jak to się sprzedażą w stosunku do Rouge/Ranger?