Sedrak 766 Opublikowano Poniedziałek o 08:14 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 08:14 39 minutes ago, KrYcHu_89 said: O tak świetny tytuł, może nie powiedziałbym, że zrobił coś lepiej, niż jakakolwiek część Baldura, no może oprócz mechanik aktywnej pauzy, która bazuje i ulepsza to co Bioware zrobiło 25 lat temu w BG2, czy IW2. Na pewno dla fanów gier na IE, którzy dodatkowo nie cierpią tur to tytuł, który może wynagrodzić gorzkie żale w związku z tym, że tytuł Lariana tego nie ma. Bardzo subiektywne to jest, ale jednak cały klimat świata, fabuła, mityczne klasy, bardziej do mnie przemawiają. 39 minutes ago, KrYcHu_89 said: Nawiązując do gier Owlcat Rogue Trader https://store.steampowered.com/app/2186680/Warhammer_40000_Rogue_Trader/ już podobno działa wystarczająca dobrze na rok po premierze i wyszło duże DLC, myślę, że po nowym roku zaatakuje. Gra miała ciężką premierę, ale dużo dobrego potem (jak to Owlcat ma w zwyczaju) zrobili, ich gry warto ogrywać długo po premierze, bo niestety są najeżone problemami, ale też jedne z najambitniejszych cRPG w branży obecnie, dodatkowo świat Warhammera i tury (nie mają RTwP tutaj akurat i prawdopodobnie już nie będą robić aktywnej pauzy po Pathfinderach i jednak też idą w tury). Oczywiście gra czeka na dobrym moment, by w nią zagrac. Uwielbiam świat W40 i jeszcze RPG od nich. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 415 Opublikowano Poniedziałek o 09:30 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 09:30 Jak ktoś chce "wyzwanie taktyczne" to Divi 2 sobie zagrać na taktyku. Zresztą tam nawet classic jest cięższy od taktyka w BG3. Cytuj Odnośnik do komentarza
Jukka Sarasti 347 Opublikowano Poniedziałek o 09:33 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 09:33 Jestem w trzecim akcie BG3 na normalu i mam podobne wnioski - gra jest dosyć łatwa (jedyne walki jakie powtarzałem więcej niż 1-2 razy to była ochrona pewnego portalu w drugim akcie i jedna walka w świątyni Shar), Divinity: OS2 było dużo bardziej wymagającą pod kątem starć grą. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 415 Opublikowano Poniedziałek o 09:37 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 09:37 Finał questu Shadow też mnie trochę zaskoczył za pierwszym razem na normalu ale drugie przejście na taktyku już rozpykane elegancko. Gdzie w Divi 2 to były momenty że starcia z zwykłymi mobkami trzeba było planować i taktycznie rozstawiać każda postać. Oj trzeba kiedyś zagrać 3 raz w Baldurka, doskonały tytuł. Może i ta walka nie jest taka jak w Divi ale czy to źle? No nie, bo mega przyjemnie się gra. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi