Skocz do zawartości

Baldur's Gate 3

ireniqs

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
39 minutes ago, KrYcHu_89 said:

O tak świetny tytuł, może nie powiedziałbym, że zrobił coś lepiej, niż jakakolwiek część Baldura, no może oprócz mechanik aktywnej pauzy, która bazuje i ulepsza to co Bioware zrobiło 25 lat temu w BG2, czy IW2. 

Na pewno dla fanów gier na IE, którzy dodatkowo nie cierpią tur to tytuł, który może wynagrodzić gorzkie żale w związku z tym, że tytuł Lariana tego nie ma. 

Bardzo subiektywne to jest, ale jednak cały klimat świata, fabuła, mityczne klasy, bardziej do mnie przemawiają. 

39 minutes ago, KrYcHu_89 said:

Nawiązując do gier Owlcat Rogue Trader https://store.steampowered.com/app/2186680/Warhammer_40000_Rogue_Trader/ już podobno działa wystarczająca dobrze na rok po premierze i wyszło duże DLC, myślę, że po nowym roku zaatakuje. 

Gra miała ciężką premierę, ale dużo dobrego potem (jak to Owlcat ma w zwyczaju) zrobili, ich gry warto ogrywać długo po premierze, bo niestety są najeżone problemami, ale też jedne z najambitniejszych cRPG w branży obecnie, dodatkowo świat Warhammera i tury (nie mają RTwP tutaj akurat i prawdopodobnie już nie będą robić aktywnej pauzy po Pathfinderach i jednak też idą w tury). 

Oczywiście gra czeka na dobrym moment, by w nią zagrac. Uwielbiam świat W40 i jeszcze RPG od nich. 

Opublikowano

Jestem w trzecim akcie BG3 na normalu i mam podobne wnioski - gra jest dosyć łatwa (jedyne walki jakie powtarzałem więcej niż 1-2 razy to była ochrona pewnego portalu w drugim akcie i jedna walka w świątyni Shar), Divinity: OS2 było dużo bardziej wymagającą pod kątem starć grą.

Opublikowano

Finał questu Shadow też mnie trochę zaskoczył za pierwszym razem na normalu ale drugie przejście na taktyku już rozpykane elegancko. 

Gdzie w Divi 2 to były momenty że starcia z zwykłymi mobkami trzeba było planować i taktycznie rozstawiać każda postać. 

Oj trzeba kiedyś zagrać 3 raz w Baldurka, doskonały tytuł. Może i ta walka nie jest taka jak w Divi ale czy to źle? No nie, bo mega przyjemnie się gra. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
18 godzin temu, KrYcHu_89 napisał(a):

No raczej tak jak napisał Shankor, albo 4K albo 60 fps.

56 minut temu, messer88 napisał(a):

Jak wjechał taki patch i 3 akt będzie działać tak jak dwa wcześniejsze to spoko. 

Ten patch nic nie zmienia w 3 akcie, bo tam jest CPU bottleneck, DF testowało, koło 5% lepiej niż na bazowym PS5, koło 3 klatek różnicy.

• beka z typa 1
Opublikowano
5 minut temu, tjery napisał(a):

No raczej tak jak napisał Shankor, albo 4K albo 60 fps.

Ten patch nic nie zmienia w 3 akcie, bo tam jest CPU bottleneck, DF testowało, koło 5% lepiej niż na bazowym PS5, koło 3 klatek różnicy.

Testowali bez patcha, W Dogmie 2 też był CPU bottleneck, ale grę zoptymalizowali 

• beka z typa 1
Opublikowano
7 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Testowali bez patcha, W Dogmie 2 też był CPU bottleneck, ale grę zoptymalizowali 

Optymalizacja gry pod kątem silnika, żeby lepiej chodziła na wszystkim jak w DG2 to zupełnie coś innego niż patch pod PRO, który nie ma nic wspólnego z takimi zmianami.

• beka z typa 1
Opublikowano
2 minuty temu, tjery napisał(a):

Optymalizacja gry pod kątem silnika, żeby lepiej chodziła na wszystkim jak w DG2 to zupełnie coś innego niż patch pod PRO, który nie ma nic wspólnego z takimi zmianami.

O kurwa:niki: pogódź się z faktem, gry optymalizują pod PRO patchami, bo może potrafią?

• beka z typa 1
Opublikowano
32 minuty temu, Schranz1985 napisał(a):

Mnie to wqrwia że cyfra ma pl napisy a na płytce tylko eng.
Szkoda, trzeba poczekać jak dadzą w plusie :dynia:

Powodzenia, powiedzieli ,że nie będą rozdawać swoich gier w abonamentach. 

Opublikowano (edytowane)

Dzisiaj odkryłem, że można pykać lokalnie na jednym ekranie, więc może namówię żonkę, która była zachwycona Wieśkiem 3. Ktoś próbował grania w tym trybie?

No i pytanie - brać teraz cyfrę za 319, czy na BF na pewniaczku wjedzie jakaś przecena do 259 zł? Mowa o wersji na plejaka. 

Edytowane przez ginn
Opublikowano

Jakiś czas temu przestałem grać na PS5 i nie wróciłem, skończyłem gdzieś w 1 akcie. Trochę mnie męczyło sterowanie na padzie i zarządzanie ekwipunkiem

Ale teraz zacząłem na PC i na nowo wsiąkłem :D stworzyłem Barda, granie na klawie i myszce rewelacja

Opublikowano
53 minuty temu, messer88 napisał(a):

Silne klasy. Chociaż dwie pod charyzmę można by wybrać coś innego. 

Okej. Druid za paladyna będzie spoko opcją? Gram z żoną i podjarała się na myśl o rozmowach ze zwierzętami, tylko zastanawiam się, czy w trakcie gry jest ich dużo i czy coś wnoszą do rozgrywki :philosoraptor:

Opublikowano
2 godziny temu, GSPdibbler napisał(a):

To prawda że można mordować grę na konsolach?

Jak połamiesz płytę i spalisz pudełko to tak.

A jeśli chodzi Ci o modowanie to miesiąc temu ktoś wrzucił listę modów dostępnych na PS5: https://www.reddit.com/r/BaldursGate3/comments/1ftteey/for_anyone_wondering_which_mods_are_now_available/