Skocz do zawartości

Baldur's Gate 3

ireniqs

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Homelander napisał(a):

No ale to miesiąc temu było

W singlu ta łatka nie popsuła za wiele, dopiero pod koniec gry pojawiły mi się widoczne problemy. Menusy dostępne pod L1 i R1 raz działały, raz nie :f

Mogą też być problemy z kolejnymi patchami jeśli nie pozbędziemy się tego felernego. To też informuję forumek :boomer:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

MTyMF2x.jpeg

Niesamowity tytuł. Pierwszy akt - 34 godziny. Doskonale się bawię. Doskonale.:yahoo:

Nie żałuję przy tym, że poczekałem na wsparcie pod Pro. Wydajność, to wcześniejsza jakość (czyli w 1440p zaliczamy skok z 30 na 60 klatek, zatem tak, jak powinno to wyglądać).

Wiele, wiele lat temu ogrywałem dwie pierwsze części BG. Obie odsłony Divinity również ukończone. Znakomite pozycje.:good2:
Dobrze po latach znowu wejść w buty klasycznej gry RPG.

Ach, i ten motyw przewodni. :music:

Te możliwości... A nasi kompani - świetnie wykreowane postacie. :touche::pope::potter::drag::diablo:

Rewelacyjna gra. :fsg:

• Plusik 5
Opublikowano
18 godzin temu, Bielik napisał(a):

Poczekaj na wrota baldura,  wówczas żaden prosiak niestety nie pomoże bo wydajność gry ograniczona jest przez cpu.

We Wrotach PS5 Pro prócz lepszego obrazu daje te +5 fps więcej, ale nie ma szans na stabilne 60, do tego trzeba procków z 3D cache. 

Teraz, Homelander napisał(a):

Na Steam Decku identycznie

Grałeś finalną walkę na SD? Ja próbowałem, tragedia, no ale to turówka da się, jak trzeba :D. 

Opublikowano
Just now, KrYcHu_89 said:

We Wrotach PS5 Pro prócz lepszego obrazu daje te +5 fps więcej, ale nie ma szans na stabilne 60, do tego trzeba procków z 3D cache. 

Grałeś finalną walkę na SD? Ja próbowałem, tragedia :D. 

No tak, skończyłem grę

Opublikowano
Teraz, Homelander napisał(a):

No tak, skończyłem grę

Podziwiam, w sensie też raz ograłem z ciekawości tak finał, ale rwało mocno. Z tym, że pewnie po milionie patchy było już lepiej, niż Vanilla wersja, którą grałem.  

Opublikowano
17 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Niekoniecznie, po prostu potrzeba w ciul mocnego procka, na 13900K cały czas miałem 60+ fps we Wrotach.

Opublikowano
1 minutę temu, tjery napisał(a):

Niekoniecznie, po prostu potrzeba w ciul mocnego procka, na 13900K cały czas miałem 60+ fps we Wrotach.

Na takim Intelu pewnie tak, ale wciąż to gra bardzo lubiąca AMD 3D cache, a taki procek z PS5 nie ma szans po kilkunastu poprawkach tam dużo zdziałać.