Mejm 15 306 Opublikowano 7 czerwca 2019 Opublikowano 7 czerwca 2019 Nic ale slysze BG myslie BioWare. Ten sam dysonans co ewentualne zrobienie Dooma przez kogos innego niz id mimo, ze Johnow i ekipy dawno tam juz nie ma. Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 7 czerwca 2019 Opublikowano 7 czerwca 2019 Problem w tym ze BW dostało by przykaz zrobic z tego jakies GaaS. Obecny dev daje nadzieję , że będa mieć wysrane na współćzesne trendy i gra będzie wymagająca. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 7 czerwca 2019 Opublikowano 7 czerwca 2019 8 minut temu, pawelgr5 napisał: Problem w tym ze BW dostało by przykaz zrobic z tego jakies GaaS Nie jest to prawda. Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 7 czerwca 2019 Autor Opublikowano 7 czerwca 2019 Dawny Bioware to obecny Obsidian i po części inXile. Ogólnie odkąd odeszli z branży Ray Muzyka i Greg Zeschuk, czyli założyciele tego studia, to leci wszystko po równi pochylej. Niestety. Raczej się to nie zmieni. Cytuj
Ukukuki 6 986 Opublikowano 7 czerwca 2019 Opublikowano 7 czerwca 2019 Ale trzy pierwsze części Mass Effect wyszły im genialnie. Nowe uniwersum, świetna muzyka i grafika. Dla mnie to był mega powiew świeżości. Brakuje mi takich nowych marek na obecnej generacji. 1 Cytuj
Gość Opublikowano 7 czerwca 2019 Opublikowano 7 czerwca 2019 Ukukuki ma rację, ME 1&2 oraz pierwszy DA to był łabędzi śpiew tego studia. Cytuj
selene 3 367 Opublikowano 7 czerwca 2019 Opublikowano 7 czerwca 2019 W dniu 6.06.2019 o 19:56, devilbot napisał: Przynajmniej raz w roku robię sobie playtrough przez klasyczne baldury. Jako fan nie jaram się. To będzie inna gra robiona przez innych ludzi. Zobaczę gameplay to może zacznę. A w Divinity Original Sin 2 Pan grał, czy Pan tak na zapas marudzi? 1 Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 7 czerwca 2019 Opublikowano 7 czerwca 2019 4 minuty temu, selene napisał: A w Divinity Original Sin 2 Pan grał, czy Pan tak na zapas marudzi? Oczywiście, że grałem we wszystkie divinity nawet zanim zrobili te nowe i bardzo sobie je cenię ale chciałbym żeby BG3 poszło zupełnie w inną stronę systemowo jak i artystycznie. Cytuj
selene 3 367 Opublikowano 7 czerwca 2019 Opublikowano 7 czerwca 2019 A to przepraszam. Jednak wydaje mi się, ze nie ma na chwilę obecną studia, które byłoby lepiej przygotowane do zrobienia BG3. Trailer wywołał dreszcz nostalgii, czekam. Cytuj
ornit 2 953 Opublikowano 7 czerwca 2019 Opublikowano 7 czerwca 2019 (edytowane) Oprócz "gather your party" to ja tam żadnej nostalgii nie widzę. Trailer jak i sama zapowiedź ani mnie nie ziębi ani grzeje a grałem w BG2, ID, ID2, PT. Ah jak przypomnę sobie te BDSM romanse z Viconią... Edytowane 7 czerwca 2019 przez ornit Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 8 czerwca 2019 Autor Opublikowano 8 czerwca 2019 15 godzin temu, Ukukuki napisał: Ale trzy pierwsze części Mass Effect wyszły im genialnie. Nowe uniwersum, świetna muzyka i grafika. Dla mnie to był mega powiew świeżości. Brakuje mi takich nowych marek na obecnej generacji. A to nie było czasem jeszcze przed odejściem Muzyki i Zeschuka? Zgadzam się że trylogia ME to ostatnie sztosy tego studia. Później przeszli na Frostbite (EA) i wszystko się posrało. Cytuj
Ukukuki 6 986 Opublikowano 8 czerwca 2019 Opublikowano 8 czerwca 2019 A nie mam pojęcia, kompletnie nie śledzę kto gdzie pracuje. W każdym razie Andromeda była dla mnie tragiczna a szkoda bo jednak same widoczki były fajne. Myślałem ,że to ich coś nauczyło no ale dostaliśmy Anthem. Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 11 czerwca 2019 Opublikowano 11 czerwca 2019 Baldur's Gate ]|[... wreszcie :obama: Z jednej strony wskrzeszeniem legendy zajmuje się najbardziej odpowiednie do tego zadania studio. Z drugiej natomiast, to co prezentuje się znakomicie na papierze, nie musi wcale do końca zadziałać (zwłaszcza, że BG to dla mnie jednak drużyna, a tu mamy 100 lat później - zabraknie awanturników darzonych ogromnym sentymentem.). Ogromne oczekiwania - na szczęście czytając wywiady z Swenem, trudno nie odnieść wrażenia, że doskonale zdaje sobie sprawę, na co się porwał. Trzymam kciuki :lapka: Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 16 czerwca 2019 Opublikowano 16 czerwca 2019 Materiał ma już ponad tydzień, ale warto wrzucić: Cytuj
Gość Opublikowano 16 czerwca 2019 Opublikowano 16 czerwca 2019 To ja juz wole cringy studio z Bloodlines 2. Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 28 sierpnia 2019 Opublikowano 28 sierpnia 2019 Mogliby rzucić jakiś mały teaserek chociaż. W oczekiwaniu na trójkę odpaliłem sobie BG1 (i od razu zleciało jakieś 20 godzin), potem przeskakuje na drugiego Baldura, a w międzyczasie chcę jeszcze dokończyć Divinity: OS (nabite 60 godzin) i kolejne podejście do Wasteland 2. A, no i wciąż gram w Kingdom Come. Do premiery BG3 powinienem zdążyć (o ile jeszcze nie dorzucę do listy D: OS 2, za które chciałbym się porządnie zabrać). Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 28 sierpnia 2019 Opublikowano 28 sierpnia 2019 Mi właśnie pykło ponad 100 godzin w D:OS2 i jestem w ostatnim akcie. Gra jest kapitalna. Bardzo jestem ciekaw jak wyjdzie im BG3. Na PC mam BG1 i BG2, ale jakoś zabrać się nie mogę za to. A co Wasteland 2 to pograłem z 20-30 godzin, przerwałem i jakoś już niestety nie wróciłem Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 9 września 2019 Opublikowano 9 września 2019 Oby kolejny community update do BG3. Ile bym dał żeby zobaczyć chociaż małe urywki gameplayu albo jakieś screenshoty. 1 Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 15 października 2019 Opublikowano 15 października 2019 (edytowane) Prace nad Divinity Fallen Heroes wstrzymane, a więcej o BG3 usłyszymy w przyszłym miesiącu wkrótce: Edytowane 18 listopada 2019 przez Bigby Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 17 stycznia 2020 Opublikowano 17 stycznia 2020 No to czekamy do 27-ego lutego 1 Cytuj
Il Brutto 1 624 Opublikowano 17 stycznia 2020 Opublikowano 17 stycznia 2020 Hehe pamietam jak sobie mowilem rok temu ze wyprobuje te Stadie rok temu dla nowego Baldura bo nie mam kompa z windowsem xD No ale jednak bedzie trzeba stawiac dual boota na MacBooku z zewnetrznym dyskiem zreszta jeszcze Disco Elysium czeka Cytuj
estel 806 Opublikowano 20 stycznia 2020 Opublikowano 20 stycznia 2020 Czekam podjarany (pipi)aaaaa. To będzie sztos nad sztosy. Divinity 2 było na tyle dobre, że po władowaniu 100+ godzin na konsoli była to moja pierwsza gra na nowego kompa Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 21 stycznia 2020 Opublikowano 21 stycznia 2020 Ja też mam hype na maksa dla mnie najbardziej oczekiwana gra roku. Nawet planuje po raz 3 przejść bg 2 (jedynki już nie dam rady ponownie przejść odbiłem się jakiś czas temu ) Cytuj
Ukukuki 6 986 Opublikowano 21 stycznia 2020 Opublikowano 21 stycznia 2020 Ja jedynkę z kolei bardzo lubię za to 2 mnie w połowie nudzi ;/ Dlatego trójkę ogram pewnie na premierę ale nie mam jakiejś dużej podjarki. Cytuj
estel 806 Opublikowano 21 stycznia 2020 Opublikowano 21 stycznia 2020 Też planuję nadrobić jedynkę, bo nigdy nie grałem. Dodatkowo tam jest jakiś dodatek Siege of cośtam który ma być pomostem pomiędzy 1 a 2, też chcę to sprawdzić. No i moją ukochaną 2ke, którą skończyłem chyba z 15 razy łącznie z solo runami. Muszę tylko rozpoznać jak sytuacja z modami, bo pamiętam że chyba David Gaider wydał mod Ascension do BG2: ToB, który zdecydowanie fajnie rozwijał końcówkę i wprowadzał kilka ulepszeń do samej gry. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi