Il Brutto 1 625 Opublikowano 6 sierpnia 2023 Opublikowano 6 sierpnia 2023 chyba pomaga w rzutach kostka tez macie takie dlugie loadingi? wczytuje non stop i mnie to wkuriwa, powinien byc quick load ktory wczyta ostatniego quick savea w pare sekund a tak to zajmuje za duzo czasu. Zwlaszcza teraz jestem w Podmroku gdzie co chwila jakas pulapka albo dziwne chain questy ze sie blokuja jak nie zrobisz w odpowiedniej kolejnosci. Cytuj
Bartolinsky 1 776 Opublikowano 6 sierpnia 2023 Opublikowano 6 sierpnia 2023 14 minut temu, pawelgr5 napisał: W samouczku jest jakies krotkie info na temat Inspiracji ale za wiele to mi nie pomogło. Zdobylem pierwsze dla dwoch postaci ale nie widzę zeby mozna bylo cos z tym zrobić. Kto coś pomoze? Za 1 punkt inspiracji możesz przerzucić jeden nieudany rzut kostką. 1 Cytuj
Gregorius 496 Opublikowano 6 sierpnia 2023 Opublikowano 6 sierpnia 2023 Tylko nie chomikować tych punktów inspiracji a wykorzystywać na powtórkę ważnych a nieudanych rzutów. Można tylko 4 punkty na postać nosić na postać, a kolejne po prostu się zmarnują. Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 6 sierpnia 2023 Opublikowano 6 sierpnia 2023 2 minuty temu, Gregorius napisał: Tylko nie chomikować tych punktów inspiracji a wykorzystywać na powtórkę ważnych a nieudanych rzutów. Można tylko 4 punkty na postać nosić na postać, a kolejne po prostu się zmarnują. Nie zmarnują się, za nadmiarowe jesteś nagradzany punktami doświadczenia. 18 minut temu, Il Brutto napisał: chyba pomaga w rzutach kostka tez macie takie dlugie loadingi? wczytuje non stop i mnie to wkuriwa, powinien byc quick load ktory wczyta ostatniego quick savea w pare sekund a tak to zajmuje za duzo czasu. Zwlaszcza teraz jestem w Podmroku gdzie co chwila jakas pulapka albo dziwne chain questy ze sie blokuja jak nie zrobisz w odpowiedniej kolejnosci. Zalecali instalacje gry na nvme SSD, u mnie loading to 10-15 sekund max. Cytuj
Bartolinsky 1 776 Opublikowano 6 sierpnia 2023 Opublikowano 6 sierpnia 2023 No i chyba złapałem grubego buga co się tyczy jednego kompana Spoiler Halsin siedzi u mnie w obozie i pyerdoli mi cały czasy nic związanego z tym by dołączyć do drużyny. Questa z uratowaniem uchodźców zrobiłem, ale dalej mi wisi, że muszę pogadać z Zarielem, ale jego już nie ma i nawet nie wiem, czy był u mnie w obozie podczas popijawy, bo przeklikałem wszystkich. No i nie wiem czy to może w drugim akcie coś ruszy, czy trzeba będzie zrobić sobie customowego druida u dziadka trupa Cytuj
PiotrekP 1 795 Opublikowano 6 sierpnia 2023 Opublikowano 6 sierpnia 2023 (edytowane) @Bartolinsky Spoiler ja go nawet do drużyny nie mogę dodać. Siedzi u mnie w obozie i tyle z niego "pożytku" A tak btw- gdyby nasza postać miała głos, cutscenki i dialogi byłyby o wiele bardziej żywe. Nie wiem po co był ten wybór głosu w kreatorze. No i kamera przy krawędziach raz się myszką przesuwa, raz nie. Wersję gry też by mogli z huda usunąć. Edytowane 6 sierpnia 2023 przez PiotrekP Cytuj
Ukukuki 6 995 Opublikowano 6 sierpnia 2023 Opublikowano 6 sierpnia 2023 Sprzedało się 2.5mln kopi we wczesnym dostępie na steam. Obecnie prawie 800k osób w Baldura właśnie gra. Na podstawie statystyk steam sprzedaż szacowana na 5-10 mln. A coś na gogu też poszło i to raczej nie mało patrząc po znajomych. Dobry wynik Cytuj
Bartolinsky 1 776 Opublikowano 6 sierpnia 2023 Opublikowano 6 sierpnia 2023 @PiotrekP Napisałem to samo Po chuyu fest bug - 1 akt, główny quest. Z neta widzę widzę posty o tym jeszcze z 2020 xD Kasztan yebany, a nie świetny developer. Hatfu Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 6 sierpnia 2023 Opublikowano 6 sierpnia 2023 Misja z goblinska wiedzma: Spoiler Poszedlem tam i dalem sie naznaczyc. Ale cos jej nie spasilo i sie wywiazala walka, gdzie moi towarzysze na zewnatrz zostali otoczeni i padli. Zrobilem load, tym razem sie nie dalem naznaczyc, ale zablokowalem jej dostep do umyslu. To tez sie jej nie spodobalo i zaatakowala. Tym razem padla nim krzyknela po pomoc. Miala jakis klucz przy sobie i teraz jestem w jakims nowym miejscu. Troszke jak Elden Ring jak sie zjechalo winda do Siofra River. Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 6 sierpnia 2023 Opublikowano 6 sierpnia 2023 58 minut temu, Bartolinsky napisał: No i chyba złapałem grubego buga co się tyczy jednego kompana Ukryj zawartość Halsin siedzi u mnie w obozie i pyerdoli mi cały czasy nic związanego z tym by dołączyć do drużyny. Questa z uratowaniem uchodźców zrobiłem, ale dalej mi wisi, że muszę pogadać z Zarielem, ale jego już nie ma i nawet nie wiem, czy był u mnie w obozie podczas popijawy, bo przeklikałem wszystkich. No i nie wiem czy to może w drugim akcie coś ruszy, czy trzeba będzie zrobić sobie customowego druida u dziadka trupa U mnie pojawił się po imprezie do dołączenia, czyli tak jak bozia przykazała, miałeś już to Spoiler party z uchodźcami? 3 minuty temu, El Loco Chocko napisał: Misja z goblinska wiedzma: Ukryj zawartość Poszedlem tam i dalem sie naznaczyc. Ale cos jej nie spasilo i sie wywiazala walka, gdzie moi towarzysze na zewnatrz zostali otoczeni i padli. Zrobilem load, tym razem sie nie dalem naznaczyc, ale zablokowalem jej dostep do umyslu. To tez sie jej nie spodobalo i zaatakowala. Tym razem padla nim krzyknela po pomoc. Miala jakis klucz przy sobie i teraz jestem w jakims nowym miejscu. Troszke jak Elden Ring jak sie zjechalo winda do Siofra River. W tym q najlepiej Spoiler rozbić iluzje przed pierwszą gadką z wiedźmą. 38 minut temu, Ukukuki napisał: Sprzedało się 2.5mln kopi we wczesnym dostępie na steam. Obecnie prawie 800k osób w Baldura właśnie gra. Na podstawie statystyk steam sprzedaż szacowana na 5-10 mln. A coś na gogu też poszło i to raczej nie mało patrząc po znajomych. Dobry wynik 10 mln kopii to byłoby więcej niż wszystkie cRPG razem wzięte od roku 2015 :D. Zaraz gra pyknie CS'a daily na Steam Cytuj
Bartolinsky 1 776 Opublikowano 6 sierpnia 2023 Opublikowano 6 sierpnia 2023 @KrYcHu_89 Tak miałem. Stoi w obozie i jedyne opcje dialogowe to te dotyczące dalszych planów. Nie ma nic o dołączeniu do ekipy. Cytuj
Il Brutto 1 625 Opublikowano 6 sierpnia 2023 Opublikowano 6 sierpnia 2023 Niektore questy dzialaja tak ze ja sam nie wiem czy to bug czy tak mialo byc. Sprawdzalem w necie pozniej czy ludzie tez tak mieli i pisza ze tez nie wiedza o co z tym chodzi. Spotkalem Jaheire wreszcie. Spoiler po wyjsciu z podmroku jest zwiazana z glownym questem, ale jeszcze nie moge jej dolaczyc Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 6 sierpnia 2023 Opublikowano 6 sierpnia 2023 9 minut temu, Bartolinsky napisał: @KrYcHu_89 Tak miałem. Stoi w obozie i jedyne opcje dialogowe to te dotyczące dalszych planów. Nie ma nic o dołączeniu do ekipy. Pośpij w obozie, poobczajac lokacje, wygląda na bug, ale tak jak pisał kolega, tutaj jest tak dużo opcji, że może potem będziesz miał jakiś trigger. Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 6 sierpnia 2023 Opublikowano 6 sierpnia 2023 Dialogi, mikro historie, a przede wszystkim WYBORY są fantastyczne. Chłonie się ten świat niesamowicie. Jak ktoś swego czasu się tym jaral w wiedzminie3 to tu odplynie. Gierka jest tak olbrzymia że pewnie z rok będę kończyć, a i tak z 20% tego co można to zobaczę Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 6 sierpnia 2023 Opublikowano 6 sierpnia 2023 Jest już kilka recenzji popremierowych, na razie 94 OP/MC, mysle, że powalczy o 95-96 easily. Gra jest po prostu niesamowita. Powoli opuszczam Spoiler Podmrok Po 20h xD. Cytuj
wojnar 1 892 Opublikowano 7 sierpnia 2023 Opublikowano 7 sierpnia 2023 11 godzin temu, Bartolinsky napisał: No i chyba złapałem grubego buga co się tyczy jednego kompana Ukryj zawartość Halsin siedzi u mnie w obozie i pyerdoli mi cały czasy nic związanego z tym by dołączyć do drużyny. Questa z uratowaniem uchodźców zrobiłem, ale dalej mi wisi, że muszę pogadać z Zarielem, ale jego już nie ma i nawet nie wiem, czy był u mnie w obozie podczas popijawy, bo przeklikałem wszystkich. No i nie wiem czy to może w drugim akcie coś ruszy, czy trzeba będzie zrobić sobie customowego druida u dziadka trupa Spoiler Halsin dołącza dopiero w 2 akcie, musisz dla niego zrobić questline który zaczyna się od obudzenia pewnej postaci. Będzie wiadomo o co chodzi. U mnie już raczej koniec 2 aktu, po robocie już powinienem dojść do Baldur's Gate. Co tu się odjaniepawla Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 7 sierpnia 2023 Opublikowano 7 sierpnia 2023 Ktos sie orientuje czy wszystkie originale sa do spotkania na poczatku 1 aktu? Nie widzialem jeszcze tej diablicy i dark urge'a. Szkoda ze tylko 4 postacie moga byc w ekipie. Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 7 sierpnia 2023 Opublikowano 7 sierpnia 2023 53 minuty temu, pawelgr5 napisał: Ktos sie orientuje czy wszystkie originale sa do spotkania na poczatku 1 aktu? Nie widzialem jeszcze tej diablicy i dark urge'a. Szkoda ze tylko 4 postacie moga byc w ekipie. Będą jeszcze nowe postacie w akcie 2. Natomiast co do Karlach to jest dostępna w akcie 1, trzeba dobrze poszukać . Dark Urge to nie jest NPC, występuje tylko jako twoja główna postać. 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 7 sierpnia 2023 Opublikowano 7 sierpnia 2023 The Last of Us Part 3 I klimatyczne foto z Podmroku (na razie moja ulubiona lokacja) Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 7 sierpnia 2023 Opublikowano 7 sierpnia 2023 Moglibyście uszanować trochę że inni grają wolniej i lokacje dawać w spoilery. Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 7 sierpnia 2023 Opublikowano 7 sierpnia 2023 Zajebiście ta gra się prezentuje w tych proporcjach ekranu, przy tej zjebanej kamerze wydaje się to zbawieniem jak ktoś ma taki monitor Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 7 sierpnia 2023 Opublikowano 7 sierpnia 2023 (edytowane) 26 minut temu, Daffy napisał: Zajebiście ta gra się prezentuje w tych proporcjach ekranu, przy tej zjebanej kamerze wydaje się to zbawieniem jak ktoś ma taki monitor Pewnie dlatego ani przez minutę nie narzekałem na kamerkę dotychczas, bo jak już pisałem, na UW to jeszcze tak dobrze dostosowanej gry nie widziałem. 29 minut temu, devilbot napisał: Moglibyście uszanować trochę że inni grają wolniej i lokacje dawać w spoilery. Bez przesady to dalej lokacja z early access (1 akt) do tego bez żadnego kontekstu fabularnego, Mykoidy sobie stoją i tyle :D. Ale widać na jakiej grze się wzorowali przy nowym designie, patrząc na stare zwykłe grzybki z BG2 :D. Edytowane 7 sierpnia 2023 przez KrYcHu_89 Cytuj
addhoc 63 Opublikowano 7 sierpnia 2023 Opublikowano 7 sierpnia 2023 Czy poziom trudności w grze to Divinity:Original Sin 2 czy tylko mi się wydaje? Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 7 sierpnia 2023 Opublikowano 7 sierpnia 2023 Wedlug mniejest odrobine latwiej, tam wydawalo mi sie po prostu trudno. Lekko zjebalem rozwoj postaci ale uparlem sie ze cos tam chce pozmieniac. Zawsze mozesz wlaczyc latwiejszy poziom zeby sie nie wkurzac. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi