Ukukuki 6 986 Opublikowano 13 grudnia 2023 Opublikowano 13 grudnia 2023 GoG jako jedyny wydaje aktualne instalatory do pobierania offline. Słaba opcja jak ktoś ma kiepskiego neta ale ja tą ideę chętnie wspieram. Dla mnie ideał cyfrowej dystrybucji. No ale to łatanie gier w ich wersji Cytuj
Shankor 1 613 Opublikowano 13 grudnia 2023 Opublikowano 13 grudnia 2023 A GOG Galaxy nie aktualizuje z automatu? Cytuj
Bzduras 12 510 Opublikowano 13 grudnia 2023 Opublikowano 13 grudnia 2023 Chodzi chyba o to, że łatki trafiają na GOGa z opóźnieniem i z tego co pamiętam to niejeden developer za ten stan rzeczy obwiniał dziwną politykę GOGa w kwestii podrzucania patchy do gierek. Takie Dusk HD wystartowało jako darmowe DLC na Steamie wczoraj, a na GOGu? Może kiedyś. Cytuj
KrYcHu_89 2 290 Opublikowano 13 grudnia 2023 Opublikowano 13 grudnia 2023 30 minut temu, Bzduras napisał: Chodzi chyba o to, że łatki trafiają na GOGa z opóźnieniem i z tego co pamiętam to niejeden developer za ten stan rzeczy obwiniał dziwną politykę GOGa w kwestii podrzucania patchy do gierek. Takie Dusk HD wystartowało jako darmowe DLC na Steamie wczoraj, a na GOGu? Może kiedyś. I o to, że częściej trzeba pobierać całe paczki, zamiast tylko patcha (przypadek taki miałem niejednokrotnie przy CP2077 i W3). Cytuj
Ukukuki 6 986 Opublikowano 13 grudnia 2023 Opublikowano 13 grudnia 2023 BG3 dostawało na gog w tym samym czasie łatki zo steam. Cytuj
Dalhi 178 Opublikowano 13 grudnia 2023 Opublikowano 13 grudnia 2023 2 godziny temu, Shankor napisał: A GOG Galaxy nie aktualizuje z automatu? Aktualizuje, owszem. Łatki które ważą po kilkanaście GB na innych platformach na gogu rosły do rozmiarów 80GB wzwyż. Ostatni patch numer 5 to 113GB do pobrania z sieci. Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 14 grudnia 2023 Opublikowano 14 grudnia 2023 Czy w BG3 są misje na czas? Jeśli tak to czy gra jasno daje sygnał np. licznik dni przy misji czy trzeba się domyśleć jak np. W BG1 kiedy Mińsk miał ratować Yehejre (jeśli dobrze pamiętam). Jestem w gaju w I akcie i bardzo lubię czyścić mapę, a dopiero później główny quest. Pomożecie? Cytuj
messer88 6 470 Opublikowano 14 grudnia 2023 Opublikowano 14 grudnia 2023 Są. Przykład dam w spoiler ale skoro jesteś w gaju to quest zaraz obok Spoiler plaża i diablątko jak się zacznie quest i odejdziesz stamtąd to zginie. W innym przypadku może się z Tobą skontaktować npc jak odpoczywasz w obozie i sam powie że ma mało czasu - jak opuścisz tamta lokacje lub zaczniesz kolejny długi odpoczynek to będzie już za późno. Trochę tego będzie szczególnie jak wpierw będziesz robił główne questy np jak doprowadzisz gaj do końca w jaki tam sposób chcesz to questy ludzi stamtąd też przepadną, jeśli ich nie zrobisz wcześniej. Cytuj
KrYcHu_89 2 290 Opublikowano 14 grudnia 2023 Opublikowano 14 grudnia 2023 58 minut temu, Sedrak napisał: Czy w BG3 są misje na czas? Jeśli tak to czy gra jasno daje sygnał np. licznik dni przy misji czy trzeba się domyśleć jak np. W BG1 kiedy Mińsk miał ratować Yehejre (jeśli dobrze pamiętam). Jestem w gaju w I akcie i bardzo lubię czyścić mapę, a dopiero później główny quest. Pomożecie? Zarządzanie czasem jest szczególnie ważne w akcie 3. Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 14 grudnia 2023 Opublikowano 14 grudnia 2023 Ale pewnie w dialogach będą mówić, że "musimy się spieszyć, czasu zostało mało". Trochę rozumiem, bo w większości gier są to puste słowa, a tutaj ma to znacznie no i z mechaniką odpoczynku trzyma się kupy. Kurwa nie cierpię tego w grach, bo lubię swoim tempem wszystko przechodzić. Jednak patrząc po opiniach to jak ktoś ma to zrobić dobrze to tylko Larian. Ja zawsze czyszczę poboczne, a główny zostawiam na koniec. Cytuj
Ukukuki 6 986 Opublikowano 14 grudnia 2023 Opublikowano 14 grudnia 2023 Kompletnie nie przeszkadza to w gierce, bardziej jest zrobione na logikę i z sensem. 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 290 Opublikowano 14 grudnia 2023 Opublikowano 14 grudnia 2023 9 minut temu, Sedrak napisał: Ale pewnie w dialogach będą mówić, że "musimy się spieszyć, czasu zostało mało". Trochę rozumiem, bo w większości gier są to puste słowa, a tutaj ma to znacznie no i z mechaniką odpoczynku trzyma się kupy. Kurwa nie cierpię tego w grach, bo lubię swoim tempem wszystko przechodzić. Jednak patrząc po opiniach to jak ktoś ma to zrobić dobrze to tylko Larian. Ja zawsze czyszczę poboczne, a główny zostawiam na koniec. Nie jest tego jakoś dużo i na pewno nie uniemożliwi ukończenia gry, ale niektóre questy po prostu się skończą inaczej niż byś chciał, graj na spokojnie. To gra, gdzie w patchu dodają 3000+ linii dialogowych, jest tutaj bardzo dużo związków przyczynowo-skutkowych :). 1 Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 15 grudnia 2023 Opublikowano 15 grudnia 2023 Dzięki. Jak na razie najbardziej podoba mi się ilość opcji dialogowych i to jak są powiązane z klasami, rasą, statystykami i tak dalej. Po drodze było kilka mniejszych wyborów i jestem ciekaw kiedy odczuje efekty. Gram oczywiście prawilnie paladynem, a w Posępnym Sercu się zakochałem. Walka na zwykłym poziomie na początku dała mi w kość, ale jak już powoli rozumiesz ją jest dużo lepiej. Menu kołowe sprawdza się bardzo dobrze tylko martwię się co to będzie jak pojawi się więcej czarów. 1 Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 15 grudnia 2023 Opublikowano 15 grudnia 2023 1 godzinę temu, Sedrak napisał: Dzięki. Jak na razie najbardziej podoba mi się ilość opcji dialogowych i to jak są powiązane z klasami, rasą, statystykami i tak dalej. Po drodze było kilka mniejszych wyborów i jestem ciekaw kiedy odczuje efekty. Gram oczywiście prawilnie paladynem, a w Posępnym Sercu się zakochałem. Walka na zwykłym poziomie na początku dała mi w kość, ale jak już powoli rozumiesz ją jest dużo lepiej. Menu kołowe sprawdza się bardzo dobrze tylko martwię się co to będzie jak pojawi się więcej czarów. O to sie nie martw bo jest przeciez pelna customizacja tego co i gdzie w tym menu sie pokazuje. Tak naprawde do dupy to jest to menu jak uzywasz akcji rzucenia przedmiotem - wtedy niemalze wszystko z ekwipunu jest dostepne i przewijanie w celu znalezienia jednej rzeczy ktora akurat warto rzucic jest do dupy. Cytuj
messer88 6 470 Opublikowano 15 grudnia 2023 Opublikowano 15 grudnia 2023 O ile paski w Divi 1 I 2 musiałem sobie dostosowywać bo szybko robił się bałagan to tutaj z tym kółkiem nie mam takiej potrzeby, może też dlatego że już szybko po ikonkach czarów wiem co jest co. 1 Cytuj
Dalhi 178 Opublikowano 15 grudnia 2023 Opublikowano 15 grudnia 2023 (edytowane) MS chyba już wypuścił łatkę która naprawia problemy ze znikającymi zapisami. https://news.xbox.com/en-us/2023/12/12/xbox-insider-release-notes-omega-2311-231211-1920/ Podobno jeszcze Larian ma coś do poprawy w tej kwestii i wyjdzie w następnej aktualizacji do gry. Jak będę miał czas to sprawdzę czy zapisy między pc a xbox się synchronizują. Ostatnio miałem dostępny ten z konsoli na pc, a odwrotnie już nie. Edytowane 15 grudnia 2023 przez Dalhi Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 15 grudnia 2023 Opublikowano 15 grudnia 2023 5 godzin temu, messer88 napisał: O ile paski w Divi 1 I 2 musiałem sobie dostosowywać bo szybko robił się bałagan to tutaj z tym kółkiem nie mam takiej potrzeby, może też dlatego że już szybko po ikonkach czarów wiem co jest co. Ja sobie lubię uporządkować pod dany typ - np. atak melee, kolejny range etc. Ale ogólnie jestem jebnięty pod tym kątem, bo gmerając w skrzyni czy ekwipunku w BG3, spędziłem więcej godzin niż z całym Diablo IV. I na pewno lepiej się przy tym bawiłem Cytuj
messer88 6 470 Opublikowano 15 grudnia 2023 Opublikowano 15 grudnia 2023 W Divinity tak właśnie robiłem na paskach, tak samo czary elementami. No niby fajny pomysł ale by mi się nie chciało skoro nie przeszkadza jak jest. Pałka dla Shadow zdobyta w klasztorze i lecimy dalej na taktyku. Bardzo fajnie się teraz walczy z wiedzą z poprzedniego przejścia i korzystając z różnych CC. Cytuj
Tomek P. 61 Opublikowano 15 grudnia 2023 Opublikowano 15 grudnia 2023 Powiedzcie mi czy ten druid Halsin może dołączyć do drużyny podczas eksploracji świata? Bo jak na razie tylko stoi w obozie i tyle. Cytuj
Bartolinsky 1 776 Opublikowano 15 grudnia 2023 Opublikowano 15 grudnia 2023 Dołączy po pewnym queście. Cytuj
Tomek P. 61 Opublikowano 16 grudnia 2023 Opublikowano 16 grudnia 2023 Aha. To dzięki za info bo już myślałem, że jakiś błąd Cytuj
Soban 4 052 Opublikowano 16 grudnia 2023 Opublikowano 16 grudnia 2023 Też tak myślałem, bo ciągle miał te same opcje dialogowe xd Ogólnie jedyne co mi się negatywnie rzuca w oczy w grze to poziom woke gówna wyjebany poza wszelka skale. Czemu kompani nie mogą mieć określonej preferencji seksualnej jak np. dragon age 1 tak ze pewne romanse sa dla baby, pewne dla chlopa i jakis homo/bi kompan tez jest zeby kazdy byl happy. Tutaj kazdy jest bi i napalony co mnie troche wkurwia, bo liczylem, ze bede mial jakiegos kompana ziomeczka i bromance po prostu, a tu kazdy chlop chce mi wskoczyc na kutasa - myslalem, ze Wyll bedzie ziomeczkiem a tu nagle chlop mnie zaczyna obtancowywac i flirtowac wtf. Dziwne tez jest, ze opcja dialogowa odrzucenia zalotow jest zawsze dosyc stanowsza i pasywnie agresywna przez co dany kompan robi smutna zabe, a ja po prostu nie chcialbym byc zmuszany do takich sytuacji. Pedałów/lesb npc i strong female warriors tez jest niedorzecznie duzo. Astarion powinien byc bi, bo jego glos jest zbyt pedalski by myslec, ze jest jakakolwiek szansa na bycie hetero xd 1 2 Cytuj
Ukukuki 6 986 Opublikowano 16 grudnia 2023 Opublikowano 16 grudnia 2023 W grze można nawet wydymać diabła w piekle 1 Cytuj
Soban 4 052 Opublikowano 19 grudnia 2023 Opublikowano 19 grudnia 2023 Nie no dojebana jest ta gierka. Jestem już dosyc daleko w akcie drugim i caly czas gram zachwycony. Jedyne co mnie irytuje to ekwipunek, bo przebijanie sie przez ten smietnik jest upierdliwe i okazjonalnie w walkach sa dziwne zawiechy po wykonaniu ataku(brak animacji, kilka sekund nic sie nie dzieje bez freeza gry i potem cyferki wyskakuja jakby atak sie odbyl). No i nie jestem fanem walk w ktorych jest milion wrogow i npc, bo mozna przy nich usnac zanim tura wroci do druzyny. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi