number_nine 1 328 Opublikowano 19 stycznia Opublikowano 19 stycznia Pięknie się rozwijają historie członków naszej drużyny w drugim akcie, aż sie nie mogę doczekać dalszego ciągu. Jestem teraz w momencie, że aż nie wiem co chciałbym zrobić najpierw i to jest chyba największa zaleta tego tytułu, biegniesz do przodu po historię, a nie kolejny zasrany znacznik albo ludka do ubicia Cytuj
SebaSan1981 3 589 Opublikowano 20 stycznia Opublikowano 20 stycznia Już się nie mogę doczekać aż zagram, nadal czekam na fizyczną wersję, preorder już poleciał. Cytuj
messer88 6 484 Opublikowano 27 stycznia Opublikowano 27 stycznia Właśnie skończyłem drugie przejście i zastanawiam się nad trzecim i kim by to sobie zacząć za jakiś czas Gra wybitna. 4 Cytuj
messer88 6 484 Opublikowano 29 stycznia Opublikowano 29 stycznia @stoodio Ty skończyłeś na honour mode? Jest różnica względem taktyka jeśli chodzi o zapasy potrzebne na długi odpoczynek czy tak samo 80? Cytuj
messer88 6 484 Opublikowano 29 stycznia Opublikowano 29 stycznia Taka decyzja chyba żeby korzystać z możliwości skończonych buildów postaci a nie wbić 12 i zaraz koniec gierki. Co innego też balans bo teraz można robić niezłe multi klasy a co by było przy np dodatkowych 4 poziomach gdzie jedna klasę możesz wtedy wymaksować i dodatkowo dorzucić 4 levele czegoś przydatnego. Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 29 stycznia Opublikowano 29 stycznia 45 minut temu, messer88 napisał: @stoodio Ty skończyłeś na honour mode? Jest różnica względem taktyka jeśli chodzi o zapasy potrzebne na długi odpoczynek czy tak samo 80? Skończyłem, odpoczynek bez zmian na honorze - żarcia jest w bród. 1 Cytuj
Sedrak 771 Opublikowano 29 stycznia Opublikowano 29 stycznia Larian bardzo często o tym mówił, że limit jest również powiązany z balansem gier. Czary oraz zdolności po 12 LVL rosną bardzo mocno do góry i mieli ogromny problem, by postacie nie były OP. I kurwa wrzucać takie rzeczy w spoiler do chuja! Cytuj
GearsUp 199 Opublikowano 31 stycznia Opublikowano 31 stycznia https://allegro.pl/oferta/baldur-s-gate-3-fizyczne-wydanie-ps5-nowa-folia-15082458844 Pudełeczko na allegro ale ja odpuściłem jak zobaczyłem, że po wrzuceniu do czytnika gra dociąga jakieś 50GB xd Cytuj
Ukukuki 6 995 Opublikowano 31 stycznia Opublikowano 31 stycznia Japończych z cenzurą, ja zamówiłem bezpośrednio od wydawcy wersję na PS5. Jednak jeśli chodzi o wysyłkę to jestem dopiero w drugiej turze Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 1 lutego Opublikowano 1 lutego A ja powoli się łamię żeby olać cebulawanie i czekanie na promocje i po prostu kupić w pełnej cenie Cytuj
number_nine 1 328 Opublikowano 5 lutego Opublikowano 5 lutego (edytowane) Potrzebuję porad na Ketherika Spoiler chodzi o ostatnią walkę z nim w wieżach. ogólnie wiem, że najlepiej zająć te "półki" po obu stronach i nie pakować się do środka, ale wrogowie tak szybko mnie dojeżdżają, że trochę się zaciąłem w tym miejscu. Udało mi się nawet uwolnić już w pierwszej turze Pieśń Nocy, ale była mało pomocna szczerze mówiąc. Zanim zająłem pozycje, to dojeżdżali mnie łupieżcy, jak użyją na mnie ogłuszenia, to już jest po ptokach. Dwa razy udało mi się przejść przez pierwszą fazę, ale wtedy już połowa drużyny była ded, a tu jeszcze ten pener z ponad 250hp wjeżdża po Ketheriku :| Póki co najtrudniejsza walka na jaką trafiłem Edytowane 5 lutego przez number_nine Cytuj
KrYcHu_89 2 297 Opublikowano 5 lutego Opublikowano 5 lutego 22 minuty temu, number_nine napisał: Potrzebuję porad na Ketherika Ukryj zawartość chodzi o ostatnią walkę z nim w wieżach. ogólnie wiem, że najlepiej zająć te "półki" po obu stronach i nie pakować się do środka, ale wrogowie tak szybko mnie dojeżdżają, że trochę się zaciąłem w tym miejscu. Udało mi się nawet uwolnić już w pierwszej turze Pieśń Nocy, ale była mało pomocna szczerze mówiąc. Zanim zająłem pozycje, to dojeżdżali mnie łupieżcy, jak użyją na mnie ogłuszenia, to już jest po ptokach. Dwa razy udało mi się przejść przez pierwszą fazę, ale wtedy już połowa drużyny była ded, a tu jeszcze ten pener z ponad 250hp wjeżdża po Ketheriku :| Póki co najtrudniejsza walka na jaką trafiłem Najwydajniej jest zmusić delikwenta do Spoiler samobójstwa wtedy od razu wpadasz do fazy 2 a jak nie, to potiony na szybkość, potiony na niewidzialność i będzie dobrze :). 1 Cytuj
Dalhi 178 Opublikowano 5 lutego Opublikowano 5 lutego Wróciłem do gry, teraz na konsoli kiedy już ogarnęli bałagan z zapisami, niestety nie chce mi zsynchronizować save'a z PC... W drugą stronę działa. No ale nic, nie narzekam zacząłem od nowa. Teraz gram Mroczną rządzą, to niesamowite jak ta gra się zmienia, myślałem że lizałem ściany przy pierwszym podejściu, a jednak gra podsuwa coraz to więcej rzeczy których nie widziałem. Cytuj
Sedrak 771 Opublikowano 5 lutego Opublikowano 5 lutego Jestem w na ostatniej prostej do zakończenia gry i po czym można poznać, że gra jest wybitna? Po tym, że większość postaci, z którymi chodziłem w drużynie oraz ja sam jesteśmy po tych 110 godzinach gry w całkowicie innym miejscu i w ogóle nie przypominamy osób z początku. Przeszliśmy długą drogę i zmianę, by być tu gdzie jesteśmy. Aż mi serducho chwyciło jak miałem końcówkę Wylla, Astariona czy Posępnego Serca (niestety zajebałem i nie mogłem mieć z nią seksu ), ale to zostawiam na kolejne przejście. 1 1 Cytuj
number_nine 1 328 Opublikowano 5 lutego Opublikowano 5 lutego 53 minuty temu, KrYcHu_89 napisał: Najwydajniej jest zmusić delikwenta do nawet nie wiedziałem, że się tak da XD dzięki, jak później rozmieniałem taktykę, to pomyślałem właśnie o potkach różnych. problem w tym, że z tego miejsca nie da się zrobić fast travela, więc będę musiał kombinować z tym co mam w plecaku Cytuj
messer88 6 484 Opublikowano 5 lutego Opublikowano 5 lutego Godzinę temu, number_nine napisał: Potrzebuję porad na Ketherika uwolnij Spoiler pieśń Jedna postacią stealth, inna postać skieruj po lewo i zdmuchnij czarem szkielety z półki. I priorytetowo właśnie łupieżca co rzuca statusami. Jaki masz poziom party i jaki poziom trudności? Obstawiam że itemki masz źle dobrane i/lub postacie nielevelowane dobrze. 1 Cytuj
number_nine 1 328 Opublikowano 5 lutego Opublikowano 5 lutego 10 minut temu, messer88 napisał: uwolnij no przecie napisałem, że zrobiłem to już w pierwszej turze Mam 8 lvl, bardziej chyba musiałbym popracować nad taktyką niż itemkami, poprzednie walki szły mi całkiem ok Cytuj
number_nine 1 328 Opublikowano 5 lutego Opublikowano 5 lutego 27 minut temu, messer88 napisał: Ja tam miałem 10 level. whaaat, ja ostatnie dwa to i tak miałem wrażenie, że szybko wbiłem. nie wiem co mogłem pominąć, może za dużo walk omijam, nie bije wszystkiego co się rusza Cytuj
messer88 6 484 Opublikowano 5 lutego Opublikowano 5 lutego Questy raczej, ja tam 2gi raz miałem 10lvl na końcu drugiego aktu. Niewinnych npc dla xp nie zabijam. Cytuj
Alastor84 324 Opublikowano 5 lutego Opublikowano 5 lutego Zamierzam w najbliższym czasie zacząć przygodę z BG3 na PS5. Jak gra się prezentuje pod względem technicznym? Bo wiele miesięcy temu gra miała problemy z framerate w mieście i długie loadingi jak na PS5. Cytuj
number_nine 1 328 Opublikowano 5 lutego Opublikowano 5 lutego 4 minuty temu, messer88 napisał: Questy raczej, ja tam 2gi raz miałem 10lvl na końcu drugiego aktu. Niewinnych npc dla xp nie zabijam. no tylko mapę zawsze czyszczę w poszukiwaniu questów. może pominąłem jakieś od randomowych npców albo coś. no ale trudno, w tym w sumie tkwi też piękno tej gry, że każdy może mieć zupełnie inne przygody po drodze. Jakby nie była tak okrutnie długa, to pewnie po napisach od razu zacząłbym od nowa Cytuj
messer88 6 484 Opublikowano 5 lutego Opublikowano 5 lutego A podmrok i klasztor zrobiłeś czy tylko jedną ścieżką poszedłeś? Cytuj
Sedrak 771 Opublikowano 5 lutego Opublikowano 5 lutego (edytowane) Edit: do usunięcia. Spoiler Edytowane 5 lutego przez Sedrak Cytuj
Sedrak 771 Opublikowano 6 lutego Opublikowano 6 lutego Na zwykłym poziomie gra jest dość łatwa( do tego etapu w którym jestem ). Było kilka walk, że jak wszedłem z buta i nie wiedziałem co mnie czeka to było ciężko, ale po przygotowaniu się poszło całkiem łatwo. Zdecydowanie do zabijania bossów najlepszy jest Paladyn lvl5, Warlock lvl5 i Fighter lvl2. W jednej turze jesteś w stanie 3/4 życia mu zabrać (pomijając jednego przeciwnika, który ma bardzo dużo żyć i chyba jedna z ciekawych walk). Robił ktoś Barda albo Rouge pod walkę dwoma broniami? Zastanawiam się jak to się sprzedażą w stosunku do Rouge/Ranger? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi