Skocz do zawartości

Elden Ring

Featured Replies

Opublikowano

Podejście do BB zależało od tego, w jakim stylu ktoś wcześniej grywał w DS. Jeśli stawiał na rycerza-dynamiczniaka, nie stosował tarczy, to przy przeskoku na BB mógł nie odczuć większych różnic i szybciej się przestawić. Ale jeśli ktoś podczas gry w DS dużo polegał na tarczy i podchodził do starć metodycznie, to BB w zasadzie odbierał mu podstawowe zabawki i wymuszał zmianę stylu. Logiczne więc, że taki gracz mógł uznawać tę grę za znaczące odbicie od formuły DS. Dla innych to tylko zmiana settingu, bo i tak grali w podobnym stylu.

Umówmy się, ale BB w porównaniu z DS czy DS2 to była generalnie inna, dynamiczniejsza gra. Dopiero DS3 trochę wyrównał różnice.

• Odpowiedzi 7,6 tys.
  • Wyświetleń 515,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• ja to bede cala gre spamowal beast claw, oby nie znerfili. bo nie umiem w soulsy, zawsze lamilem. w trojce to mi prawie wszystkich bossow pomocnicy internetowi poprzechodzili.   pamietam jak

• Nie wiem co Wam powiedzieć, kamraty. 4h na liczniku, gdyby ktoś mi w grudniu powiedział, że będę grał 4 godziny pod rząd w Soulsy i będzie mi się to podobać to raczej bym go obśmiał. Aj, przerw

• Jestem po prostu januszem, który nie musi nic udawać, nie musi siedzieć cicho na forum by nikogo nie urazić i gra po swojemu w grę 10/10 patrząc jak spece od satysfakcji odkrywania są już znudzeni i r

Opublikowano

Dlaczego ten temat nie jest w odpowiednim dziale?:rayos:

Opublikowano

Jest lekkie jaranko, bardziej z tego tych ploteczek niż filmiku, ale jednak. 

Jedyne co mnie martwi to jednak przeskok do open worlda to może być dla From trochę za dużo i będzie sporo bugów. 

No i jednak tę animację otwierania drzwi mogliby w końcu zmienić. ;)

Opublikowano

No ja się rewolucji w mechanice w ogóle nie spodziewam i w zasadzie czego można byłoby od nich wymagać tak sprawiedliwie? FS ma świetną passe pod względem gameplayu od ponad dekady i w zasadzie jak komuś pojedynczy tytuł się podobał to i resztę łyknie bez popity. Takie studio siedzące w swojej strefie komfortu i mi to zupełnie nie przeszkadza :usmiech:

Od ER nie mam wielkich oczekiwań, ale ciekawi mnie czy to kolejny tytuł gdzie bogaty lore będzie poukrywany w dialogach, itemach itd. a o narracje będzie musiał martwić się sam gracz, czy jednak dzięki współpracy z Martinem forma opowiadania będzie bardziej tradycyjna. Osobiście wolałbym, by to Martin dopasował się do Miyazakiego niż na odwrót.

Opublikowano

No ja bym wolał aby Lore zostało na takim poziomie jakim zawsze było, przynajmniej mnie mocno angażuje i wkręca. Oby było tak jak mówisz @Bartolinsky

Opublikowano

Pff, nie żartujcie. Oby była w końcu jakaś fabuła, a nie jutuberzy muszą wam układać historyjki z opisu miecza.

Edytowane przez 20inchDT

Opublikowano
29 minut temu, Ma_niek napisał:

A jest tu ktos kto uwielbia wszystkie Soulsy a Sekiro totalnie mu nie podeszlo? :D

DS2 to nieporozumienie, a Sekiro w pytke

Opublikowano
40 minut temu, 20inchDT napisał:

Pff, nie żartujcie. Oby była w końcu jakaś fabuła, a nie jutuberzy muszą wam układać historyjki z opisu miecza.

Fabuła jest zawsze przecież

Opublikowano
Godzinę temu, 20inchDT napisał:

Mylisz fabułę z "lore" osławione z tych wszystkich duperelach w grze. Zawsze w Darkach/Demon's było intro objaśniające o co chodzi i można to streścić do jednego zdania.

Opublikowano
7 minut temu, Dr.Czekolada napisał:

Zawsze w Datkach/Demon's było intro objaśniające o co chodzi i można to streścić do jednego zdania.

Czyli nie ma fabuły

Opublikowano
Godzinę temu, Ma_niek napisał:

A jest tu ktos kto uwielbia wszystkie Soulsy a Sekiro totalnie mu nie podeszlo? :D

Może nie, że nie podeszło ale przez to jaką ma budowę nie miałem motywacji do robienia kolejnych runów tylko żeby zobaczyć inne endingi. Demon's/Darki/BB z kolei zawsze jakiś inny build czy pvp i nazbierało się tych godzin.

Opublikowano
8 minut temu, Dr.Czekolada napisał:

Może nie, że nie podeszło ale przez to jaką ma budowę nie miałem motywacji do robienia kolejnych runów tylko żeby zobaczyć inne endingi. Demon's/Darki/BB z kolei zawsze jakiś inny build czy pvp i nazbierało się tych godzin.

A tu się zgodzę również, nie wyobrażam sobie lecieć od nowa Sekiro i zbierać te protezy, koraliki itp.

Opublikowano

Właśnie tak lecę teraz :) bo drugie przejście było łatwe mając full zdrowia, postury i narzędzi protezy :)

A Elden Ring zobaczyłbym jakiś kawałek gameplayu nowego z miłą chęcią.

Edytowane przez mario10

Opublikowano

No I elegancko, ze cos ala Soulsy, po slabiutkim jak dla mnie Sekiro szykuje sie powrot do formy From Software.

Opublikowano
5 godzin temu, 20inchDT napisał:

G.R.R. Martin pisze im "fabułę" do tej gry...

To tłumaczy opóźnienia:yao:

Opublikowano

Sprostowanie - fabułę pisze Miyazaki. Martin dorzucił coś od siebie w kwestii lore gry. ;) 

Opublikowano
3 godziny temu, Figuś napisał:

Ha! Typowe żółtki. Nie pokażą nic przez półtora roku i obrażą się na polejne pół roku, bo ktoś śmiał obrazić ich honor:pawel:

Opublikowano
5 minut temu, McDrive napisał:

Ha! Typowe żółtki. Nie pokażą nic przez półtora roku i obrażą się na polejne pół roku, bo ktoś śmiał obrazić ich honor:pawel:

Opublikowano

Co to za random ten Lance? Nie lubię takich dupków próbujących wbić szpilę popularnym osobom.