Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Póki co to wszystko zapowiada się i prezentuje fantastycznie :fsg:  day1 oczywiście

Oficjalny art (bez żadnych dod. napisów/dat):

Spoiler

E3i_Y3MXIAkRscu?format=jpg&name=large

Edytowane przez MBeniek
Opublikowano

Sekiro to był poboczny projekt więc mają zasoby żeby ciągnąć dwie gierki na raz. Ja sekiro skończyłem, podobało mi się, ale klimaty azjatyckie<dark fantasy do tego RPG? No kurde idealnie w moje gusta trafiają skurczybyki. Dam nawet te 350 zł za cyfrówkę jak będą tyle chcieli i to z pocałowaniem rączki.

Wydaje mi się ,że świat będzie jeszcze bardziej otwarty a my będziemy odwiedzać krainy w różnych klimatach stąd ten koń. Pośrodku pustynia/step lub las z losowymi spotkaniami jak w starych Falloutach a poboczne lokacje to te krainy każda w innym klimacie. Tak to widzę, jak w starych gierkach gdzie każdy poziom to była zupełnie inna bajka. 

Opublikowano
11 godzin temu, cotek napisał:

Te animacje postaci bardziej przypominają system walki z Sekiro, i wcale nie musi być drewnianie tak do końca. Z Eldena może być oppus magnum From, idealny blend Sekiro, Bb i DS :sir:

Dokładnie to.

Wzieli stylistykę z Dark Soulsów, dodali dynamiczne uniki z BB, elementy eksploracji otoczenia i zwiększoną mobilność z Sekiro, spakowali to do jednego worka i wystawili do świata.

Będzie zajebista gra.

Aczkolwiek liczyłem gdzieś tam po cichu, że From zrobi coś zupełnie nowego.

Opublikowano

No na pewno gra będzie zaje.bista,przecież nawet najslabsze soulsy dwojka to zajebista gra.

Ale to już kurva ostatni raz, jak za 5 lat wyjda znowu soulsy pod inna nazwa to chyba jebne o ścianę. 

Opublikowano
12 godzin temu, Hendrix napisał:

Dlaczego From miałby akurat to wskrzesić? Tenchu to gra Acquire, po Acquire stery przejęło K2 LLC. From tylko wydawał/udzielał licencji na część tytyłów, tych znacznie gorszych dodam. Jak From próbował robić coś z Tenchu, to wyszło Sekiro :v

I jak dla mnie wyszło im doskonale. Dla mnie Sekiro to jedna z najlepszych gier mijającej generacji :)

Opublikowano
Teraz, mario10 napisał:

I jak dla mnie wyszło im doskonale. Dla mnie Sekiro to jedna z najlepszych gier mijającej generacji :)

No tak, sam lubię Sekiro (nie przeszedłbym tej gry 7 razy, gdybym jej nie lubił), ale From to ostatni developer, któremu bym zlecił zrobienie Tenchu - bo, no, nie mają doświadczenia w projektowaniu gier opartych o skradanie, a tego po Tenchu bym oczekiwał, nie inspiracji grami rytmicznymi, szermierką i mitologią (i soulsami) :D

• Plusik 1
Opublikowano
11 minut temu, messer88 napisał:

Sekiro to aż mam ochotę sobie odświeżyć teraz po trailerku ER.  

Jest za 7 dych na brazylijskim storze i też walcze że sobą :cebula:

Opublikowano

W Dark Soulsach i BB mam platyny, a od Sekiro odbiłem się jak piłeczka kauczukowa już po czwartym lub piątym bossie :/ Liczę, że oprócz settingu system walki pozostanie bliższy tamtym grom i raczej będzie więcej turlanka i uników niż parowania, bo za stary już jestem i refleks nie ten. Tym bardziej, że cała reszta robi niesamowite wrażenie i pragnę czerpać radość z ER bez zgrzytania zębami, że mi nie idzie. 

• Lubię! 1
Opublikowano
Godzinę temu, XM. napisał:

Ale to już kurva ostatni raz, jak za 5 lat wyjda znowu soulsy pod inna nazwa to chyba jebne o ścianę. 

A dlaczego by nie, gierki są dobrze przyjmowane przez społeczność, dobrze się sprzedają. Niech mają swojego tasiemca, jeśli jest na poziomie i się podoba. Zawsze mogę eksperymentować z pobocznymi projektami.

Opublikowano
29 minut temu, XM. napisał:

Jest za 7 dych na brazylijskim storze i też walcze że sobą :cebula:

Nice, najniższa cena do tej pory. Poczekam tylko do niedzieli i jak nie wrzucą do GP to kupię.

Co do ER to nie wiem czy to tylko trailer jest tak zmontowany, ale walka wygląda na bardziej dynamiczną niż w soulsach. Mam nadzieję, że to rzeczywiscie nie jest powolne turlanko jak zawsze, bo znudziło mnie to. 1:42 powiedzcie mi proszę, że to jest armor dla postaci, a nie npc. Czuć berserka.

Opublikowano
2 minuty temu, 20inchDT napisał:

Czuć berserka.

Okładka gry wygląda jak Panel gdzie Griffith trzyma behelit w dłoni na tle zaćmienia słońca, kozokoń wierzchowiec skacze po skałach i drzewach jak koń skull knighta. Miyazaki to nerd Berserkowy i na bank będzie tego więcej by uczcić pamięć Miury.

• Lubię! 1
Opublikowano
15 minut temu, MEVEK napisał:

BB, Sekiro, czy Demon.S Remake pogromione do samej :platinum: Tylko Soulsy omijam z daleka :P

Przecież DS Remake to soulsy tylko pod każdym względem mniej rozbudowane i z gorszym systemem walki. Nawet bronie masz te same :/