Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, 20inchDT napisał:

Na szczescie grubas im pisal LORE, to moze w koncu opisy przedmiotow i ulozenie kamieni przy drodze beda laczyc sie w zrozumiałą całość

Wątpię. Martin, to co najwyżej opisał im ogólny zarys historii świata i postaci, a całą resztą zajęli się skośnoocy. Gdyby on to pisał, to do tej pory gra byłaby w fazie przed produkcji.

Opublikowano

mam dylemat brac na ps5 czy xbox series x, z jednej strony niby na ps5 lepiej działa z drugiej na xboxie bede miał multi. Ach te problemy, ciekawi mnie czy na premiere poprawią wydajnosc na xboxie.

Opublikowano
2 minuty temu, szurubur napisał:

mam dylemat brac na ps5 czy xbox series x, z jednej strony niby na ps5 lepiej działa z drugiej na xboxie bede miał multi. Ach te problemy, ciekawi mnie czy na premiere poprawią wydajnosc na xboxie.

Bierz tam gdzie masz wygodniejszego pada^^

Opublikowano
40 minut temu, 20inchDT napisał:

Nie grałem w BB. Wersja goty czeka od jakichś 4 lat na półce na nowe ps4 za 800zł :smutas:

:yao: Nie ograć najlepszej rzeczy jaką Sony wypluło w tamtej generacji dlaczego sobie to robisz. Teraz może być trochę ciężko z przestawieniem się na tamten frame pacing i wylaną farbę olejną.

• Plusik 1
Opublikowano
37 minut temu, McDrive napisał:

Wątpię. Martin, to co najwyżej opisał im ogólny zarys historii świata i postaci, a całą resztą zajęli się skośnoocy. Gdyby on to pisał, to do tej pory gra byłaby w fazie przed produkcji.

Wg słów Miyazakiego jego gra nigdy nie miała tak bogatego świata i dopowiedzianego lore dzięki grubemu, pozmieniali mu tylko postacie na stwory z szafy. Za parę dni się przekonamy ile w tym prawdy. 

@szuruburNa dobrym telewizorze z VRR nawet nie odczułbyś różnicy przy graniu. Musiałbyś mieć obie gry odpalone obok siebie by naprawdę się przejmować minimalnymi technicznie drobnostkami.

• Plusik 1
Opublikowano
15 minut temu, szurubur napisał:

jak oglądałem porównanie techniczne z tych testów to tam były minimalne chyba różnice na korzyść ps5, co się może teraz do fulla zmienić. Ja biorę na X bo vrr i pad przyjazny graczom. 

Opublikowano
2 godziny temu, 20inchDT napisał:

nie ogladalem vatiego na youtubie :smutas: szkoda, ze nie potrafie tak jak on polaczyc enigmatycznego zdania i opisu garnka, zeby stworzyc filmik na 40 minut z analizą dziecinstwa postaci.

cały czas pijesz do vatii vidya, jakbys miał osobisty problem z nim, że robi, to co robi. zresztą materiały o lore robi nie tylko on, po prostu od niego się zaczęło. 

jasne, rozumiemy - nie obchodzi cię lore w grach from software, bo nie każdego musi ale nie musisz tego przypominać w swoim co drugim, zupełnie zbędnym poście.  

Opublikowano
7 minut temu, easye napisał:

No dla mnie from mogłoby zmienić trochę sposób przedstawiania fabuły, bo bez lore w internecie nigdy nie wiadomo o co chodzi. XD

no teoretycznie, zgodnie z zapowiedziami, ogólny zarys fabuły ma być teraz bardziej czytelny i zrozumiały "z wierzchu" i łatwiej się będzie połapać w tych bardziej kluczowych kwestiach. 

• Plusik 1
Opublikowano

W Sekiro było spoko - wystarczająco ekspozycji fabularnych, żeby połapać się o co chodzi i po przejściu gry móc powiedzieć coś więcej niż "no, jest klątwa czy inny badziew i musisz ją ściągnąć bo wszystkim jest smutno", ale też nie na tyle dużo, żeby co pięć minut oglądać scenki.

• Plusik 1
  • Lubię! 1
Opublikowano
16 godzin temu, Bzduras napisał:

Klimatycznie zajebiście, ale fabularno-lorowo to słucham i nie wierzę, że słucham xD Ale kurwa korci, oj, korci.

Myślałem, że bierzesz bez wahania? ; )

Opublikowano
22 minuty temu, easye napisał:

No dla mnie from mogłoby zmienić trochę sposób przedstawiania fabuły, bo bez lore w internecie nigdy nie wiadomo o co chodzi. XD

Fundamenty zdarzeń w soulsach opowiada zawsze początkowe intro i ważne fabularnie npc. Takie detale jak jakiś emblemat na zbroi, sugerujący graczowi że kiedyś należała do twojego starego to już wg mnie ciekawostki świata, które można opowiadać na imprezach żeby zaimponować dziewczynom a nie "o co chodzi".

Fabularnie już wiadomo w Eldenie co się stało i jaką mamy misje. Lore dalej będzie w itemach, co ostatni filmik vaatiego udowodnił. Pytanie tylko czy npc będą gadać mniej enigmatycznie. W becie generalnie nie odczułem różnicy i nie zaznajamiając się ze światem, czytałem bełkot już przy pierwszej postaci w Limgrave ale  wciąż mam nadzieję, że otwarty świat i wspomniana przez Japończyka mnogość dialogów i postaci wpłynie też na odbiór.

Soulsy czy Bloodborne tłumaczę sobie tak, że tamte krainy przeszły straszliwą klątwę/zarazę wywołaną przez Bogów, która nie tylko zdziesiątkowała populacje ale i umysły jeszcze żyjących. Gracz miał się czuć odizolowany i napotykane postacie z czasem zatracały się. W Eldenie logika i prawa świata również zostały naruszone ale może nie w taki sam sposób.

Opublikowano

Ciekawe czy te 3 zakończenia, będą podobnie ogarnięte co w Sekiro. Chciałbym tak, aby jakaś duża lokacja była dostępna na przykład tylko przy jednej ścieżce zakończeniowej z innymi bossami, tak jak właśnie w Sekiro, a pod koniec innego zakończenia odwiedzalibyśmy jeszcze inną lokacje. 

• Plusik 1
Opublikowano
16 minut temu, Dr.Czekolada napisał:

Soulsy czy Bloodborne tłumaczę sobie tak, że tamte krainy przeszły straszliwą klątwę/zarazę wywołaną przez Bogów, która nie tylko zdziesiątkowała populacje ale i umysły jeszcze żyjących. Gracz miał się czuć odizolowany i napotykane postacie z czasem zatracały się. W Eldenie logika i prawa świata również zostały naruszone ale może nie w taki sam sposób.

Soulsy lecą na kręgu życia i gasnącym płomieniu. Standardowo my jako gracz zostajemy obudzeni już pod koniec życia naszego świata i za zadanie mamy rozpalić ogień na nowo. Jak będzie w Elden Ring? Nie mam pojęcia, pewne jest to ,że to jest ten sam świat i lore. Może kiedyś komuś udało się przerwać cykl który został zapoczątkowany pokonaniem smoków. 

Ogólnie w ostatnim numerze PSXE fajnie jest opisana fabuła pierwszych 3 odsłon (w mocnym skrócie). 

Opublikowano

w elden ring pozostały wszystkie typy obrażeń, poza jednym. mamy obrażenia fizyczne podzielone na slash/blunt/pierce, magic, fire, lightning ale nie ma dark, na którego miejsce jest element holy. w dark souls element dark jest przypisywany ludzkości a fire bogom.  

Opublikowano

Beka z tego lore. Idąc waszym tokiem to Ninja Gaiden Black miał niesamowity świat z opisem greater fiendow i ich historii w księgach i innych pierdach.

Co część tej serii to ta ultra fabuła po opisach na metkach od ubrań i dorabianie im genialnsoci.

• Plusik 1
  • Haha 1
  • WTF 1