Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, XM. napisał:

Idąc waszym tokiem to Ninja Gaiden Black miał niesamowity świat z opisem greater fiendow i ich historii w księgach i innych pierdach.

I pewnie oddani fani i Gaidenowe Community dobrze o tym wiedzą i też się jarają ? :notbad:

Edytowane przez cotek
Opublikowano
2 minuty temu, cotek napisał:

I pewnie oddani fani i Gaidenowe Community dobrze o tym wiedzą i też się jarają ? :notbad:

Nie, są normalniejsi od Was bo wiedzą, że wstyd czymś takim handlować.

Opublikowano
1 godzinę temu, Bzduras napisał:

W Sekiro było spoko - wystarczająco ekspozycji fabularnych, żeby połapać się o co chodzi i po przejściu gry móc powiedzieć coś więcej niż "no, jest klątwa czy inny badziew i musisz ją ściągnąć bo wszystkim jest smutno", ale też nie na tyle dużo, żeby co pięć minut oglądać scenki.

Dokładnie tak. Ale dla mnie takie Soulsy też są fajnie zrobione - te wszystkie opisy czy enviromental storytelling budują klimacik, ale nie czytam wszystkiego i absolutnie nie analizuję, nie czytam o tym. Po prostu gram i jest epicko, a jak ktoś chce więcej, to ma. Win-win i niech tak zostanie.

• Lubię! 4
Opublikowano
12 minut temu, Pupcio napisał:

Nie rozróżniacie lore od fabuły

O to to. 

Fabuła to tylko zabić typków, ocalić świat lub go wykończyć. Cała reszta zapisana na kubkach, hełmach i butach to zwyczajne (ale bardzo ciekawe) lore. Można się tym jarać, analizować, oglądać youtubowe rozkminy albo po prostu nie zwracać uwagi i bawić się tak samo dobrze.

I zdecydowanie wolę coś takiego niż npce tłumaczące mi historię świata przez 10 godzin, wpisy do encyklopedii, czy cutscenki co 5 minut.

• Plusik 2
Opublikowano

No fabuła w takim bloodbornie jest taka że jesteś hunterem masz tu nożyk i idź zabijaj stwory, powiedziałbym że taka z początków gejmingu ta fabuła. Wiadomo że nie każdemu musi odpowiadać coś takiego ale każdemu chyba się nie da dogodzić c'nie? c'tak

Opublikowano
8 minut temu, XM. napisał:

Nie, są normalniejsi od Was bo wiedzą, że wstyd czymś takim handlować.

Różnica polega na tym, że w NG zarówno fabuła jak i lore nikogo bo uniwersum w spółce z DOA samo w sobie jest już dostatecznie cringowe (jak w prawie każdym slasherze tbh). Mnie tak samo te elementy w grach From czy np ostatniej Zeldzie ani ziębi, ani grzeje.

Opublikowano
4 godziny temu, smoo napisał:

Po wtopie z ostatnim sezonem GoT zamietli go pod dywan żeby sobie antyreklamy nie robić.

Oby nie było trofików za to upośledzone soulsowe pvp śmigające na netcodzie z 2005 i ogólnie online.

Z tego co wiem, Martin nie miał nic wspólnego z ostatnim sezonem Gry o Tron.  Osobiście krytykował HBO za to co wymyślili. 

Opublikowano
22 minuty temu, Faka napisał:

Ale z tym HUDem to from software nadal nie umie, no okropny jest w tym elden ring.

Ostatnio w wywiadzie było info, żea poprawią HUD względem Bety. No chyba, że pokazywali już z ostatecznego builda, ale nie wiem.

Opublikowano
38 minut temu, Shen napisał:

Zamiast mydlic oczy nowym tytułem, mogli po prostu gre nazwac Dark Souls 4

A Shadow Tower - Kings Field. Dark oryginalnie miał mieć w drugim członie nazwy Ring ale, że kojarzyło się brytolom z pewną dziurą to musiał poczekać 10 lat aż wymyśli coś z pierścieniem w tytule by brzmiało ładnie.

Opublikowano

Pytanko od nooba w temacie Soulsów. Są w Elden jakieś kary za śmierć? Po drugiej śmierci przepada tylko exp, czy jakieś przedmioty także? Te przedmioty od leczenia odnawiają się przy "ogniskach", czy po każdym użyciu trzeba je gdzieś kupować? 

Opublikowano
9 minut temu, bebbop napisał:

Pytanko od nooba w temacie Soulsów. Są w Elden jakieś kary za śmierć? Po drugiej śmierci przepada tylko exp, czy jakieś przedmioty także? Te przedmioty od leczenia odnawiają się przy "ogniskach", czy po każdym użyciu trzeba je gdzieś kupować? 

Po drugiej śmierci przepada exp zaś przedmioty do odnowy życia odnawiają się przy ogniskach i o ile dobrze pamiętam to w elden rings rownierz za zabijanie mobów. 

• Plusik 1
Opublikowano

Kolejny temat zepsuty przez marudy i pierdolenie? Nie jestem zaskoczony.

Jakby to napisał @cotek-  5 jebanych dni :banderas:

Opublikowano
2 godziny temu, bebbop napisał:

poza utratą waluty po drugim zgonie bez odzyskania nie ma chyba żadnych kar bo też nikt w żadnych materiałach o tym nie wspominał. no w sekiro nie było żadnej kary ale w każdym z dark souls już tak - w jedynce utrata humanity i statusu "żywego", w dwójce pomniejszenie paska HP a w trójce utrata ember (czyli też mniej HP). mogliby coś w tym kierunku pomyśleć...