Gość Rozi Opublikowano 23 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 517 Opublikowano 23 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2022 1 hour ago, C1REX said: Tak jak Hubert mówi. W skrócie: Reveal hidden contents Brak entuzjazmu Słaby balans broni, czarów, bossów Bugi Średnio działający system questów. Dobre do Soulsów, ale nie w open world. Tragiczna optymalizacja na PC. Dropy do 10fps grając na 3080 za cenę dwóch konsol. Nie mógłby zejść poniżej 9/10, bo szkoda tracić subskrypcje. Z opisu brzmiało jak 8/10. Widzialem recke FC i jego wrazenia z bety. Kilka razy chyba wprost mowi, ze to najlepsza gra od From do tej pory. Powiedzial, ze wersja na konsole to 10/10. Rozumiem, ze chcesz sobie obnizyc hajp, ale gosc po prostu staral sie wspomniec o wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza
tlas 434 Opublikowano 23 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2022 no i (pipi) innych opinii nie potrzebuję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 23 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2022 2 godziny temu, blantman napisał: Yhy tak jak DS3 które ostatnio z kolegą chcieliśmy sobie przejść jeszcze raz z dlc. I ultrapanoramiczny fix powodował czasem freezy plus wyłączyli na pc serwery z gra (od końca stycznia nie działają) i koniec z coop. Nie wiem czy do teraz włączyli xD. Sorry po tym doświadczeniu zagram w eldena na pc jak będę pewny że już wszystko cymesik w goty edycji. Niech każdy gra na czym chce mam wybór. No ok, tylko że gra na xboxie chodzi srednio w 48 fpsach w trybie performance, na na swojej karcie gtalbys w 4k z maksymalnymi ustawieniami mając 60, więc kompletnie jest inaczej niz piszesz. chyba ze chlopy graja bez quality of life patcha. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 23 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2022 1 minutę temu, tlas napisał: no i (pipi) innych opinii nie potrzebuję Jak ja wam zazdroszcze tego elder ringa Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 23 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2022 6 minut temu, Rozi napisał: Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 026 Opublikowano 23 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2022 Czym się cechuje tutejszy open world? Nie oglądałem materiałów poza trailerem. W Dark Soulsach też już przecież chodziliśmy sobie gdzie chcieliśmy i ścieżek było sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 947 Opublikowano 23 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2022 Myślę, że w dyskusji o Elden Ringu nie ma co pomijać BotWa, w końcu jest dla ER tym czym Kill.Switch dla Gearsów. Cytuj Odnośnik do komentarza
tlas 434 Opublikowano 23 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2022 2 minuty temu, Czoperrr napisał: Czym się ce(pipi)e tutejszy open world? Nie oglądałem materiałów poza trailerem. W Dark Soulsach też już przecież chodziliśmy sobie gdzie chcieliśmy i ścieżek było sporo. widzisz tę górę? możesz tam isc i dostać w piz,dę Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 631 Opublikowano 23 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2022 2 minuty temu, Czoperrr napisał: Czym się cechuje tutejszy open world? Nie oglądałem materiałów poza trailerem. W Dark Soulsach też już przecież chodziliśmy sobie gdzie chcieliśmy i ścieżek było sporo. Jak to sporo? Były może punkty z których było kilka odnóg i tyle. Tutaj masz no open world, wielką mape itp Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 23 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2022 Widzę hajp niezły, ale czy to normalne, że nie jaram się tym tytułem, jeśli w erpegach lubię fabułę, interakcje z innymi postaciami o rozbudowanych życiorysach, liczne opcje dialogowe i wybory moralne, a dużo mniej interesuje mnie w nich zbieranie itemów i sama walka? Czy jednak mam nie do końca właściwą wizję czym jest Elden Ring? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 631 Opublikowano 23 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2022 Teraz, Mustang napisał: Widzę hajp niezły, ale czy to normalne, że nie jaram się tym tytułem, jeśli w erpegach lubię fabułę, interakcje z innymi postaciami o rozbudowanych życiorysach, liczne opcje dialogowe i wybory moralne, a dużo mniej interesuje mnie w nich zbieranie itemów i sama walka? Czy jednak mam nie do końca właściwą wizję czym jest Elden Ring? Ta spóźniłeś się o jakąś dekade na tę wizję Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 026 Opublikowano 23 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2022 2 minutes ago, Mustang said: Widzę hajp niezły, ale czy to normalne, że nie jaram się tym tytułem, jeśli w erpegach lubię fabułę, interakcje z innymi postaciami o rozbudowanych życiorysach, liczne opcje dialogowe i wybory moralne, a dużo mniej interesuje mnie w nich zbieranie itemów i sama walka? Czy jednak mam nie do końca właściwą wizję czym jest Elden Ring? To nie tytuł dla Ciebie w takim razie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 947 Opublikowano 23 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2022 To trochę smutne mieć jakiś jeden szablon dla swoich upodobań. Myślę, że można się wyśmienicie bawić z Disco Elysium, a chwilę później równie dobrze z Elden Ring. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 23 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2022 No tak, bo ty wszystko lubisz. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 540 Opublikowano 23 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2022 12 minut temu, Mustang napisał: Widzę hajp niezły, ale czy to normalne, że nie jaram się tym tytułem, jeśli w erpegach lubię fabułę, interakcje z innymi postaciami o rozbudowanych życiorysach, liczne opcje dialogowe i wybory moralne, a dużo mniej interesuje mnie w nich zbieranie itemów i sama walka? Czy jednak mam nie do końca właściwą wizję czym jest Elden Ring? W serii Souls praktycznie nie ma dialogów i jest praktycznie sama walka. Dekadę temu też nie było. Wybory moralne są zazwyczaj w liczbie 2-5 w każdej grze, i wszystkie możliwe opcje kończą się śmiercią wszystkich zaangażowanych postaci (które i tak już nie żyją), i wybierając nie masz pojęcia co wybierasz ani jaki ma to skutek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 23 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2022 29 minut temu, Czoperrr napisał: Czym się cechuje tutejszy open world? Nie oglądałem materiałów poza trailerem. W Dark Soulsach też już przecież chodziliśmy sobie gdzie chcieliśmy i ścieżek było sporo. Duży i różnorodny otwarty świat, w którym znajdziesz tradycyjne obozy, opuszczone (lub nie) ruiny, katakumby, lochy i inne sekretne lokacje prowadzące do unikatowego lootu czy bossów. Do tego tzw. "legacy dungeons", które są obowiązkowe do wykonania i bardziej przypominają tradycyjne, "zamknięte" soulsy. Jedno z nich, Stormveil Castle, jest ponoć tak samo duże albo większe od pałacu Boletarii z Demon's Souls. A takich dungeonów jest kilka. Są jeszcze lokacje podziemne - równie ogromne i świetnie zaprojektowane. Od Ciebie zależy gdzie chcesz iść, co chcesz robić, w jakiej kolejności zmierzyć się z bossami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas_AT 1 173 Opublikowano 23 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2022 Dying Light 2 ukonczone. Mialem teraz brac Horizona, ale walic tego Horizona. Pierszenstwo ma tytul From Software. Launch Edition na ps5 juz zamowione. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 23 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2022 https://cdaction.pl/recenzje/recenzja-elden-ring-to-nie-jest-dark-souls-iv-to-cos-znacznie-wiecej?strona=1 10/10. Na screenach kilku bossow. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 23 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2022 45 minut temu, easye napisał: No ok, tylko że gra na xboxie chodzi srednio w 48 fpsach w trybie performance, na na swojej karcie gtalbys w 4k z maksymalnymi ustawieniami mając 60, więc kompletnie jest inaczej niz piszesz. chyba ze chlopy graja bez quality of life patcha. Ale się zafiksowałeś i jak ci zależy aby wszyscy grali na pc. Z dl2 się zgadzam że tam optymalny był pc ale tutaj ludzie narzekają że nawet na 3080 masz suttering. Gra będzie najlepsza na pc ale za jakiś czas a ja chcę sobie na oledziku pograć. Jak wyjdą mody społeczności poprawione na ultrapanorame może odblokowane klatki albo dlss to zagram jeszcze raz w goty wersję. Ehhh byle do jutra do 20 ale hype mam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 187 Opublikowano 23 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2022 8 minut temu, blantman napisał: masz suttering Lizanie sutków? Jutro śpię do południa, beskitu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 631 Opublikowano 23 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2022 3 minuty temu, Masorz napisał: Jutro śpię do południa, beskitu. Same here, chciałbym tak przycelować nawet w 13-14 xD Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 23 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2022 Godzinę temu, Ölschmitz napisał: Widzialem recke FC i jego wrazenia z bety. Kilka razy chyba wprost mowi, ze to najlepsza gra od From do tej pory. Powiedzial, ze wersja na konsole to 10/10. Rozumiem, ze chcesz sobie obnizyc hajp, ale gosc po prostu staral sie wspomniec o wszystkim. Z tym hajpem lekko żartowałem i nadal jestem podjarany na maksa. Mam kupioną cyfrę na swojego średniego tylko PC. Być może dokupię też na ps4. Recke wrzuciłem jako ciekawostkę, bo bardzo lubię kolesia, jest on bardzo znany, a jego recenzja była nietypowa i mocno wchodziła w szczegóły, jak np. dokładne obrażenia od czarów ognia. Wszelkie wymienione przez niego problemy mnie nie ruszają. Questy w Dark Souls zawsze były niejasne i ciężko było bez opisu. Balans też zawsze był dziwny, ale i tak grało się dobrze. FPS na PC szkoda, ale prawie żadna ich gra nie miała 60fps. Dark Souls 1 na x360 na bagnach spadał do chyba 15fps, a było to dla mnie growe doświadczenie życia. Będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza
UberAdi 2 284 Opublikowano 23 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2022 1 minutę temu, C1REX napisał: Wszelkie wymienione przez niego problemy mnie nie ruszają. Questy w Dark Souls zawsze były niejasne i ciężko było bez opisu. Balans też zawsze był dziwny, ale i tak grało się dobrze. FPS na PC szkoda, ale prawie żadna ich gra nie miała 60fps. Dark Souls 1 na x360 na bagnach spadał do chyba 15fps, a było to dla mnie growe doświadczenie życia. Będzie dobrze. Poczekaj na tego patcha. Skill up np twierdzi, że dropy fpsów to wina buga bo występują w miejscach w których teoretycznie nic się nie powinno zamulać a poza nimi w 1440p gra trzyma stałe 60 na RTX 2080 Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 540 Opublikowano 23 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2022 Nie wiem czy to OKROPNY SPOILER ale jedno co mi ktoś powiedział to że w tej grze nie ma żadnego dziennika questów i trzeba po prostu pamiętać, gdzie jaka postać co chciała i co mówiła i że później może trzeba do niej pójść z X i Y. Co było jako tako do ogarnięcia w poprzednich Soulsach, gdzie było łącznie 10 postaci w grze, ale... Mam nadzieję, że w dniu premiery będą gotowe poradniki, pewnie będzie ciężko o wszystko, ale jedna osoba coś sprawdzi i wpisze i jakoś pójdzie. Dawno nie prowadziłem osobnego notesu do gry. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi