Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano
1 minutę temu, cotek napisał:

Trochę teraz żałuje, że ogrywałem bete, bo wychodzi na to, że dzisiejszej nocy za wielu nowości nie napotkam :D Ale i tak już hype wywala sufit, 5 godzin :banderas:

Nie miałeś czasami już być w Nowej Zelandii?

• Odpowiedzi 7,6 tys.
  • Wyświetleń 516,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• ja to bede cala gre spamowal beast claw, oby nie znerfili. bo nie umiem w soulsy, zawsze lamilem. w trojce to mi prawie wszystkich bossow pomocnicy internetowi poprzechodzili.   pamietam jak

• Nie wiem co Wam powiedzieć, kamraty. 4h na liczniku, gdyby ktoś mi w grudniu powiedział, że będę grał 4 godziny pod rząd w Soulsy i będzie mi się to podobać to raczej bym go obśmiał. Aj, przerw

• Jestem po prostu januszem, który nie musi nic udawać, nie musi siedzieć cicho na forum by nikogo nie urazić i gra po swojemu w grę 10/10 patrząc jak spece od satysfakcji odkrywania są już znudzeni i r

Opublikowano

Cotek na plejstonie chyba będzie szarpać

Opublikowano

Panie, to mnie w chvja zrobiłeś, bo myślałem, że będziesz jednym z pierwszych. :szopenhauer:

Opublikowano

Panowie takie lamerskie pytanko. Mając np 1,2 miecze można normalnie blokować ciosy jak w Sekiro, czy wtedy pozostają tylko rolsy, a do obrony wymagana jest tarcza w drugiej łapie? 

Opublikowano
6 minut temu, Bigby napisał:

Panie, to mnie w chvja zrobiłeś, bo myślałem, że będziesz jednym z pierwszych. :szopenhauer:

Też tak myślałem xD

@bebbop Z dwoma mieczami raczej nie da się bronić bo pod lewymi triggerami masz ataki mieczem w lewej dłoni :hmm:

Edytowane przez cotek

Opublikowano
3 minuty temu, bebbop napisał:

Panowie takie lamerskie pytanko. Mając np 1,2 miecze można normalnie blokować ciosy jak w Sekiro, czy wtedy pozostają tylko rolsy, a do obrony wymagana jest tarcza w drugiej łapie? 

Blokować możesz, ale dostajesz obrażenia przy każdym ciosie. Nie tak duże jak bez bloku, ale jednak. No i biorąc dwie bronie w ręce pozbawiasz się możliwości parry, bo pod LT/L2 masz wtedy przypisany Ash of War.

Opublikowano

jak kogoś skusi zmiana wyglądu seta to ostrzegam że powrót do pierwotnego wyglądu szmatek znowu kosztuje a z początku gry nie jest to najrozsądniejszy wydatek 

Opublikowano

Ehh, czekać 5 godzin żeby chociaż godzinkę pograć, czy wziąć wersję na Series S (którą już preloadowałem - fajnie, że można bez kupowania to zrobić). :nosacz2:

Opublikowano

Dobry chopy, dośc mam na dzisiaj tematów wojny, roboty itd itd krw. Wolne na jutro z trudem załatwione. Allright.Jak gramy dziś w nocy jeśli chodzi o konsole od kitajców? Naprawde sciągamy wersje ps4?!? 

Opublikowano

Ja lece z wersją na PS5, jak będzie działała jak beta to git. No chyba, że faktycznie zacznie doskwierać coś mocno, to się zobaczy

Opublikowano
4 minuty temu, cotek napisał:

Ja lece z wersją na PS5, jak będzie działała jak beta to git. No chyba, że faktycznie zacznie doskwierać coś mocno, to się zobaczy

No właśnie nie mam dziś sił na ogarnianie skrajnych jak zwykle opini na redditkach, metkach i tak krw dalej.Bez to własnie to pytanie. Swoją drogą jak wszyscy, taaak wszyscy kochamy to wspaniałe szony tak za chwile równiutkie półtora roku po premierze a vrr jak nie było tak nie ma. Spaniale, spaniale całe te. 

Edytowane przez Rash

Opublikowano

A do mnie Ultima nawet kuriera jeszcze nie wysłała (allegro PS5), no nic zagram po weekendzie, wiecej czasu na Horizona :D. 

Opublikowano

Chyba każdy szanujący się gracz wie, by nie brać nigdy nic na premierę w Ultimie :x 

Opublikowano

acg mówi, ze po tym nowym patchu gra ma częściej czkawkę (wersja pc, nie wiem jak w konsolowie)

Opublikowano
31 minut temu, KrYcHu_89 napisał:

A do mnie Ultima nawet kuriera jeszcze nie wysłała (allegro PS5), no nic zagram po weekendzie, wiecej czasu na Horizona :D. 

No mi empik też nie wysłał EK, także nie jesteś sam;)

Opublikowano

Ja chciałem nie dostać :P. Tak jest lepiej, zdążą spatchować :D. 

Edytowane przez KrYcHu_89

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Dobra pare wrażeń. Gierka jest absolutnie genialnia. To jest takie "The Best Of From Software". Wszystko co osiągneli w poprzednich tytułach osiąga tutaj swoją kulminacje + jest trochę nowych pomysłów. Weterani serii będą usatysfakcjonowani a ludze którzy nie przepadali za tą serią, albo co gorsza, w ogóle w nią nie grają nie mają lepszej okazji, żeby do niej wrócić lub spróbować.

Gra nie jest łatwa, od razu zaznaczę, to mogą być najłatwiejsze soulsy, ale nie znaczy, że są proste. Przeszedłem wszystkie części, Bloodborne, powbijałem calaki a i tak gierka potrafi sprowadzić mnie do parteru. Natomiast jest zdecydowanie najbardziej przystępne co sobie chwalę. Jest mapa, są wyraźne wskazówki gdzie iść, jest dużo kombinowania, przez co trudniej jest natrafić na ścianę, są teleporty od startu, są save pointy przy bossach. Nie trzeba przebiegać przez pół mapy żeby się w ogóle do niego dostać, można być one shottowanym od razu bez niepotrzebnej utraty potionów leczących :kaz:

Jak dla mnie gierka to absolutny must have, a mówi to gość który praktycznie nie gra już w gry.

Opublikowano
17 minut temu, bebbop napisał:

Chyba każdy szanujący się gracz wie, by nie brać nigdy nic na premierę w Ultimie :x 

Ale to prawda, nigdy tam nie zamawiałem i od razu widać, że mają w doopie premierę. 

Opublikowano

Jest jakaś większa analiza jak to działa na PC?