Opublikowano 25 lutego 20223 l O hooy browar i Elden Ring to nie jest dobre połączenie, leje mnie rycerz na koniu xd.. ale przynajmniej mam wymówkę.
Opublikowano 25 lutego 20223 l Testuje oba tryby na XSX i jest bardzo dobrze, nie ma co się martwić wydajnością. Aczkolwiek preferuje tryb wydajności.
Opublikowano 25 lutego 20223 l Czym więcej gram tym bardziej sue zastanawiam skąd te oceny oscylujące koło gry perfekcyjnej 10 / 10 ? Prócz grafiki mam zastrzeżenia do cyklu dnia i nocy. Przecież to kolejne nieporozumienie. Pomijając już sztuczne przechodzenie poranka w wieczór itp to czemu noc w tej grze trwa 2 minuty a dzień 30 ? O co chodzi ? Dźwięku tez nie na przestrzennego lipa. Edytowane 25 lutego 20223 l przez RIfuk
Opublikowano 25 lutego 20223 l Panowie jak sobie biegam z greatswordem spełniając minimalne wymagania żeby nim machać i dopakuje siłe to szybciej będzie nim machał ludzik?Bo teraz trochę nim miota ten miecz a fajnie ciacha wrogów.
Opublikowano 25 lutego 20223 l 20 minut temu, RIfuk napisał: Dźwięku tez nie na przestrzennego lipa. Że co? To raczej niemożliwe.
Opublikowano 25 lutego 20223 l 5 minut temu, Bielik napisał: Że co? To raczej niemożliwe. Jeśli jest to nie słychać tego tak jak powinno. W Demons Souls jest perfekcyjny dźwięk tutaj nie słyszę tego 3d
Opublikowano 25 lutego 20223 l 3 minuty temu, RIfuk napisał: Jeśli jest to nie słychać tego tak jak powinno. W Demons Souls jest perfekcyjny dźwięk tutaj nie słyszę tego 3d Bo za DS odpowiadał inny developer, ten remake stoi znacznie wyżej jeśli chodzi o poziom audiowizualny, prawdę mówiąc nie przypominam sobie problemów z dźwiękiem przestrzennym w innych grach from software, może masz rację, w przyszłym tygodniu sam sprawdzę
Opublikowano 25 lutego 20223 l Otwartość świata trochę przytłacza, nie bardzo wiem gdzie kierować się najpierw
Opublikowano 25 lutego 20223 l 1 minutę temu, Czoperrr napisał: Otwartość świata trochę przytłacza, nie bardzo wiem gdzie kierować się najpierw I to jest najfajniejsze, idź tam gdzie widzisz coś interesującego
Opublikowano 25 lutego 20223 l Nie no, ta ATMOSFERA jest nie do podjebania w grach From. Jak już wyszedłem z lochów to się zakochałem w tej krainie. Słonecznej! W jak wielu lokacjach DS mieliście przyjemność śmigać w takich... przytulnych okolicznościach? Natychmiast ściągnąłem mojemu rycerzykowi gacie i latam z gołą dupą po tych łąkach. A otwarty świat? Otwarte możliwości. Chciałbym pójść wszędzie jednocześnie i kończy się na tym, że pójdę trochę tam, zaraz wracam, bo uznaję, że zobaczę najpierw co z drugiej strony, a kończę idąc w trzecią stronę. Ostatecznie pograłem dwie godziny, a wciąż się kręcę w okolicach punktu startowego xd Walka niby znajoma, ale już teraz wyraźnie poszerzono wachlarz. Choćby prosty szlag z wyskoku. Albo riposta po zblokowaniu tarczą (nie mam na myśli parry) - zawsze lubiłem w tych grach biegać z tarczą, a teraz mam dodatkowy argument. I te zombie-wieśniaki mruczące coś pod nosem, rzucający jakieś zaklęcia czy inne inkantacje. No jest klimacik, jest wysoko, jest zajebiście.
Opublikowano 25 lutego 20223 l 3 minutes ago, mozi said: Pany na xboxie czemu nie mogę grać online? Serwery lezo? U mnie też nie działa.
Opublikowano 25 lutego 20223 l 2 minuty temu, Czoperrr napisał: U mnie też nie działa. Dzięki jak się odnowi to zapodam +
Opublikowano 25 lutego 20223 l U mnie będzie 15h na liczniku i czuje się tak jakbym w ogóle postępu nie zrobił, bo co chwila jakaś miejscówka mnie rozprasza i muszę ją zwiedzić xd Gdzie ja kurła nie byłem xd Nawet mnie teleportowało przez skrzynkę gdzieś w prawy górny róg mapy, ale odpuściłem bo za dużo rzeczy na których można się skupić. Ogólnie jest naprawdę w pytę, sporo do roboty, ale przede wszystkim nie ma tej nawalonej chujni z ubiraków, więc zwiedza się przyjemnie i bez spiny. No i te widoczki Rozwalony wielki most przy pierwszym zamku gdzie Spoiler 3 tytanów wstaje i chce nas napyerdalać, a my jesteśmy bez konika i lecimy na pełnej to W każdym razie pytanie mam co do ekwipunku, bo mój już dość słaby się robi i szukam jakiś broni dwuręcznej. Mam 25 str, a biegam z mieczem co ma wymagane 16 str. Podobnie ze zbroją, bo noszę tą podstawową. Ktoś coś widział ciekawego? 1 minutę temu, Czoperrr napisał: Otwartość świata trochę przytłacza, nie bardzo wiem gdzie kierować się najpierw W teorii ten pozłacany wiaterek ma nam sugerować gdzie iść, ale wiadomo jak to jest
Opublikowano 25 lutego 20223 l 1 minutę temu, Rotevil napisał: Coś czytam, że na PC straszne problemy są z lagami. No jest średnio, ale podobno nie każdego w takim samym stopniu ten problem dotyka. Zrobiłem kilka tipów z Reddita i jest OK. Nie jest idealnie, ale tak normalnie jak to zawsze w grach FROM. Dla mnie jest zajebiście tak jak jest. Jeśli wyjdzie patch poprawiający sprawę, to super, ale jak zostanie jak jest, to też OK.
Opublikowano 25 lutego 20223 l Po kilku godzinach gry jedyne co mi przychodzi na mysl to, ze mam do czynienia z kolejna odslona Dark Souls tyle ze w otwartym swiecie, ktory poki co jest dosyc monotonny i ma specyficzny design. Powalczylem z jakimis bossami, wiekszosc nawet trudna na tym etapie gry, najgorszy problem mam z invaderami bo sa tak mocni ze oneshotuja mnie jak chca. Ten najlepszy system walki z gier From, jak okreslil to jakis youtuber, to oczywista bzdura. W sumie to nie wiem co robic w grze xD chodze od ogniska do ogniska przesuwam sie coraz dalej, nie wiem jaki jest cel, chyba sobie podpakuje postac i sprobuje znalezc jakis lepszy ekwipunek moze claymore, bo co ciekawe to bardzo rzadkie sa bronie, do tej pory znalazlem moze jedna i zadnego pancerza.
Opublikowano 25 lutego 20223 l Też o dziwo od dłuższego czasu nie znalazłem jakiegoś lepszego zestawu zbroi od tego początkowego... ale to może przez to, że mam wrażenie po 12 godzinach, że zrobiłem z 5% gry
Opublikowano 25 lutego 20223 l Ja chyba zacznę grać z jakimś dobrym opisem, bo też się gubię i przegapiłem kilka mega istotnych rzeczy. Np. nie wiedziałem, że mam już konia. Gdybym nie zobaczył na YT, to pewnie bym gdzieś się zablokował i tyle. Przegapiłem zdolność przyzywania pomocników. Jest na samym początku, mam już 3 czary z pomocnikami, ale na samym początku przegapiłem rozmowę i skilla. Mega bym sobie grę utrudnił i pogorszył doświadczenie. Coop jest tak skomplikowany, że też trzeba opis jak grać z innymi. Nie jest to narzekanie, a wręcz przeciwnie. Chce wycisnąć z gry wszystko co się da i nie chcę nic fajnego przegapić.
Opublikowano 25 lutego 20223 l Nie graj z żadnym opisem z neta bo szkoda zabawy sobie psuć, ja poleciałem na sam koniec drugiej mapy i gdzieś w podziemiach byłem, dokładnie eksploruje, dużo jest ukrytych przejść, w ogóle nie czułem, że coś pominąłem, z tych lokacji pozbierałem ciekawe itemy i wróciłem na początkową lokację mocniejszy