C1REX 16 Opublikowano 27 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 Godzinę temu, Schranz1985 napisał: Powiem szczerze że jestem przytłoczony eldenkiem. Gra jest ogromna, jestem słaby, nie wiem gdzie iść, gdzie jest eq, gdzie farmic... To nie jest remake dms że wjeżdżasz jak e masło i op po 2h. Tzn pewnie sie da no ale lepiej samemu odkrywać gierkę. Dla mnie cześć magii tej gry to community, gdzie ludzie dzielą się swoimi odkryciami tak jak tu na forum. Jeśli jesteś 10 godzin w tym świecie i gra jest frustrująca i trudna, to pewnie coś ważnego przegapiłeś. Samo pominięcie summonów i ich ulepszania to gierka 2x trudniejsza. Bronie z bleed też robią ogromną różnicę. Jak nie masz materiałów do ulepszania broni, to też ciężko. Jeśli będziesz wchodził w stan zniechęcenia, to tu koleś pokazuje proste miejsca do farmienia i generalnie jak sobie wygodnie zacząć grę. Jak nie chcesz oglądać całości i psuć zabawy odkrywania samemu, to zobacz sobie pierwsze 10 sekund i jaki można mieć power przed pierwszym bossem. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 27 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 A macie tak że zapominacie często że są te summony w ogóle? Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 272 Opublikowano 27 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 11 minut temu, messer88 napisał: A macie tak że zapominacie często że są te summony w ogóle? Ja notorycznie zapominam o swojej konio-krowie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 27 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 nie no konik jest taki zajebisty że korzystam gdzie się tylko da. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rotevil 121 Opublikowano 27 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 Mnie te summony rozpraszają tylko i wolę całkowicie solo walczyć z bossami Cytuj Odnośnik do komentarza
Dud.ek 2 040 Opublikowano 27 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 Jak się rolujemy to nie otrzymujemy obrażeń? Bo zasłanianie się tarczą słabo działa na większych typów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 272 Opublikowano 27 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 8 minut temu, Dud.ek napisał: Jak się rolujemy to nie otrzymujemy obrażeń? Bo zasłanianie się tarczą słabo działa na większych typów. Tarcza, tarczy nie równa. Sprawdź statystyki, może twoja pochłania 75% obrażeń. 13 minut temu, Rotevil napisał: Mnie te summony rozpraszają tylko i wolę całkowicie solo walczyć z bossami Zależy od starcia. Puściłem wilki na Margita i mogłem odłożyć pada i iść sobie zrobić kawę, taki zajęty był xD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 620 Opublikowano 27 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 20 minut temu, Dud.ek napisał: Jak się rolujemy to nie otrzymujemy obrażeń? Bo zasłanianie się tarczą słabo działa na większych typów. Masz kilka klatek niewrażliwości podczas rollowania przez ataki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Banan91PL 34 Opublikowano 27 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 Kurde Margit miażdży mnie i mało dmg robię trochę polatalem po mapie a czuje ze nic nie rozwinąłem postaci , napisze ktoś jak ulepszać summony? Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 27 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 Dla fanów soulsów to jest oczywiste, że roll przechodzi przez ataki. Nowi gracze piszą, że glitchują rollem przez ataki przeciwnika Ten koń też polecam sobie dobrze ustawić, bo to tylko przedmiot, a trzeba mieć do niego łatwy dostęp. Większość graczy ma w tym "poach" (sakwa?). Ja mam pod Y/Trójkąt+dół. Dzięki temu zawsze jest łatwy dostęp nawet podczas walki i bez gubienia się w przewijanie przedmiotów pod kwadratem. Wyobrażacie sobie korzystać z konia wchodząc do menu inwentarza i za każdym razem ręcznie go wybierać? Sprawdziłem polskie tłumaczenie, ale wracam do angielskiego, bo polskie utrudnia grę. Np. siadając przy ognisku jest opcja "odpocznij", zamiast "przeczekaj" by zmienić porę dnia. W przedmiotach i skillach jest podobnie i gra może nas nieźle zmylić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 27 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 18 minut temu, Banan91PL napisał: Kurde Margit miażdży mnie i mało dmg robię trochę polatalem po mapie a czuje ze nic nie rozwinąłem postaci , napisze ktoś jak ulepszać summony? Dziewczyna z chatki w drodze do bossa, która daje nam meduzę może też nam wszystkie summony ulepszyć. Spoiler Musi trafić do domu z okrągłym stołem. Potem na zmianę musimy gadać z nią i z kowalem, aż otworzy swój stragan obok kowala. Potem za odpowiednie przedmioty można ulepszać summony. Niektóre są bardzo dobre i sprawdzają się na różnych bossach. Np. kościotrupy same wracają do życia po śmierci bez wydatku MP. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Il Brutto 1 620 Opublikowano 27 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 Polazlem do akademii i doszedlem tam do ostatniego bossa z ktorym mam problemy. Ale wyglada na to ze to logiczna droga bo przeciwnicy sa tylko nieco silniejsi niz w zamku. A swoja droga to juz mi sie znudzil moj paladyn i wolalbym build arcane, zwlaszcza ze znalazlem fajny sztylet i jakies smocze rzeczy. Mam nadzieje ze respec bedzie dostepny stosunkowo wczesniej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 620 Opublikowano 27 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 2 minuty temu, Il Brutto napisał: Polazlem do akademii i doszedlem tam do ostatniego bossa z ktorym mam problemy. Ale wyglada na to ze to logiczna droga bo przeciwnicy sa tylko nieco silniejsi niz w zamku. A swoja droga to juz mi sie znudzil moj paladyn i wolalbym build arcane, zwlaszcza ze znalazlem fajny sztylet i jakies smocze rzeczy. Mam nadzieje ze respec bedzie dostepny stosunkowo wczesniej. Spoiler Jak ubijesz tą Panią boss będzie można respeca robić Cytuj Odnośnik do komentarza
Banan91PL 34 Opublikowano 27 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 Dziewczyna z chatki w drodze do bossa, która daje nam meduzę może też nam wszystkie summony ulepszyć. Spoiler Musi trafić do domu z okrągłym stołem. Potem na zmianę musimy gadać z nią i z kowalem, aż otworzy swój stragan obok kowala. Potem za odpowiednie przedmioty można ulepszać summony. Niektóre są bardzo dobre i sprawdzają się na różnych bossach. Np. kościotrupy same wracają do życia po śmierci bez wydatku MP. Kurde nie wpadłbym na to samemu Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 27 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 Jest progres.Znalazłem jaskinie z masą kamieni kowala.Znalazłem kilka broni w tym złota halabardę (250 ataku! Fizyk+wiara)Nie mam 30 siły co prawda jeszcze (połowę mam)Talizman dający hp ....Mam tarczę 100 na fizyczne gdzie wiele h biegałem bez.No mega giereczka.Ale mam wrażenie że dobycie samuraja jest OP.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
Rotevil 121 Opublikowano 27 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 56 minut temu, cotek napisał: Pokaż ukrytą zawartość Jak ubijesz tą Panią boss będzie można respeca robić O to fajnie, bo kurde piromancja i te smocze ataki świetnie wyglądają i się zastanawiam czy się nie przebranżowić z woja na piromantę Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 27 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 Respec jest na jakich warunkach? BTW Barricade Shield na Godricka to jest easy mode. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 514 Opublikowano 27 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 Kurde, nabilem 18 godzin i dolazlem dopiero do godricka. Caly czas cos mnie interesuje, wyciaga i nonstop zwiedzam. mam problem troche z dwie rzeczami: - klasyczny open world i moj syndrom, ze cos pominalem - latam z jakims w miare zwyklym greatswordem - moveset optymalny bo ciacha na boki wiec przydaje sie na grupki, ale teraz zaluje, ze nie poszedlem w cos innego. czekam na respec. jesli chodzi o pancerz to mam caly czas ten od vagabonda, nie moge nic znalezc chyba jednak wolalbym pojsc w dwa szybkie miecze z bleed i jakies mroczne wdzianko @wet_willy podziel sie buildem Cytuj Odnośnik do komentarza
Rotevil 121 Opublikowano 27 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 Jestem po około 30h i gotowych zestawów pancerzy jest jak na lekarstwo, często to też gotowce z początkowych klas, trzeba farmić z mobów jeżeli cię jakiś zainteresował Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 27 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 Prawie każdy sprzedawca ma jakiś zestaw pancerza, jeśli kogoś to interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
RIfuk 71 Opublikowano 27 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 Do czego te „fragmenty ruin” ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 27 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 2 godziny temu, Banan91PL napisał: Kurde Margit miażdży mnie i mało dmg robię trochę polatalem po mapie a czuje ze nic nie rozwinąłem postaci , napisze ktoś jak ulepszać summony? Musisz zrobić questa dla jednej postaci... Tylko żeby go zrobić musisz zabrać coś z zamku. Tego za Magritem xD 2 minuty temu, RIfuk napisał: Do czego te „fragmenty ruin” ? Używasz je z menu craftingu do craftingu 2 godziny temu, C1REX napisał: Dziewczyna z chatki w drodze do bossa, która daje nam meduzę może też nam wszystkie summony ulepszyć. Pokaż ukrytą zawartość Musi trafić do domu z okrągłym stołem. Potem na zmianę musimy gadać z nią i z kowalem, aż otworzy swój stragan obok kowala. Potem za odpowiednie przedmioty można ulepszać summony. Niektóre są bardzo dobre i sprawdzają się na różnych bossach. Np. kościotrupy same wracają do życia po śmierci bez wydatku MP. O, właśnie ten quest. Trzeba go skończyć, bo lachon zhinie i nici z upgrejdów, sama nie trafi do huba. Cytuj Odnośnik do komentarza
bebbop 282 Opublikowano 27 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 Znalazłem popiół i chce go dodać do broni. Przy nadaniu właściwości mam wybór standard i jakość. Czym to się różni? Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 27 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 to moja pierwsza gra od frome software, odbijałem się od wszystkich soulsów i sekiro teraz zabija mnie królik, więc chyba poczytam jakąś encyklopedię zanim pójdę dalej, bo ewidentnie robię coś nie tak Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 620 Opublikowano 27 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 2 minuty temu, gekon napisał: to moja pierwsza gra od frome software, odbijałem się od wszystkich soulsów i sekiro Odważna decyzja z zakupem xD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi