Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, stoodio napisał:

Ciekaw jestem ogólnego odbioru gry, po opadnięciu kurzu zachwytów nad skalą projektu. Gram z bananem na gębie, ale gdzieś tam z tyłu głowy jest myśl: to nie jest poziom kunsztu na miarę Bloodborne'a czy Sekiro...

Mam podobnie, ale gra mi się lepiej na pewno niz w demon solsy czy darki. 

A Ty grubasie możesz się zesr.ać ze swoimi minusami, bo zaraz wrócisz na wygnanie ponownie. Bo widać nic Cie to nie nauczyło.

51 minut temu, Bigby napisał:

Gdzie znajdę jakiś unikatowy oręż typowo pod STR? Od 25 godzin latam z longswordem +9, a wszystko co znajduje ma dodatkowe wymagania pod DEX lub FAITH. :frog:

Zamek na samym południu mapy nad wodą. Jest boss taki zwirzołak co daje ultra great sword. Jest za tego bossa tez acziwment.
Chyba 40str i 14 dex tez miecz wymaga

Edytowane przez Soban
51 minut temu, Bigby napisał:

Gdzie znajdę jakiś unikatowy oręż typowo pod STR? Od 25 godzin latam z longswordem +9, a wszystko co znajduje ma dodatkowe wymagania pod DEX lub FAITH. :frog:

Poza tym, co inni wymienili, to sprzedawca na południu ma w ofercie Zwieihander. Jeden z łatwiejszych do trzymania gigantycznych mieczy. 

21 minutes ago, Soban said:

Zamek na samym południu mapy nad wodą. Jest boss taki zwirzołak co daje ultra great sword. Jest za tego bossa tez acziwment.
Chyba 40str i 14 dex tez miecz wymaga

ten miecz zaje.biscie wyglada, ale niestety jest mega wolny. jak ktos tak lubi grac to spoko, ale to chyba wymaga specjalnej taktyki. zbyt czesto mi przeciwnicy przerywali atak, szczegolnie przy szybkich agresywnych jest ciezko jak okienko jest male.

Z tymi ultra swordami to jumping R2 robi robote, bo zasieg jest ogromny i szybko prowadzi do stuna nawet na mocnych bossach + mega dobry pierce przy roll ataku z duzym zasiegiem i szybkoscia. No jest to konkretny styl gry, ale jak trafiasz to bijesz jak ciężarówka. Broń do tej pory jedynie słabo się sprawdzała na tych smoczych rycerzach mini bossach, bo oni nie reaguja zupelnie na obrazenia i mimo wielkiej buly na ryj kontynuuja combo smierci.

1 minutę temu, Rozi napisał:

A tego materializującego się znikąd niedźwiedzia, to nie popierdoliło czasami? :[

On sie chyba znikad nie materializuje. Widzialem go na strime u Ryslawa i on sie pojawia w

Spoiler

miejscu zabitego wroga. Czemu? Nie wiem, nie znam mechanizmow.

41 minut temu, Ölschmitz napisał:

ten miecz zaje.biscie wyglada, ale niestety jest mega wolny. jak ktos tak lubi grac to spoko, ale to chyba wymaga specjalnej taktyki. zbyt czesto mi przeciwnicy przerywali atak, szczegolnie przy szybkich agresywnych jest ciezko jak okienko jest male.

Te wielkie miecze mają ukryty poise i ciężko jest przerwać atak. Specjale mają dodatkowo jeszcze więcej tego poise i prawie nie da się ich przerwać.  Dasz dobry skill i będziesz mordował. Chociaż faktycznie gra się zupełnie inaczej. 

Sam nigdy nie byłem fanem ultrasów aż do czasu grania pvp w Dark Souls3. Ludzie pokazali mi power, a potem sam się przesiadłem. 

Dwa przykłady grania ciężkim sprzętem. 

Są też skille dystansowe, które dobrze działają z takim sprzętem. 

Volcano Manor jest klimacik a podróż do tego miejsca też niczego sobie. Ktoś wcześniej pisał, że mało tu lore względu BB bo żadne questy i progresy z nimi związane się nie toczą. No mam teraz odmienne zdanie bo dzieje się od chuja jak na grę pana chińczyka z dużą mapą pełną  rodzynek dla konia.

Spoiler

Napotkany wcześniej rycerz Diallos pragnący zemsty swojej służącej teraz sam jest zrekrutowany przez jej zabójców przy czym mówi dużo o swoim House Hoslow. Znajduje się tu też Rya, o której wspomina Patches na bagnie, że potrzebuje pomocy ale na razie nic z rozmowy z nią nie wynika chociaż widać, że trochę zgarbiona jak koło i po jakiś tabsach. Ciekawe gdzie te wątki dalej się potoczą. Trochę czuć rękę Martina w paru intrygach.

Naprawdę cieszę się, że prowadzę ten dziennik bo nie nadążyłbym z ogarnięciem wszystkiego.

2 godziny temu, C1REX napisał:

Poza tym, co inni wymienili, to sprzedawca na południu ma w ofercie Zwieihander. Jeden z łatwiejszych do trzymania gigantycznych mieczy. 

No i jest jeszcze jedna perełka na wschodzie o której wspominał tu ktoś ostatnio.W skrzyni pilnowanej przez te dupne przerośnięte krzyżówki psa i trexa spoczywa sobie bers greatsword.Wrzuciłem wczoraj na przypał w niego wszystko co miałem i przy +9 i 39str dmg podchodzi pod 300 1h. Ostatnio dużo roboty ale czas wkońcu wybrać sie na północ od godrika do słynnej akademi.